Mamy już 10086 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Castrol Power 1 Półsyntetyczny



Ilustracja przedmiotu

1  

Castrol Power 1 Półsyntetyczny

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.30 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 70%
Neutralne: 0%
Negatywne: 30%


Gość


9
krydka
02.09.2012 20:16:06

Jedynym minusem tego oleju, to fakt, że podczas zmiany biegów pod czerwonym polem wyczuwało się delikatne uślizgi sprzęgła. Bardzo dużym plusem jest łagodna i płynna praca skrzyni biegów. Po zmianie oleju na Agip (nie pamiętam dokładnie nazwy, załatwiłem sobie po znajomości), poślizgi ustały, jednak skrzynia chodzi bardziej topornie. Przy następnej zmianie oleju wracam do Castrola.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super olej
02.10.2012 10:02:03

Świetny olej. Nie widzę różnicy między nim, a poprzednim Motulem 5100. Poza tym jest jeszcze jedna wielka zaleta - jest o wiele mniejsza szansa, że dostanę podróbke. W przypadku najpopularniejszego Motula może być różnie.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.01.2012 14:13:33

Świetny olej - zalałem nim motocykl w tym sezonie i jak na razie nie narzekam. Tańszy od Motula, a tak samo dobry. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Marcin
07.16.2012 19:54:52

Dziadostwo jakich mało!!!
Olej pozostawia bardzo dużo brunatnego szlamu w silniku (co świadczy o jakości oleju). Serwisowanie moto po tym oleju to jak grzebanie w sadzy.
Po zalani do Kawy ZX7R wybuchły 3 silniki w jeden sezon (ostro gwintowane)dodam że po innych olejach nie miałem tego problemu. Oczywiście jest to moja prywatna opinia, ale na pewno nigdy więcej już nie kupię Castrol-a. Poza tym co to za marka jak nie ma żadnej własnej fabryki? Jak się nie mylę to oleje produkuje BP dla Castrol-a.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.23.2012 11:06:48

Zalałem do Bandita i jak na razie wszystko gra. Następnym razem spróbuje Castrola Power 1. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Adrenalina
11.02.2012 17:27:44

zalewałem go CASTROL POWER 1 RACING do nitro 250 od nowosci zero poboru oleiu od wymiany do wymiany polecam.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
11.07.2012 15:16:02

Miałem ten olej w cebuli - praca silnika dobra, ale jednak wole Motula ze względu na to że biegi ciszej wchodzą. Castrolowi daje 8/10.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Aktualna nazwa oleju Castrol Power 1 10w40
05.10.2014 13:12:57

Tak jak w tytule aktualna nazwa tego produktu to Castrol Power 1 10w40 (półsyntetyk). Z dopiskiem Racing jest to pełen syntetyk. Nazwa GPS i RS jest nie używana od ponad 2 lat. Oczywiście w sklepach mogą mieć jeszcze na półkach starsze zapasy, ale spoko, olej można zalać nawet po 5 latach od produkcji. Co do oceny produktu przesiadłem się 3 sezony temu z Motula (szczegóły dlaczego to zrobiłem w moim komentarzu do Motul 5100). Używam tego oleju już w drugim motocyklu i wszystko jest ok, bez najmniejszych problemów. Olej po sezonie wylewam w miarę klarowny - około 4-5 tys. km i zmienia kolor z jasnego pełnego na kolor ciemnego piwa. Nie odczuwam tego co w motulu, że po 4-5 tys było słychać dziwne dźwięki z silnika. Uważam, że jest to jak najbardziej produkt wart swojej ceny, w przeciwieństwie do Motula - moim zdaniem Motul jest przereklamowany i płaci się za nazwę a nie jakość. Ale można się przed kumplami pochwalić, jak masz buciki Alpinestarsa i rękawiczki Noxa to co masz lać innego ;) pozdro dla myślących co nie idą ślepo za szarą masą.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
09.18.2015 21:40:32

Powiem tak zalałem castrol power1 10 w40 chinskiego skutera 4t i zaczęło się proglę jak skuterem przyspieszyłem na maxa to zaczoł silnik przerywacz i grzechot z silnika jak by się miał rozlatywać myślałem ze silnik się rozlatuje wymieniłem na motul 5100 10 w40 i cisza silnik pracuje jak powino nic nie grzechocze castrol to lipa niedaie rady

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Głośna praca skrzyni biegów
01.19.2016 21:21:44

Miałem ten olej w zx10r bardzo głośno chodziła skrzynia więcej już tego oleju nie kupie mimo że cenowo jest ok

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Szyby motocyklowe Loster

Kupiłem szybę do Freewinda rok 2002.
Założyłem ją po wielu perturbacjach ale udało się.
Jazda z tą szybą to szok pow. 90 jakby...

Szyby motocyklowe Loster

Kupiłem szybę do Freewinda rok 2002.
Założyłem ją po wielu perturbacjach ale udało się.
Jazda z tą szybą to szok pow. 90 jakby...

Arlen Ness LJ-9689-AN

+ Bardzo dobrze zrobiona ( gruba skóra, suwaki, szwy, rzepy )
+ Masywne certyfikowane protektory
+ wypinana podpinka
+ Suwak do ...

Caberg Tourmax

Z kaskami zawsze jest problem. Najważniejsza rzecz to dopasować do własnej anatomii głowy (nie mylić z rozmiarówką), dlatego tak diametralnie r...

Nolan N104 Absolute

Przejechałem w nim ponad 12000 km (2 sezony), większą część na skuterze trochę na motocyklu. Hałas jest, ale do zniesienia. Szybko nie jeżdż...

KTM 1290 Super Adventure

Motocykl naprawdę dopracowany, najwyższa półka w swojej klasie więc nie ma się do czego doczepić. Sporo elektroniki czas pokaże jak będzie z ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA