Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shoei NXR



Ilustracja przedmiotu

1  

Shoei NXR

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.67 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 78%
Neutralne: 11%
Negatywne: 11%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
10/10
06.21.2014 14:02:18

Mam od tygodnia i muszę przyznać że lepszego kasku ze świecą można szukać ;) Wygodny, wnętrze mięciutkie, gąbeczki dobrze przylegają, nawet nie jest taki głośny. Ale i tak wszystko bije na łeb wentylacja - jak wyszedłem ze sklepu na jazde testową to zawiał wiatr, a ja czułem że wieje mi po głowie :D Nawet nie wsiadłem na moto żeby poczuć wentylacje. W zimniejsze dni trzeba pozamykać wloty bo jest za zimno.

AdiST
Hehe, to jest dobra cena? Dobra cena to jest tu: http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/9392.html?q=NXR

moto-akcesoria.pl
Dobry kask ! Teraz już w niższej cenie : https://www.moto-akcesoria.pl/kaski/144-kask-integralny-shoei-nxr.html?search_query=shoei+nxr&results=18

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
rewelacja
09.24.2014 15:47:45

Polecam ten kask na 200%. Jedynie wyciszenie jest średnie, a tak to najwyższa półka - dobra wentylacja, wnętrze aksamitne i wygodne, świetna aerodynamika - jechałem zarówno na sporcie CBR1000RR jak i na FZ1 w wersji naked - na obu kask zachowywał się doskonale. Wloty powietrza dostosowane bardziej do sportowej pozycji - wtedy działają najefektywnie, ale nawet na wyprostowanej głowie wieje i to bardzo dobrze. W opini niektórych pseudo testów wadą NXR jest doklejany tylny spojler, ale są to testy pisane przez ludzi bez wiedzy i pojęcia. Taki zabieg ma zwiększyć bezpieczeństwo kasku - im więcej krawędzi ma kask tym jest słabszy i gorzej pochłania energie uderzenia. Arai tak samo dokleja wszystkie elementy do skorupy i nawet promuje to rozwiązanie pod nazwą R75 Shape

Zobaczcie sobie ten filmik to zobaczycie o czym mówie - https://www.youtube.com/watch?v=zyf-l2IZhRs

Ogólnie kask bardzo dobry, ale ze względu na średnie wyciszenie(które i tak nie jest złe) oraz cene nie otrzymuje dziesiątki. POLECAM!

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Raz założysz i już nie będziesz chciał zdjąć
03.30.2015 15:38:30

Przesiadłem się na niego z za dużego AGV S-4 SV. Nie miałem wcześniej na głowie kasku tej klasy, a więc różnica po zmianie jest kolosalna.

Z zamkniętymi wlotami powietrza i założoną osłonką brody jest cichutki. Nie sprawdzałem jeszcze przy otwartej z prędkościami ~200km/h.

Mega lekki, odwracanie głowy w mieście stało się łatwiejsze. Wystarczy go wziąć do ręki aby zauważyć jaki jest lekki.

10km przejazd po Warszawie (około 25 minut) w lekkim deszczu i nie trzeba było w ogóle uchylać szybki i otwierać wentylacji. Pinlock bez śladów zaparowania, ciężko było się przyzwyczaić aby na światłach nie podnosić szybki w celu odparowania, nie było to konieczne.

Pole widzenia pod sportową pozycję, dla mnie to zaleta.

Generalnie jest to dla mnie przesiadka jak z "malucha do mercedesa" :)

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
git gitara
08.18.2015 18:23:00

ponad 30 tys km. w każdych warunkach
wiosna - jesień
dzień - noc
zimno - ciepło
słońce - deszcz

super kask. super wykonanie. dobre wyciszenie. jakoś materiałów bardzo wysoka. ......brakuje mi tylko blendy ....



Mat
Do tego kasku mozna dokupic szybe Fotochrom ktora sprawdza sie idelanie w czasie mocnego slonca jak i nocy

oocho
Mega rzecz ten wizjer :D

kozak
w kaskach sportowych z najwyzszej polki nie uwidzisz blendy, oslabia ona kas , do tego modelu sa wizjery fotochromatyczne w cenie ok 500zl. pozdrawiam

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
NXR
11.16.2015 15:54:57

W kasku jeżdżę od kilku tygodni i jak dla mnie ten kask gaci nie urywa. Używam go jeżdżąc naked-em i dużą wadą tego kasku jest dokuczliwszy hałas jadąc powyżej 140 km/h ( jeśli aniołowie marki będą chcieli zarzucić mi źle dobrany rozmiar będzie to zwyczajnie nie prawda kask został dobrany właściwie włącznie z wymianą policzków dla optymalnego dopasowania, a argument typu to garnek sportowy więc musi być głośny już w ogóle można wrzucić w jakiś farmazon ) co do jakości hmmm jak dla mnie też nie jest to żaden high level wiele kasków na rynku oferuje podobną jakość wykonania. Wentylacja faktycznie sprawdza się bardzo dobrze. Parowanie szybki podczas dni o dużej wilgotności oczywiście się zdarza podczas jazdy z małą prędkością ale lekkie jej uchylenie rozwiązuje problem. Komfort – jeśli mówimy o tym jak go czuć na głowie podczas jazdy to tu faktycznie większych zastrzeżeń nie można mieć.
Aerodynamika – fizyki nie oszukasz... jest dość poprawna.

Podsumowując nie podzielam piania zachwytu nad tym kaskiem nie jest to kask zły ale też nie jest to żaden lider w swoim przedziale cenowym.

Grzegorz
Jeśli piszesz o "gorszej jakości wykonania" w odniesieniu do kasków marki HJC, to chyba nigdy w rękach nie miałeś serii R-PHA.

Gość
Cóż, nie będę się specjalnie kłócił, ale podobną jakość wykonania można znaleźć moim zdaniem w markach typu Arai i Schubert, ale marki typu Caberg, Nolan czy HJC mają gorsza jakość wykonania i jakość elementów co widać od razu. Wiem, gdyż od 3 miesięcy szukam kasku dla siebie i porównuję dość dokładnie wszystkie modele sportowe. Co innego ile dana wyściółka wytrzyma, lakier się zetrze, lub skórka, podbitka, plastik się wytrą. Faktem jest, że żaden kask nie wytrzyma dłużej niż 3-5 lat w idealnym stanie - wszystkie się wygniotą, powycierają, itd. Czy kask sportowy musi być głośny? Pewnie nie musi, ale czy istnieje na rynku kask sportowy, który nie jest głośny? Nie. Wszystkie , które testowałem są niestety głośne, ale jeśli masz jakieś info i znasz sportowy kask dobrej jakości , który jest dobrze wyciszony to chętnie go sprawdzę, bo póki co jedynym mankamentem kasków, które chciałbym kupić to właśnie słabe wyciszenie. I niestety wszędzie jest to samo czy przy HJC, ARAIu, Cabergu, Schubercie.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Polecam kask z najwyższej półki
01.24.2016 18:05:45

Polecam kask wszystkim wymagającym. Miękki w środku, idealna wentylacja, świetna aerodynamika, mega lekki. Latam w nim sezon i sprawuje się super!
Wyciszenie nie powala w końcu to kask typowo sportowy ;)
Warto wydać 2 tysiące POLECAM NXR Mystify

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Drogi kask, z najwyższej półki.
03.29.2016 18:28:04

Od niedawna jestem w posiadaniu białego NXR'a. Poprzednio używałem Airoha Movementa i różnica jest ogromna.
Kask jest leciutki
Wyciszenie, w stosunku do Airoha bardzo na plus.
Prawie w ogóle nie czuje drgań przy wyższych prędkościach 100+, jeżdżę na nakedzie.
Super wizjer, dołożyłem około 400 zł na szybkę fotochromatyczną, która dostosowuje się do promieni słonecznych. Jak zakładałem w sklepie była przezroczysta, podczas jazdy w słońcu momentalnie się przyciemniła. Dla mnie bomba, świetna alternatywa dla blendy.
Samo wykonanie i wygląd według mnie też super, widać aerodynamikę i sportowy charakter.
Jedyna wada to cena, łączny koszt to 2400 bez malowań, no ale cóż takie firmy jak Shoei czy Arai to już marka, a za markę się płaci.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Kask z najwyższej półki
04.05.2016 13:01:41

Jest to już mój drugi kask z logiem Shoei.
Wykonanie jak zwykle na najwyższym poziomie.
Jest to przede wszystkim lekki, sportowy kast. Nie uświadczymy tutaj żadnej blendy czy dłuższej skorupy chroniącej szyję.

Shoei postawił, jak zwykle w tego typu kaskach, na bardzo wydajną wentylację, więc nie ma się czemu dziwić że wygłuszenie nie jest tutaj perfekcyjne. Niemniej wkładki przy uszach spełniają swoje zadanie i nie widzę tutaj większego pola do narzekań.

Skorupa lekka a aerodynamika naprawdę daje wrażenie odciążania karku przy większych prędkościach.

Jedynym małym minusem jest dla mnie system domknięcia i uchylania szybki. W poprzednim modelu, który posiadam XR-1100 domkniecie chodziło płynniej i nawet po kilku latach użytkowania nic się nie działo z mechanizmem. W NXR widać prostsze rozwiązanie i musiałem się przyzwyczaić do używania siły w celu domknięcia szybki.

Kask naprawdę godny polecenia, a w połączeniu z szybą fotochromatyczną to rewelacyjne rozwiązania do miasta i na dłuższe trasy.


Dołączone zdjęcia
Shoei NXR
Shoei NXR
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
Gość
05.30.2016 14:27:10

Nie polecam tego kasku! Bardzo głośny i ma słaba aerodynamikę. Po przejechaniu 400 km z prędkością 100-170 km/h w uszach szumi jak po dyskotece I boli kark.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania