Mamy już 14692 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Castrol Power 1 10W40 Półsyntetyczny



Ilustracja przedmiotu

1  

Castrol Power 1 10W40 Półsyntetyczny

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.69 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 77%
Neutralne: 0%
Negatywne: 23%


Gość


9
krydka
02.09.2012 20:16:06

Jedynym minusem tego oleju, to fakt, że podczas zmiany biegów pod czerwonym polem wyczuwało się delikatne uślizgi sprzęgła. Bardzo dużym plusem jest łagodna i płynna praca skrzyni biegów. Po zmianie oleju na Agip (nie pamiętam dokładnie nazwy, załatwiłem sobie po znajomości), poślizgi ustały, jednak skrzynia chodzi bardziej topornie. Przy następnej zmianie oleju wracam do Castrola.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super olej
02.10.2012 10:02:03

Świetny olej. Nie widzę różnicy między nim, a poprzednim Motulem 5100. Poza tym jest jeszcze jedna wielka zaleta - jest o wiele mniejsza szansa, że dostanę podróbke. W przypadku najpopularniejszego Motula może być różnie.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.01.2012 14:13:33

Świetny olej - zalałem nim motocykl w tym sezonie i jak na razie nie narzekam. Tańszy od Motula, a tak samo dobry. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Marcin
07.16.2012 19:54:52

Dziadostwo jakich mało!!!
Olej pozostawia bardzo dużo brunatnego szlamu w silniku (co świadczy o jakości oleju). Serwisowanie moto po tym oleju to jak grzebanie w sadzy.
Po zalani do Kawy ZX7R wybuchły 3 silniki w jeden sezon (ostro gwintowane)dodam że po innych olejach nie miałem tego problemu. Oczywiście jest to moja prywatna opinia, ale na pewno nigdy więcej już nie kupię Castrol-a. Poza tym co to za marka jak nie ma żadnej własnej fabryki? Jak się nie mylę to oleje produkuje BP dla Castrol-a.

Patrol
dobry olej zbiera syf i nagar i przy wymianie się go pozbywasz z silnika .Jeśli jednak wylewasz czysty olej znaczy że cały syf zostaje nadal w silniku.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.23.2012 11:06:48

Zalałem do Bandita i jak na razie wszystko gra. Następnym razem spróbuje Castrola Power 1. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Adrenalina
11.02.2012 17:27:44

zalewałem go CASTROL POWER 1 RACING do nitro 250 od nowosci zero poboru oleiu od wymiany do wymiany polecam.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
11.07.2012 15:16:02

Miałem ten olej w cebuli - praca silnika dobra, ale jednak wole Motula ze względu na to że biegi ciszej wchodzą. Castrolowi daje 8/10.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Aktualna nazwa oleju Castrol Power 1 10w40
05.10.2014 13:12:57

Tak jak w tytule aktualna nazwa tego produktu to Castrol Power 1 10w40 (półsyntetyk). Z dopiskiem Racing jest to pełen syntetyk. Nazwa GPS i RS jest nie używana od ponad 2 lat. Oczywiście w sklepach mogą mieć jeszcze na półkach starsze zapasy, ale spoko, olej można zalać nawet po 5 latach od produkcji. Co do oceny produktu przesiadłem się 3 sezony temu z Motula (szczegóły dlaczego to zrobiłem w moim komentarzu do Motul 5100). Używam tego oleju już w drugim motocyklu i wszystko jest ok, bez najmniejszych problemów. Olej po sezonie wylewam w miarę klarowny - około 4-5 tys. km i zmienia kolor z jasnego pełnego na kolor ciemnego piwa. Nie odczuwam tego co w motulu, że po 4-5 tys było słychać dziwne dźwięki z silnika. Uważam, że jest to jak najbardziej produkt wart swojej ceny, w przeciwieństwie do Motula - moim zdaniem Motul jest przereklamowany i płaci się za nazwę a nie jakość. Ale można się przed kumplami pochwalić, jak masz buciki Alpinestarsa i rękawiczki Noxa to co masz lać innego ;) pozdro dla myślących co nie idą ślepo za szarą masą.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
09.18.2015 21:40:32

Powiem tak zalałem castrol power1 10 w40 chinskiego skutera 4t i zaczęło się proglę jak skuterem przyspieszyłem na maxa to zaczoł silnik przerywacz i grzechot z silnika jak by się miał rozlatywać myślałem ze silnik się rozlatuje wymieniłem na motul 5100 10 w40 i cisza silnik pracuje jak powino nic nie grzechocze castrol to lipa niedaie rady

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Głośna praca skrzyni biegów
01.19.2016 21:21:44

Miałem ten olej w zx10r bardzo głośno chodziła skrzynia więcej już tego oleju nie kupie mimo że cenowo jest ok

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Polecam
02.03.2018 19:19:56

Używam Castrola Power 1 (kiedyś GPS) od 14 lat. Stosowałem go w różnego typu motocyklach i w każdym spisywał się wzorowo. Silniki pracowały cicho, biegi wchodziły miękko. Nie zauważyłem nigdy żadnych złych zachowań silnika, więc go polecam. Jest to lej z górnej półki, więc jak może być w nim coś nie tak. Inna sprawa, gdy trafi się na podróbkę z internetu, ale to może trafić się kupując każdy inny markowy olej. Polaczki lubią kupować tanio i dobrze, czyli z NIEPEWNEGO i NAJTAŃSZEGO źródła, a potem płaczą.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Castrol OK
02.15.2018 19:06:11

Wymieniałem w swoim moto olej na "Power 1 10W-40" 6 razy. Nie zmieniam go na inny, bo na tym wszystko jest OK, więc po co kombinować. Czytam tutaj o najbardziej konkurencyjnym "Motulu 5100" i ludzie piszą, że po zmianie komuś silnik głośniej pracuje, komuś ciszej, komuś biegi chodzą gorzej a innym lepiej, że sprzęgło się skleja po postoju lub się ślizga w czasie jazdy, po zmianie silnik zaczyna brać olej itd. . Nie wiem o co chodzi, czy to wina podróbek czy zużytych motocykli. Zostaję więc przy sprawdzonym oleju, bo na "Castrolu Power 1" nie mam takich dziwnych problemów.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Opinie na temat castrol 10W40 4T power 1 i Castrol 10W40 4T power 1 Racing
04.08.2019 22:21:02

10W40 4T Power 1 - pol syntetyk
10W40 4T Power 1 Racing - syntetyk

Ten pierwszy zdecydowanie lepszy jak na moje.
Jest gęstszy od Racing, lepsze osiagi predkosci motocykl mial.
Przy Racingu jest co prawde mniejsze zyzycie paliwa, ale ja wole dbac o silnik niz zaoszczedzic zlotowki na paliwie.

Np.
przy 10W40 4T Power 1 - zuzycie przy jezdzie 120km/h 3,4L
przy 10W40 4T Power 1 Racing - zuzycie przy jezdzie 120km/h 3,0L

No ale ... zlalem olej Racing po 100km przejechanych, byl bardzo wodnisty i dosyc juz zabrudzony.
Byl na pewno zadszy niz 10W40 4T Power 1 po przejechaniu 1000km.

Te nowoczesne oleje co sa polecane sa jak woda.

Kolejna rzecza jaka zauwazylem, przy zalanym 10W40 4T Power 1 Racing, predkosc byla nizsza ktora motocykl mogl osiagnac w porownaniu jak byl zalany 10W40 4T Power 1

W praktyce zdecydowanie lepiej wychodzi 10W40 4T Power 1 - przynajmniej wiem, ze lepiej dba o silnik (podzespoly) na dluzsza mete.


Gość
A najciekawsze jest to, ze producent zaleca lac do Honda Forza 125 - 10W30 (no ale tego to juz w ogole nie bede lal)

Gość
No wlasnie powiem Ci, ze na syntetyku mniejsze predkosci, tzn. jakos ciezej bylo motocykl rozpedzic. Takie mialem wrazenie, znajomy tez. Moim zdaniem lepiej dla silnika lac pol syntetyk 10w40, no ale to moje zdanie :)

Gość
Syntetyk to zawsze syntetyk - lepsze smarowanie, niższe opory tarcia i nawet większa prędkość jak widać :) To że jest jak woda to zaleta - bo większość olejów jest jak woda, ale w wysokiej temperaturze. Jeśli olej jest taki w niskiej to dobrze świadczy o nim, bo przy zimnym szybciej dociera do części i zapewnia smarowanie od razu od startu.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC RPHA 11

Testowane przeze mnie kaski, nie licząc tych najtańszych do 400 zł, to między innymi : LS 2 ff323 Arrow. Agv grid. Agv K1. AGV K5. AGV corsa. Bell...

Icon Airflite

Dodam że wykonanie kasku stoi na bardzo dobrym poziomie. Po osobistym teście tego kasku na sportowym, zaznaczam sportowym litrowym motocyklu, nie ma...

Icon Airflite

Testowałem wiele kasków, od LS 2 po AGV. Kupiłem ten kask bo wzbudził moje zainteresowanie. Wygląd, tj. kształt i kolorystyka inna. I rzeczywiś...

Suzuki SFV650 Gladius

Jakoś tak nic w necie o SVF650... Czyżby wszyscy zdający prawko na Gladku już zapomnieli? A to jest właśnie najtańszy obecnie na rynku suzuki b...

Nolan N43 Air

Mój pierwszy zakup. Użytkuję kilka lat. Moto - Kawasaki VN900, jazda spokojna raczej. Kupiłem to jeździłem, nie mając porównania do innych kas...

Michelin Pilot Road 4

Ciężko powiedzieć, jak je ocenic. Kupilem moto z750 z zalozonymi nowymi oponami PR4 - wiem, ze sam nigdy tych opon nie kupie. Jezdze moze na nich t...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA