Mamy już 9654 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Zbroja Datex



Ilustracja przedmiotu

1  

Zbroja Datex

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.00 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 33%
Neutralne: 33%
Negatywne: 33%


Gość


6
Zbroja Datex/Adrenaline
07.17.2013 13:40:45

Zbroja występuje pod wieloma nazwami - m.in Datex czy Adrenaline. Na zdjęciach wygląda fajnie i porządnie, więc wpadłem na pomysł że zamiast skóry będe latał w zbroi - ma sporo ochraniaczy i jest przewiewna. Teoretycznie wszystko ok, dopóki nie poszedłem przymierzyć - niestety spore rozczarowanie, ochraniacze które na ilustracjach sprawiały wrażenie solidnych okazały się najzwyklejszym plastikiem, w dodatku cienkim i niezbyt fajnym w dotyku. Słabo dopasowywują się do ciała - jeśli macie płaską klate to jeszcze w miare ok, ale jak nie to już jest problem bo nienaturalnie odstają od ciała i w ogóle nie są elastyczne. Dolny rzep też nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia - owszem trzyma dobrze, ale materiał cienki jak papier. Siateczka, czyli to czego się najbardziej obawiałem okazała się w porządku. Zakładanie zbroi to też minus - niestety wymaga to troche czasu i nie jest tak wygodne. Jeśli chodzi o krępowanie ruchów tu jest średnio - nie jest tak dobrze jak w kurtce, czuć każdy ochraniacz. Ogólnie za tą kase nie powinienem się spodziewać cudów, ale mimo wszystko spodziewałem się nieco lepszej jakości. Moja ocena 6.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
dobra rzecz :)
07.19.2013 19:42:07

Mam datexa i nie powiem nic złego - fajnie się w tym lata w upały. Ochraniacze z przodu może i słabe, ale żółw z tyłu już całkiem w porządku, a pod innymi ochraniaczami jest fajna gąbka. Siateczka też ok - nie przedziera i jest bardzo przewiewna. Komfort jazdy latem 100x lepszy niż w skórze :) Mankament chyba tylko jeden - ciężko się zakłada, więc jak trzeba gdzieś na krótko się przelecieć, a potem to zdjąć to tragedia. Kurteczka moment, a tu już nie tak łatwo :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
polecam
08.12.2013 8:00:27

Mam, jeżdże i nie narzekam. W tej cenie naprawde super - ochraniacze na klate faktycznie troche plastikowe, ale ogólnie nie mam zastrzeżeń - przewiewna, dobrze leży, nawet dobre wzkonanie. Jedyny minus to długi czas zakładania.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
09.22.2013 21:41:54

Zgadzam się w 100% z 1-szą opinią. Też byłem napalony na tą zborje, ale po przymiarce zrezygnowałem - nie sprawia wrażenia solidnej, ochraniacze porażka. Miałem się przejechać żeby zobaczyć jak się jeździ, ale już po założeniu wiedziałem że jej nie kupie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
nie jest zła
11.23.2013 10:24:08

Materiały nieco tandetne, ale ochraniacze są wszędzie gdzie trzeba, plecy mają dobrą ochrone, nie przesuwa się w czasie jazdy, dobra przewiewność. Dałem za nią 130 PLN, więc cudów się nie spodziewałem.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
może być
12.17.2013 12:17:04

Mam taką pod marką adrenaline. Ogólnie plastik fantastic, ale w tej cenie nie ma możliwości żeby była to zbroja z najwyższej jakości materiałów. Największy minus to ciężkie zakładanie - zbroja przegrywa wygodą z normalnymi kurtkami ze skóry, po kilku przejażdżkach wyleczyłem się ze zbroi. W jeździe offroad nie testowałem, bo nie mam na czym :D

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Uwaga jest bardzo ciasna
05.09.2014 16:29:09

za te cene nie ma co sie spodziewc cudow , ale jest jeden probelem jest bardzo ciasna jestem sredniej budowy cila warze 78 kilo przy 178 cm wzrostu no i nie dobrałem rozmiaru mierzyłem L XL XXL i siataka tak zwana koszulka jest bardzo ciasna lednwo w nia wchodze i opina stszanie bicepsy i na zgieciach , raczej przeznaczona jest dla jakis szczypiorow albo chinczykow.Pozdrawiam

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.24.2016 19:57:27

Bardzo dobra zbroja polecam świetnie leży i nie krępuje ruchów ochraniacze trwałe pozdrawiam i zachęcam do zakupu jak za taką cenę warto

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
Bardzo przeciętna.
06.18.2016 9:04:06

Zbroję użytkuję od roku. Zacznę od plusów, których jest naprawdę nie wiele. Świetna wentylacja, na upały jest to super sprawa. Ostatnią zaletą jest cena. A teraz minusy. Siatka, która trzyma wszystkie ochraniacze jest bardzo tandetna i mechaci się, gdyż rzepy zaczepiają o nią. Kolejnym minusem jest odstający ochraniacz klatki piersiowej. Po prostu nie mamy tam żadnej regulacji, która by trzymała ten ochraniacz. A jak mówimy już o regulacji to trzeba powiedzieć co nie co o jakości rzepów. Przez pierwszy miesiąc było super, ale pod koniec sezonu już w ogóle nie trzymają, co sprawia że ochraniacze są luźno. Ale teraz przejdźmy do największej wady, czyli rozmiar. Mam 185 cm wzrostu i około 75kg wagi. I wziąłem największy rozmiar a i tak rękawy są o jakieś kilkanaście centymetrów za krótkie oraz ochraniacze na barki są troszkę za nisko. Teraz posiadam zbroję FOX'a i to jest zdecydowanie to. A zaznaczam że jeżdżę w terenie, na szosę nie polecam bo ta siatka, która trzyma ochraniacze podczas szlifu zetrzę się i za nią pociągnie się pas skóry i krwi. Polecam trochę więcej uzbierać i kupić coś z wyższej półki, niż później się martwić. Pozdrawiam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


KTM 950 SM Supermoto (2004-2008)

Witam wszystkich chcących poznać opinie na temat tego motocykla, kiedy sam zastanawiałem się nad jego zakupem tych bowiem nie było w internecie w...

Shoei XR-1100

nie polecam. mega głośny. szyba przecieka w deszczu. ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. chyba w studni. porażka...

Shoei XR-1100

Nie polecam. Mega głośny. Szyba przecieka w deszczu. Ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. Chyba w studni. ...

Scorpion EXO-500 Air

Witam,posiadam ten garnek od stycznia 2016 i powiem że przejechałem w nim cały sezon i nie widac na nim oznak zmęczenia.
Wybrałem dla odmi...

Shoei Hornet ADV

Witam,
Zaczne od tego ze jezdze w tym kasku juz rok i to prawie codziennie (mieszkam w cieplym kraju wiec nie ma problemu zimy).
Kask na...

Honda CB500X

Witam,

Dolacze sie do tematu.
Jezdze w Singapurze takim motorkiem tylko z 400cc.
Wszystko jak w 500 oprocz pojemnosci sil...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania