Mamy już 12144 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Crivit Sports (kask z Lidla)



Ilustracja przedmiotu

1  

Crivit Sports (kask z Lidla)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.60 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 50%
Neutralne: 20%
Negatywne: 30%


Gość


2
nie polecam
10.04.2013 14:45:31

Nie polecam. Strasznie plastikowy, słabe materiały użyte do produkcji, po założeniu bardzo twardy i niewygodny. Jedyne na co ma się ochote to zdjąć go szybko z głowy.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
10.06.2013 13:43:30

Ja w lidlu kupiłem ten kask i ładowarke. Ładowarka służy mi do dziś i jest super, a kask to porażka - głośny jak diabli nawet przy niskich prędkościach, jakość wykonania poniżej przeciętnej, wentylacji praktycznie nie ma, szybka paruje na każdym kroku. Bardzo szybko go zmieniłem na HJC CS-12, który jest o niebo lepszy od tego.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
Gość
09.09.2014 22:47:10

+niska cena
+w miare wygodny, nigdy nie miałam żadnych odcisków
+wypinany środek
+druga szybka w zestawie
+dużo akcesoriów w zestawie (druga szybka, drugi kołnierz, wyciszenia itp.)

-bardzo, bardzo głośny, nawet przy niskich prędkościach,
-do środka cały czas dostaje się powietrze, przez co cały czas słychać świsty, gwizdy i inne nieprzyjemne dźwięki
-dosyć ciężki
-w moim egzemplarzu po roku użytkowania zepsuł się mechanizm podnoszenia szczęki i udało mi się go zwrócić

Głosy: 60   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
kask motocyklowy crivit LIDL
06.13.2015 22:16:10

To jest kask dla motocyklistów z turystycznym zacięciem, jeżdżących ze średnimi prędkościami, na przejażdżki z żoną czyli bez szaleństw. Teraz konkrety: komfort jazdy będzie rewelacyjny jak sam dopasujesz sobie kask do swojej głowy. Czyli zakładamy go w domu i zamykamy, zapinamy i tak chodzimy aż zaboli. Ściągamy kask. Wyciągamy wyściółkę i ugniatamy wnętrze i znowu zakładamy. Powtarzamy czynności, aż będzie dopasowany ( ja dopasowywałem w 2 godziny - warto było). Wentylacja super. Szyba zamknięta nie parowała nawet w grad i deszcz - ale wentylatorki otwarte. Wyciszenie średnie przy prędkościach do 140km/h - bez tragedii. Aero super do V max 140km - nie rzuca głową. Jakość wyk. za tę cenę super.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Wmiare kask
09.22.2015 10:53:40

Kask kupiłem za 150 zł , cena taka ze względu na brak pudełka , ale cała reszta była . Kask użytkowałem przez 2 lata jeżdżąc na mini ścigaczach Rieju 80 i yamaha 125 . Przez te 2 lata nie bardzo miałem na co narzekać , żadnych świstów itp nie miałem może dlatego że nie przekraczałem 130km/h ? Kask wykonany średnio , ale ma wymienne wkłady , szybkę antifog i blęde . Kask lekko poobijałem i porysowałem , ale trzyma się kupy . Motocykl sprzedałem a kask pożyczyłem znajomemu , i on też nie narzeka . Sam nie wiem czemu opinie są aż tak złe , cena mówi sama za siebie i nie ma sensu oczekiwać od kasku z lidla jakości agv czy schubertha .

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Kask z Lidla
05.26.2016 18:18:47

+ Niska cena
+ Podnoszona szczeka
+ Blenda
+ Wyjmowane wnętrze
+ Sporo dodatkowych akcesoriów w zestawie (druga szyba, zapasowe wnętrze itd.)
+ Dość wygodny

- głośny (nawet bardzo)
- wysoka waga
- słaba wentylacja
- słaba aerodynamika

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
kask lidla
05.27.2016 17:33:34

głośny
paruje
i po długiej jeździe boli czubek głowy
ale za 200 zł. nie dostaniemy 2000 zł.
ostatnio miałem okazję przetestować go na asfalcie
jak mi wymusił jeden taki. Moto do kasacji, a głowa cała nawet
nic nie bolało i kask jest cały spełnił funkcję nie ma co marudzić
jak komuś źle niech kupi kask shoei

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Pozytywny
01.24.2017 16:20:35

Kask z lidla mam już 3 lata. Używam go do jazdy turystycznej. Odpowiednio dopasowany jest wygodny.Do tej pory lekko przetarły mi się dopinki do kasku. Cena względem opcji jakie posiada jest znakomita. Przyciemniana szyba, dodatkowa blenda, bardzo dobre zapięcie, szczęki.
Przy dużych prędkościach jest głośno ale wynika to chyba z tego, że nie jest bardzo ciasny i nie zatyka uszów.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
kask szczękowy Cirvit
07.09.2017 8:54:00

Kasku tego używałem przez 5 lat i jestem bardzo zadowolony. Szybka nie paruje (tylko trzeba ja odpowiednio czyścic żeby nie wytrzeć warstwy ochronnej), przy 150/h miałem ślizga i kask spełnił swoją funkcję. Teraz kupiłem z Niemiec nowszy model (2017) i jestem w dalszym ciągu bardzo zadowolony, jak za ta cenę. W/g mnie jak na kask szczękowy jest dość lekki , tylko 1650g. Mógłby być tylko ciut cichszy.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dał radę przy wypadku.
11.19.2017 12:39:33

Kask pomimo swoich wad tj, głośność i średnie wykonanie, uchronił mnie przy bardzo nieprzyjemnej glebie. Ręka złamana i noga też, ale głową całą pomimo przywalenia prosto w asfalt. Jedynie co się z nim stało to zarysowanie w dwóch miejscach lakieru i niestety szyba wypadła, bo nie wytrzymał mechanizm. Najważniejsze, że głowa cała.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Akumulatory Yuasa

Akumolator wart swojej ceny. Pali moto od strzała i działa wiele lat.
Ciężki porządny godny polecenia....

Shima STR

Jestem z kombinezonu bardzo zadowolony.

Poniżej moje subiektywne spostrzeżenia:

JAKOŚĆ
Za 1900 PLN dostajemy ...

Uchwyt AA99931 typu Ram-Mount

Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie kolegów,a od siebie tylko dodam mały minusik- zaślepka gumowa usb mogłaby być lepiej spasowana, ponieważ ...

Akumulatory MotoBatt

mam ten akumulator w gixie od 4 lat gdy kupowalem moto juz w nim byl i od tamtego czasu nic przy nim nie robilem nie sprawial żadnych problemow mysle...

Yamaha XJ600 S Diversion

Jak na pierwsze moto dla kogoś koło 40-tki to bajka. I tak uczy pokory bo duży i ciężki ale w porównaniu do 500-tek wygląda doroślej.
M...

Honda CBR 600 F F3 (1995-1998)

jest stara dobra i szybka. tania w remoncie a sie nie psuje nie warto sprzedawac jak masz ochote na cos lepszego.ja sprzedalem cb 500 i zaluje bo tez ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania