Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nolan N102



Ilustracja przedmiotu

1  

Nolan N102

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.30 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Kask szczękowy.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 40%
Neutralne: 60%
Negatywne: 0%


Gość


8
Drzewo
02.09.2012 14:21:17

Bardzo dobry i świetnie wyposażony kask w przyzwoitych pieniądzach. Obecnie można kupić już nowszy model N103 lub najnowszy N104. Na plus - super wygodny, pinlock który działa znakomicie i nic nie paruje, do tego osłonka przeciwksłoneczna oraz możliwość montażu zestawu N-com. Minusy to głównie, jak to w szczękowcach, spora głośność i ciężar kasku.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Daro
02.10.2012 23:24:05

Kask bardzo dobrze mi służył i był bardzo wygodny, ciężar duży bo 1670 g. ale to kwestia przyzwyczajenia się, wentylacja w porządku, później przeniosłem się na shoeia xr-1000 waga odczuwalna bo 1350 g. Jeżeli chodzi o głośność, między tymi dwoma kaskami nie słyszałem znaczącej różnicy, a wręcz bardzo małą. Kask godny polecenia

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Max1982
02.15.2012 15:57:19

Bardzo dobry kask - do 220 km/h jest bardzo wygodny, niestety powyżej zaczyna trochę nim szarpać wiatr. Dość ciężki, ale rozkład masy jest idealny i tego tak nie czuć. Szybka przeciwsłoneczna potrafi czasem świszczeć pod wpływem wiatru. Ogólnie polecam ten kask ze względu na wygodę, wyjmowaną wyściółkę, super mechanizm otwierania jedną ręką. Poza tym genialny pinlock, który nie paruje nawet w najgorszych warunkach pogodowych.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
02.26.2012 0:38:15

Kask strasznie głośny. Blenda przeciwsłoneczna na zewnątrz to nieporozumienie. W dodatku powoduje świst powietrza. Oprócz tych wad garnek bardzo przyzwoity.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
102
05.03.2012 16:36:17

Kask mam od czterech lat.Mialem w nim wypadek uderzylem glowa w krzaczory,galaz,kask mi spadl z glowy.Prawdopodobnie nie mialem zapietego paska pod szyja.Ale karku nie ukrecilem.Odczepily sie te wentylacje,klapki na gorze i te zaslepki zamiast blendy.Kask jest glosny na nakedzie.W v-stomie z szyba i deflektorem bylo ok ale bez kasku tez bylo by ok.Oryginalny pinlock nie ma warstwy silikonu na uszczelke i miedzy wizjer i pinlock wpada kurz i rysuje oba.Akcesoryjna szybka ma na srodku zbyt maly rancik i woda sie wlewa po szybce i zalewa pinlock.Wiec na nakeda sie nie nadaje w ogole,hyba ze jezdzisz gdy nie pada.Dosc mocno wieje w oczy i czubek glowy,jest zimno, oczy bola.Kask dobrze i starannie wykonany wszystko dlugo i sprawnie dziala.Warto kupic jako pierwszy kask ale od kogos np z allegro,wklad sie swietnie pierze.Wtedy moglbym polecic.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
06.27.2012 11:34:17

Kask solidny i wygodny, ale potwornie głośny. Blenda na zewnątrz to chory pomysł konstruktorów - nie dość, że się brudzi i ciężko ją wyczyścić, to jeszcze zamyka się sama przy ok. 240km/h.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Nolan N102
09.27.2012 11:45:23

Kask ogólnie w porządku, ale kuleje w nim górna wentylacja. W górnej części jest spory wlot powietrza z dwoma stopniami otwarcia, a po otworzeniu go nie czuć żadnej zmiany wewnątrz kasku. Wentylacja na szczęce działa dobrze. Moja ocena - 7/10.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Gość
01.15.2013 13:04:00

Mam go 4 lata i mogę powiedzieć, że to Nolany to bardzo solidne kaski. Po tylu latach szczęka chodzi jak po zakupie, wnętrze się nie rozbiło, a wyściółka jest nadal miękka i nie zmechaciła się. Niestety kask ma swoje wady - pinlock, który rysuje szybe, kiepska wentylacja z góry i potworny hałas w środku. Szum wiatru powyżej 120 jest naprawde konkretny, na tyle że przy dłuższych trasach lepiej zabierać ze sobą zatyczki. Moja ocena 6/10.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
arek
02.20.2013 22:51:15

Plusy:
- Wygodny
- Solidny jak niemiecki czołg
- Dobrze działający pinlock
- Nie przecieka w deszczu
- Kurtyna pod brodą, która zapobiega podwiewaniu wiatru do środka


Minusy:
- Czasem szczęka nie domyka się z jednej strony, jeśli nie zamykamy szczęki trzymając ją za środek tylko z boku.
- Słaba wentylacja górna(albo u mnie nie działa)
- GŁOŚNY jak [TU POWINNO BYĆ NIECENZURALNE SŁOWO]
- Ciężki

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
fajny ale...
06.10.2013 0:11:42

kask fajny, ale totalnie pozbawiony wentylacji. w ciepłe dni to najbardziej boli, choć głowa się w nim nie nagrzewa. nawet jak zostawiłem go na słońcu i był bardzo gorący to po założeniu na głowe nie było tego czuć. jakość wykończenia i wygoda bardzo dobra.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania