NOWOŚĆ Headwave TAG

NOWOŚĆ Sony HDR-AZ1VR

NOWOŚĆ Icon Daytona
Mamy już 15974 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe Bonyfish



Ilustracja przedmiotu

1  

Klocki hamulcowe Bonyfish

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.22 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 89%
Neutralne: 6%
Negatywne: 6%


Gość


9
klocki
06.19.2018 19:14:35

klocki są ok siła hamowania na przyzwoitym poziomie dorównująca nissinom jak nie tka sama. Marka bonyfisch jest znana w niemczech ale w polsce już nie podsumowując solidna jakość do ceny a nie to co ebc


Gość
U mnie na wiosce wszyscy na nich latamy :) A tak na poważnie to mam już drugi komplet i ja bardzo lubię tą markę.

Gość
W Niemcach są dwa razy droższe. Mieszkam w Halle i kupowałem je za 20 euro za komplet a na allegro są za 59zł. Niestety potrzebowałem je na wczoraj, więc przepłaciłem.

Gość 2
Są znane w Niemczech a teraz coraz bardziej w Polsce. Sam na nich śmigam i polecam :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jak dla mnie, super
08.16.2018 17:54:17

Założyłem je do mojego Goldasa 1500 i jestem z nich bardzo zadowolony. Wcześniej miałem Ferodo, ale jakoś mi nie leżały, lubiły czasem piszczeć i jakoś nie byłem ich pewny. Teraz mam te czerwone i są super. Są ciche i wydają się lepiej hamować. Moja opinia piątka z plusem. LWG

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Odkrycie roku :)
09.19.2018 9:57:05

Mechanik robił mi na zimę kilka rzeczy między innymi klocki i założył mi te czerwowne bonyfishe. Po kilku jazdach przy okazji naciągu łańcuch zapytałem się co mi za klocki założył to wcześniej nie znałem tej marki ale jestem bardzo z nich zadowolony. Szczególnie za zapłaciłem za nie 2x 66zł :)))

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bonyfish klocki czerwone
10.02.2018 22:57:27

Przed zakupem przeczytałem powyższe opinie i w pełni się z nimi zgadzam, iż, są to dobre klocki. Swoją opinię piszę po przejechaniu ponad 1 tyś. km. Nie czuję różnicy w hamowaniu po ściągnięciu fabrycznych Tokico. Hamują skutecznie nawet w trakcie docierania się do tarczy, może troszkę lepiej na zimnych tarczach. Polecam dobry zakup za rozsądną cenę. Motocykl dosyć ciężki 220kg Z750. Klocki zakupione oczywiście na przód.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ok
10.04.2018 12:12:08

Zawsze tylko tu tylko krytykuje, więc dziś pochwale dla odmiany. Klocki bonyfish są ok. Za komplet zapłaciłem 140zł, więc cena super, na razie mam je od wiosny więc przelatany jeden sezon i jestem z nich bardzo zadowolony. Żadnych dziwnych akcji, po prostu porządne klocki w fajnych pieniądzach.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Krótko
12.31.2018 22:12:03

Cześć. Nie będę się rozpisywał. Chyba najlepsze klocki jakie miałem a trochę ich przerobiłem. Kawa ER6n.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zadowolony użytkownik :)
01.10.2019 10:13:49

Chce się podzielić opinią, gdyż długo zastanawiałem się które klocki wybrać. Mój stały sprzedawca polecał mi te czerwone ale jako że ich nie znałem to miałem obawy. Jednak je zamówiłem i jest zadowolony. Przejeździłem cały sezon 2018 i mam jeszcze tak na oko pół klocka, więc zużywają się tak samo jak nissiny czy trw których używałem wcześnie a są tańsze. Siła hamowania niczym nie odbiega od rywali. Tarcza ok, więc nadają się też do Goldasa :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dragstar 650
01.28.2019 9:01:11

Mam te klocki w Dragstar 650 i ja je oceniam jak najlepiej. Wcześniej jeździłem na TRW ale jak ich cena poszła w górę to zmieniłem na Bonyfish i nie żałuje. Różnicy żadnej tylko cena korzystniejsza. Bonyfish nawet wizualnie wyglądają na lepsze, ale działają tak samo. Ja różnicy w hamowaniu nie widzę ani na plus ani na minus.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ok :)
03.27.2019 11:03:45

Klocki w mojej FJ 1200 spisują się świetnie. Narazie mam je tylko jeden sezon, ale jestem zadowolony. Hamują świetnie, nie piszczą i tarcza ok, więc ja polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Harley-Davidson Electra Glide Ultra
04.15.2019 8:33:50

Nigdzie nie mogłem znaleźć opinie jak te klocki sprawują się w HD, więc po pierwszych jazdach podzielę się opinią. Namawiał mnie na nie mój mechanik. Trochę się obawiałem bo nie znam tej marki ale zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie. W porównaniu do oryginalnych które miałem mam wrażenie że ma się lepszą kontrolę nad hamulcem i jakby trochę lepiej hamowały. Może to efekt tego że stare były już mocno starte, ale jestem zadowolony i polecam. Sprawdzone w HD.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
05.01.2019 13:58:46

Klocki kupiłem do dosyć ciężkiego i mocnego motocykla Suzuki GSXR 1100w z 1996 roku. Ceny markowych (komplet na 2 tarcze powyżej 230zl) kupiłem więc binyfish czerwone oznaczenie bf188 zapłaciłem za komplet 129zl z wysyłką. Hamują bardzo dobrze nie piszczą. Jestem zaskoczony mam stalowy oplot na hamulcach do tej pory miałem klocki firmy brembo a ma tych tanich bonyfish moim zdaniem jest o wiele lepsze hamowanie. Zrobiłem dopiero 1200 kilometrów na nich, zobacze ma jak długo wystarcza.


Dołączone zdjęcia
Klocki hamulcowe Bonyfish
Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.23.2019 13:38:01

Moja maszyna H-D Softail Rocker :))) Klocki bonyfish polecił mi znajomy bo sam na nich lata i jest zadowolony, zamówiłem na próbę na tył. Teraz żałuje że od razu nie wziąłem przodu. Hamują bardzo dobrze ( lepiej niż miałem założone stare ale nie wiem co to było ), nie piszczą, żywotności nie podam bo mam je krótko. Polecam, dają radę.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
GSF 1200 + mini ścigacz
08.09.2019 12:15:19

Chyba najlepsze klocki jakie miałem w kategorii jakość - cena. Mam je w moim bandziorze 1200 i są wporządku. Wcześniej kupowałem dużo droższe i nie widzę różnicy. Założyłem je też synowi do jego YZF-125R i też jest wszystko super. Generalnie klocki hamują, nie piszczą, tarcza wygląda ok, nie brudzą bardziej niż inne. Ja sprawdziłem o moja opinia 5+

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
klocki hamulcowe
08.12.2019 20:10:07

umnie przy hd softail 1450 piszcza brudza nie polecam a przejechale m na nich ok 500 km i coraz gorzej

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Trampek
08.30.2019 20:55:18

Ja już zajechałem trzy komplety tych klocków. Jeżdżę bardzo dużo i są to chyba najlepsze klocki jakie miałem. Porównywalne miałem kiedyś Nissin, ale jak w moim sklepie powiedziano mi że jest problem z dostępnością nissina to spróbowałem bonyfisha i teraz już nie eksperymentuje z innymi. Są sprawdzone, mają dobrą cenę i jakość jak Nissin. Polecam

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ferodo vs Bonyfish
09.25.2019 22:57:05

Moja maszyna KTM SX-F 250. Mam już trzeci komplet tych klocków. Wcześniej jeździłem na Ferodo które były droższe i dawały radę. Jak się przesiadłem na czerwone bonyfishe wydawało mi się że hamulec był ostrzejszy. Bałem się o tarcze hamulcową ale okazało się że wszystko ok. Wytrzymały kilka motogodzin więcej od ferodo, wydaje mi się że lepiej hamują i są tańsze. Dla mnie są super. Teraz testuje złote ze spieków do mojego wariata ZX6. Na razie mam je krótko, więc tak na gorąco mogę powiedzieć że skuteczność hamowania jest super, a żywotność klocka i tarcz podam jak na nich dłużej pośmigam. LwG Jan

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
600RR
10.06.2019 23:19:14

Pozwolę sobie wstawić tu moją opinie. Klocki zaproponował mi sklep u którego ciągle kupuje i jestem zawsze zadowolony. Otrzymałem wybór między TRW a Bonyfishem. Różnica była spora, więc wybrałem bf. Po zakończeniu sezonu mogę podzielić się moją opinią. Wcześniej jeździłem na TRW oraz EBC. Te pierwsze były w miarę ok, EBC mi nie leżały. Jakoś słabo hamowały i lubiły piszczeć jak były zimne. Co do klocków bonyfish to zaskoczyły mnie pozytywnie. Spodziewałem się jakiś pisków a tu nic. Klocki nie brudzą bardziej niż inne, hamują bardzo dobrze a tarcza wygląda po tym sezonie jak na początku, więc jestem na tak. Jestem z nich zadowolony i polecam do 600RR.
Pozdrawiania

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
tanie, specyficzne, ogólnie dziwne, ale robią co mają robić
10.07.2019 1:17:13

Kupiłem je do Aprilia rs4 125 jakieś 1000 km temu, założone na przód, 300 mm tarcza, radialne hamulce, zdecydowałem że podzielę się swoimi odczuciami, bo nie raz skorzystałem z opinii innych na tej stronie, czas się odpłacić. Tym bardziej, że inne (duża ich ilość) opinie są nieco "podejrzane".
Opisane były dobrze, łatwo dobrać je do motocykla i bez problemu kupiłem je za grosze w porównaniu do EBC i innych. Klocki teoretycznie semi sinter, więc mają wady/zalety jednych i drugich.
Miałem lekki rant od zewnętrznej strony tarczy po poprzednich klockach, który klocki Bony Fish bardzo ładnie zjadły w ciągu 500 km. Tak, serio! W 500 km normalnej jazdy zeżarły 0,2 mm rantu! Reszty tarczy raczej nie jedzą, nie widać oznak nagłego i nieuzasadnionego zużycia. Klockom też daleko do oznak choćby przeciętnego zużycia. (wytarte może 0,5 mm)
Na początku byłem wręcz zaskoczony jak dobrze działają praktycznie od początku, nie piszczały, były bardzo dobrze dozowalne. Słowo klucz - były. Po około 700 km zaczęły piszczeć. Zupełnie bez powodu, bo motocykl ma wszystko sprawne i jest garażowany, a do tego raczej nie jeździ w kiepskich warunkach. Później piszczenie nieco przycichło. Nie mocno, ale jednak piszczą ciągle.
Dozowalność też gdzieś uciekła. Stopniowo z gładkiej i liniowej siły uzyskały efekt "poziomów hamowania". Wciąż łatwo je wyczuć i używać, wciąż hamują dobrze, ale już nie tak liniowo. (płyn hamulcowy wymieniony i odpowietrzony, pompa sprawna, klamka długa)
Straciły z czasem nieco mojego zaufania, ale wciąż działają jak należy i robią robotę.

Co do zalet, to nie udało mi się ich przegrzać, a wcale im tego nie ułatwiałem. Maksymalna siła hamowania dostępna przy mniejszej sile nacisku na klamkę, niż w organicznych, ale większej niż sinterów. Ułożyły się prawie od razu i nie było żadnych problemów z dopasowaniem do modelu. TANIE. Bardzo tanie.

Przy cenie ok 60zł za komplet na jedną tarczę należało by dać 9/10, ale nie kupujemy tutaj sera który nam bardziej smakuje lub mniej i który będziemy jedli na co dzień mimo że są lepsze opcje, tylko kupujemy coś co ma nam zapewnić bezpieczeństwo, dlatego 8/10. Za stopniowe osłabienie mojego zaufania do nich spada do 7/10.

Polecam jeśli pilnie potrzeba klocków, a kasy w portfelu bardzo mało, odradzam jeśli ktoś jeździ bardziej sportowo niż służbowo. Czy kupię jeszcze raz?
Nie.
Czy żałuję zakupu?
Nie.

Zalety:
-Cena
-Moc hamowania
-Dopasowanie do tarczy
-Niskie zużycie (grubości klocków)
-Niezawodność
-Dopasowanie

Wady:
-Piszczenie po pewnym czasie (osłabło nieco)
-Wyczucie siły nie jest idealne, ale wystarczające do normalnej jazdy
-Dozowalność jest przeciętna
-"Zjadły" lekki rant na tarczy, więc i resztę tarczy też będą "jadły"

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Linki sprzęgła Linmot

Na wstępie zaznaczę, że linki sprzęgła można dostać już od około 30zł (mówię o motocyklach ogólnie, zapewne zależy od modelu, aczkolwiek...

Bridgestone S22 Hypersport

Uzytkuję w Hondzie CB1300, zrobione 1000km.
Opona zaawansowana technologicznie, rewelacyjne prowadzenie w łukach i ciasnych nawrotach - mają...

Michelin City Grip

Jeżdżę skuterem 125. Prędkości do 115km/h. Na suchym i w deszczu.
Najpierw wymieniłem tylną. Zmiana była zauważalna, ale nie powalają...

IXON Pro Blaze HP

Zakupiłem je do jazdy w zimne dni, lub deszczowe. Kompletny brak wentylacji. Po krótkiej jeździe (40 minut) w pogodny dzień (poranek 10stopni sło...

SiliMOTO Silinoise

Jezdze dużo w koło komina oraz drugie tyle na trasach. Uzywam zatyczek SiliMOTO szczególnie na trasach. Wyciszają, ale nie otepiają. Po 300 km po...

Navitel G550 MOTO

Witam! Navitel G550. Urządzenie samo w sobie jest dość solidnie wykonane, jedynie szybka wyświetlacza sprawia wrażenie średniej jakości. Natomi...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA