Mamy już 11843 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima XRS



Ilustracja przedmiotu

1  

Shima XRS

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.80 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

- Warstwa zewnętrzna: Skóra Anilinowa / Półanilinowa
- Skóra Kozia
- Zapięcie nadgarstkowe Standard
- Wykończenie palców Inner stitched
- Dodatkowe wzmocnienie nadgarstków
- Dodatkowa wentylacja: Perforacja pomiedzy palcami
- SAP® - SHIMA Advanced Protection - Ochrona boku dłoni SuperFabric® + PORON®XRD



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 50%
Neutralne: 20%
Negatywne: 30%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Rewlacja
06.18.2014 19:16:13

Rekawice rewelacja! Jezdze w nich od jakichs 3tyg i za kazdym razem jak je zakladam, to sie usmiecham;) To najlepsza moja inwestycja w tym sezonie. Niesamowicie wygodne (choc faktycznie - czuc szwy przy opuszkach palcow, ale mi to w niczym nie przeszkadza), zapewniaja duzo lepsze czucie, niz moje poprzednie. Jezdze glownie po miescie, jednak ani razu nie wyjalem z nich spoconej dloni (i nie, nie probuje specjalnie "rozciapirzac" palcow, zeby lepiej dmuchalo). Wygladaja tez calkiem spoko. Najwiekszym ich atutem jest jednak poziom zabezpiecznia dloni - slidery, protektory, zmocnienia wzdluz zewnetrznej krawedzi dloni i zszyty z sasiednim maly palec i do tego te wszystkie hiper-technologie, o ktorych zapewnia nas producent (Super-fabric, Poron XRD) sprawiaja ze nie ma chyba na rynku lepiej zabezpieczonych krotkich rekawic. Ja czuje sie w nich bardzo bezpiecznie.
Poczatkowo mialem obawy dotyczace wygodnego wkladania/zdejmowania rekawic, a mianowicie rzepy na nadgarstku - mam dosc szerookie dlonie, a nie da sie tego paska do konca poluzowac. Jednak juz po paru razach doszedlem do takiej wprawy, ze teraz nawet tego nie zauwazam.
W rekawicach mozna obslugiwac ekrany dotykowe (oprocz iPada podobno). Probowalem - na moim HTC dziala, na Samsungu dziala, na Nokii tez dziala. Moze nie jest to superwygodne (nie licz na pisanie smsow, ale zeby przesunac mape na ekranie czy odebrac polaczenie wystarczy) i wymaga troche wprawy, ale spkojnie mozna sobie z tym poradzic.

Ogolnie rzecz ujmujac - bardzo polecam;) Szczegolnie, ze teraz wszedzie sa w promocji ;)))))))

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Polecam
09.24.2015 14:12:52

Zrobiłem w nich ok 3,5 tys km i jestem bardzo zadowolony. Świetnie leżą na dłoni, świetne wyczucie manetki, dobra wentylacja. fakt przez to zapięcie trochę trzeba nabrać wprawy przy wkładaniu ale do ogarnięcia. Dużo zabezpieczeń sprawia odczucie że dbają o bezpieczeństwo choć nie sprawdzałem przy szlifach (i nie zamierzam).
Generalnie gdybym je np. zgubił to myślę że kupił bym en sam model na lato.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Badziew
09.25.2015 21:00:38

Po 4 miesiącach tak się rozpaćkały że na dłoniach czuję jak bym miał worki, a nie rękawice. Napisy same odłażą, nawet te gumowe dekory na górze, rzepy porażka, ledwie trzymają, a jeden się już prawie oderwał. O dłuższej jeździe w komfortowych warunkach z tymi wbijającymi się w palce szwami można zapomnieć. Ogólnie syf i tyle. Nigdy więcej nic z tej firmy nie kupię i na pewno też nie polecę.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Rewelacja!!!!
02.20.2016 23:49:13

Opinia wyżej to zwyczajnie kłamstwo. Nie żałuję ani złotówki wydanej na te rękawice, ponieważ są po prostu świetne. Skóra bardzo dobrej jakości, po paru jazdach ułożyły się idealnie. Do tego super ochrona (w tym przedziale cenowym), zaje*@*!sty wygląd :) U mnie po sezonie wciąż jak nowe i NIC się nie odkleja, nie odłazi, nie pruje etc. Kolejne rękawice to także będą Shima'y. Naprawdę jakością nie odbiegają od flagówek (a*) itd. Polecam :D

Michał
Nie wiem kolego ile jeździsz na moto, i jakie rękawiczki miałeś w życiu, ale nie pisz że kłamie. Ten syf do np: held-ów się nie umywa. Moje już poszły do kosza bo się potargały od strony wewnętrznej. Shima to szmira i tyle.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Po 2 latach i około 6k km
08.27.2016 14:53:58

Rękawiczki używane 2 lata, nie przemaczane i użytkowane "poprawnie".
Wygodne i przewiewne, podczas jazdy w upały było znośnie, przy 16C trochę chłodnawo :)
Sama skóra wytrzymała i nie mam powodów do marudzenia, ogólnie byłem zadowolony, ale:

- Lewy kciuk przetarcie naszywanego materiału
- Lewy ochraniacz kłębu kciuka przetarty od manetki
- Prawa jedynie na kciuku przetarcie
- Te zapięcia trochę kiepskie

Jeśli zrobią poprawiony nowy model to 9/10 (nie ma rzeczy idealnych), w obecnej 5/10 ze względu na wymienione wady.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Zdecydowanie polecam
05.06.2017 17:09:13

Mam te rękawice drugi sezon.
Nie zauważyłem żadnych śladów zużycia. Rzep na nadgarstku mimo, że dość cienki nie przedarł się, do zaczepiania i odczepiania też nie mogę się przyczepić.

Co do wpijania się szwów w palce, owszem też to odczuwałem, ale po kilku jazdach rękawice się rozbiły i leżą idealnie.

Zaliczyłem w nich też lekkiego szlifa, nie ma nawet śladu przetarcia.

Co do komfortu termicznego to właściwie sama skóra, przy bardzo wysokich temp. trochę za gorąco, ale nie wymagam więcej niż można :)
Przy 4 stopniach na plusie jest już zdecydowanie za zimno ;)

Model mogę zdecydowanie polecić, jak dla mnie 9/10

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Nawet nawet
06.16.2017 23:35:40

Chciałbym powiedzieć coś dobrego bo lubię to firmę i mam z niej wiele rzeczy ale po niecałych 3 miesiącach to co mogę stwierdzić to słaba jakość skóry. Na prawym kłębiku nad ochroną "poron" zrobiła się dziurka, przetarta od manetki. Zdarty lewy kciuk od kierunku ale tylko kolor(narazie). Od wewnętrznej strony wyłożone są zamszem który się mechaci i bardzo brudzi od manetki. Na lewym palcu wskazującym oderwał się materiał dzieki któremu piszemy na telefonie dotykowym. Rzepy słabe narazie nie odchodzą same ale widać że długo nie pociągną. Plusy za komfort, dość dobrą perforacje, bezpieczeństwo.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
Po roku 1 ok. 3000km
07.13.2017 10:09:53

Zrobiłem w nich ok. 3000km przez rok na sporcie.
Zalety to duża wygoda (oprócz wbijających się czasem szwów), dobra wentylacja (nigdy nie spociły mi się ręce, nawet przy 28st.), pełno ochraniaczy, pewny chwyt kierownicy, wygląd.
Do wad zaliczę wbijający się po 30-60 minutach jazdy ochraniacz od boku dłoni, powstanie kilku przetarć/dziur w materiale zamszowym (przy ochraniaczach), mechacenie się centralnego materiały zamszowego, jakość rzepów (trzymają, ale słabną z czasem), zamarzanie rąk poniżej 10st. (ale to rękawice na lato, więc w sumie to nie wada).
Ogólnie mogę je polecić i pewnie kupiłbym jeszcze raz, ponieważ nie istnieją (nie znalazłem) innych tak dobrze ochraniających ręce rękawic na lato i w rozsądnej cenie. Jedynie największą wadą są słabe materiały oraz wbijanie się ochraniacza też jest istotne, zwłaszcza jeżeli ktoś jeździ w dłuższe trasy i mocno naciska na kierownicę (jak na sporcie).


Dołączone zdjęcia
Shima XRS
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
średnie
08.09.2017 22:17:07

Przejechałem w nich koło 16tys. km i mogę powiedzieć że więcej ich nie kupię.
Jak niektórzy pisali materiał do obsługi tel . się przetarł.
Jasna skórka po wewnętrznej stronie mocno się zmechaciła a na lewej rękawicy po prostu od spodu się zrobiła dziura na wylot. Strasznie z góry wyblakły pomimo stosowania preparatów do skóry ale największa wada to uciskające szwy w środku. Rozmiar miałem dobry pomimo to gniotły przez cały czas . Przyzwyczaiłem się ale jednak do pełnego zadowolenia brakowało. Fajnie wyglądają na początku i ogólnie w miarę dobrze się je trzyma ale tego modelu już na pewno nie kupię .
Może teraz coś poprawili ale raczej skieruję się w stronę konkurencji przy zakupie nowych.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Bardzo Dobre
10.12.2017 21:18:44

Są to drugie rękawice, pierwsze za bardzo wbijały mi szwy w palce. Producent wymienił je na nowe i jest ok. Samopoczucie oraz wygoda na Bardzo wysokim poziomie. Na początku ciasne ale po czasie się rozchodzą. Zobaczymy jak będzie dalej.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Berik 2.0 Alien G-10516-BK

Po trzech sezonach zdecydowanie polecam!

plusy:
solidna skóra, trzy sezony brak pęknięć i nic się nie rozeszło
wyso...

Klocki hamulcowe EBC

używam klocków ebc yellow w audi a8 w12 d3 450 koni mam juz drugi raz wytrzymują jakieś 10000 prawd mówiąc nie jestem przekonany może nie jest...

Rebelhorn Cubby

Jeździłem w niej dwa lata, dość turystycznie ale i w lesie czy terenie się zdarzyło. Praktycznie każdy sezon.
Zalety :
1. Dobra w...

Pokrowiec Oxford Aquatex M CV202

Rewelacyjny pokrowiec, którego używam od 1,5 roku i trzyma się świetnie. Jedyne zastrzeżenie mam do kłamst, które są powielane we wszystkich a...

LS2 FF352

Świetny kask w stosunku cena/jakość. Idealny na pierwszy kask i do maszyn z kat. A2.
Bardzo wygodny, z niezłą wentylacją. Za 200 zł nic ...

Caberg Duke

Mam ten kask drugi sezon. przejechane ok 15 tysi.
Jeżdżę motocyklami lekkimi, więc prędkości do 120-130 km.
Do takich prędkości...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania