Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


S100 Weisses Ketten Spray



Ilustracja przedmiotu

1  

S100 Weisses Ketten Spray

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.42 / 10

(Na podstawie 33 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 91%
Neutralne: 9%
Negatywne: 0%


Gość


10
Motomaniac
11.25.2012 14:12:29

S100 to dla mnie najlepszy smar do łańcucha. Testowałem Castrola,który znikał w oczach i chlapał strasznie. Motul Road Plus trzymał się dobrze ale S100 klei się lepiej. Do 400-500 km wytrzymuje po czym i tak ogniwka tak się nie święcą tylko widać że już mała warstwa smaru prześwitująca jest. Zastyga szybko. Czasem nie ma czasu, to po 15 minutach jazda i trzyma się dobrze. POLECAM!

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ania
11.26.2012 1:01:04

Również polecam. Dla mnie dwa najlepsze smary to właśnie S100 i Bel Ray. Innych nie używam, bo nie lubie czyścić felgi ze smaru :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
S100 Weisses Ketten Spray
11.29.2012 12:45:13

Używałem przez jakiś czas bel-raya i trzymał się idealnie. Niestety po 200 km już nic nie było na łańcuchu. S100 nie tylko trzyma się felgi, ale i starcza na dużo więcej kilometrów. Dla mnie numer jeden wśród smarów. POLECAM.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Paweł
12.18.2012 21:13:36

Prawda. Używałem już motula, bel-raya i mase innych smarów - dopiero ten okazał się idealny. Nie dość że świetnie trzyma, to buteleczka jest bardzo wydajna i starcza na bardzo dużo smarowań. POLECAM.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Reno
12.26.2012 18:55:41

Polecam. Najlepszy smar jaki do tej pory używałem, a naprawde testowałem już chyba wszystkie. Bardzo szybko schnie na łańcuchu i nie chlapie. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.11.2013 10:29:22

Najlepszy smar do motocykla :) Jako jedyny z tych, które używałem do tej pory nie boi się wody i nie znika po przejechaniu 200km. 10/10

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
dawid
02.06.2013 23:51:28

stosowalem kilka smarów w tym zachwalany w nieboglosy bel-ray. S100 bije go na glowe przyczepnoscia ! belray po kazdej jezdzie SPADA. Zaleta s100 - trzyma sie ladnie lancucha, widoczny przy smarowaniu , najlepszy w testach(pewnie malo obiektgywnych bo w pismie motocykl ktore jest made in de ale jednak)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
02.14.2013 17:26:42

Jak wyżej :) 10/10 - nie znam lepszego smaru - jak spróbowałem s100 to już nie eksperymentuje z innymi - szkoda czasu i nerwów :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
najlepszy smar do motocykla
05.14.2013 19:16:20

Jak dla mnie to najlepszy smar motocyklowy na rynku. Nigdy nie zawiódł - trzyma się nawet w deszcz :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
REWELACYJNY SMAR
05.22.2013 19:34:18

Podpisuje się pod wszystkimi opiniami. Lepszy nawet od motula - po prostu niemiecka jakość.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super
05.28.2013 19:59:09

Testowałem różne smary i ten jako jedyny sprawdził się w 100%. To że się trzyma chyba nie trzeba mówić, ale przede wszystkim bardzo długo utrzymuje się na łańcuchu.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.03.2013 19:21:02

Najlepszy. Testowałem belraya ktory tak niby wychwalany. Szybko znika. s100 nie dosc ze lepiej widoczny, to w dodatku nie chlapie ani nie znika tak szybko jak inne spraye. Naprawde godny polecenia. Fakt - CENA jest niebagatelna ale napewno odbije sie to na zywotnosci napedu i polepszy wyglad moto ;-)

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
dobry smar
07.05.2013 22:39:22

Dobry smar trzyma się felgi troche chlapie jest i wada cena!!!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
s100
07.10.2013 12:04:13

Smar jest super, ale faktycznie ceny za s100 są chore :/ Ja przerzuciłem się teraz na taniego nigrina i również sobie chwale, nie mówiąc już o cenie.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.12.2013 14:30:05

W sumie, to ja latam na kardanie, ale z opinii które zebrałem to smar zajmujący drugie miejsce, który śmiało mogę polecić :) Dodatek teflonu sprawia, że syf w postaci piasku nie przyczepia się tak łatwo.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
super
07.16.2013 16:30:07

Dołączam się do opinii - używam s100 już w 3 motocyklu i zawsze idealnie się trzyma, duża zaleta w stosunku do innych smarów jest taka że długo utrzymuje się na łańcuchu - nawet 600 km :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
600km !??
07.17.2013 23:00:45

600km jak to robisz mi max na400-450km starcza a śmigam na 600 i na pewno wiem jak smarować bo robie to od 6lat!

Gość
I robisz to od 6 lat żle :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
s100
07.23.2013 14:20:25

Zależy jak kto jeździ. Mi nigdy nie wytrzymał więcej niż 350km :) Ale jedno jest pewne - trzyma się jak diabli :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
REWELACJA!
09.09.2013 21:55:44

Rewelacyjny smar, używałem go w 600 i teraz w 1000 i powiem jedno - nie zamienię go na inny!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobry
10.15.2013 14:56:01

Trzeba przyznać, że rzeczywiście szybko wysycha, bardzo dobrze się trzyma, mam czarną felgę i praktycznie tylko minimalnie jest ubrudzona smarem. Dość wydajny, jedyne czego w nim nie lubię to zapachu :-). Generalnie bardzo dobry produkt. Kto nie smaruje ten nie jedzie ;)

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


7
Dobry ale nie najlepszy
10.21.2013 22:12:08

Smar S100 wygrywający testy to porządny smar. Z zalet na pewno jest bardzo wydajny i odporny na warunki atmosferyczne. Ale jak dla mnie ma też co najmniej dwie wady: po pierwsze strasznie chlapie po kołach i tłumikach (mam dwie lufy po zadupkiem) i nie idzie tego doczyścić. I strasznie śmierdzi, wręcz jego zapach mnie dusi jak moto stoi w garażu. Cena też najniższa nie jest. Zmieniłem s100 od dłuższego czasu na inny Caramba i jak dla mnie Caramba jest zdecydowanie lepszy, powyższych wad nie ma a też jest wydajny.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
super
06.04.2014 13:25:15

moja opinia może nie być obiektywna gdyż zanim kupiłem smar do mojego pierwszego moto jakim jest suzuki gs 500 naczytałem się opinii na temat różnych innych smarów do łańcuchów i wybór padł akurat na ten, fakt drogi ale płaci się za jakość, u mnie wytrzymuje nawet do 600 km, mam czarną felgę i nic na niej nie widać, smar trzyma się bardzo dobrze, jedyny minus to ten że mam złoty łańcuch i wcale nie widać że jest złoty tylko żółto biały i wcale nie przesadzam z ilością smaru, plus taki że fajnie pachnie, myślałem kiedyś nad scottoilerem ale lubię coś zrobić przy swym moto, polecam tym którzy cenią sobie jakość

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam !
07.29.2014 13:18:26

Bardzo dobry smar o wysokich właściwościach smarujących, bardzo dobrze trzyma sie łańcucha , nie chlapie po calym świecie, ma dziwny specyficzny zapach, ale nie drażniący, świetny stosunek jakości do ceny. Testy które przeglądałem i opinie nie kłamały, tego smaru nie zmienie na nic ! Polecam

Głosy: 67   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jest nieźle ale są lepsze
08.06.2014 14:14:53

Jest nieźle ale powiem, że kiedyś szukając dobrego smaru, który by smarował łańcuch a nie wszystko dookoła niego trafiłem na niepozornie wyglądające opakowanie smaru o zwykłej nazwie SUPER LUBE. Sprzedawca w MOTO-GP bardzo polecał i rzeczywiście miał rację. Smar długo utrzymuje się na właściwym miejscu i po długich przebiegach (jeździłem ponad 800km) nadal tam był. Przyzwyczajony do częstego używania poprzednich smarów zmusiłem się do ponownego nasmarowania chociaż szczerze powiedziawszy nie było takiego musu. Na jednym opakowaniu spokojnie przejeżdżam cały sezon.
Potwierdza się znowu fakt, że dobre produkty nie potrzebują "błyszczącego" opakowania bo są dobre.

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
08.10.2014 10:03:40

Po kilku różnych smarach - castrol, shell zostałem z S100. Smarując S100 zapomniałem co to są brudne od smaru felgi. Polecam!

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Używam od początku i polecam
01.26.2015 15:17:44

Smar spokojnie trzyma po 400-500km. Aplikacja łatwa, szybka, smar nie chlapie i działa tak jak powinien.
Idealny - 10/10

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Gość
05.22.2015 21:24:40

Najlepszy smar na rynku. Nie brudzi felgi, dobrze rozprowadza się po łańcuchu.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
s100
06.11.2015 21:24:25

R1
wg. mojej opini najlepszy.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
10/10
08.02.2015 10:52:25

Używałem już większości smarów i S100 wygrywa bo jest najwydajniejszy i najdłużej trzyma się łańcucha. Niektóre smary wyparowują po 100 km, a ten wystarcza na około 300km i widać że nadal nie jest suchy! POLECAM.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam !
08.07.2015 19:53:59

Co prawda nie mam porównania do innych smarów, tego używam od samego począku przygody z motocyklami, i jestem z niego bardzo zadowolony, na tyle że nie skusiłem się testować czegoś innego. Spełnia swoją role w 100%. Ja zawsze staram się rozgrzewać łańcuch przed smarowaniem co też swoje daje. Cena nie należy do najniższych ale nie jest źle zwłaszcza że smar bardzo wydajny.

Plusy :
- nie chlapie po feldze i całym motocyklu
- bardzo wydajny
- długo się trzyma
- ma jasny kolor

Minusy :

- dziwny zapach
- mógłby mieć jakiś dłuższy aplikator

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
9/10
04.15.2016 16:07:17

Bardzo dobry smar - biały kolor, przez to nie nadaje się do złotych łańcuchów. Trzyma się świetnie łańcucha, zawiera dotatek teflonu. Cena akceptowalna, jedyny minus to aplikator, a raczej jego brak. Musiałem dosztukować sobie rurke z innego smaru.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
05.06.2016 20:50:37

Smar jest ok. Jeden z lepszych. Jednak moim zdaniem ustępuje Bel Ray.
Minusem S100 jest jednak brudzenie, smród i cena. Utrzymuje się trochę dłużej niż bel ray - to na plus. Używałem obu. Dobrym smarem jest też Caramba. Mój ranking:

1. Bel Ray
2. S100
3. Caramba

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


7
Gość
06.06.2016 19:22:06

Wcześniej używałem bel raya, po pozytywnych opiniach stwierdziłem, że wypróbuję to cudo. Smar bardzo długo trzyma się łańcucha, ale brudzi strasznie felgę. Z tego powodu już go nie kupię.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...

Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA