Mamy już 13639 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Łańcuchy Unibear



Ilustracja przedmiotu

1  

Łańcuchy Unibear

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
3.83 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 25%
Neutralne: 0%
Negatywne: 75%


Gość


1
Tragedia
04.08.2017 21:02:03

Kupiłem go na allegro i żałuje strasznie. Był tani to fakt, ale jednak coś powinien pokazać. Uważam że nie ma co przepłacać za markowe łańcuchy, gdyż dużo płaci się za firmę i miałem już styczność z kilkoma tanimi łańcuchami ale unibear to jakaś porażka. Teraz mam łańcuch z Bonyfish i to jest udany zakup. Cena troszkę tylko wyższa ale już dłuższy czas mam temat łańcucha z głowy.


Gość
Chyba najgorszy łańcuch jaki miałem. Proponuje omijać szerokim łukiem.

Gość
Ja mam 60 koni i wytrzymał .... pół roku.

Gość
Porażka to mało powiedziane. Jak masz 15 koni to może wytrzyma ale i tak bym nie był pewny.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Tragedia
04.13.2017 9:17:26

Kupiłem go na allegro i żałuje strasznie. Był tani to fakt, ale jednak coś powinien pokazać. Uważam że nie ma co przepłacać za markowe łańcuchy, gdyż dużo płaci się za firmę i miałem już styczność z kilkoma tanimi łańcuchami ale unibear to jakaś porażka. Teraz mam łańcuch z Bonyfish i to jest udany zakup. Cena troszkę tylko wyższa ale już dłuższy czas mam temat łańcucha z głowy.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Szkoda pieniędzy
04.13.2017 9:24:28

W moim GS 500 o ogromnej mocy 46 koni łańcuch wytrzymał tylko jeden sezon i znowu do wymiany. Rozciągnął się jak szmata, już nie mam regulacji. Mogę uciąć jedno ogniwo ale to chyba na długo nie pomoże i słyszałem że jak łańcuch jest już aż tak rozciągnięty to może pęknąć. Ja tej firmy więcej nie kupie.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Łańcuch na jeden sezon
04.13.2017 19:28:01

Kupiłem go wiosna tamtego roku, w tym roku dałem motor do serwisu na wymianę filtrów, olejów itp. Mechanik powiedział że łańcuch mi się skończył. Zębatki są prawie jak nowe a łańcucha nie da się już naciągnąć, bo skończyła się regulacja a łańcucha wisi jeszcze dość sporo. Załamka totalna bo znowu koszta. Nigdy więcej łańcucha Unibear !!! Mechanik polecił mi superwzmocnionego Bonyfish trochę tylko droższego, albo superwzmocnionego did, ale już znacznie droższy. Tym razem dopłacę więcej i zobaczymy czy warto zainwestować w did.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nie w Cross
04.14.2017 10:55:42

Łańcuch ten to jakaś pomyłka!!! Zawsze jeżdżę na łańcuchach z budżetowej półki gdyż na markowe szkoda mi siana, miałem styczność już z dwoma innymi producentami ale ten to jakieś nieporozumienie. Trzy weekendy i wisi jak szmata, naciągnąłem go do końca regulacji i wytrzymał tylko kolejne dwa wyjazdy, i do wyrzucenia. Łańcuch niby super wzmocniony, dupa a nie super wzmocniony !!!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Uwaga na BUBEL
08.25.2017 12:16:23

Cześć,
Ocena dla tego shitu powinna być ujemna.
Moto - Fz6 s2
Przebieg na łańcuch ok 1500 km - wisi jak szmata, trzeba naciągać co tankowanie a max 2 tankowania.

Sprawdzę czy wytrzyma jazdę torową (trening-szkolenie żadne katowanie na max) i napiszę co dalej.

W zestawie zapinka (jakaś pomyłka dla moto prawie 100 km).
Za to zakuwka bez wyżłobienia na rolce, nikt tego nie chciał zakuć.

Moja rada - Nie KUPUJ !

Gość
Nic z tych rzeczy miałem ten shit 530 gold zamontowany w Bandicie a on mocą jak i momentem nie grzeszy i też poszedł do śmieci po 5000km. Łańcuch jest po prostu zbudowany z gównolitu i do tego źle wstępnie rozciągnięty. U mnie rozciągnął się nadmiernie w trzech miejscach.

Gość
Kup najtańszy łańcuch do 100-konnego motocykla, narzekaj że się wyciągnął. Jak kupisz najtańszego DIDa to będzie to samo. Ogólnie patrząc na tabele wytrzymałości łańcuchów z różnych firm - róznice sięgają po kilka procent. Trzeba tylko kupić napęd dostosowany do motocykla, a nie narzekać na firmę A czy B.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Dno
04.04.2018 13:06:45

Łańcuch wytrzymał 11 tys km jakoś specjalnie nie katowany, moto niegumowane - FZ6. Więc dość słabo. Jak kupowałem moto był na nim DID podobno od jakichś 10 tys i zrobiłem na nim kolejne 10 więc prawie 2 x tyle.
DID zakończył żywot nierównomiernym zużyciem a Uniber zbrakło mi naciągu :D - Jak u kolegi powyżej wyciągną się jak szmata :) Smaruje co tankowanie wiec max 300 km lub po deszczu wiec serwisowany dość często.


Łukasz
Po polach nie jeżdżę i dokładnie myje łańcuch tylko raz max 2 w roku. Szczerze powiem, że jestem zwolennikiem teorii odpadania brudu z siłą odśrodkową. Aczkolwiek wg zdrowego rozsądku brud ma raczej wpływ na ścieranie się elementów a nie na ich wydłużenie a dodam że zębatki są jak nowe.

Gość
Pytanie czy smarowałeś brud, czy myłeś też łańcuch

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
6tyś i pękniete ogniwo
05.08.2018 13:45:19

Przejechałem na tym łańcuchu 6 tysięcy kilometrów i pękło ogniwo! Zaznacze ,że łańcuch był założony na moim pierwszym motocyklu CBF600 który jakoś nie przeraża mocą. Moja technika jazdy w pierwszym sezonie też nie była jakaś wyczynowa ;) Smarowanie i czyszczenie wykonywane było zgodnie ze stuką oraz wszystkimi zaleceniami. Preparaty używane to tego łańcucha to zestaw Motul Chain Care. Skusiła mnie cena. Teraz mam nauczkę i wiem,że na takich rzeczach jak napęd nie ma co oszczędzać.


Dołączone zdjęcia
ÅaÅcuchy Unibear
Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Szokujaca niesprawiedliwosc ocen
07.10.2018 13:54:40

Jako stary motocyklista, używałem łąńcóchów wielu marek. W terenie łańcuchy znanych producentów jak DiD, AFAM, DC, RK itp wytrzymuja nie wiecej niż 2-3 tys km. Pewnego dnia, dałem sie skusic znajomemu mechanikowi i zamontowałem Unibera 520 na X-Ringach w moim KTM450EXC.
Był cięższy od DiD , ale za to kosztował pół ceny a wytrzymał mniej wiecej tyle samo, jak nawet nie troszke wiecej. Skąd nagle tutaj oceny typu zero czy jedna gwiazdka, to smiem tylko sie domyslać jakiś machlojek. To bzdura. Aktualnie mam już chyba piety łąńcuch tej marki i mam gdzieś inne marki. Doda, że zębatki kupuje porządne do tego, jak AFAM, Esjot, Supersrox, Prox.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
UNIBEAR - jak jest naprawdę.
07.11.2018 22:40:33

Witam

Zgadzam się z Kostrzykiem. Na X-ringowym łańcuchu UNIBEAR zrobiłem już grubo ponad 15tyś km i jego końca nie widać. Moto SV650 traktowane naprawdę ostro, a do tego co jakiś czas gonione po torze. Łańcuch jest myty naftą raz w roku, a poza tym normalnie smarowany sprayem do łańcucha. Nie wiem skąd tyle złych opinii o tej marce, ale obstawiam, że konkurencja stara się zaszkodzić dobremu i taniemu produktowi.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.31.2018 15:21:34

Bardzo dobry łańcuch budżetowy, kupiłem do mojego
GS500, przejechałem 18 000 km i zero śladów zużycia :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
słaby
08.01.2018 5:54:33

Moto - bandit 600 z 99/00. Łańcuch Unibear 530UX. Styl jazdy dynamiczny (do sportu bardzo daleko). Po przebiegu 9tyś km łańcuch nadaje się do wymiany. Naciąg na ponad 3/4 a łańcuch odchodzi od zębatki tylnej. Mam wrażenie, że rozciąga się pod własnym ciężarem. Spodziewałem się czegoś więcej. Nie polecam.

Gość
Dokładnie - jeśli masz 9 tys w Bandicie to dobra rekomendacja. Jeśli oczekujesz 20 tys to musisz kupić DID ZVMX, ale cena 4x taka. Sorry, taki mamy klimat.

Gość
To dobry wynik. Przy dynamicznej jeździe DID 530VX nie wytrzyma Ci wiele więcej. Poza tym druga kwestia - jak dbałeś :)

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Klocki hamulcowe Bonyfish

Mechanik robił mi na zimę kilka rzeczy między innymi klocki i założył mi te czerwowne bonyfishe. Po kilku jazdach przy okazji naciągu łańcuch...

Łańcuchy Bonyfish

Widzę opinie są podzielone. Zazwyczaj zadowoleni nie piszą opinii tylko ci rozczarowani, dlatego chce pochwalić ten łańcuch. Kupiony na wiosnę,...

Yamaha MT-07

Dobre moto na miasto, ale bardzo miękkie i jak dla mnie zupełnie bez duszy i charakteru. Ten sprzęt Cię raczej nie zawiedzie, ale frajdy z jazdy n...

LS2 Valliant FF399

Niestety tak jak poprzednicy. Kask niby ok, ale szum dyskalifikuje go na dłuższe wypady... Jest bardzo głośno, ale to chyba już budowa kasku szcz...

LS2 Valliant FF399

Wykonanie kasku, materiały i jakość super, ale... Kask jest tak głośny, że żałuje że go kupiłem:
- do 60km/h można jeździć w otwar...

FreedConn T-Max S

Zastanawiałem się dość długo nad wyborem intercomu na dwa kaski w dobrej cenie. Po przeczytaniu masy opinii na różnych serwisach wybór padł n...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA