Mamy już 15360 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


RST Ventilator III



Ilustracja przedmiotu

1   2  

RST Ventilator III

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.50 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 63%
Neutralne: 13%
Negatywne: 25%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Raczej nie warto
10.26.2013 11:53:16

Uparcie szukałem kurtki trójwarstwowej i to okazało się dużym błędem. Przez prawie cały sezon i tak jeżdżę z wypiętymi warstwami, ale kurtka przez to leży za luźno (brak regulacji na tułowiu). Po wpięciu podpinki jest jednak za ciasna, więc te wszystkie warstwy można sobie w buty wsadzić (zresztą ta "membrana" przemaka bardzo szybko). Po sezonie zaczynają się pruć szwy w prawym rękawie na łączeniu warstw, więc mam obawy czy ten materiał wytrzyma nawet jakiś lekki szlif (siatka jest z poliestru, który podobno jest znacznie mniej trwały od reszty kurtki, wolałbym tego nie sprawdzać).

Wentylacja bardzo dobra, ale to kurtka WYŁĄCZNIE na lato, nie ma co się łudzić że posłuży w deszczu, a w chłodne dni nie ma jak wcisnąć podpinki. Drugi raz już bym nie kupił (jak i trójwarstwowej kurtki w ogóle - porażka). Jak coś ma być to wszystkiego, to jest do niczego :(.

Gość
wiec źle dobrany rozmiar. Przed kupnem poczytałem, pooglądałem i dowiedziałem się ze z 3 warstwami na być bardzo ciasno a w jednej ok i tak dobrałem. Komplet nam od 2012 i sprawuje się dobrze. Jeździłem przy ok 5°C i dawał rade. Co do szlifów nie miałem i nie zamierzam. Na pewno do skóry przepaść jesli chodzi o wytrzymałość ale komfort bdb. Pozdrawiam.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Daje radę
05.02.2014 11:11:58

Co prawda użytkuję od miesiąca, ale jak dla mnie kurtka naprawdę jest świetna. Podpinka jest idealna na jazdę w temp. od 5 do 20 stopni. Razem ze spodniami od RST mamy komplet. Wentylacja jest świetna, elegancko wentyluje nawet z podpinką.

Gość
Pytanie jak sprawują się spodnie w temperaturze 5 stopni czy mocno w kolana i krocze wieje? Zastanawiam się nad tą kurtką ale na mmotocykl typu naked i kolana/ krocze bardzo mocno są narażone na wiatr stąd te pytanie

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
świetna!
02.28.2015 10:28:06

Jakoś ja nie mam problemów z jazdą z dwoma wpiętymi warstwami lub bez nich. Chyba kolega jakiś niewymiarowy jest ;)
Świetna kurtka do jazdy w ciepłe i chłodne dni.
Mały minus za brak zamków przy rękawach za to plud za CE na plecach a nie tylko pianka. Poniżej tysiąca nie ma moim zdaniem lepszej kurtki a szukałem i pytałem od paru miesięcy!
Polecam RST!

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Idealna !
04.17.2015 8:30:47

Szukałem kurtki całorocznej (poza zimą - śniegową) i ta wraz ze spodniami (mam do niej spodnie ventilator IV) sprawdza się idealnie.

-Regulacje działają ok - wszystko jest na swoim miejscu zarówno bez podpinek jak i z podpinkami. Podpinki wpina i wypina się dość prosto i nie ma strachu że zaraz coś odpadnie.
-Sporo kieszonek - oczywiście nie tyle ile w modelach adventure ale są i dają radę.
-Membrana chroni przed deszczem jak należy.
-Jazda w termicznych ciuchach z wszystkimi podpinkami przy 5 st. C jest komfortowa.
- Lato poezja - czy to do pracy czy na wypad - nie ma opcji by się zagrzać jak pies. Świetna wentylacja.
- Żonie się podoba/ podobam ;)

Wady:
- zawsze są jakieś wady i jak narazie po roku użytkowania obstawiam słabe rzepy na mankietach, nie ma tragedii ale się wyrabiają.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Idealna kurtka!
04.17.2015 8:39:22

zapomniałem zaznaczyć tych gwiazdek na boku ;)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Nie polecam
03.07.2016 15:40:53

Kurtka wentylacje ma ok, ale ta jakość wykonana do bani
Zeszły sezon kupiona i po 3 miesiacach walki z reklamacja oddana nigdy do tej firmy nie worce

Gość
Również proszę o więcej informacji co się stało i co z reklamacja dzięki

Gość
Opisz może co było przyczyną reklamacji.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
Gość
11.29.2017 10:48:15

Mam. Zmieniam. Jakosc: w pierwszym sezonie poleciał zamek główny oraz zamek od kieszeni. Naklejki odeszły po 3 mc. Wentylacja: słaba. Żonie zakupiłem komplet innej firmy i bardzo chwali że przemyślana konstrukcja. Wygoda: tutaj lepiej lecz nie powala - rozciagliwa troszke a w dodatku protektory nie zawsze utrzymują się w tej samej pozycji.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jak najbardziej polecam
03.13.2019 23:38:53

Nie wiem jak można pisać, że ta kurtka jest do bani, że coś się rozlatuje albo pruje? Może wyglądacie jak King Kong albo nie umiecie się obchodzić z odzieżą???

Użytkuję cały komplet RST Ventilator III (kurtka + spodnie) od 2014 roku + do tego buty i rękawice RST TracTech EVO.
W tym komplecie zjechałem 3/4 Europy, ok. 20 000 km. W warunkach temperaturowych od -10 do +35. Niejednokrotnie pokonując 1000 km dziennie przez kilkanaście godzin jazdy.
I wiecie co? Jeżdżę dalej!
Nic się nie zepsuło, nic się nie odpruło, suwaki działają tak jak na początku.
Naprawdę nie mogę nic złego powiedzieć. Jeżeli zmienię ten komplet to tylko na inny kolor :)
Znajomi również mają ubrania RST i nikomu się nic nie psuje i nie pruje.
Co więcej, w spodniach RST uderzyłem kolanem w barierkę - w motocyklu pękła owiewka, urwał się kawałek gmola i przetarła się sakwa, a na spodniach nie ma ani śladu i kolano mam całe.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Mio MiVue m560

Mam ją od trzech lat, kupiłem okazyjnie za 200zł. i uważam, że tyle jest warta. Szału nie ma, ale jako rejestrator drogowy spełnia swoje zadani...

Shark Ridill

Kupiłem ten kask jako pierwszy kask dla siebie, został mi polecony przez kilka osób, trochę pojeździłem więc mogę zdać moją opinię na jego ...

LS2 Valliant FF399

Szukałem kasku, który będzie w przyzwoitej cenie, z blendą oraz otwieraną "szczęką". Wybór padł na LS2 FF399 VALIANT wersja MAT.

Honda CBR 1000RR Fireblade SC57 2004-2007

Dokladnie 7 lat temu przesiadlem sie z Horneta 600 na moja Fireblade z 2005 roku. Co roku wymiana oleju Motul 300V a pomiedzy wymianami nie dolewam an...

Metzeler Tourance

Przejechałem na nich 25tys km w bardzo zróżnicowanych warunkach i aktualnie nadają się do wymiany, choć troszkę bieżnika jeszcze jest. Na such...

Klocki hamulcowe Makland

Klocki w deszczu się nie nadają i są niebezpieczne. Efekt zapowietrzonego hamulca. Miałem wrazenie ze butami wyhamuje szybciej....


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania