Mamy już 14010 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Caberg V2R



Ilustracja przedmiotu

1  

Caberg V2R

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
5.72 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 27%
Neutralne: 20%
Negatywne: 53%


Gość


10
Gość
02.27.2012 14:52:23

Kask jest bardzo wygodny i ma blendę, ale to chyba koniec jego zalet. Według mnie nie jest wart swojej ceny, bo bardzo paruje i jest strasznie głośny. W tej cenie(obecnie jakieś 750 PLN) można znaleźć o chociażby Nolana N85.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
02.27.2012 15:03:09

Przepraszam za pomyłkę, miała być ocena pięć zamiast 10 :)

Gość
Dając 10, a póżniej 5 i tak dałeś w tych dwóch opiniach razem 7.5 ;)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.29.2012 19:06:12

Na plus:
- Bardzo wygodny
- Bezpieczny(5 gwiazdek SHARP)
- Wbudowana blenda przeciwsłoneczna

Na minus:
- Wentylacja przeciętna
- Głośny
- Szyba paruje
- W deszczu przecieka

Spodziewałem się czegoś lepszego za te pieniądze.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Łukasz
07.16.2012 20:30:18

Nie polecam. Wyściółka przeciętnej jakości, głośny, cieknie w deszczu, szyba paruje jak diabli i w dodatku jest drogi w stosunku do tego co dostajemy. W tej cenie lepiej poszukać FG-15 - całkiem inna półka.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
1
nfs
01.08.2013 23:49:51

Jest tragiczny,kupiłem jedna jazda krótka,potem chciałem drugi raz ale stwierdziłem że nie ma to sensu i wystawiłem na allegro.Głośny,wieje w nim tragicznie nie wiem jak można jechać w nim więcej jak 120,chcesz kupić kup nawet naxe 100 razy lepsza.Kask tylko na skuter.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
02.02.2013 19:09:29

Ja jestem zadowolony z V2R. Jak za te pieniądze nie ma co narzekać. Problem z hałasem rozwiązałem zatyczkami piankowymi z apteki za 5 PLN :) Jedynie parowanie szybki mnie denerwuje, a poza tym całkiem fajny kask.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Gość
02.12.2013 10:06:22

Kask ma dobrą cene i fajnie wygląda, bo poza tym nie zachwyca. Wyściółka szybko się ubija i po paru miesiącach zaczyna latać na głowie, przy szybszej jeździe podnosi się i dusi szyje paskiem, areodynamika kiepska - rzuca głową, choć pewnie jest to spowodowane tym że robi się luźny. Jak już inni zauważyli - strasznie głośny. Nie polecam, chyba że jako pierwszy kask do bardzo spokojnej jazdy nie więcej niż 140 km/h.

Gość
Hmm może "rzucanie" głową uspokoi się gdy kupisz dobry rozmiar kasku?

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Dobry dla spokojnych
10.27.2013 10:59:16

Wedle mojej opinii kask przeznaczony głównie do spokojniejszej jazdy - żadne tam ścigacze i inne szaleństwa, bo faktycznie, gdy jest szybko, to wieje i głośno. Ja do mojej szyby dokupiłam pinkocka i nic mi już nie paruje, ale wcześniej nie było aż tak źle - łatwo można sobie rozszczelnić kask nie dostając zimnym powietrzem w nos (deflektor). Zabawne - przymierzałam sobie na targach Shoeie i może to durne, ale Caberg był dla mnie o wiele wygodniejszy. Oczywiście wytrzymałości nie testowałam, więc nie wiem, co potrafi "w akcji".

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Gość
03.21.2014 16:10:42

Plus za cene, gwiazdki sarp i blende.
Minus za parowanie i głosność.

Mimo że kask w niczym nie jest wybitny to myśle że kupiłbym go jeszcze raz.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Szału nie ma
06.09.2014 13:01:25

Jeżeli jesteś głuchy, masz słaby wzrok, jesteś odporny na wysoką temperaturę, a do tego nie przeszkadza Ci cieknąca woda to jest to kask idealny dla Ciebie!

- świszczy jak diabli
- mocno paruje
- wentylacja poniżej średniej (jak dla mnie praktycznie wentylacji brak)
- szybka przecieka w czasie deszczu

+ ma blendę
+ przyjemna wyściółka
+ wygląd

Tylko fakt że upolowałem ten kask poniżej 400zł ratuje sytuację.

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Taki sobie
05.18.2016 23:34:01

Jeżdżę w nim parę sezonów.
+ blenda, wygląd, bezpieczeństwo, nie sprawia kłopotów przy większych prędkościach, właściwie wszystko działa a ma już kilka lat,
- hałas (bez zatyczek do 50km/h), wentylacja (nie wiem czy coś się zmienia przy otwartej i zamkniętej w dodatku jak jest ustawiona to trzeba zdjąć kask i zobaczyć) najlepiej uchylić szybkę (i tak jest hałas), mokra głowa albo z deszczu albo z potu :) (do +20 problem nie występuje)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Zdecydowanie odradzam
10.08.2016 15:35:39

V2R to mój pierwszy kask. Uczęszczałem w nim na kurs i po zdaniu egzaminu robiłem pierwsze kilometry. Zapłaciłem za niego stosunkowo niedużo, bo w porównaniu do wyjściowych 700-800zł (co jest dla mnie absurdem) wydałem ok. 300zł. Niemniej jednak garnek w pierwszym miesiącu użytkowania uległ samoistnemu uszkodzeniu - ułamał się fragment ślizgu pod dźwignią blendy. Odniosłem wrażenie, że kask wydaje przez to dziwne odgłosy przy niedomkniętej szybce (jakby i tak był niewystarczająco głośny). Oczywistym było oddanie go w ramach gwarancji. Sklep przekazał kask, do producenta, lecz ten po dwóch tygodniach odrzucił roszczenia twierdząc, że kask jest nienaprawialny i część nie występuje, jako zamienna. Bardzo mnie to zraziło do firmy Caberg, bo celowo wybrałem produkt z wydawałoby się wyższej półki, bym poza jakością mógł także liczyć na obsługę pozakupową.
Co się tyczy samego kasku - istotnie jest wygodny, niemiłosiernie głośny i brakuje mu pinlocka, ale z tym się pogodziłem, bo to w końcu Caberg. Akurat...

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
zobaczymy
06.18.2017 12:27:38

Własnie go zakupiłem za rozsądne pieniążki bo 250 zł i wcale nie jest tak żle,jestem zadowolony.Pozdrawiam

Gość
Ja też kupiłem za 249 zł na skuter i mam na dzieję że bandę zadowolony .pozdrawiam

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Duży Zawód
08.07.2017 20:48:57

Kupiłem ze względu 5 gwiazdek SHARP-a no i cenę. Była likwidacja sklepu. 380zł. Pożałowałem ledwie po 1000 KM. Wyściółka się wygniotła i już potrzebna była kominiarka. Po kolejnym 1000 KM grubsza kominiarka. Jeżdżę małym cruiserkiem (110 KM/h to max co wyciągam), a huk jak przy starcie samolotu odrzutowego. Szczerze mówiąc odradzam komu kolwiek zakup tego modelu. Już wolę mojego starego sharka s900

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
najlepsze w kasku to malowanie
06.08.2018 20:58:02

W kasku przejeździłem trzy sezony, to jakieś 23-25 tys km.
Bezpośrednio do zakupu skłoniło mnie oryginalne malowanie ( chyba jedyny egzemplarz w Polsce).
Nieprawda, że wentylacja jest słaba. Też miałem takie wrażenie, ale po pierwszym praniu wyściółki widocznie coś inaczej ułożyłem montując i nagle zaczęło wiać pod czaszą :)
Blenda very ok, łatwość w opuszczaniu/podnoszeniu podczas jazdy.
jakość wykonania dobra, nic mi się nie rozwaliło, urwało czy zdeformowało. Nic nie obciera itp.
Podobnie z parowaniem szyby. U mnie ten problem nie występował, ale to może kwestia dbania o sprzęt.
Natomiast poważnym problemem jest hałas. Koszmar.
A że lubię pop...lać, to nieżle mi huczało we łbie.
Ogólnie pozytywne wspomnienia.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Dominator GP2

Miałem go w Hondzie Hornet 2009 r super wygląd i dźwięk nie za głośny idealnie brzmiał ... Oczywiście miałem kata dlatego bez dbkilera jeźdz...

Dominator GP2

Miałem go w Hondzie Hornet 2009 r super wygląd i dźwięk nie za głośny idealnie brzmiał ... Oczywiście miałem kata dlatego bez dbkilera jeźdz...

Schuberth C3 Pro

Przesiadłem się z taniego kasku LS2, podobnie jak kilka lat temu przesiadałem się z moto 125cc na prawie litra ;)
Pierwsze wrażenia po wy...

HJC IS-17

Kask dobry
Cena dobra
Jakość wykonania poprawna
u mnie wystąpił problem z blendą - zacinała się
Po reklamacji wró...

Caberg Sintesi

To duży kask i jak ktoś ma dużą głowę - to jeden z nielicznych pasujących. Kask niezły, dobra widoczność świetny mechanizm otwierania (mój...

Midland BT NEXT PRO

Ja jestem zadowolony,w cztery motocykle można pogadać(cztery midlandy)
wcześniej miałem ejeasy i jest o niebo lepiej...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania