Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Suomy EXTREME



Ilustracja przedmiotu

1  

Suomy EXTREME

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.08 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 50%
Neutralne: 8%
Negatywne: 42%


Gość


10
Gość
04.06.2012 15:57:50

Rewelacyjne buty. Bardzo dobra wentylacja i komfort - stopy nie bolą nawet po dłuższych trasach. Super.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Andy
05.29.2012 12:52:31

Potwierdzam. Super buty, świetnie wykonane. Na początku miałem problem ze zmianą biegów, ale można się przyzwyczaić.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Adaś
06.05.2012 12:26:32

Buty ładne. Całkiem dobrze wykonane. Lecz niestety mają wadę fabryczną (przy najmniej moje), a mianowicie odkręcają się śrubki trzymające ten metal i plastik w kupie. Tulejka nakrętki w którą są wkręcane według moich obserwacji jest o 3mm za krótka, dlatego śruba zamiast opierać główkę o tuleję - opiera o ruchome części co przy ruszaniu nogą powoduje samowolne odkręcanie się śrubek. Konstruktor po prostu nie uwzględnił w swoich "obliczeniach" grubości plastiku naszytego na buta który właśnie ma grubość 3mm.
Do tego jeszcze trochę cisną w kostki.
Nie mam pojęcia jak zachowują się podczas wypadku więc na ten temat nie mogę nic napisać.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
06.07.2012 18:56:19

Chyba nie tylko Twoje tak mają bo mi też odkręcają się te śrubki. Za buty dałem prawie 900 PLN i oczekiwałem że za tyle kasy można oczekiwać butów bez tego typu wad. Jednak poza tym mankamentem buty są całkiem OK. Noga dobrze w nich leży, są wygodne i wyglądają na bezpieczne.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
maly
08.31.2012 10:14:00

Cześć, jestem posiadaczem suomy extreme , na razie bylem w nich dwa razy i mam problem. Ogólnie stopa sie uklada jet nawet jeszcze luz, tylko zabezpieczenia na kostki strasznie mnie uwieraja i po godzinie moje kostki wolaja o zdjecie tych butów. Czy po paru razach buty sie uloza i nie bedzie juz nic uwieralo, czy lepiej je sprzedac ?

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
08.31.2012 14:20:30

Spróbuj rozchodzić, a jak się nie uda to sprzedaj. Miałem tak z butami Sidi - uciskały mnie w pięte i nic się nie rozbiło. Sprzedałem i teraz latam w Alpinestarach - najwygodniejsze buty. Jeszcze Pumy są bardzo fajne i wygodne.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
maly
08.31.2012 16:08:43

hej, mam kolejny problem, dzisiaj latalem w suomy i mi wypadła sruba od zabezpieczenia na kostce, czy ktos wie gdzie mozna ja kupic ?

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
X.
10.09.2012 10:05:02

Odradzam zakup - cisną w kostki i po paru godzinach jazdy mam ochote je wyrzucić. Do tego wszystkiego strasznie skrzypią podczas chodzenia. Następnym razem biore coś z Sidi lub A*.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
ducat
12.19.2012 22:58:41

witam.
zaryzykowałem wczoraj 649zł i zakupiłem suomy extreme.
but na żywo wygląda fajnie i nowocześnie, w rzeczywistości lepiej niż na fotkach. Jest wygodny, choć osoby z wyższym podbiciem będą miały problem z zakładaniem-ciasno wchodzą. Tak jak wspomniano wcześniej, muszę to potwierdzić, uciskają w miejscu śrub w kostkach. Nie ma dramatu, myślę,że się przyzwyczaję, a jak nie to znajdą nowego właściciela. Mam obawy co do ich wodoodporności, raczej bym nie ryzykował dłuższej jazdy w deszczu bez ochraniaczy. Przy mojej cenie zakupu doskonały stosunek cena/jakość. Nie można się na razie przyczepić do wykonania, wszystko ładne i zgrabne. Oczywiście po uwagach poprzedników sprawdziłem śrubki ochraniaczy-od razu wykręciłem i zamontowałem ponownie na kleju do gwintów. Bez tego jeden mały spacerek i szukaj śrubki w polu ;(
Wyglądają na obuwie z dobrą wentylacją i mam nadzieję,że tak też będzie.
Wcześniej miałem sidi vertigo, ale ciut za duże, choć barzo wygodne, Suomy na pewno nie nadadzą się do dłuższych spacerów,zwiedzania itp. Czy zostaną ze mną na dłużej, okaże się po kilku jazdach, niestety najwcześniej zapewne za 4 miesiące.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Jakość wykonania
5
nie polecam ich
07.19.2013 12:24:10

Plusy:
- Fajny wygląd
- Ogólna solidność
- Cena

Minusy:
- Strasznie piszczą podczas chodzenia
- Cisną w kostke!

Buty byłyby fajne i poleciłbym je gdyby nie ból w kostce, który z każdą godziną się nasila i jest coraz gorszy do zniesienia. Da się z tym śmigać, ale po co się męczyć. Buty na moto powinny być przede wszystkim wygodne.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
średnie
04.20.2014 15:58:57

Hej, jestem posiadaczką tych butów już drugi sezon. Zgadzam się z wszystkimi wyżej wymienionymi problemami: odkręcanie śrubek, cisną w kostkach, strasznie skrzypią przy chodzeniu co jest bardzo uciążliwe. Jednak są też plusy: w miarę bezpieczny wygląd i estetyka.
Dodam do minusów jeszcze bardzo szybką przemakalność. Nie wiem, czy wszystkie tak mają, ale moje na pewno. Jak pojawi się deszczyk/ mokra nawierzchnia, po jakiś 5minutach jazdy zaczynam odczuwać dyskomfort na stopach z przemoknięcia.
Za taką cenę radzę patrzeć za innymi butami :)

Gość
w miarę bezpieczny wygląd i estetyka??? serio? na buty się nie patrzy tylko w nich jeździ i ma być bezpieczny a nie tak wyglądać...

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.24.2014 21:48:20

Ja wyżej napisano najgorsze jest skrzypienie przy chodzeniu Ludzię się patrzą jak na wariatkę;/ akurat w kostce mnie nie cisną bo mam szczupłą stopę Śrubki też mi się nie odkręcają a użytkuje teraz 3 sezon .Ogólnie solidne wykonanie i dobra jakość

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania