Mamy już 9654 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda NSR125 (1998-2002)



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda NSR125 (1998-2002)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Dane techniczne motocykla


Ocena użytkowników
9.82 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje


Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Adik125
04.20.2012 12:46:14

Polecam bo to super motor na początek. Super pozycja za kierownicą, dobra ochrona przed wiatrem, duża prędkość - moja leci 150 km/h. Trwały ale niestety paliwożerny silnik - potrafi czasami wciągnąć 7,5l/100. Jak się jedzie spokojnie to 5 do 5,5L/100. Prowadzi się naprawde super. Dla mnie 10/10. Najlepsza 125.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Oster22
05.22.2012 14:17:04

Moja pierwsza poważna fura po skuterze :D Jak na 125 jest świetna. Super przyspieszenia, wysoka prędkość, lekka konstrukcja, świetnie kładzie się w zakręty. Silnik nie miał chyba jakiś większych wad, prócz sporego apetytu na paliwko :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.04.2012 14:18:57

Super wygląda dobrze się prowadzi praktycznie nic się nie psuje :) Super motor. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Tazer
09.01.2012 23:45:52

Najlepsza 125ccm na świecie, nie psuję sie, dobry v max i przyspieszenie..Polecam ją serdecznie.
Sprzedałem ją i kupuję następną Honde.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Karola
09.14.2012 21:26:22

super motor jak dla dziewczyny, lekki przyjemnie się prowadzi, niestety miałam na nim wypadek, sarna mi wyskoczyła, motor prawie cały, ja trochę gorzej ale juz za miesiąc znów dosiadam :) polecam maszyne

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Honda NSR 125
12.14.2013 11:15:21

NSR to jedna z najlepszych 125 z silnikiem 2T i jedna z najmniej awaryjnych. Brzmi może nie tak fajnie jak moto z 4T, ale nie jest tak zamulona jak np. CBR 125. Bardzo żwawo przyspiesza, lekko się prowadzi, prędkość maksymalna to 180km/h oczywiście licznikowo bo z GPS pewnie pokazałby mniej. Hamulce bardzo dobre, ogólnie świetny sprzęt na początek. Największa wada to duże spalanie - od 5L/100 do 8 jak się ją mocno kręci. Polecam.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Honda
02.14.2014 11:56:03

Mam ten motorek i bardzo dobrze się spisuje,jak narazie zero awarii,świetne przyspieszenie prędkośc maksymalna u mnie ok.160km/h .Jedyny minus jak dla mnie to spalanie i troche słabe mocowania od plastików.Ogólnie polecam na pierwsze moto ;)

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Bardzo dobra
12.14.2015 13:00:49

Super maszynka niedawno kupilem i sie zakochalem a Ci co pisza glupoty ze pali 12 niech sobie kupia rower pali ile chce cos za cos pozdrawiam LwG

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Polecam :)
05.05.2016 22:27:49

Przyspieszenie dobre około 7s do 100km/h. Jednak gdyby porównać do innych 2t tej pojemności NSR'ka wychodzi dość średnio. Moim zdaniem nadrabia wyglądem jest bardzo ładna ma dużo malowań. Prędkość maksymalna to około 160km/h. Prowadzi się bardzo przyjemnie w zakręty kładzie szybko jest bardzo zwinna, pozycja za kierownicą nie jest bardzo sportowa jak w większości motocykli tej marki. Spalanie jak w 2t nie ma co narzekać. Mało się psuje sprzęt ten jest wytrzymały :) Polecam początkującym moc na początku może nawet przerazić.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
NSR
05.16.2016 11:32:13

Polecam bo to znakomity motocykl na początek całkiem wygodna pozycja za kierownicą, spalanie w granicach 5-7l/100. v-max w okolicach 160km/h jak dla mnie najlepsza 125.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Dla spokojnych
05.25.2016 10:27:25

Posiadam NSR od 2 lat. I mogę się rzeczowo wypowiedzieć na jej temat. Nadmienię od razu, że nsr jest w połowie odblokowana tz. moduł odblokowujący fabryczny moduł zapłonowy, przecięty przewód w module zapłonowym, wybebeszony wydech, fabryczne dysze ("zablokowane"). Przymierzam się do wymiany dysz na większe.
Prędkość maksymalna jaką osiągnąłem to ok. 145 km/h gdzie według GPS 140km/h. Przyśpieszenie około 8,5s Z powodu mniejszych dysz spalanie kształtuje się na poziomie silników 4t dwu cylindrowych w 125. Najmniejsze spalanie jadąc około 70km/h przez 60km i 100km/h przez 140km wyszło 3,7L na 100km!!! Średnio jadąc na Mazury dwa razy (w sumie 2000km) spaliła 4L na 100km przy prędkości według GPS-u 100km/h, czasami 120 i częste wyprzedzanie. Jazda po samym mieście spalanie od 4,3-5L. Nie zamulam, często jeżdżę na krótkich dystansach, czasami z pasażerem.
Motocykl ogólnie bardzo wygodny. Jednak po 200km zaczynają lekko boleć pupa. Po 300km zaczynamy się kręcić na siedzeniu i poprawić a po 400km marzymy, żeby zsiąść xd mam 183 cm wzrostu
Minusem są słabe mocowania plastików. Kupując stary motocykl trzeba na to zwrócić uwagę.
W moim przypadku motocykl nie daje rady jechać na 6 biegu tz. przy 80 jedzie. przy 100 już nie daje rady utrzymać 7 tyś obrotów chyba ze sie pochylimy. Po prostej drodze ewentualnie małe wzniesienia można utrzymać 120 przy 8 tyś obr.
Dużym minusem są też światła. Bardzo mało wydajne.
Największy + to mała awaryjność. Moja Honda ma 45 tyś km przejechane, z napraw nie eksploatacyjnych wymienić musiałem przerywacz kierunkowskazów i regulator napięcia (razem 40 zł).
Motocykl polecam każdemu z powodu, że jest tani. Ciężko znaleźć dobry egzemplarz i pamiętać trzeba, że podczas eksploatacji nie ma co oszczędzać na olejach, oponach czy klockach hamulcowych.
Mając wiekszy budżet kupił bym supermoto (moje preferencje). Jednak wybierając z innych rodzajów motocykli tylko NSR. Polecam :)


Dołączone zdjęcia
Honda NSR125 (1998-2002)
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna





Dane techniczne motocykla




Dane motocykla

MarkaHonda
ModelNSR 125
Typ motocyklaSportowy

Silnik

Cylindry1
Pojemność124 cm3
Ilość taktów2
Moc15 KM
Maksymalna moc przy9500 min-1
Moment obrotowy38 N/m
Maks. moment przy8000 min-1
Układ zasilania-
Typ silnika-
ChłodzenieCieczą
Średnica Cylindra x Skok-
Współczynnik kompresji-
Kompresja-

Skrzynia biegów

Ilość biegów6
Przeniesienie napęduŁańcuch

Podwozie

Hamulec przedniPojedyncza tarcza
Hamulec tylnyPojedyncza tarcza
Średnica hamulca przedniego-
Średnica hamulca tylnego-
Skok zawieszenia przedniego-
Skok zawieszenia tylnego-

Wymiary i masa

Waga motocykla132 kg
Długość-
Szerokość800 mm
Wysokość siedzenia800 mm
Opona przednia-
Opona tylna-
Pojemność baku-
Rezerwa-

Przyspieszenie i osiągi

Prędkość maksymalna-
Przyspieszenie do 100km/h-
Średnie zużycie paliwa


OSTATNIO DODANE OPINIE


Honda CBR 900RR Fireblade SC33

Krótko
Plusy
- niezniszczalny , niezawodny , piękny

Minusy
- Takich już nie produkują

Klasyk ...

Honda CBR 900RR Fireblade SC33

Posiadam tego ściga od 3 lat za chwile będzie 4 sezon polecam każdemu co chce nie zawodny motocykl robiący wrażenie i dający sporo radości z ja...

Nolan N104 Absolute

W kasku zrobiłem 30 tyś. Wentylacja dobra, hałas jak to w kasku szczękowym jest, bardzo ciężko otwierający i blokujący się zatrzask szczęki,...

Yamaha YZF-R1 RN22 (2009-2014)

super motocykl według mnie naj lepszy w swojej klasie polecam karzdemu jesli ktoś zastanawia sie nad kupnem to warto
...

LS2 FF397 Vector

Plusy:
1. Ładnie wygląda
2. Umiarkowana cena
3. Dobrze leży na głowie

Minusy:
1. Mam ten sam problem z ...

KTM 950 SM Supermoto (2004-2008)

Witam wszystkich chcących poznać opinie na temat tego motocykla, kiedy sam zastanawiałem się nad jego zakupem tych bowiem nie było w internecie w...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce