Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


GoPro HD Hero 2



Ilustracja przedmiotu

1  

GoPro HD Hero 2

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.73 / 10

(Na podstawie 26 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Jedna z najczęściej wybieranych kamer HD na motocykl. Matryca 11Mpix.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 88%
Neutralne: 4%
Negatywne: 8%


Gość


10
Gość
02.18.2012 10:52:35

Najlepsza kamera na moto i nie tylko na moto. Jakby ktoś chciał sprawdzić jak nagrywa to na youtube jest masa filmów - wystarczy wpisać nazwę kamerki. Zdecydowanie polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.31.2012 12:39:24

Naprawdę świetna jakość filmów - nawet YouTube tego nie oddaje. Pliki w oryginale(nieskompresowane) są jeszcze lepsze niż to co jest w sieci. Oprócz tego super akcesoria - np. pilot. Dzięki niemu możemy włączyć nagrywanie w każdym momencie bez zatrzymywania się i grzebania przy kamerce. Dla mnie zdecydowanie najlepsza kamera na motocykl.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mondi
05.15.2012 13:51:47

Miałem GoPro 1, a niedawno kupiłem GoPro 2. Obie kamerki mogę polecić. W dzień sprawują się bardzo podobnie, za to w nocy GoPro 2 pokazuje pazur. Obraz jest znacznie ostrzejszy i nie ma efektu smużenia/rozmycia jaki występował w pierwszej GoPro. Mam też wrażenie, jakby dźwięk był nieco lepszy w dwójce - albo mi się wydaje ;]

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
GoPro Hero 2
06.08.2012 7:50:56

Bez dwóch zdań najlepsza kamera na motocykl. Jak poprzeglądałem wideo z innych kamer na allegro to się załamałem - moja komórka robi lepsze wideo. GoPro pod względem jakości filmów nie ma żadnej konkurencji. Obraz jest ostry jak żyleta. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.15.2012 0:28:14

Rewelacja - nie tylko robi świetne filmy w Full HD, ale i foty wychodzą przepiękne. Najlepsza kamerka na rynku.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Go Pro Hero 2
06.20.2012 14:49:06

Jestem mega zadowolony. Filmy ostre jak żyleta - nawet w nocy i o zmierzchu wyglądają rewelacyjnie. Niestety nagrywanie w full hd strasznie szybko kończy pamięć urządzenia. Oceniam tą kamerke na 10/10 :) Jest najlepsza.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Bazyl
06.26.2012 15:03:08

Też polecam GoPro - dla mnie najlepsza kamera na motocykl. Jakość filmów rewelacyjna - dostępne mnóstwo filmów na youtube, więc można sobie zobaczyć jak wypada na tle konkurencji :) Zdjęcia wychodzą idealnie - praktycznie jak z aparatu cyfrowego. Do kamerki można dokupić mnóstwo fajnych akcesoriów. Jedyna wada to cena, ale to sprzęt który kupuje się raz, więc warto :)

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.06.2012 0:40:41

Kamerka nie ma sobie równych. Obraz jest rewelacyjny, zdjęcia tak samo. Kamerka jest bardzo uniwersalna i kompaktowa - można używać jej nie tylko na motocyklu, ale i w kajaku czy snowboardzie. Druga generacja nagrywa znacznie lepsze filmy w nocy. Poniżej wklejam filmik porównawczy między Hero 1 i Hero 2 w nocych warunkach:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tgf8aJrKdrc#

Jak widać różnica jest spora różnica na korzyść GoPro 2. Polecam każdemu tą kamere. Mała rzecz, a cieszy.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mariano
07.08.2012 10:41:46

Też polecam. Kamerka praktycznie niezniszczalna - już nie raz upadła mi na ziemie i ciągle działa świetnie. Filmy nocne z jazdy na motocyklu to bajka - na oświetlonych ulicach widocznośc jak w dzień. W dzień jakość obrazu jest doskonała, zdjęcia wychodzą perfekcyjnie. Szukałem na początku czegoś tańszego, ale prawda jest taka że nie ma nic na rynku co oferuje taką jakość obrazu w dzień i w nocy jak GoPro 2. Nawet Contour HD się kryje.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.10.2012 8:53:13

Kamerka jest rewelacyjny - szeroki kąt widzenia, świetna stabilizacja obrazu, mimo małej wielkości szkiełka robi zadziwiające filmy w nocy. Jedyny minus to brak wbudowanego wyświetlacza LCD.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.15.2012 8:24:27

Najlepsza kamerka! Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mateusz
07.16.2012 16:42:38

Dość długo wahałem się między Countur Plus i Hero 2, ale w końcu zostałem przy tej drugiej i nie żałuje. Każdemu, kto ma podobny problem z wyborem polecam zerknąć na ten filmik - http://www.youtube.com/watch?v=5Ey5-4FyN-8 Widać na nim różnice - jakość obrazu w nocy po stronie Hero 2. Podobnie kolory - są żywsze. Kąt widzenia w też jest większy - Contour nie rejestruje słupa, który jest widoczny w GoPro. Według mnie obecnie Hero 2 to numer jeden jeśli chodzi o kamery na motocykl. Bardzo polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Marek ZZR600
07.26.2012 19:49:06

Witam, czy ktoś ma jakieś dokładniejsze informacje czym różni się Hero 1 i Hero2? Wiem że dwójka lepiej nagrywa w nocy, ale chodzi mi o więcej szczegółów odnośnie podzespołów. Zastanawiam się między Hero 1 i 2 - raczej nie jeżdże w nocy, więc ten argument mało do mnie przemawia, a różnica w cenie jest raczej spora. Będe wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mateusz
07.30.2012 16:41:17

Różnic między Hero 1 i 2 jest znacznie więcej niż jakość nagrywania w nocy :) Tak na szybko:

- Większa matryca(5 vs 11 Mpix)
- Lepsza soczewka(wg. producenta 2x ostrzejsza)
- Szerszy kąt widzenia
- Rejestracja 10 zdjęć na sekunde(GoPro 1 tylko 3)
- Dwójke można obsługiwać z pilota

Pełne zestawienie parametrów masz na tej stronie: http://gopro.com/product-comparison-hd-hero2-hd-hero-cameras/

PS. Żeby nie było, że poza tematem serwisu :) Mam Go Pro 2 i szczerze polecam. :D Jedyny minus jest taki, że po włączeniu nagrywania włącza się tryb ostrej dzidy :D

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.04.2012 15:02:35

Daje 10/10. Świetna kamera i aparat. Na początku ciężko było wyczuć pstrykanie fotek bez podglądu, ale po pewnym czasie przychodzi to naturalnie i można robić foty jak normalnym cyfrakiem :D O filmach nie wspominam, bo już chyba wszystko zostało powiedziane. Dodam tylko, że na kompie filmy wyglądają jeszcze lepiej niż te odtwarzane z youtuba. Jedyny minus Go Pro to cena.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
08.22.2012 9:52:56

Spoko kamerka, obraz żyleta, dobra stabilizacja, w nocy jest dobrze jak jest oświetlona ulica. Jak nie ma oświetlenia to już troche gorzej. Mam też małe zastrzeżenia co do mikrofonu - mógłby być nieco lepszy. Moja stara Nokia nagrywa lepszy dźwięk od Hero 2. Moja ocena to 8/10 - polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Domin
09.03.2012 12:11:43

@Marek ZZR600: Moim zdaniem nie warto dopłacać do dwójki, a różnice w cenie lepiej zalać do baku. Obraz w nocy troche lepszy ale nadal daleki od ideału - bardzo dużo szumów na nagraniu. W dzień praktycznie nie do rozróżnienia.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
weczi
09.14.2012 12:33:36

Najlepsza modulowa kamera na rynku
jedyny minus to cena i cena akcesoriow, ewentualnie czas gwarancji
ale ogromny plus za jakosc i trwalosc
a takze ogrom dodatkowych akcesoriow

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
09.17.2012 8:39:52

Spoko kamerka. Znalazłem tylko dwa minusy - bardzo przeciętny obraz w nocy(mam dla porównania lustrzanke Canona, która robi dużo lepsze filmy w trudnych warunkach oświetleniowych). Druga denerwująca rzecz to brak wyświetlacza LCD z podglądem obrazu - trzeba nagrywać na czuja.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Ryk
10.16.2012 12:34:25

Plusy:
- Mnóstwo akcesoriów
- Łatwość instalacji na motocyklu i kasku
- Dobra jakość dźwięku
- Dobra jakość filmów full hd
- Rewelacyjna stabilizacja

Minusy:
- Nie ma podglądu obrazu
- Filmy full hd zajmują ogromne ilości miejsca w pamięci
- Jakość w nocy przeciętna(moja Nokia N8 robi lepsze ujęcia nocne).

Ogólnie kamerka super, ale troche za dużo kosztuje biorąc pod uwage, że nie ma w zestawie wyświetlacza.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
10.29.2012 20:00:23

Kamerka lekko przereklamowana. Bardzo przeszkadza brak wbudowanego ekranu. Raz krzywo ją ustawiłem i prawie pół godziny nagrywania do kosza. Reklamowane nagrywanie filmów w nocy też kiszka - moja stara Nokia N8 lepiej radzi sobie po ciemku niż Hero 2. Ogólnie kamerka w porządku, ale napewno nie mogę dać jej 10. Według mnie ocena 7 jest w sam raz.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
KameryAkcji
11.18.2012 23:29:24

Jeżeli chodzi o markę GoPro to oczywiście mówimy tu o potężnej promocji, ale promocja bez poparcia zadowolonych użytkowników szybko legła by w gruzach. GoPro HD HERO2 jest dobrą kamerą sportową, może nieco nieporęczną, ale spełnia swoje zadanie. Najnowsze dzieło amerykańskiego producenta to HERO3 mniejsza, lżejsza i z wbudowanym modułem Wi-Fi co pozwala na podgląd i kadrowanie nagrywanego obrazu, a także live streaming czyli przekaz na żywo do internetu lub sieci Lan bez konieczności dołączania WiFi BacPac jak to miało miejsce w modelu GoPro HD HERO2. Oczywiście na rynku pojawia się coraz więcej kamer sportowych innych producentów jak chociażby Contour lub Gobandit. Ten ostatni ma wiele ciekawych funkcji, którym warto się przyjrzeć. Inne ciekawe rozwiązanie to okulary z kamerą HD firmy Pivothead. [***USUNIĘTO SPAM***]

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gościu
01.06.2013 18:58:42

Dostałem tą kamerkę od św. Mikołaja i nie wiem co wy widzicie w tej kamerkę bo to badziew jakich mało. Po pierwsze zawiesza się i trzeba wyjmować kartę SD, do tego zapięcie obudowy wypada z zatrzasków. Idąc dalej to bateria trzyma bardzo krótko, w temp. Poniżej zera wytrzymała trzy godziny przy łącznej długości kilku nagrań około 15 min w rozdzielczości HD (testowana na dwóch bateriach). Dźwięk to porażka jakich mało. Słowa to jeden wielki bełkot i podczas odtworzenia nagrania nie można nic zrozumieć. Coś takiego jak stabilizacja obrazu nie istnieje. Wszystko się trzęsie (podczas jazdy na nartach) do tego stopnia, że przy oglądaniu bolą oczy. Jak bym miał wpływ na ten zakup to nigdy by do niego nie doszło. Proponuję dobrze się zastanowić przed zakupem tego urządzenia, a filmy reklamowe, które są na YouTube nagrane przez gopro to ściema i oszustwo.

belor
a nie kupiłeś aby podróbki?

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
01.18.2013 17:05:18

Niestety co do jednego musze się zgodzić - stabilizacji obrazu ta kamerka nie ma żadnej :/ Przy przyspieszaniu potrafi tak się trząść, że nic nie widać. Jak jest zamontowana na kasku jest zdecydowanie lepiej.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Chyba do kosz?
06.22.2013 8:07:56

Kupiłem tą kamerkę w Italii. Nie sprawdziłem bo zapakowana. Wiem - mój błąd. W domu sprawdzam. NIE WIDZI KARTY SD. Wkładam inną - widzi przez chwilę potem nie. Kolejnej też nie widzi. Nie wrócę by reklamować. Wniosek - kupujemy tak by można było reklamować. (mądry Polak...)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Król.
07.30.2015 19:41:48

Wg mojej subiektywnej opinii od czasu premiery po edycje gopro4.
W epoce driftów, sony, jvc, countórów i innych chińskich wynalazków niepodzielnie króluje pierwowzór. GoPro Hero 2.
Przyzwoity czas działania na baterii.
Obraz moim zdaniem lepszy niż w GPH3b+ i DGS.
Bezawaryjna, niezniszczalna słowem najlepsza.

Można jej wytknąć brak wifi, lcd, gps w standardzie (nie mówimy tu o backpackach). Ale po co to komu...?
Kamera stricte wyczynowa do nagrywania skoków ze spadochronem, motocrossu, stuntu itp. Daje piękny ostry obraz, dobe kolor, niezły dźwięk bez bajerów. Wszystko co po hero2 to marketing.

A miałem GP3 i drifta.
Ponadto aee s60 i żadna nie miała lepszego obrazu.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Suzuki GSX-R 1100 (1993-1998)

dobry motocykl,ciezki jest,hamulce troche slabe,ale jak na tamte lata znosnie,mam go dlugo,awarje nie wystepuja,ale olejak lepszy,duzo bardziej dziki ...

Suzuki GSX-R 1100 L (1989-1992)

nikt nie napisal nawet jednej opini,wiadomo ze to legenda,wszystko juz napisano o tym motocyklu,jest wspanialy,oddawanie mocy fantastyczne,nowe motocy...

HYOSUNG GT650R

Razem z kumplem jeźdzmy na swoich wersjach R i P, pięknie się spisują, dobrze wykonane motocykle i tanie (mało kiedy idzie to w parze). Hamulce ...

Kawasaki ZX-10R Ninja (2004-2005)

Ta Kawa jest niesamowita. To motocykl, który nie znudzi sie szybko. Trzeba mieć do niej respekt i uważać z gazem. Poza tym piękny wygląd i bardz...

MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA