Mamy już 13970 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Yamaha XVS 650 Dragstar



Ilustracja przedmiotu

1  

Yamaha XVS 650 Dragstar

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.64 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 73%
Neutralne: 18%
Negatywne: 9%


Gość


8
Gość
04.12.2012 20:14:09

Świetny motocykl - bardzo wygodny, daje dużo przyjemności z jazdy. Nie jest awaryjny. Idealny na początek. Minusem jest dość słaby silnik. Po pewnym czasie trzeba przeglądać allegro w poszukiwaniu większego brata - DS 1100 :)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
06.27.2012 13:26:23

Miałem przez dwa sezony Draga 650 i uważam, że to naprawde świetny motocykl - piękny wygląd, łatwy w prowadzeniu, bardzo wygodny, mało pali w trasie. Rozpędza się do 150km/h. Bardzo łatwy w manewrowaniu i w miare lekki - idealnie nadaje się na początek. Ma oczywiście swoje wady jak każdy motocykl - silnik chłodzony powietrzem grzeje się bardziej niż chłodzony wodą, po pewnym czasie brakuje mocy i trzeba powoli się rozglądać za czymś większym. Dźwięk na akcesoryjnym wydechu nie powala, ale można to bardzo łatwo zmienieć :) Motocykl polecam każdemu, kto chce zacząć przygode z armaturą. Moja ocena to 8/10.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Lem
10.03.2012 11:47:44

Piękny sprzęt - jako pierwszy motocykl albo do latania po mieście jest idealny. Na trasie odczuwa się brak mocy przy wyprzedzaniu, ale ogólnie jest super. Polecam.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Klasyka
02.23.2015 9:32:07

Według mnie bardzo dobry motocykl. Do spokojnej jazdy idealny. Mnóstwo dostępnych akcesorii w rozsądnych cenach. Świetna jakość materiałów. Tani i prosty w obsłudze. Spalanie ok. 4l bez względu czy trasa czy miasto.

Plusy:
- wygląd zwłaszcza wersja classic!
- spalanie
- poręczność
- wygoda
- prostota obsługi
- tanie części

Minusy:
- brak obrotomierza
- brakuje mocy przy prędkościach autostradowych
- słabe hamulce (w awaryjnych sytuacjach)
- słaby napęd kardana (awaryjność przy agresywnej jeździe i z dużym obciążeniem - pasek byłby tu idealny)

stary60
pasek to dopiero tragedia

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
2
Najgorszy cruiser średniej klasy
09.07.2016 11:29:19

W swoim życiu jeździłem 12stoma motocyklami a Drag Star jest najgorszym z nim... przez sezon użytkowania go omal nie zrezygnowałem z jazdy motocyklem. Pierwotna codzienna chęć przejażdżki motocyklem zniknęła, na szczęście po kilku miesiącach udało mi się go sprzedać.

Na początku było ok. stylistyka motocykla była całkiem ładna, starałem się nie zwracać uwagi na wszechobecną tandetę (pełno plastiku na błotnikach, boczkach, atrapy chromu itd. - uznałem to za sensowne próby odchudzenia motocykla). Nie zwracałem też uwagi na widoczne spawy i ogólną kiepską jakość wykonania, ale po 1000 km zacząłem nienawidzić ten motocykl. Po pierwsze straszną hańbą jest zawieszenie, którego (jak napisali na ścigaczu) "nie ma". W standardowym motocyklach z tyłu są dwa wachacze, tutaj zawieszenie jest na sztywno a amortyzator znajduje się pod siedzeniem, próbowałem go dostować do mojej wagi ale nie pomogło zbytnio. Zawieszenie jest tak cholernie twarde, że nawet na drodze która wydawała mi się równa jak stół czułem jak motocykl podskakuje, a na małych dziurach kręgosłup ostro dostawał. Zawieszenie nie jest same, równie beznadziejne są hamulce. Przedni jest słabo wyczuwalny i mało efektowny, trzeba używać dwóch na raz choć i tak jest to za mało. Jedna tarcza z przodu u motocykla ważącego 230 kg?? To żart, w drag starze 125 to wystarcza ale nie w 650. Kolejny mankament to siedzenie, jest źle wyprofilowane do tego jest za nisko a podnóżki są za daleko co powoduje u mnie częste skurcze i ból pleców. (mam 180cm) Tylne siedzenie (od wersji classic) jest tak beznadziejnie wyprofilowane, że pasażerka przy każdym hamowaniu zjeżdżała na mnie. To są właściwie tylko szczegóły bo moja nienawiść do draga tkwi w jego topornym prowadzeniu. Rollgaz pracuje ciężko, biegi wchodzą jak w masło i czasem wypadają, do tego sprzęgło jest masakryczne i chodzi ciężko. Być może są to objawy mojego konkretnego modelu ale na dragu kolegi miałem te same odczucia. Skręcanie tutaj to żadna przyjemność, na początku było ciężko, po ok. 2000 km przyzwyczaiłem się do motocykla ale wciąż zakręty brał topornie, przy pokonywaniu zakrętów powyżej 100 km/h godzine motocykl się jakby miał się rozpaść... Silnik - tragedia. Motocykl przyśpiesza żwawo do 100 km/h, potem jak go przetrzymamy na odkręconej manetce to dochodzi do 130, a max udało mi się osiągnąć 145 km/h. Z tym, że przyjemność z jazdy bez szyby kończy się przy 80 km/h gdy robi się głośno a powietrze chce mnie ściągnąć z motocykla. Gdy zamontowałem szybe, okazało się, że wcale nie jest lepiej, choć nie walczyłem już z wiatrem to jednak 100 okazało się prędkośćią przelotową. Przy 110 motocykl już strasznie wibrował, brzmiał jak mikser i palił znacznie więcej. Strasznie brakuje 6 biegu. Gdzie ta elastyczność o której piszą na forach? Rzeczywiście na 4 i 5 biegu ten motocykl przyśpiesza ale gdy zejdziemy poniżej 60 km/h na czwórce to motocykl szarpie i dławi się, z resztą ma on tendencje robić to bez powodu. Dźwięk? Brzmi jak naked, tylko świsty i dźwięk sprzętu AGD, jedynie przy wkręcaniu się na obroty słychać ryk cruisera, wydechy do wymiany. Motocykl w zależności od użytkowania pali od 5,5 do 7 litrów, nigdy mniej. Jedyny plus jaki znalazłem to bezobsługowy wał i bezawaryjny silnik. Podsumowując, motocykl beznadziejnie radzi sobie w trasie, w mieście? jeszcze gorzej. Ważącym 100 kg więcej Road Kingiem lepiej jeździło się po mieście. Nie chodzi tutaj o szerokość motocykla, bo czasem można się gdzieś przecisnąć ale o to jak topornie się prowadzi, szybko nagrzewa (czasem przegrzewa) a przy wysokich temperaturach śmierdzi jak spalony garnek. Zrobiłem tym szajsem 6000 km i tylko przez połowę czerpałem przyjemność z jazdy, reszta to myśl aż sezon się skończy i będę mógł sprzedać to badziewie. Ale czego oczekiwać po tanim cruiserze? W sumie nie tak tanim bo nie wiadomo dlaczego cena nigdy nie schodzi poniżej 10k. Jak ktoś szuka takiego motocykla to bardziej polecam honde shadow 750 lub Yamahe Virago 535, nimi jeździło mi się o milion razy lepiej. Teraz jeżdżę Hondą NC700X i jestem szczęśliwym bikerem a przykre wspomnienie tego plastikowo-metalowego śmiecia mam nadzieje zostawić za sobą.

Pewnie pojawią się odpowiedzi fanów tego motocykla o tym, że motocykl jest wspaniały i w ogl. To próbujcie pojeździć nim szybciej niż 70 km/h i więcej niż 3000 km rocznie...

Grzechu
Zastanawiam się nad zakupem na pierwsze moto - bardzo przydatna opinia. Dzięki! :)

Gość
Ja zrobiłem przez 10 lat 42tys km.110kg wagi i plecak.Prosty był i niezawodny.Nigdy się nie zepsuł.Olej wymiana co 2 lata.Chorwacja też nie straszna była dla mnie.Jednak choperów żadnych juź nie chcę teraz.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Nie Hary ale mnie się podoba
02.01.2017 20:29:27

To moje pierwsze moto, Vstar classic 650 wersja z USA, lepsza i ładniejsza od EU. Polecam do spokojnego pokulania się wokół komina i niedługich wyjazdów. Do tego typu latania został stworzony, raczej nikt takim sprzętem nie robi międzystanówki. Kolor czarny z opiłkami. SIlnik jest wystarczający do solowej jazdy, hamulce raczej spowalniają niż hamują ten nielekki motocykl, ot cały urok bika. Trzeba wiedzieć na co się piszemy kupując V/Drag Stara. Osobiście polecam sprzęta pomimo jego słąbości. Obsłga po za synchronizacją i zaworami jest do samodzielnego ogarnięcia, motor jest niezawodny, napęd również. Jest jak karabin, zawsze w dobrym tonie będzie czyszczenie skurczybyka dla samego tylko pucowania...
Ma lśnić jak psie jajco. Spalania i takich tam pierduł nie oceniam bo takie podejście do sprawy wypacza ideę wolności i niezależności dla którejż to nabywa się owo żelazo. Hough

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Drag
04.01.2017 11:10:21

Jak na 1 moto po dłuższej przerwie to ok.Nie nadaje się do podróży powyżej 200km.Mała moc nie wygodny a pasażer ma bardzo niewygodnie i twardo.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
DRAG STAR 650 CUSTOM
08.02.2017 9:27:08

Na pierwszy sprzęt nawet za dobry. Dobrze się prowadzi, wygodny, zwrotny, bezawaryjny, oszczędny. Jazda do 90 km/h jest przyjemnością. Pasażer ma strasznie niewygodne siedzisko. Hamulce nie rewelacja ale do ogarnięcia. Mało mocy przy wyprzedzaniu.
Jestem z niego bardzo zadowolony i polecam!!!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
Drag Star 650 98r
09.28.2017 17:23:53

Przesiadłem się po 25 latach z CZ 350 :-) i cóż...Doświadczenia jako takiego nie mam ale "odczucia" i owszem.
Motocykl fajnie się prezentuje w wersji Classic dwukolorowej czarno beżowej, jaką posiadam.Jeśli chodzi o jazdę to jak dla mnie faktycznie jest dość słaby i wyprzedzać we dwie osoby trochę strach.Biegi potrafią nie wskoczyć w czasie ostrego przyspieszania(u mnie 4 i 5). Silnik wibruje i grzechocze jakby miał się rozpaść ale jedzie.
Przy spokojnej jeździe poza miastem ujdzie ale w mieście...mało poręczny.
Może mój egzemplarz jest w nie najlepszej kondycji tego jeszcze nie wiem ale chyba kupił bym ponownie.


Dołączone zdjęcia
Yamaha XVS 650 Dragstar
Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Yamaha Drag star 650 Classic
03.22.2018 9:13:07

Mój pierwszy po 20 latach przerwy (poprzednio CZ 350). Fajny na początek by przypomnieć sobie jazdę motocyklem.Na moje 74 wagi i 170 wzrostu idealny.Ładnie się prezentuje,słabo hamuje,silnik 650 dla jednej osoby idealny dla dwoje już trzeba się zastanowić czy wyprzedzać...Tanie części i serwis.Ja polecam :-)

Gość

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.30.2018 20:11:03

Super moto a tych co to im mocy brakuje zachęcam do kupna mocniejszego to że 650 jest potocznie zwana spacerowką to nie znaczy że jest szmelcem wręcz odwrotnie o czym świadczy cena i opinje prawdziwych motocyklistów a tu mało takich zwłaszcza ten kolo co porównuje draga do R1. Polecam ten sprzęt

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC CS-14

Po 3 latach i kilkudziesieciu tysiacach km, zanim wyrzuce kask, moge wydac opinie.

Plusy:
Tani
Tani
Bardzo tani!

Metzeler Sportec M5

Motocykl to Ktm SM 690
Kupiłem komplet tych opon na początku sezonu
Opony te potrzebują sporo czasu do nagrzania się
pierw...

Arai RX-7 Corsair

Kask rewelacyjny, świetnie leży na mojej głowie dopasowany w każdym calu, wentylacja super normalnie furorę robi, nie raz muszę ją przymykac ...

KTM 1090 Adventure R

Opinię moją wyrażam po przejechaniu KTM 1090 AR w tym sezonie od marca ponad 16 tysięcy km. Poprzednie motocykle to Yamaha XT1200Z i BMW F800 GS A...

Suzuki C50T Boulevard

Bardzo fajna maszyna, wygodna jazda i wizerunek super. Moto niezawodne polecam wszystkim chętny. W moim posiadaniu od dwóch sezonów. Rocznik 2013. ...

Ducati Monster 620

Dot. modelu z 2004 r.

Bardzo fajny motocykl miejski na początek przygody z jednośladami (przynajmniej tymi mającymi silnik).
...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce