Mamy już 10890 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shoei NXR



Ilustracja przedmiotu

1  

Shoei NXR

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.42 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 75%
Neutralne: 8%
Negatywne: 17%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
10/10
06.21.2014 14:02:18

Mam od tygodnia i muszę przyznać że lepszego kasku ze świecą można szukać ;) Wygodny, wnętrze mięciutkie, gąbeczki dobrze przylegają, nawet nie jest taki głośny. Ale i tak wszystko bije na łeb wentylacja - jak wyszedłem ze sklepu na jazde testową to zawiał wiatr, a ja czułem że wieje mi po głowie :D Nawet nie wsiadłem na moto żeby poczuć wentylacje. W zimniejsze dni trzeba pozamykać wloty bo jest za zimno.

AdiST
Hehe, to jest dobra cena? Dobra cena to jest tu: http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/9392.html?q=NXR

moto-akcesoria.pl
Dobry kask ! Teraz już w niższej cenie : https://www.moto-akcesoria.pl/kaski/144-kask-integralny-shoei-nxr.html?search_query=shoei+nxr&results=18

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
rewelacja
09.24.2014 15:47:45

Polecam ten kask na 200%. Jedynie wyciszenie jest średnie, a tak to najwyższa półka - dobra wentylacja, wnętrze aksamitne i wygodne, świetna aerodynamika - jechałem zarówno na sporcie CBR1000RR jak i na FZ1 w wersji naked - na obu kask zachowywał się doskonale. Wloty powietrza dostosowane bardziej do sportowej pozycji - wtedy działają najefektywnie, ale nawet na wyprostowanej głowie wieje i to bardzo dobrze. W opini niektórych pseudo testów wadą NXR jest doklejany tylny spojler, ale są to testy pisane przez ludzi bez wiedzy i pojęcia. Taki zabieg ma zwiększyć bezpieczeństwo kasku - im więcej krawędzi ma kask tym jest słabszy i gorzej pochłania energie uderzenia. Arai tak samo dokleja wszystkie elementy do skorupy i nawet promuje to rozwiązanie pod nazwą R75 Shape

Zobaczcie sobie ten filmik to zobaczycie o czym mówie - https://www.youtube.com/watch?v=zyf-l2IZhRs

Ogólnie kask bardzo dobry, ale ze względu na średnie wyciszenie(które i tak nie jest złe) oraz cene nie otrzymuje dziesiątki. POLECAM!

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Raz założysz i już nie będziesz chciał zdjąć
03.30.2015 15:38:30

Przesiadłem się na niego z za dużego AGV S-4 SV. Nie miałem wcześniej na głowie kasku tej klasy, a więc różnica po zmianie jest kolosalna.

Z zamkniętymi wlotami powietrza i założoną osłonką brody jest cichutki. Nie sprawdzałem jeszcze przy otwartej z prędkościami ~200km/h.

Mega lekki, odwracanie głowy w mieście stało się łatwiejsze. Wystarczy go wziąć do ręki aby zauważyć jaki jest lekki.

10km przejazd po Warszawie (około 25 minut) w lekkim deszczu i nie trzeba było w ogóle uchylać szybki i otwierać wentylacji. Pinlock bez śladów zaparowania, ciężko było się przyzwyczaić aby na światłach nie podnosić szybki w celu odparowania, nie było to konieczne.

Pole widzenia pod sportową pozycję, dla mnie to zaleta.

Generalnie jest to dla mnie przesiadka jak z "malucha do mercedesa" :)

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
git gitara
08.18.2015 18:23:00

ponad 30 tys km. w każdych warunkach
wiosna - jesień
dzień - noc
zimno - ciepło
słońce - deszcz

super kask. super wykonanie. dobre wyciszenie. jakoś materiałów bardzo wysoka. ......brakuje mi tylko blendy ....



LuckyLuk
Posiadam zarówno kask jak i tą szybkę od ponad roku i z czystym sumieniem mogę polecić - REWELACYJNIE się to sprawdza.

Mat
Do tego kasku mozna dokupic szybe Fotochrom ktora sprawdza sie idelanie w czasie mocnego slonca jak i nocy

oocho
Mega rzecz ten wizjer :D

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
NXR
11.16.2015 15:54:57

W kasku jeżdżę od kilku tygodni i jak dla mnie ten kask gaci nie urywa. Używam go jeżdżąc naked-em i dużą wadą tego kasku jest dokuczliwszy hałas jadąc powyżej 140 km/h ( jeśli aniołowie marki będą chcieli zarzucić mi źle dobrany rozmiar będzie to zwyczajnie nie prawda kask został dobrany właściwie włącznie z wymianą policzków dla optymalnego dopasowania, a argument typu to garnek sportowy więc musi być głośny już w ogóle można wrzucić w jakiś farmazon ) co do jakości hmmm jak dla mnie też nie jest to żaden high level wiele kasków na rynku oferuje podobną jakość wykonania. Wentylacja faktycznie sprawdza się bardzo dobrze. Parowanie szybki podczas dni o dużej wilgotności oczywiście się zdarza podczas jazdy z małą prędkością ale lekkie jej uchylenie rozwiązuje problem. Komfort – jeśli mówimy o tym jak go czuć na głowie podczas jazdy to tu faktycznie większych zastrzeżeń nie można mieć.
Aerodynamika – fizyki nie oszukasz... jest dość poprawna.

Podsumowując nie podzielam piania zachwytu nad tym kaskiem nie jest to kask zły ale też nie jest to żaden lider w swoim przedziale cenowym.


Gość
dokladnie,przejedz sie w rpha to zobaczysz co to halas w kasku,nxr jest super cichy,mam od paru tyg.i dla mnie wspanialy pod kazym wzgledem.

LuckyLuk
Oczywiście, że nie ma kasków sportowych + dobrze wyciszonych ponieważ chodzi o masę kasku. Albo cięższy cichy , albo lekki głośny.

Gość
Jeśli dla Ciebie Nolan x802R jest słabo wykonany to chyba tylko ARAI rx7gp carbon za prawie 14 tysi Cię zadowoli :)

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Polecam kask z najwyższej półki
01.24.2016 18:05:45

Polecam kask wszystkim wymagającym. Miękki w środku, idealna wentylacja, świetna aerodynamika, mega lekki. Latam w nim sezon i sprawuje się super!
Wyciszenie nie powala w końcu to kask typowo sportowy ;)
Warto wydać 2 tysiące POLECAM NXR Mystify

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Drogi kask, z najwyższej półki.
03.29.2016 18:28:04

Od niedawna jestem w posiadaniu białego NXR'a. Poprzednio używałem Airoha Movementa i różnica jest ogromna.
Kask jest leciutki
Wyciszenie, w stosunku do Airoha bardzo na plus.
Prawie w ogóle nie czuje drgań przy wyższych prędkościach 100+, jeżdżę na nakedzie.
Super wizjer, dołożyłem około 400 zł na szybkę fotochromatyczną, która dostosowuje się do promieni słonecznych. Jak zakładałem w sklepie była przezroczysta, podczas jazdy w słońcu momentalnie się przyciemniła. Dla mnie bomba, świetna alternatywa dla blendy.
Samo wykonanie i wygląd według mnie też super, widać aerodynamikę i sportowy charakter.
Jedyna wada to cena, łączny koszt to 2400 bez malowań, no ale cóż takie firmy jak Shoei czy Arai to już marka, a za markę się płaci.

Gość
Ja kupilem w UK nowy za 1250zł wczoraj... pzrd

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Kask z najwyższej półki
04.05.2016 13:01:41

Jest to już mój drugi kask z logiem Shoei.
Wykonanie jak zwykle na najwyższym poziomie.
Jest to przede wszystkim lekki, sportowy kast. Nie uświadczymy tutaj żadnej blendy czy dłuższej skorupy chroniącej szyję.

Shoei postawił, jak zwykle w tego typu kaskach, na bardzo wydajną wentylację, więc nie ma się czemu dziwić że wygłuszenie nie jest tutaj perfekcyjne. Niemniej wkładki przy uszach spełniają swoje zadanie i nie widzę tutaj większego pola do narzekań.

Skorupa lekka a aerodynamika naprawdę daje wrażenie odciążania karku przy większych prędkościach.

Jedynym małym minusem jest dla mnie system domknięcia i uchylania szybki. W poprzednim modelu, który posiadam XR-1100 domkniecie chodziło płynniej i nawet po kilku latach użytkowania nic się nie działo z mechanizmem. W NXR widać prostsze rozwiązanie i musiałem się przyzwyczaić do używania siły w celu domknięcia szybki.

Kask naprawdę godny polecenia, a w połączeniu z szybą fotochromatyczną to rewelacyjne rozwiązania do miasta i na dłuższe trasy.


Dołączone zdjęcia
Shoei NXR
Shoei NXR
Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
Gość
05.30.2016 14:27:10

Nie polecam tego kasku! Bardzo głośny i ma słaba aerodynamikę. Po przejechaniu 400 km z prędkością 100-170 km/h w uszach szumi jak po dyskotece I boli kark.

Gość
Popieram kolegę,od roku mam NXR-a zdecydowalem się na niego po pozytywnych opiniach w necie ale po przejechaniu jednorazowo około 300 kilometrów boli szyja,zawirowania powietrza powodują że bardzo przewiewa kark a duże świsty powietrza daje się we znaki aż dosłownie bolą bębenki-jeżdżę w stoperach ale to jest trochę nie wygodne.Za wygodę i bezpieczeństwo daję ocenę celującą.

Gość

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
nxr
02.18.2017 10:49:55

kask bardzo dobry,male gabaryty,wykonanie super,kazdy szczegol dopracowany,fajny podbrodek i nosek,nie odpada jak w hjc rpha,mega wygodny,jedyny minus wiadomo cena,ale i tak warto.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
NXR
06.17.2017 13:17:04

Jeżdzę w tym kasku od 4 miesięcy i dupy nie urywa. Kask mega głośny na dłuższą jazdę polecam stopery, cały czas wieje podbródkiem, pomaga tylko zakrycie brody ręką, akcesoryjny podbródek nie daje rady. Ogólnie za te pieniądze spodziewałem się dużo więcej, nie polecam.

Gość
Proponuję kupić szalik bo zakrywanie brody ręką odpada A tak apropo chciałbym to zobaczyć jak jedziesz 150km i zakrywasz brodę no no cyrkowiec

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
nxr super
07.04.2017 16:16:00

Latam w nim od roku
Nie będę pisał bzdur typu
Głośny po to są Stopery w uszy a kaski sportowe takie są
Ja latam na wydechach bez kilerów i jakoś wytrzymuję
Kask wygodny kark nie boli tak jak niektórzy pisali
Zrobione trasy po 300 350 km i jakoś wytrzymuję i głowa na miejscu.Jak podwiewa w brodę to trzeba sobie kupić kołnerz
i bedzie ciepło

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Caberg Duke II

Kask bardzo dobrze ukształtowany pod względem dynamiki, nie ma bólu karku po długiej trasie z prędkościami autostradowymi, dobrze leży na głow...

Yamaha R1 RN01, RN04 (1998-2001)

Kupilem niedawno ten motocykl i daje 10/10 zero jakichkolwiek problemów przyspieszenie świetne jak również prowadzenie i wygoda Pozdrawiam...

Suzuki C50T Boulevard

Ujeżdżam go od kilku dni - pierwszy większy sprzęt jakim miałem przyjemność jeździć i powiem, że jestem zadowolony. 60 koni wystarczy aby b...

DID 50(530)VX G&B Złoty

Po 13 tys. km użytkowania w motocyklu Suzuki GSXF 600 łańcuch zaczął niemiłosiernie hałasować, skrzypić, rzęzić. Myślałem, że to może c...

Metzeler Sportec M5

W Suzuki GSXF 600 tył wytrzymał 12 tys. km. Przy tym przebiegu na środku opony na niemal całym jej obwodzie pokazały się druty. Opona na suchej ...

Shoei Qwest

Kask mega wygodny...w miare cichy....mam problem z podwiewaniem ...pomimo zalozonego podbrodka....czy macie jakies patenty na to?jezdzi ktos moze z ko...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania