Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Akumulatory Varta



Ilustracja przedmiotu

1  

Akumulatory Varta

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.00 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 80%
Neutralne: 0%
Negatywne: 20%


Gość


10
Gość
07.13.2012 13:45:05

Polecam Warte. Kupiłem akumulator do mojej 929 - żadnych problemów przez trzy lata, po zimie motor zawsze palił od strzała. Moto sprzedałem kumplowi i ciągle lata na tym akumie. Bardzo dobra firma.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.15.2012 11:02:52

Varta działa tak samo dobrze jak oryginalna Yuasa, a kosztuje mniej. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Hubert
09.04.2012 18:41:44

Też polecam tą firme. Latam trzeci rok na Varcie i nie mam żadnych problemów z paleniem moto.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.09.2012 14:21:44

Przelatałem na takim 4 sezony zanim sprzedałem motonga i przez ten czas nigdy nie sprawiał problemów. Polecam tą firme.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Varta
07.06.2013 12:29:55

4 lata użytkowałem pierwszą vartę w swoje R6, ostatniej zimy trzymałem w moto w garażu i przypuszczam, że tym zabiegiem skróciłem jej żywot o rok albo dwa. Aha cena 160 albo 170 zł jest jak najbardziej do zaakceptowania, ja serdecznie polecam

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Świetny akumulator!!!
03.11.2014 10:13:39

Padała mi Yuasa, i wymieniłem na Vartę z serii powersport 8AH/rozruch 135A. Aku jest po prostu rewelacyjny, kręci świetnie w każdych warunkach, nawet jak moto z aktywnym alarmem stoi cały dzień na mrozie. Cena w stosunku do Yuasy o połowę niższa. Polecam każdemu. Nic lepszego na rynku obecnie nie ma w zakresie Jakości/Ceny, uruchamiasz kiedy chesz bo jest suchoładowany. Zalanie elektrolitem, to łatwizna - 30 minut, i aku gotowe, do użytku. Z ciekawostek moja Varta z dostawą kosztowała 110PLN, podobna Yuasa kosztuje 170 PLN.:)


Gość
i dalej, zamontowany w motocyklu stał 08.05-27.06 bez jazdy, nie dał mi żadnych szans, musiałem zdjąć ciuchy i podłączyć do ładowania, zobaczymy co będzie dalej, właściwie nie powinienem być zdziwiony aku trzeba podładować przynajmniej raz w miesiącu

Gość
ok jak obiecałem, w Sudetach już po sezonie, przynajmniej dla mnie, akumulator był eksploatowany z kilkutygodniowymi przestojami, po każdym postoju kręcił bardzo dobrze, podczas wyjazdów na gorąco i na zimno również, jestem zadowolony, teraz tylko przezimować go i zobaczymy w następnym sezonie, podsumowując udany zakup :-)

Gość
sezon dobiega końca więc jak obiecałem skrobnę coś, aku kręci bardzo dobrze na zimnym i gorącym silniku, nawet po kilkutygodniowym postoju żadnego problemu, zobaczymy jak wytrzyma zimę, myślę, że kupiłbym go drugi raz, dodam że jest tańszy trochę od Yuasy

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


9
Zdecydowanie tak.
10.22.2014 16:53:55

Aku Varty mogę polecić z czystym sumieniem - z odpaleniem moto miałem problem raz na początku jednego sezonu i mimo że aku było naładowane na maxa, to w przeciągu 30 minut nie było już czym kręcić. Fakt faktem, że temperatura na zewnątrz oscylowała w granicach 0.
Z drugiej strony zeszłej zimy aku siedziało non stop w motorze bez ładowania, aczkolwiek ze względu na ładną pogodę i dodatnie temperatury zdarzało mi się wyjeżdżać co jakiś czas pokręcić się wokół komina, więc poniekąd aku ładowało się samo.

Głosy: 55   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Aku Varty padl po 2 miesiacach i nie uznano reklamacji Slabo
01.02.2015 19:22:48

Witam
Kupilem aku Varty YTX9-BS 8Ah 243A do Suzuki Bandita w Krakowie w euro Japan Cars.
Moto dojezdzam codziennie do pracy
Po pierwszym miesiacu po weekendzie moto nie odpalilo.
Zaczalem doladowywac i z kazdym tyg musialem coraz czesciej az w koncu wyciagnalem z moto naladowalem na maxa i rozladowal sie po 2 dniach.
Dalem naladowany do reklamacji - odrzucili najpierw bo nie zalaczona karta gwarancyjna, ponowna reklamacja odrzucona ze rozladowany ponizej 11,8V.
Tlumacze - trzymaliscie go ponad miesiac wiec sie rozladowal przeciez opisalem ze w 2 dni sie rozladowuje wyjety z moto.
Kolejna reklamacja ponownie odrzucona ze akumulator gleboko rozladowany.
Ogolnie nie polecam sklepu Euro Japan Cars w Krakowie bo prezentuja totalna olewke klienta jak rowniez firmy Varta ktora nie uznaje reklamacji bo wadliwy akumulator rozladowal im sie w miesiac...
Poprzedni aku no name trzymal 2 lata a skusilem sie na niby lepszy markowy ;) hehe

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
varta
06.05.2015 23:02:44

dobry mocny polski akumulator, a najlepsze jest w nim to ze kosztuje okolo sto złotych mninej od yuasa(230zl) a jakkościa nie odstepuje,(mialem obydwa)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
odradzam i jedncześnie dziwię się że tyle tego na portalach aukcyjnych
08.15.2016 16:47:25

wkleiłem moje poniższe komentarze dla zachowania jakiejś ciągłości wydarzeń (czytać od dołu) i jednocześnie by się wyświetliły na "głównej" stronie ;-), dziś, ponieważ kończy mi się urlop zaplanowałem traskę....bla...bla..bla...po 15 kilometrach po tankowaniu już nie odpalił (zdechł) odpaliłem na pych i tak wróciłem do domu, w garażu ponowna próba i nic, pokazywał 12,4V, a więc w normie, ale brak pojemności, więc padaczka, ładownie sprawdzane podczas poprzedniej jego wpadki w czerwcu 14,1V, a więc OK. i teraz podsumowanie: akumulator zimowany w domu, czyściutki, ładowany co miesiąc, nigdy nadmiernie nie rozładowany, wytrzymał 1. (jeden sezon) choojnia jakich mało, widocznie już w czerwcu dawał oznaki swej choojniości, niby technologia AGM i ten napis na pudełku Powersport, qrwa, ale power, to nie czasy gdy aku od starej wueski wytrzymywało kilka dni po naładowaniu mamy XXI wiek,no niechby wytrzymał 2-3 sezony, ale po roku z hakiem od zalania? qrwa! najgorsze, że gdybym nie strzępił się na pare dych to miałbym Yuase i może święty spokój, zobaczymy spróbuje go reklamować, puki co serdecznie odradzam Varty i Bosche to taka sama choojnia (te drugie w autach)

Gość
i dalej, zamontowany w motocyklu stał 08.05-27.06 bez jazdy, nie dał mi żadnych szans, musiałem zdjąć ciuchy i podłączyć do ładowania, zobaczymy co będzie dalej, właściwie nie powinienem być zdziwiony aku trzeba podładować przynajmniej raz w miesiącu

Gość
ok jak obiecałem, w Sudetach już po sezonie, przynajmniej dla mnie, akumulator był eksploatowany z kilkutygodniowymi przestojami, po każdym postoju kręcił bardzo dobrze, podczas wyjazdów na gorąco i na zimno również, jestem zadowolony, teraz tylko przezimować go i zobaczymy w następnym sezonie, podsumowując udany zakup :-)

Gość
sezon dobiega końca więc jak obiecałem skrobnę coś, aku kręci bardzo dobrze na zimnym i gorącym silniku, nawet po kilkutygodniowym postoju żadnego problemu, zobaczymy jak wytrzyma zimę, myślę, że kupiłbym go drugi raz, dodam że jest tańszy trochę od Yuasy

Gość
podobnie jak Koledze wyżej (03.11.2014 10:13:39) padł Yuasa, zakupiłem ten sam aku Varty, ale żeby nie było tak różowo, napiszę, że przy napełnianiu kwasem dwie butelki oprózniały się same, pozostałe wymagały ingerencji, po podładowanu wg producenta i zamontowaniu aku w motocyklu śróbki do klem okazały się zbyt krótkie (musiałem podkładać tekturki pod nakrętki żeby załapały), fakt przy wiosennym odpalaniu akumulator kręcił jak oszalały, zobaczymy jak się będzie spisywał w trakcie sezonu, jeszcze coś skrobnę

ZX6R
niby masz rację, ale i nie masz racji (w moim odczuciu,), owszem akumulator podczas postoju może stracić kilka, kilkanaście procent sprawności, ale 100% w przeciągu ok.50 dni w temperaturze pokojowej to zdecydowanie zbyt dużo jak na roczną baterię, na tyle dużo by nazwać to choojnią, zdania nie zmienię, na stronie serwisowej Varty pokazują, że ichni aku motocyklowy, posiadający napięcie takie jak mój (12,4V, a nie dający rady kręcić) posiada stopień naładowania 75% i adnotacja charging nesesery, więc ?...jako powiadam choojnia

Gość
Jesli zostawiasz moto na blisko 2 mc e z aku w moto to troche nie ma co sie dziwić ze gubi pojemność.Yuasa za prawie dwa razy tyle kasy tak samo padnie. Ale stówkę raz na dwa sezony można odzalowac.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA