Mamy już 13970 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shark Openline



Ilustracja przedmiotu

1  

Shark Openline

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.12 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 75%
Neutralne: 25%
Negatywne: 0%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
shark openline - polecam!
02.05.2013 16:14:27

Zrobiłem w sharku 12 tys i mogę z czystym sumieniem go polecić. Nie spodziewałem się, że za taką kase można dostać naprawde przyzwoitego szczękowca, ale jednak się da :)

Plusy:
- Lekki jak na szczęke
- Solidne wykonanie
- Wygodny nawet po kilku godzinach jazdy
- Łatwy w obsłudze mechanizm szczęki
- Tak samo blenda- nie ma problemu z opuszczaniem i podnoszeniem jej w trakcie jazdy
- Przyzwoita areodynamika

Minusy:
- Antyfog znika po czasie i szyba paruje
- Raczej średnie wyciszenie.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
fajny kask za dobrą kase
09.18.2013 0:26:47

Plusy:
- Wygodny
- Wyjmowane wnętrze
- Dobra wentylacja
- Jak na szczękowca nie za głośny
- Rozsądna cena

Minusy:
- Troche za małe pole widzenia w pionie. W motocyklach z niską owiewką po schowaniu się niewiele widać.
- Brak pinlocka w standardzie
- Masa kasku. Przy dłuższej jeździe z wyższymi prędkościami kark to odczuwa.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
polecam
09.21.2013 17:59:26

Jestem zadowolony z sharka - jest wygodny, fajnie wygląda, blende obsługuje się bardzo łatwo, mechanizm szczęki precyzyjny, wentylacja przyzwoita. Minusy też się znajdą - na pewno dobrze byłoby gdyby mniej ważył, do tego szybka potrafi zaparować i jest dość głośny powyżej 100km/h. Ogólnie jednak to bardzo dobra propozycja za niewygórowane pieniądze. Mogę polecić.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Polecam!
10.12.2014 13:44:29

Świetny kask. Szczękowiec z blendą za rozsądne pieniądze. Mamy możliwość użycia pinlocka, ale teraz to już raczej standard.

Głosy: 48   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
przeciętniak
05.21.2016 20:09:27

Ogólnie garnek moim zdaniem brzydki, ma jakiś jajowaty kształt, ale zachęcony dobrymi opiniami go kupiłem. No i co przejechałem jak dotąd jakieś 1000km i wiem ,że więcej już go nie założę. Wentylacja kiepska, wyściółka do bani jak piłowały mnie podbródki tak piłują nadal i nie myślą się ułożyć także komfort jazdy wiadomo jaki. Wyciszenie raczej dobre chociaż zawssze mogło by byc lepiej. Teraz jezdze w Nolanie N40full i wiem, że kaski to niebo i ziemia, oczywiście na korzyśc Nolana.

Gość Bartek
Panowie ja swoim Sharkiem zrobiłem na dwuch motocyklach 50000 przez 2,5 roku i jedyne co to dwa minusy waga (jazda w nim 400 km przy średniej prędkości 110 130 katorga) i ten przeraźliwy hałas z czasem się zwiększy najpierw przy około 100-120km/h a potem od 70km/h a powyżej 200km/h na autostradzie bez stoperów nie polecam nawet 20km nic nie słychać po zdjęciu kasku. Dla świeżego motocyklisty POLECAM dla PLECAKA w zupełności wystarczy.

Gość
Najprawdopodobniej masz go za ciasny gdyż ja posiadam go od miesiąca i zrobiłem w nim 2500 km w ciągu tygodnia, dla mnie ok. Nadmieniam, że wcześniej jeździłem w Nolanie 104 EVO i powiem tyle, że aż takiej różnicy nie widzę. LWG

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
08.02.2016 12:31:48

Polecam. Po co przepłacać. Testy bezpieczeństwa ok, poza tym wentylacja i wyciszenie też nie najgorsze. Miałem Nolana za 1200 i po jeździe w deszczu go sprzedałem.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Gość
06.26.2017 15:43:34

To już mój drugi kask Sharka. Jest mega wygodny, lekki i solidnie wykonany, jak przystało na tą markę. Zapięcie działa bardzo dobrze. Blenda przeciwsłoneczna spisuje się świetnie. Jedyny minus to hałas przy wyższych prędkościach. Do kasku proponuję założyć od razu pinlocka, co znacznie uprzyjemni jazdę w niższych temperaturach.
Za tą kasę zdecydowanie polecam !

Gość
SHARK OPENLINE.Jutro oddaję do reklamacji.Pierwsze kilometry było ok,jazda poza miastem prędkości 100-130km,trochę głośny w środku.Wentylacja dobra,pinlock robi swoją robotę. Minęło kilka tygodni od zakupu doszło parę setek przejechanych kilometrów.I zaczęło coś gwizdać,świzdać przy lekkim skręceniu głowy w prawo.Otworzenie szybki i zamknięcie,albo szczęki z marnym skutkiem pomaga.Drugi szkodnik to wnętrze kasku,brak rzepów mocujących dolną cześć materiałową z prawej strony.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Mocno srednio :)
08.24.2018 18:40:08

Po 15000 km glownie trasa
Na przyszly sezon niestety cos innego:

Plusy

Cena
Wygodny
Wentylacja

Minusy
Waga (no ale szczeka, trudno)
Brak deflektora pod broda, przez co wiatr hula po twarzy, czasem jest to plus , ale w chlodne dni łzy płyna az po plecach. Zdazylo sie tez ze jadac za ciezarowka ktora zalapala troche piachu dostajesz razem z wiaterem tym zwirem po oczach bo wpada od spodu dosc sporo towaru. Kiepsko.
Jak dla mnie dosc "gleboki" przez co patrzenie w gore na swiatlach jest problemem bo opiera mi sie o ochraniacz na plecach :)
Blenda przeciwsloneczna konczy sie w polowie oczu, mogkaby byc dluzsza.
HAŁAS przy 130 nie slyszysz nawet przelotowego dominatora tylko szum.
No i na koniec z mojej glowy nie ma szans zdjac go bez otwierania, przez co mechanizm jest juz tak wyrobiony ze praktycznie sie nie trzyma i przylbica opada.

Tyle :) Pozdr

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Metzeler Sportec M5

Motocykl to Ktm SM 690
Kupiłem komplet tych opon na początku sezonu
Opony te potrzebują sporo czasu do nagrzania się
pierw...

Metzeler Sportec M5

Motocykl to Ktm SM 690
Kupiłem komplet tych opon na początku sezonu
Opony te potrzebują sporo czasu do nagrzania się
pierw...

Metzeler Sportec M5

Motocykl to Ktm SM 690
Kupiłem komplet tych opon na początku sezonu
Opony te potrzebują sporo czasu do nagrzania się
pierw...

Arai RX-7 Corsair

Kask rewelacyjny, świetnie leży na mojej głowie dopasowany w każdym calu, wentylacja super normalnie furorę robi, nie raz muszę ją przymykac ...

KTM 1090 Adventure R

Opinię moją wyrażam po przejechaniu KTM 1090 AR w tym sezonie od marca ponad 16 tysięcy km. Poprzednie motocykle to Yamaha XT1200Z i BMW F800 GS A...

Suzuki C50T Boulevard

Bardzo fajna maszyna, wygodna jazda i wizerunek super. Moto niezawodne polecam wszystkim chętny. W moim posiadaniu od dwóch sezonów. Rocznik 2013. ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania