Mamy już 10132 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shoei NXR



Ilustracja przedmiotu

1  

Shoei NXR

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.80 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 80%
Neutralne: 10%
Negatywne: 10%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
10/10
06.21.2014 14:02:18

Mam od tygodnia i muszę przyznać że lepszego kasku ze świecą można szukać ;) Wygodny, wnętrze mięciutkie, gąbeczki dobrze przylegają, nawet nie jest taki głośny. Ale i tak wszystko bije na łeb wentylacja - jak wyszedłem ze sklepu na jazde testową to zawiał wiatr, a ja czułem że wieje mi po głowie :D Nawet nie wsiadłem na moto żeby poczuć wentylacje. W zimniejsze dni trzeba pozamykać wloty bo jest za zimno.

AdiST
Hehe, to jest dobra cena? Dobra cena to jest tu: http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/9392.html?q=NXR

moto-akcesoria.pl
Dobry kask ! Teraz już w niższej cenie : https://www.moto-akcesoria.pl/kaski/144-kask-integralny-shoei-nxr.html?search_query=shoei+nxr&results=18

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
rewelacja
09.24.2014 15:47:45

Polecam ten kask na 200%. Jedynie wyciszenie jest średnie, a tak to najwyższa półka - dobra wentylacja, wnętrze aksamitne i wygodne, świetna aerodynamika - jechałem zarówno na sporcie CBR1000RR jak i na FZ1 w wersji naked - na obu kask zachowywał się doskonale. Wloty powietrza dostosowane bardziej do sportowej pozycji - wtedy działają najefektywnie, ale nawet na wyprostowanej głowie wieje i to bardzo dobrze. W opini niektórych pseudo testów wadą NXR jest doklejany tylny spojler, ale są to testy pisane przez ludzi bez wiedzy i pojęcia. Taki zabieg ma zwiększyć bezpieczeństwo kasku - im więcej krawędzi ma kask tym jest słabszy i gorzej pochłania energie uderzenia. Arai tak samo dokleja wszystkie elementy do skorupy i nawet promuje to rozwiązanie pod nazwą R75 Shape

Zobaczcie sobie ten filmik to zobaczycie o czym mówie - https://www.youtube.com/watch?v=zyf-l2IZhRs

Ogólnie kask bardzo dobry, ale ze względu na średnie wyciszenie(które i tak nie jest złe) oraz cene nie otrzymuje dziesiątki. POLECAM!

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Raz założysz i już nie będziesz chciał zdjąć
03.30.2015 15:38:30

Przesiadłem się na niego z za dużego AGV S-4 SV. Nie miałem wcześniej na głowie kasku tej klasy, a więc różnica po zmianie jest kolosalna.

Z zamkniętymi wlotami powietrza i założoną osłonką brody jest cichutki. Nie sprawdzałem jeszcze przy otwartej z prędkościami ~200km/h.

Mega lekki, odwracanie głowy w mieście stało się łatwiejsze. Wystarczy go wziąć do ręki aby zauważyć jaki jest lekki.

10km przejazd po Warszawie (około 25 minut) w lekkim deszczu i nie trzeba było w ogóle uchylać szybki i otwierać wentylacji. Pinlock bez śladów zaparowania, ciężko było się przyzwyczaić aby na światłach nie podnosić szybki w celu odparowania, nie było to konieczne.

Pole widzenia pod sportową pozycję, dla mnie to zaleta.

Generalnie jest to dla mnie przesiadka jak z "malucha do mercedesa" :)

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
git gitara
08.18.2015 18:23:00

ponad 30 tys km. w każdych warunkach
wiosna - jesień
dzień - noc
zimno - ciepło
słońce - deszcz

super kask. super wykonanie. dobre wyciszenie. jakoś materiałów bardzo wysoka. ......brakuje mi tylko blendy ....



LuckyLuk
Posiadam zarówno kask jak i tą szybkę od ponad roku i z czystym sumieniem mogę polecić - REWELACYJNIE się to sprawdza.

Mat
Do tego kasku mozna dokupic szybe Fotochrom ktora sprawdza sie idelanie w czasie mocnego slonca jak i nocy

oocho
Mega rzecz ten wizjer :D

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
NXR
11.16.2015 15:54:57

W kasku jeżdżę od kilku tygodni i jak dla mnie ten kask gaci nie urywa. Używam go jeżdżąc naked-em i dużą wadą tego kasku jest dokuczliwszy hałas jadąc powyżej 140 km/h ( jeśli aniołowie marki będą chcieli zarzucić mi źle dobrany rozmiar będzie to zwyczajnie nie prawda kask został dobrany właściwie włącznie z wymianą policzków dla optymalnego dopasowania, a argument typu to garnek sportowy więc musi być głośny już w ogóle można wrzucić w jakiś farmazon ) co do jakości hmmm jak dla mnie też nie jest to żaden high level wiele kasków na rynku oferuje podobną jakość wykonania. Wentylacja faktycznie sprawdza się bardzo dobrze. Parowanie szybki podczas dni o dużej wilgotności oczywiście się zdarza podczas jazdy z małą prędkością ale lekkie jej uchylenie rozwiązuje problem. Komfort – jeśli mówimy o tym jak go czuć na głowie podczas jazdy to tu faktycznie większych zastrzeżeń nie można mieć.
Aerodynamika – fizyki nie oszukasz... jest dość poprawna.

Podsumowując nie podzielam piania zachwytu nad tym kaskiem nie jest to kask zły ale też nie jest to żaden lider w swoim przedziale cenowym.


Gość
dokladnie,przejedz sie w rpha to zobaczysz co to halas w kasku,nxr jest super cichy,mam od paru tyg.i dla mnie wspanialy pod kazym wzgledem.

LuckyLuk
Oczywiście, że nie ma kasków sportowych + dobrze wyciszonych ponieważ chodzi o masę kasku. Albo cięższy cichy , albo lekki głośny.

Gość
Jeśli dla Ciebie Nolan x802R jest słabo wykonany to chyba tylko ARAI rx7gp carbon za prawie 14 tysi Cię zadowoli :)

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Polecam kask z najwyższej półki
01.24.2016 18:05:45

Polecam kask wszystkim wymagającym. Miękki w środku, idealna wentylacja, świetna aerodynamika, mega lekki. Latam w nim sezon i sprawuje się super!
Wyciszenie nie powala w końcu to kask typowo sportowy ;)
Warto wydać 2 tysiące POLECAM NXR Mystify

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Drogi kask, z najwyższej półki.
03.29.2016 18:28:04

Od niedawna jestem w posiadaniu białego NXR'a. Poprzednio używałem Airoha Movementa i różnica jest ogromna.
Kask jest leciutki
Wyciszenie, w stosunku do Airoha bardzo na plus.
Prawie w ogóle nie czuje drgań przy wyższych prędkościach 100+, jeżdżę na nakedzie.
Super wizjer, dołożyłem około 400 zł na szybkę fotochromatyczną, która dostosowuje się do promieni słonecznych. Jak zakładałem w sklepie była przezroczysta, podczas jazdy w słońcu momentalnie się przyciemniła. Dla mnie bomba, świetna alternatywa dla blendy.
Samo wykonanie i wygląd według mnie też super, widać aerodynamikę i sportowy charakter.
Jedyna wada to cena, łączny koszt to 2400 bez malowań, no ale cóż takie firmy jak Shoei czy Arai to już marka, a za markę się płaci.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Kask z najwyższej półki
04.05.2016 13:01:41

Jest to już mój drugi kask z logiem Shoei.
Wykonanie jak zwykle na najwyższym poziomie.
Jest to przede wszystkim lekki, sportowy kast. Nie uświadczymy tutaj żadnej blendy czy dłuższej skorupy chroniącej szyję.

Shoei postawił, jak zwykle w tego typu kaskach, na bardzo wydajną wentylację, więc nie ma się czemu dziwić że wygłuszenie nie jest tutaj perfekcyjne. Niemniej wkładki przy uszach spełniają swoje zadanie i nie widzę tutaj większego pola do narzekań.

Skorupa lekka a aerodynamika naprawdę daje wrażenie odciążania karku przy większych prędkościach.

Jedynym małym minusem jest dla mnie system domknięcia i uchylania szybki. W poprzednim modelu, który posiadam XR-1100 domkniecie chodziło płynniej i nawet po kilku latach użytkowania nic się nie działo z mechanizmem. W NXR widać prostsze rozwiązanie i musiałem się przyzwyczaić do używania siły w celu domknięcia szybki.

Kask naprawdę godny polecenia, a w połączeniu z szybą fotochromatyczną to rewelacyjne rozwiązania do miasta i na dłuższe trasy.


Dołączone zdjęcia
Shoei NXR
Shoei NXR
Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
Gość
05.30.2016 14:27:10

Nie polecam tego kasku! Bardzo głośny i ma słaba aerodynamikę. Po przejechaniu 400 km z prędkością 100-170 km/h w uszach szumi jak po dyskotece I boli kark.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
nxr
02.18.2017 10:49:55

kask bardzo dobry,male gabaryty,wykonanie super,kazdy szczegol dopracowany,fajny podbrodek i nosek,nie odpada jak w hjc rpha,mega wygodny,jedyny minus wiadomo cena,ale i tak warto.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shark S900

Plusy: Cena, jakość wykonania, aerodynamik.

Minusy: wentylacja praktycznie nie działa, wygniatanie wnętrza nadmierne-po zakupie kas...

Shark Speed-R Series 2

Polecam... Mój kolejny shark i przy tej firmie zostaje
- przesiadłem sie z RSI którego miałem 5 sezonów
ponieważ mamy wiosne to ...

Scorpion EXO-500 Air

Solidny, żadnych oznak zużycia poza zarysowaniami na skorupie. Wizjer i blenda nadal są akceptowalne a pinlock nie paruje.

Mam duż...

BUSE BORMIO

Po czterech sezonach jestem nadal z nich bardzo zadowolny.

Wygodne, z dużą ilością kieszeni (w tym nieprzemakalnych).
Z podp...

Buse Nardo

Używam Buse Nardo już piąty sezon. Przetrwałem w niej jazdę w temperaturach ok . 2st. C, trzy godzinną ulewę i upały 33 st. w cieniu. Bardzo p...

Kawasaki ZR7 / ZR7S (1999-2003)

Posiadam wersje z polowiewka (S).
Ochrona przed wiatrem po wymianie szyby bardzo dobra.
Silnik:
-Bardzo mocny dół
-Ekono...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania