Mamy już 15155 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Łańcuchy Bonyfish



Ilustracja przedmiotu

1  

Łańcuchy Bonyfish

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.04 / 10

(Na podstawie 27 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 52%
Neutralne: 4%
Negatywne: 44%


Gość


10
Dobra jakość i rewelacyjna cena !
11.02.2017 20:44:58

Cześć i czołem

Kupiłem ten łańcuch już jakiś czas temu trochę w ciemno, gdyż na polskich forach nie było żadnych opinii ale w Niemczech marka ta jest bardziej popularna i bardzo chwalona. Teraz chętnie podzielę się swoją opinią. Mój motor Yamaha Fazer 600 trochę podkręcona ( sportowe dysze, filtr K&N i oczywiście sportowy wydech akrapovic :) Łańcuch mam od 3-4 lat, dokładnie nie pamiętam. Rocznie robię 4-5 tys. km. Smaruje go jak mi się przypomni, zapewne co jakieś 500km ale nie jestem jakiś strasznie skrupulatny, więc pewnie raz rzadziej raz częściej. Łańcuch to 530 wzmocniony z uszczelnieniami X-Ring i oczywiście kolor złoty :) Z tego co się naczytałem to złoty kolor nie jest tylko bajer, ale chroni łańcuch przed korozją. Na plus jest to że łańcuch bonyfish ma pozłacane płytki zewnętrzne i wewnętrzna, gdzie większość producentów oszczędzając pozłaca tylko płytki zewnętrzne które są bardziej widoczne a wewnętrzne już nie i one rdzewieją. Co do opinii łańcucha to ja jestem zadowolony w 100%. Miałem do wybory DiD i RK ale sprzedawca powiedział że dużo płaci się tu za markę a nie za jakość. Np łańcuch DiD w wersji VX czyli niby super wzmocniony jest mało żywotny, natomiast za zestaw z kolejnym łańcuchem z oferty DiD ZVMX, który jest tam już super hiper mega... trzeba zapłacić ponad 700zł ( absurd ). Jak zapytałem o inne firmy jak unibear, SFR i czeskie coś tam to powiedział " Daj Pan spokój ". Przerabiał te tematy i odpuścił. Reklamacje, wkurzeni klienci i nerwy. Zaufałem mu i dobrze na tym wyszedłem. Sprzedawca miał w ofercie zarówno DiD, RK i Bonyfish, więc mógł polecić mi łańcuch droższy na którym więcej by zarobił ale był uczciwy i polecił Bonyfish. Teraz ma stałego klienta. Ja pod łańcuchami Bonyfish podpisuje się obiema rękoma. Polecam jak najbardziej.


Gość
Opinia pisana przez sprzedawce. Produkt nie jest warty zakupu.

Gość
Dzięki za opinie.

Gość
Fazery żądzą :) Też mam łańcuch BF i jest ok.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
W trakcie eksploatacji
11.07.2017 12:13:10

Witam

Ciesze się że w końcu na moto-opinie zawitał ten łańcuch, bo jestem stałym bywalcem tej strony a jak chciałem kupić łańcuch Bonyfish to go tu nie było i kupowałem trochę w ciemno. Dzwoniłem do dwóch sklepów z allegro i w obu polecili mi właśnie tą markę, więc postanowiłem posłuchać rad sprzedawców i się nie zawiodłem. W tą zimę zamknę drugi sezon na tym łańcuchu z przebiegiem ok 8-10 tys. Łańcuch wyciąga się książkowo, więc pierwsza regulacja po ok miesiącu-dwóch, później w zimę jak wymieniam olej. W tą zimę też będę odstawiał moto do serwisu na olej i przegląd, ale jak widzę naciąg jest tylko do lekkiej poprawki, wiec jest super. Ja z łańcucha bonyfish jestem mega zadowolony i z czystym sumieniem polecam go innym. Motor Bandzior 650, łańcuch złoty X-Ring dodatkowo wzmocniony.

Gość
Kolejny komentarz pociotka wlasciciela.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mam i jest ok
12.22.2017 16:27:03

Mam go jeden sezon, jest ok. Nie widzę różnicy między nim a DiD na których jeździłem do tej pory. Jak dla mnie super.

Gość
Różnice widać przy samym wykonaniu, nie wspominając o trwałości.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Mam i nie polecam
04.29.2018 22:00:27

niestety łańcuch jakościowo słaby po paru jazdach sztywne ogniwa,czyszczony zawsze po jeździe i smarowany.Kupiony na próbe ale po raz ostatni poprzedni DID wytrzymał cały sezon

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Rozczarowanie
07.09.2018 16:14:39

Po przeczytaniu opinii na tym portalu o łańcuchach Bonyfish, zakupiłem taki do mojej Hondy NX 125. PADAKA. Najgorszy łańcuch jaki w życiu miałem :( Po 1000 km rozciągnął się jak guma z majtek. Ale najlepsze było jak zgłosiłem ten problem do sprzedawcy (z allegro). Podczas rozmowy stwierdził że "czego się Pan spodziewał? przecież to zwykły chińczyk jest i w sumie jak 1000 wytrzymał to i tak dobrze"...

ogólnie nie polecam tej marki


Stefan
Kupiłem swoją GSR 600 z łańcuchem TSUBAKI - 525 Alpha XRG, nie wiem ile miał nalatane. Ja zrobiłem na nim 12 000km i jest w super stanie, lekko naciągałem tylko raz. Spokojnie starczy mi jeszcze na 20 000km, jak nie na więcej. Jest super, miałem DIDy, ale ten je zjada. Szkoda tylko że w Polsce mało popularny i ciężko go dostać.

Gość
Ja mam założony łańcuch X-Ring w NX 125 i jest ok. Kupiłem go 2 albo trzy lata temu ( już nie pamiętam ) i mam spokój. Smaruje go raz w roku :)

Gość
Mi sprzedawca wmawial ze zebatek nie wymieni bo lancuch byl zle zmaontoewany... gdybym mieszkal blizej to bysmy pogadali o tym w 4 oczy. Poprostu lancuch wymienil bo ma go za 5zl a zebatki musialby kupic wiec wymyslil zly montaz. odradzam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
ODRADZAM W 100%
07.22.2018 14:59:04

Nie kupujcie tego badziewia. Kupilem do zx6r 98r, ladny zloty mial byc wzmocniony.... łancuch po 2 tysiacach km rozciagnal sie nierownomiernie, zakuty tak ciasno ze zachowywal sie jak by nigdy nie byl smarowany, oringi zaczely z niego wylatywac. Zakuwka nie jest typową zakuwka a trzeba ja jak by zanitować. Facet uznal gwarancje (maile do wgladu) i wymienil juz z moja doplata na inny bo nie chcialem drugi raz tego szajsu. Jak juz zasiegnalem opinii u ludzi ktorzy sie na tym znaja okazalo sie ze facet zamawia lancuchy w chinach brenduje ta marka i sprzedaje na allegro. Efekt tego jest taki ze musialem kupic caly nowy naped z zebatkami. Takze nie oszczedzajcie na napedzie i kupujcie sprawdzone produkty. Te komentarze ze super itp sa pisane przez wlasciciela lub jego pociotkow na roznych stronach zeby ludzie zasiegajacy opinii mysleli ze to dobry produkt. To zwykly tandetny hcinski szajs.

Gość
JA na tym szajsie jeżdżę od dwóch sezonów i jestem zadowolony. Szukam teraz opinii czy do cross one się nadają ?

Gość
Masz jakieś zdjęcia?

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Coś nie halo
07.24.2018 15:54:33

Te opinie 10 gwiazdek to chyba kupione jakieś... Kupiłem zestaw BONYFISHa + JT do VARADERO 125 i nawet miesiąca nie wytrzymał... W serwisie powiedzieli żebym na przyszłość się u nich nie pokazywał z tymi łańcuchami :)

zasłużone 1/10

TomaszT
A to ciekawe, bo od trzech lat używam w varadero bonyfisha (najtańszego bezoringa)i złego słowa nie powiem. A nie obchodzę się z manetką delikatnie... W dodatku przy założonej olejarce nigdy go nie czyszczę ani nie smaruję ręcznie. Nie, nikt mi nie zapłacił z opinię.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
A ja polecam.
07.29.2018 7:37:59

Ja polecam. Napęd kupiłem do motocykla taty który mało jeździ ( 2 tyś kilometrów rocznie max) A motocykl też nie jest demonem mocy, poczciwa Yamaha XJ 600S. Na pierwszy rzut oka widać, że nie jest to żaden DID czy RK ale nie jest zły. Zrobione już na nim 3500 kilometrów od nowości i był tylko jeden raz naciągany. Jak do motocykla tej klasy to jest super ponieważ cały zestaw kupiłem za 230zł i zdaje egzamin.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Sprawdzony, jest ok
08.16.2018 18:11:43

Postanowiłem przetestować łańcuch i jest bomba. Sporo jeżdżę i DiD mi zazwyczaj starczał na dwa sezony. Tego mam już 2 sezony, leci teraz trzeci i jeszcze jest ok, więc jestem bardzo zadowolony szczególnie że jest znacznie tańszy od DiD. Moja opinia. Daje radę :)

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Badziew
08.30.2018 21:28:09

Założyłem ten łańcuch do Suzuki GSF650, po 1500km brakuje już z 10 oringow. Dopóki nie dojechałem zebatek zakładam nowy łańcuch, totalny szajs, nie polecam. Do zakuwki nie dostałem zadnego smaru jak przy DID, ogolnie łańcuch wyglada jakby nie byl fabrycznie nasmarowany, nie wiem skąd te opinie na górze.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


1
dziadostwo
09.11.2018 21:11:03

założony do v stroma po 2000km zaczął tracić oringi,po każdych 200km trzeba naciągać.po przejechanych 5000kmjestem na końcu skali.specjalnie się tu zarejestrowałem żeby przestrzegać kolegów.pzdr

Gość
v strom 650!

Gość
Do ciężkiego tysiąca trzeba założyć bardzo mocny łańcuch bo nic tańszego tu nie wytrzyma.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ja być zadowolony
09.19.2018 9:48:35

Widzę opinie są podzielone. Zazwyczaj zadowoleni nie piszą opinii tylko ci rozczarowani, dlatego chce pochwalić ten łańcuch. Kupiony na wiosnę, mam już ok 8tys na nim przelatane i jest super. Myślę że polata jeszcze ze dwa sezony.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Tani i solidny
10.04.2018 12:24:51

Poszanowanie

Chce się podzielić swoja opinią. Latam na CR 250 i miałem już wiele łańcuchów w swojej maszynie. Z wielu zostałem przy DiD 520NZ gdyż są dobre i nie biją strasznie po kieszeni. Ostatnio kumpel przekonał mnie do przetestowania bonyfisza 520NZ i jestem w szoku. DiD kupowałem za 190zł i wytrzymywał mi ok 30 godzin. Bonyfish kosztował mnie 109zł i w weekend licznik pokazał mi 30 godzin a łańcuch jeszcze daje radę :))) Mam już kupiony drugi oczywiście też bonyfish, ale narazie go nie zmieniam gdyż jestem mega ciekawy ile wytrzyma :) Ja jestem fanem Bonyfish !!!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ok
12.31.2018 22:37:07

Jak dla mnie łańcuch jest ok. Mam go w er5 od półtora sezonu i śmiga. Nie wiem ile taki łańcuch powinien wytrzymać, ale ja mam już zrobione ok 5/6 tys i naciągałem go tylko na początku sezonu, teraz będę musiał to powtórzyć ale regulacji mam jeszcze sporo. Ja jestem zadowolony. Jak na zestaw w cenie 270zł to jest super. Wiadomo że jak miałbym 150 koni pod dupą to kupił bym coś z najwyższej półki, bo wtedy oszczędzanie to głupota a obwinianie kogoś za własne skąpstwo jest słabe :) LWG

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ja polecam
01.10.2019 10:20:31

Łańcuch 520 NZ więc typowy cross. Jakość do ceny rewelacja. W porównaniu do innych tanich marek to jest inna liga. Nie chce tu ich wymieniać. Żywotność ma bardzo podobną zbliżoną do najlepszych ale cena, cena, cena :)

Gość
Cena wynika z jakości, która jest niska. Żywotność na pewno nie zbliża się nawet do czegoś markowego, w końcu Bonyfish to zwykła chińska tandeta.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yamaha Blaster
01.28.2019 8:54:35

Ja mam go w moim quadzie Yamaha Blaster i polecam. Wytrzymał mi już dwa razy dłużej niż standardowy did a jeszcze jeździ, wiec będzie jeszcze lepszy.

Gość
Lepszy niz DID? Dobre sobie...

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
UWAGA NA BONYFISH!
02.19.2019 9:45:11

Zakuwka bardzo słabej jakości tak jak i łańcuchy Bonyfish. Tandetne, toporne wykonanie, brak dołączonego smaru(DID dołącza). Najgorsze to, że trzpienie zakuwki są z takiego materiału, że pod wpływem zakuwania, po prostu pękają. Nie jest to jakiś odosobniony przypadek, bo wymieniam tę część drugi raz. Łańcuch Bonyfish zakupiony kilka miesięcy temu gubi już oringi. Łańcuchy Bonyfish to zwykły chińczyk kupowany na metry. Ludziom się wydaje, że trochę zaoszczędzą i kupią produkt tańszy a o dobrej wytrzymałości. Nie warto, lepiej dołożyć do czegoś lepszego i nie męczyć się. Pozytywne opinie pisane przez sprzedawce. ODRADZAM I RADZĘ SIĘ ZASTANOWIĆ PRZY ZAKUPIE DWA RAZY.


Gość
Zakuwki Bonyfish sa slabo wykonane i widac to nawet po wyjeciu z pudelka.

Mariusz MKmoto
Ja zakuwam kilka łańcuchów tygodniowo. Taki praca. Zakuwka każdego producenta może pęknąć. Z mojego doświadczenia najczęściej mi pękają RK, ale czy to znaczy są kiepskie łańcuchy ? Raczej nie. Stal węglowa jest po prostu ciężka do obróbki i ma tendencje do spękań.

Gość
Mi zakuwka DiD też pękła już dwa razy w karierze jak ją za mocno dokręciłem zakuwarką. W każdej zakuwce elastyczność stali ma swoją granicę i w końcu pęknie. To nie plastelina :)

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zadowolony klient
03.27.2019 11:08:53

Mam CB 500. Napęd kupiłem w zeszłym roku. Nabite mam już 9k i łańcuch wygląda wporzo. Drugi sezon przelecę jeszcze na pewno a kolejne... się okaże.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
NIE KUPOWAC BONYFISH!!!
03.31.2019 19:28:59

Uwaga na te lancuchy. Sa wykonane tak badziewnie, ze po otworzeniu opakowania juz widac ze to tani produkt z Chin. ODRADZAM ZAKUP!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gość
04.09.2019 19:41:06

łańcuch słabizna, normalna eksploatacja bez szaleństw ( 90 % trasa i spokojna jazda ), po 9 kkm do wymiany :( ,moim zdanie szkoda kasy

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ja chwale
04.16.2019 11:23:47

Ja z tych łańcuchów jestem bardzo zadowolony. Najpierw sprawdził się w moim cross CR 250. Teraz testuje go w Diversion 600 i jak narazie mam 10tys nabite i dalej ma się dobrze. Za tą cenę spodziewałem się dużo mnie. Pozytywnie zaskoczony.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Gość
04.21.2019 19:30:38

Slaby lancuch, w GS500 padl po 6tys km. Z tego wzgledu odradzam zakup i marnowanie $$. Lepiej kupic cos markowego.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.12.2019 14:00:16

XJ 600, zrobiłem 12 tys. km i wygląda na to że jeszcze troche pożyje :) Ja polecam, za te pieniądze spodziewałem się przebiegu 15 tys i wygląda na to że będzie więcej :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.17.2019 12:09:23

Ja już zajechałem trzy te łańcuchy. Wytrzymują więcej motogodzin niż did NZ które są ponoć super wzmocnione. Jeśli za crossowego bonyfisha płacę 109zł a za dida płaciłem 177zł to głupotą jest płacić tyle za markę.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
badziew
06.02.2019 18:08:22

Niska cena kosztem wyjątkowo słabej jakości. Wystarczy rozpakować łańcuch z pudełka, żeby zobaczeć, że łańcuch jest wyjątkowo słabo wykonany.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CRF 450
06.14.2019 17:11:04

Jak dla mnie zakup roku. Wytrzymał dwa razy więcej mh niż niby hiper wzmocniony RK a cena bez porównania. Dziele sie tą opinią by nie przepłacać tylko za to że łańcuch jest markowy bo nie warto. Lepiej tą kasę zainwestować w piwny brzuch :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
06.15.2019 11:51:53

Jeśli zastanawia Was dlaczego opinie 1/10 mieszają się z takimi 10/10 to odpowiedź jest prosta. Te pochlebne pisze sam sprzedawca, który ma w tym interes. Dobrze się zastanówcie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yuasa YTZ10S

W moim przypadku padaka po dwóch latach eksploatacji. Więc zero zachwytu. W ciągu tych dwóch lat spisywał się jednak bez zarzutu. cena bardzo wy...

Fuchs Silkolene Pro Chain Race

Ja dodam łyżkę dziegciu od siebie. Porównuję go z bel-rayem, fuchs starcza na dłużej i to jest na plus, natomiast na minus w porównaniu z bele...

BMW R1250 RT 2019-

Zamieniłem Hondę CBF na BMW. Przy takich samych gabarytach rozstawu kół i szerokości, Honda śmiga jak rower. Pierwsze jazdy bmką były w lekkim...

Airoh Pit One

Cichszy od budżetowych HJC, gorsza wentylacja, środek szybko się zużywa, suwak wentylacji z przodu - porażka, mocowanie szybki bardzo delikatne -...

Nolan N104 Absolute

Kask fajnie wykonany, w miarę wygodny. Wentylacja przeciętna. Duży ciężar daje się we znaki podczas kilkugodzinnych wycieczek.
Dlaczego ...

HJC IS-17

Kask ok ale...po 2 miesiącach rozleciało mi się w palcach plastikowe mocowanie szybki. Samego plasticzku nie idzie dostać, a szybka około 200 zł...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA