Mamy już 10086 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CB1000R (Model 2008)



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CB1000R (Model 2008)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.40 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Łukasz CB 1000R
08.21.2012 13:04:42

CB 1000R to kosmos :) W zakrętach prowadzi się jak 600tka! Kąt główki ramy taki sam jak w R6! Mocny i elastyczny silnik przeniesiony wprost z CBR 1000 SC57. Odpał spod świateł jest niesamowity - wszystkie sportowe 600ty zamiata pod dywan. Hamulce żylety, mega wygodna pozycja za sterami. Jedynie dźwięk na akcesoryjnych wydechach mógłby być bardziej rasowy, a poza tym to sprzęt marzeń :)

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CB 1000R
09.16.2012 9:17:51

Wspaniała maszyna. Latam już nią dwa lata i nie zamieniłbym na nic innego. Motocykl dopracowany w najmniejszych szczegółach. Bardzo wygodna wyprostowana pozycja - nie męczy pleców, ani nadgarstków - trasa 500 km to dla tego moto żaden wyczyn. Silnik ma duży moment obrotowy - ciągnie pięknie od samego dołu, wyprzedzanie zawsze pewne i z dużym zapasem mocy. Z plecaczkiem przyspiesza tak samo dobrze jak bez :) Prowadzenie w zakrętach wzorowe - jedynie trzeba zmienić ustawienie zawieszenia, bo fabryczne jest troche za miękkie. Po zmianie można naprawde zabawić się na winklach :) Fabryczne oponki trzymają nieźle. Hamulce bardzo skuteczne chociaż odrobine gorsze niż te w sportach. Spalanie bardzo małe jak na tą pojemność - najczęściej ok. 6,5L.

Żeby nie przedstawiać samych zalet, to jeszcze dwie wady które zauważyłem :) Pierwsza to mało czytelne zegary w mocnym słońcu, druga rzecz że podczas deszczu tylne koło dość mocno chlapie po plecach. Więcej grzechów nie pamiętam :D

POLECAM!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Honda CB 1000R 2009
05.15.2013 16:47:35

Mam honde z 2009 roku - wcześniej latałem 3 lata na hornecie 900. CB1000R odziedziczył wszystkie zalety hornetki, a jednocześnie został jeszcze bardziej dopracowany. Znacznie poprawione prowadzenie - o wiele łatwiej zacieśnić zakręt w złożeniu - motocykl jedzie tam gdzie pomyślimy, przerzucanie z zakrętu w zakręt łatwe jak 2+2. Mniejsza waga też wyszła mu na dobre. Hamulce też ma lepsze, choć hornet 900 miał już swoje lata więc to też mogło decydować. Zegary faktycznie troche mało czytelne w słońcu, poza tym jestem zwolennikiem klasycznych, ale do tych też można przywyknąć. Spallanie CB1000R bardzo małe - można zejść spokojnie do 6L, a przy lataniu grubo ponad 200 nie powinien wyssać więcej niż 9L. Skryznia biegów pracuje perfekcyjnie, podobnie jak w 900ce. Zawiszenie też super. Ogólnie bardzo sobie chwale nowego "horneta" - sądze, że zostanie ze mną jeszcze conajmniej przez kilka sezonów. Polecam.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
rewelacyjne moto
07.06.2013 15:20:04

Witam,
Posiadam CB1000R z 2010 roku. Jest to motocykl na wiele lat dla kogoś, kto gustuje w power nakedach. Wybierałem między FZ1 i cbr1000r i honda mimo mnniejszej mocy bardziej przypadła mi do gustu. Przede wszystkim motocykl jest kompaktowy i niesamowicie się prowadzi, pomaga w tym bardzo nisko zawieszony środek ciężkości. CB1000R ma silnik zbudowany na bazie tego z Hondy Fireblade SC57, który pracuje perfekcyjnie i kulturą pracy bije na głowe większość znanych mi motocykli. Niestety seryjny wydech w cb1000 to porażka i bez akcesoryjnego naprawde ciężko się obyć. Ja kupiłem ixila w carbonie i między tym co było w serii a ixilem jest naprawde gigantyczna różnica. Teraz przy przyspieszaniu wszyscy przechodnie się oglądają, a na oryginale moto brzmiao jak skuter :/ Zawieszenie w CB1000R jest naprawde dobre i dość sztywne - można je idealnie ustawić pod swoją wage i moto prowadzi się jeszcze lepiej. Oryginalne opony są w porządku, ale ostatnio spróbowałem bridgestone s20 i jestem zachwycony przyczepnością i neutralnością prowadzenia. Jeśli chodzi o pozostałe aspekty moto wypada naprawde nieźle - pozycja wyprostowana i wygodna - sprzyja robieniu dużych przebniegów, do tego świetne hamulce z opcją ABSu, który w hondzie działa doskonale. Jak każdy motocykl ma też minusy: jest tak kompaktowy, że zabrakło miejsca na schowek. Miejsca dla plecaka też za dużo nie ma, poza tym nie ma też żadnego porządnego uchwytu na zadupku, więc jazde z pasażerem trzeba traktować bardziej jako ciekawostke. Inna sprawa to spalanie - przy szybkiej jeździe na autostradzie często i gęsto ponad 200 spalanie wyniosło 10.1L! Jest to naprawde dużo, na szczęście przy normalniejszych przelotowych 140-160 spalanie oscyluje między 6.5 do 7L/100 i jest to dość dobry wynika. Jeśli chodzi o inne wady to na zagranicznych forach wyczytałem że cb1000r mają problemy z czujnikiem położenia wału i palącymi się rozrusznikami, ale na szczęście(odpukać) żaden z tych problemó mnie nie dotyczył. Ogólnie zrobiłem już nim ponad 25 tys bez żadnej awarii :) Jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy to dopisze. Ogólnie bardzo polecam tą honde - jest to świetny i uniwersalny sprzęcik z którego naprawde ciężko byłoby nie być zadowolonym. Myśle, że zasługuje na 10.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
HONDA CB 1000R !!! :)
08.19.2013 11:48:48

Posiadam CB1000R od 1 czerwca 2012 roku bez ABS-u zrobiłem nim około 10.000 tyś. km. i jestem nim zachwycony :)
Co do spalania:
- w trasie Poznań-Hel zjadł mi 5,4 l/100 (prędkość 100-170)
- w cyklu mieszanym waha się 5,8-6,2 l/100 przy naprawdę miłej jeździe :)

Jeśli chodzi o plusy:
- pozycja za kierownica bardzo wygodna (siedzenie super się układa pod kierowce)
- bardzo zwrotny w mieście idealny oczywiście dla osób które dobrze obchodzą się z manetka :)
- hamulce bardzo dobre już mi tyłek uratowały nie raz
- skrzynia biegów elastyczna wiec każdy dopasuje zmianę pod siebie, reakcja na gaz z najniższych obrotów, na przyśpieszenie nie ma co narzekać :)
- sylwetka robi wrażenie ogromne, przód jak szerszeń, tylna opona z tą felgą i tłumikiem oryginalnym prezentuje się świetnie jedynie dźwięk bym poprawił ;)
- nie ma dnia w którym ktoś by nie pogratulował pięknego motocykla lub nie pytał co to jest z uśmiechem na twarzy i łezką w oku ;)

Kilka sprostowań/opinii które inni uważają na minusy :
- jest to naked więc bzdurą jest mówienie iż przy dużych prędkościach wieje, chcesz troszkę sobie poprawić i zepsuć wygląd "kup owiewkę" a jeśli nadal za mało kup ścigacza :) miałem okazję jechać CBR1000RR z 2012r nie wiało wcale ;)
- dużo ludzi mówi "jak można przewozić na tak małym siedzeniu z tyłu kobietę musi jej być bardzo niewygodnie", mało jest mowy o kobietach siedzących z tyłu, mojej było bardzo wygodnie :) a że po 200 km boli tyłek - a kogo nie boli :D

Podsumowując minusów nie znalazłem jak do tej pory, polecam każdemu tego naked-a choć dla początkujących będzie za mocny. Pamiętajcie aby było nas więcej co roku a nie mniej!!! LEWA W GÓRĘ !!! :)

Gość
Jaka jest prędkość maksymalna?

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
CB1000RA ABS
05.07.2014 17:15:25

Witam, jestem posiadaczem tego motocykla od niedawna. To co mogę napisać do tej pory wiąże się właściwe z samymi zaletami. 1. Bardzo wygodna pozycja, ja na tego typu motocykl nawet powyżej 170 km/h bez problemu można podróżować - oczywiście kiedy ma się porządne ubranie.
2. Silnik w każdym zakresie obrotów zachowuje się kulturalnie - bez szarpnięć czy niespodzianek, które psują płynną jazdę. Bez ujmy ale żadna konkurencyjna marka nie ma tak dopracowanego silnika.
3. Zużycie paliwa średnio około 6,5 l/100 km. Wynik przy średniej prędkości 140 - 170 km/h. Poniżej, zużycie spada o litr.
4. Wygląd według osobistej oceny - kto widział ten wie, że tutaj szczegóły są najmocniejszą stroną.
5. Mam wersje z układem ABS - ten kto jeździł z tym system wie, że każdy inny układ bez ABS nie będzie w codziennym użytkowaniu bardziej skuteczny. To jedna z najmocniejszych stron tego motocykla.
6. Dźwięk samego silnika jest niesamowity, szkoda ,że sam tłumik nie oddaje reszty z tej satysfakcji. Nad tym Honda mogła dłużej popracować choć sam wygląd jest bez zarzutu.
7. Zegary według mnie są widoczne, jest możliwość regulacji ostrości podświetlenia, być może przedmówcy o tym nie widzą bądź nie korzystali do tej pory z tej funkcji.
8. Jeśli ktokolwiek raz jechał na tym sprzęcie, na pewno nie będzie miał myśli " kurcze, może powinienem kupić coś innego"

To tyle, pozdrawiam

Głosy: 56   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.13.2014 16:50:52

Mam go kilka sezonów i nigdy mnie nie zawiódł. Tysiączek dobry do spokojnej jazdy jak i do szaleństw.

- choć sam fabryczny wydech wizualnie mi pasuje to jego dźwięk pozostawia wiele do życzenia,
- plecak narzeka na wygodę a raczej jej brak i to już któraś opinia z rzędu, na innych moto o wiele wygodniejsza,
- spalanie 10L , chyba mam za 'ciężką nogę'
- tak jak wcześniej wspomniane w czasie deszczu trochę chlapie na plecy i zegary mało czytelne w słońcu - nie wiem jak to regulować.

+ bardzo wygodna pozycja,
+przyspieszenie,
+hamulce,
+skrzynia perfekcyjna,
+zwrotny i łatwy w prowadzeniu,

Dobrze wydane pieniądze, moto sprawia mnóstwo fanu.


Paavlo CB1R
Nie da się wyregulować obr w CB1000R. Obroty są regulowane elektronicznie przez silniczek krokowy. przerabiałem też temat

olo
a może ktoś wie jak w cb 1000r regulować obroty?

Gość
Sprawdź w instrukcji obsługi jest sposób jak rozjaśnić zegary. Bardzo podobny sposób jak zmiana godziny.

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Petarda
06.15.2016 5:32:47

Posiadam model 2011 zakupiony od pierwszego właściciela na handel.....po 1 przejaże zakupiłem kask i kombinezon..juz latam tym sprzętem 3 lata jest to fenomenalne moto jedyna modyfikacja to sportowa owiewki spr petarda .motocykl używam po 8 letniej przerwie w jedzeniu .wybacza wszystkie błędy ite osiągi gorąco polecam.pozdrawiam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Dobry sprzęt
09.10.2016 23:45:07

Ja swoją Hondę kupiłem do turystyki.
Ilość przeróbek i dodatków można porównać z BMW 1200 GS.
Mam idąc od przodu:
wysoką szybę, halogeny LED, poszerzone lusterka, grzane manetki, gniazdo 12V, nawigację Garmin Zumo, termometr, crashpady, +1 ząbek na zębatce zdawczej, stelaże pod sakwy, stelaż pod kufer, Karbonowy Akrap i uwaga - drugi mały bak paliwa!
I wiecie co? Tym sprzętem da się jechać daleko. 1700 km dziennie - nie ma problemu. Jest mega wygodny. Mógłby być nieco szybszy w trybie nieturystycznym, bo w turystycznym i tak latanie przez Niemcy z dużą "2" z przodu z kufrem i sakwami wystarcza. Ja osobiście mam turystyczne opony, ale jeśli chodzi o zakręty to i tak daje radę. W sezonie 2015 zrobiłem około 20000km moją Hondą i szczerze muszę przyznać, że było nam wspólnie razem dobrze. Szczerze polecam.


Dołączone zdjęcia
Honda CB1000R (Model 2008)
Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
polecam
12.16.2016 22:08:52

Testowałem motocykl. Bardzo ładny wizualnie. Pięknie brzmi silnik i bardzo precyzyjna skrzynia. Niestety jak na power nakeda jest zbyt słaby, szczególnie na niskich obrotach. Na wysokich też trochę mu brakuje. Świetne hamulce. Niestety paskudne wskaźniki ciekłokrystaliczne psują wygląd motocykla, nie mówiąc o ich czytelności. Sam jednak wybrałem triumpha speed triple 1050 z uwagi na lepszy silnik - sporo mocniejszy w całym zakresie, jest bardziej stabilny od hondy i mniej pali. Ogólnie jednak ta honda to też bardzo udany motocykl, szczególnie piękna linia baku i silnika, no i po prostu jest duża, nie uległa paskudnej modzie na mini motocykle.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Kawasaki ZX-10R Ninja (2007-2008)

Witam.
Trzy sezony polatałem zx10r,przejechałem ponad 30 tyś.km.moje spostrzeżenia odnośnie tego komara są następujące;
Do czasu...

Seca Strada II

Witam.
Nie polecam ubrań z tej firmy.

30 maja 2016 kupiłem kurtkę Seca Strada III. Pod koniec sierpnia zauważyłem (jak na ...

TCX X-Square

Przelatałem w nich dwa sezony i po za kilkoma wytarciami na zamszu, nie widać śladów zużycia. Dużo w nich chodzę, są bardzo wygodne, lekkie i ...

Oxford Oximiser 900

Urzadzenie super, spełnia swoją rolę tylko szkoda, ze po dwóch latach użytkowania spaliło się, za 250zł mógłbym co roku kupić nowy akumulat...

Navitel G550 MOTO

Znakomita nawigacja motocyklowa z dożywotnimi aktualizacjami map! W zestawie wszystko do podłączenia wraz z uchwytem na kierownice - działa szybko...

Yamaha MT-125

Kupilem dla syna, bo zdanie prawa jazdy w Polsce jest niemozliwe - MORD-y zyja z oblanych egzaminow. Ale prawko B juz mial, wiec padlo na mt 125 ze wz...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce