Mamy już 11768 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CBF125 (Model 2009)



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CBF125 (Model 2009)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.38 / 10

(Na podstawie 6 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 83%
Neutralne: 0%
Negatywne: 17%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
super na miasto
07.09.2013 17:17:30

Rewelacyjny motorek - tani w eksploatacji, wygodny, wszędzie się zmieści. Bardzo niskie spalanie - średnio ok. 3L na setke :) Mocy troche brakuje, ale jest to raczej miejskie wozidło niż motocykl do podróżowania. Ogólnie nie narzekam i chyba go sobie zostawie bo naprawde jest to fajny sprzęcik do miasta. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.14.2014 21:47:56

Jeśli ktoś chce jeździć prawie za darmo, to CBF jest dla niego. Fajny, bezawaryjny oraz bardzo ekonomiczny motocykl. Zero problemów. Trudny do zajechania, często używany w szkolach jazdy, a tam nie ma najłatwiej - ale nawet tam wytrzymuje. Wymiana oleju co 6 tys ( wchodzi 900ml) więc na oleju też się oszczędzi. Trochę brakuje mocy (80-90km wygodne prędkości)i 6 biegu, ale jednak wszystko zwraca nam spalanie - 1,6 do 2 L/100km. Na jednym baku spokojnie 600 km. Jako środek bardzo polecam

Głosy: 57   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Zajefajna
02.26.2015 23:21:50

Mój egzemplarz JC40 jest naprawdę przyjemnym miejskim motocyklem. Zrobiłem po mieście jakieś 3000 km i nie zawodzi. Na trasie V-max nie powala ale nie do tego był stworzony. Spala mi na luzaku jakieś 1.5l/100 ale przy kręceniu jakieś 2-2,5l/100. Polecam do miasta i na ryby :). V-max na blacie nieco ponad 120 ale na gps 110km/h.

Głosy: 59   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
warto
06.02.2015 10:18:08

Motocykl mam krótko. 700 km przejechanych, ale jak do tej pory wrazenia bardzo pozytywne. Mam 192cm wzrostu i mimo to nie jest źle. Oczywscie nogi są na sporym zgieciu, ale po miescie to wcale nie przeszkadza. Świetny na korki.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Jest dobrze
02.22.2016 18:36:48

CBF125 2010rok (przed liftem/bez obrotomierza)

JAKO PIERWSZY MOTOCYKL:
Idealny. Wybacza dużo błędów, łatwo się prowadzi. Moc jest wystarczająca do miasta ale nie jest to rakieta więc w przeciwieństwie do 600 nagłe odkręcenie manetki na max nie zrobi nam krzywdy i nie wylecimy z zakrętu przez za dużo prędkość. Pewnie tak jak i ja na tym sprzęcie złapiecie zajawkę i zrobicie kat.A.

KOMFORT/JAZDA:
Mistrzostwo. Siedziałem na niektórych mocnych sportach w salonie i ni .uja nie pojechał bym nimi w długą trasę. Na CBFce robiłem trasy po 220km prawie bez przerwy, raz nawet w jeden dzień zrobiłem 500km i trochę tylko dupa boli ale plecy nic prawie nie odczuwają. W mieście natomiast jest wąska więc przez korek lata się z łatwością po względnie niewielkiej ilości przejechany kilometrów. Ogólnie bardzo zwinny.

AWARYJNOŚĆ:
Kupiłem motocykl po szlifie (czego nie wiedziałem) z przebiegiem podobno 5.000km ale chyba po nauce jazdy a tego zdecydowanie nie polecam robić. Motocyklem zrobiłem przez sezon drugie 5.000 a koszty eksploatacyjne to:
-Gaśnięcie na wolnych obrotach na zimnym (źle złożona przepustnica po szlifie) 200zł w ASO
-Zacinający się gaz po naprawie w ASO (nadłamana przepustnica) 100zł robota + 100zł korpus w używce
-Olej, płyn hamulcowy, regulacja wtrysków i kilka pierdółek 200zł z częściami
-Wymiana napędu. 260zł napęd DID, 50zł robota
-Opona Heidenau tył 200zł z przesyłką
Aktualnie zmieniając z 1 na 2 wskakuje czasem luz, sprzęgło się zaczyna ślizgać i tłumik puścił na spawie. Reasumując gdyby nie szlif i nauka jazdy to były raczej bezobsługowy motocykl.

Ogólnie mogę polecić, chociaż teraz chyba kupił bym yamahę.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Nie polecam
04.14.2016 11:35:06

Honde CBF 125 miałem przez zaledwie rok. Kupiłem ją z przebiegiem 11000 km (na 100% prawdziwym). Po przejechaniu 3-4 tys km zaczęły się problemy. Najpierw zaczęła padać pompa paliwa (efekty proszę sprawdzić w google: "CBF125 Kangaroo Hoppin"). Pompa do wymiany. Ponoć wadliwe pompy paliwa ma większość tych motocykli.

Potem zaczęła szaleć elektryka. Nie ładował aumulatorów. Okazało się, że spalony stator. Kolejne koszty. Wszystko rdzewiało i to w krytycznie istotnych miejscach (wahacz, rama). Hamulce kiepskie i niebezpieczne.

Jest to motocykl robiony w Indiach i to niestety wychodzi. Sprzedałem go i kupiłem Yamahe YBR 125 (wersję na wtrysku), której wykonanie i komfort jazdy jest o niebo lepszy.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Macna Tundra 2

Moim zdaniem dobre rękawice na chłodne dni.
Czemu napisałem dobre,a nie świetne:
- zacznę od minusów:
1. Lewy ochraniacz ko...

Pirelli Angel ST

- opona bardzo dobrze trzyma na suchym asfalcie, fakt wymaga rozgrzania, ale nawet jazda na zimnych jest pewna i przewidywalna, poniżej 10 st.C trzym...

SIDI Gas

Cóż, trochę dziwi mnie mega niska ocena na 1 od kolegi Adama.
Osobiście użytkuje buty od początku sezonu i kilka tysięcy kilometrów wra...

Macna Jura

Ta kurtka jest warta każdej złotówki jaką za nią wydałem.
Cena wyjściowa coś koło 1200 zł.
Można znaleźć za 850 zł.
...

Motul E2 Moto Wash

Chyba najlepszy środek do mycia motocykla. Dobra cena - za litr płaciłemn niecałe 50 PLN. Po spryskaniu motocykla i zostawieniu na dwie minuty pł...

Continental Conti Road Attack

Często łapie uslizgi, nawet przy redukcji.
Nie polecam szczególnie w chłodne dni, bo słabo się grzeje.


...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce