Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Dunlop D211 Sportmax GP Racer



Ilustracja przedmiotu

1  

Dunlop D211 Sportmax GP Racer

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.87 / 10

(Na podstawie 22 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Gość
03.30.2012 13:47:45

Jedne z najlepszych opon do motocykla. Polecam w 100%.

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.31.2012 17:40:32

Najwyższa półka wśród opon sportowych. Trzymają się w winklach jak głupie. Znikają w oczach(2-3 tys. km), ale taki jest właśnie charakter typowo sportowych gumek. Trzeba uważać na wodę, bo jej nie lubią. Z całą pewnością są to opony na ocenę 10.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Fazi
04.04.2012 10:37:31

Potwierdzam. Guma wyczynowa w pełnym tego słowa znaczeniu. Do jazdy po szosie jednak lepiej kupić coś twardszego, co nie zejdzie po 3 tysiącach :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.05.2012 21:02:46

Najlepsze opony na jakich jeździłem. Trzymają się drogi jakby były przyklejone klejem.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ostry
05.26.2012 12:29:19

Klasa sama w sobie. Razem z Supercorsą najlepsze gumy do latania po torze. Trzymają się jak szalone.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.30.2012 11:58:17

Miałem założone potorowe D211 w mojej R6. Te opony miażdżą wszystko - znikają szybko, ale są genialne.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.05.2012 9:21:38

Polecam te gumy - są rewelacyjne. Lepsze są już tylko Supercorsy.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.09.2012 12:44:57

Dobra guma, ale dość wolno się grzeje i lubi wtedy odjechać sobie na zakręcie - Michelinki Power One były pod tym względem nieco lepsze. W deszczu i przy niskich temperaturach niezbyt pewne. Najlepiej sprawują się na suchej nawierzchni - jak już złapią temperature to ciężko je oderwać od asfaltu.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.28.2012 17:20:35

Kleją się rewelacyjnie. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Arek
09.19.2012 17:29:09

Kupiłem potorówki D211 i założyłem do Fazerki - po wyjechaniu na ulice czułem się jakbym jechał innym motocyklem. Pełna kontrola na każdym zakręcie i zero obaw że się uślizgnie. Niesamowite uczucie przyczepności. Niestety wszystko co dobre szybko się kończy i po 2 tys musiałem się z nią pożegnać :D Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
BaRRt
09.22.2012 18:53:09

Oponki rewelka - kleją się jak jasna cholera(na torze i na normalnej drodze). Byłem w szoku że można ulepszyć D209 :D

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.23.2012 15:35:03

Opona kozak!!!!!!!!
Mam ją w ZX6R i trzyma jak szalona - nawet na wyjechanych i śliskich rondach można się pokusić o przytarcie podnóżków! Do jazdy na codzień jednak nie polecam bo przy niższych temperaturach(10-15 stopni) zaczynają się problemy ze złapaniem idealnej temperatury pracy i przyczepność wyraźnie spada.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.31.2012 12:10:07

Jedyne opony, które poradziły sobie z mocą mojego gixxera k7. Wszystkie inne łącznie z zachwalanymi Pilot Powerami uciekały przy mocnym odkręceniu manety. Jak ktoś dobrze zauważył - opona kozak!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
kuba
12.14.2012 9:26:03

Kupiłem moją R6 z założonymi d211 przez poprzedniego właściciela i powiem jedno - nie jeździłem na lepszych oponach. Jazda w deszczu odrobine stresowała(bałem się mocniej pochylać), za to na suchym przyczepność jest cudowna. Teraz latam na qualifierach 2 i sobie chwale, ale jak będe miał nadmiar gotówki to wracam do d211, bo są naprawde genialne.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
D211
01.06.2013 12:56:37

Najlepsza sportowa guma na świecie. Kupiłem w tamtym sezonie 3 opony 190'tki za 200 PLN i przelatałem cały sezon. Każda starczała na ok. 3 tys :) To mało, ale przyczepność jest porażająca - nie da się ich odkleić od asfaltu! Jedyne zastrzeżenie co do D211 - trzeba uważać jak są nierozgrzane i unikać jazdy w deszczu :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
D211
07.05.2013 12:14:10

Z czystym sumieniem polecam. Jeszcze nie spotkałem lepszych opon - jedyny minus że nie lubią niskich temperatur i deszczu, ale zapas przyczepności na suchym jest przeogromny.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
po prostu najlepsze
08.16.2013 13:58:12

Potwierdzam wszystkie opinie. Używam ich w SC57 - po pierwszym założeniu wiedziałem że nie chce innych opon. Trzymają jak zaczarowane, świetne na tor i na droge, wytrzymałość potorówek które kupuje to 3 - 3,5 tys.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
D211
09.03.2013 13:39:42

Na RSV4 przód S, tył M. Tylko mix D211. Tylko na zimno i na mokro można robić slajdy na wyjściu ;]

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
DODAŁEM FILMIK CO TA OPONA POTRAFI
09.08.2013 21:35:09

OPONA REWELACYJNA TRZYMA SIĘ W ZAKRĘCIE NAWET PRZY KONCIE 60STOPNI DODAŁEM FILM POLECAM GUMKE.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
10/10
10.24.2013 21:04:34

Latam CBR F4i na tych oponkach - masakrują wszystko, nawet mocniejsze pociągnięcie gazu na wyjściu z winkla to dla nich nie problem. Wytrzymują do 5,5 tys - niby niewiele, ale trzymają jakby jechało się nie po asfalcie, a po szynach. GENIALNE SĄ!

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
ZX6R
01.14.2015 18:37:36

Na tor REWELACJA!!! ale znikają jak śnieg na wiosnę, , u mnie max 3k km przód i tył.
Na droge nie polecam, za dużo nierówności i zanieczyszczeń, tego ta opona nie lubi, przy niskich temp. zachowuje sie jak oponal średniej klasy, woda to jej wróg nr 1, ślizga sie wtedy jakby sie jechał na samej feldze.
Na to 10/10
Na szose 3/10

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
GSX-R 1000 K3 10/10
06.29.2015 13:27:51

Cudowne opony, kleją się jak głupie. Baaaardzo polecam!!!
Szybko się zużywają ale warte są swojej ceny, każdy powinien przejechać się na takiej oponce.
Już nawet łyse kleją się lepiej niż całe 2CT. ;)

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach