Mamy już 15090 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shell Advance Ultra 4T



Ilustracja przedmiotu

1  

Shell Advance Ultra 4T

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.89 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Olej motocyklowy Shell Advance Ultra do silników 4T.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Profil użytkownika


10
rawny i dostępny....
01.28.2015 18:52:43

Ja używam 10-50 i w upałach zachowuje się bardzo dobrze...Na zimnym silniku przy temperaturach w okolicy 12 stopni zdarzał się uślizg sprzęgła po znacznym otwarciu manetki ale na nagrzanym silniku objaw już nie występował.No i podstawowa zaleta, zawsze jest na SHELLU :)

Testowany na
Triumph Trophy 1200 96

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
przesiadka
04.28.2015 22:13:22

W Hondzie CBR f4i jak najbardziej spełnia swoją rolę. Praca silnika i przerzucanie biegów poezja. Polecam

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Shell Advance Ultra 10W40
10.29.2015 9:34:54

Olej polecił mi znajomy, który ma sklep z olejami - po przeanalizowaniu parametrów powiedział że najlepszy olej do mojej r1 to właśnie shell, a nie motul! Ponoć parametry ma znacznie lepsze od 300V. Wymieniany co 6 tys - za 3 litry płace 150 PLN i nie martwie się czy kupie podróbke. BARDZO POLECAM!

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewelacja
03.20.2016 10:53:59

Niedawno wymieniłem przed sezonem olej zlewając przepracowany shell advance ultra 10w40 z CBR600 F4I i mimo iz miał nalatane 7.5kkm nie był przepalony i czarny jak smoła. Wczesniej półsyntetyk motula przy dużo niższym przebiegu był calkowicie czarny przepalony. Czasami lubie zaglądnać po czerwone pole wyciągając z silnika siódme poty i zarowno praca skrzyni jak i wygląd oleju świadczą o tym że olej radzi sobie. Cena 140zł za 4l od dystrybutora z wysyłką.


Cebra1000
Jeżeli zlewasz czarny jak smoła olej to albo przeciągasz wymianę razy 3 albo masz silnik ZŁOM. Tyle w temacie. I proszę - poczytaj, czemu olej z benzyniaka jest albo moze być czarny...

Gość
Wplyw ma pewnie styl jazdy i przebieg aktualnej wymiany i wczesniejszych rowniez. Panowie kazdy z syntetyków motocyklowych nada sie idealnie.

Gość
Tu masz tez racje. Syntetyk schella ma dosyc wysoka licze zasadowa cos kolo 12-13 z tego co kojarze a motul 8-9. Na motulu mialem czarny panietam smoliscie po pierwszej wymianie na shella i zlaniu rowniez zlewalem czarny smoliscie a teraz po drugiej zmianie czarny lecz z takim brazowym odcieniem. moze wplyw ma tez wczesniejsze przeczyszczenie po zmianie. Honda zaleca zmiane oleju polsyntetycznego co 6000km syntetyk co 12000km w moim przypadku

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.20.2016 15:53:29

Zalewam go regularnie co sezon w R1 i nie zamierzam zmieniać na inny. Lałem Motul 300V, zmieniłem na Shella i zostałem przy nim. Parametry porównywalne z lekką przewagą na Shella i niższą ceną.

Gość
który parametr z lekką przewaga w stosunku do nielubianego Motula 300V ?

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zmiana na syntetyk
09.02.2018 19:11:30

Suzuki GSR 600 2009 z przebiegiem 47kkm. Do tej pory jeździłem na Motul 5100. Postanowiłem zmienić na syntetyk i przekonać się na własnej skórze (silniku), jakie będą efekty. Nic nie cudowałem, spuściłem stary, zmieniłem filtr i zalałem Schellem Advance. Silnik pracuje bardziej aksamitnie, płynnie, biegi i sprzęgło idealnie. Uważam że duet: Advance Ultra + V-Power, to najlepsza rzecz, jaka mogła się przydarzyć mojej GSR.
Przejechałem 5000kkm i nic nie cieknie, jak to straszą "fachowcy". Nasłuchałem się opinii w stylu: "nie lej, bo będziesz żałował".
Lać, i jeździć.

Gość
Po zmianie na świeży zawsze silnik, skrzynka pracuje jakby lepiej, a ten Motyl 5100 to najtańszy w ofercie nawet w rzeczywistości nie półsyntetyk żaden.

Kot
Kot edit:oczywiscie przejechalem 5kkm,troche sie rozpedzilem.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
shell 100% syntetyk
09.09.2018 20:11:43

do swojej hayabusy lałem motul 300v zmieniłem na shell i nie żałuję biegi jakoś płynniej się wbijają ciszej nie ma ani jednego odczucia że jest gorzej ! jest taniej i lepiej brak ślizgania się sprzęgła
mogę w 100% polecić silnik chodzi cicho i jest git hayabusa forever

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Używałem wielu, ten najlepszy
01.22.2019 20:28:23

Wcześniej jeździłem na Gulfie, Motulu 5100, Valvoline i teraz używam Shella Advance. Najgorzej z nich oceniam Valvoline, przereklamowany w internecie, najgorsza praca skrzyni biegów - moim zdaniem nie warto. Najlepszy dotychczas jest Shell. Skrzynia świetnie pracuje i moim zdaniem Shell ma najlepsze właściwości czyszczące, choć jest to subiektywne odczucie, nie przeprowadzałem badań laboratoryjnych. Shell oferuje świetny stosunek jakość/cena.

Gość
SynPower od Valvo to słabizna olejowa i tanizna. Jeśli ma wyższa skuteczność w utrzymaniu silnika w czystości to wart zastanowienia ten Shell

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Olej shell
05.25.2019 11:09:26

Motocykl to Honda CBF1000A. Użytkowana była na oleju Motul 5100 10W40 po zmianie właściciela zalana Valvoline syn power 10W40 i efekt bardzo słaby. Skrzynia na valvoline bardzi haczy i ciężko zmienia biegi. Zmiana oleju na Shell advanced 10W40 i nareszcie spokój za skrzynią. Biegi wchodzą płynnie i silnik pracuje bardzo dobrze. Polecam Shella.

paavo
Co do Valvoline synpower 10W40 to niestety prawda. Po zakupie Hondy Hornet pc34 właśnie ten olej był zalany przeze mnie jako pierwszy. I skrzynia pracowała tragicznie, ciężko było biegi wbić. Od 2 sezonów zalewam Shell Advance Ultra 4T. Skrzynia zaczęła działać aksamitnie, a wbijanie biegów to minimum wysiłku przez 8kkm po pierwszej wymianie oleju. Żaden producent nie zapłacił mi za opinię ale wychodzi na to, że skrzynie biegów Hondy nie najlepiej radzą sobie na Valvoline. Mi osobiście nie robi wydanie 30zł więcej na olej bo cenię sobie komfort psychiczny podczas jazdy.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC IS-17

Kask ok ale...po 2 miesiącach rozleciało mi się w palcach plastikowe mocowanie szybki. Samego plasticzku nie idzie dostać, a szybka około 200 zł...

HJC FG-ST

Przejechanie 1500 km.
Plusy: wygodny
Minusy:
-głośno! Przy 90km/h pojawia się straszny halas,
- ciągle wypadajacy no...

Firefox Raptor

Buty na miastoi i krótkie dystanse no 20pkm. Fajne wygodne buty, można zejść z motocykla i pochodzić jak w normalnych butach. Idealne na gorące ...

LS2 Valliant FF399

Kask w deszczu przecieka.
Wersja pinlock trze o skorupe.
Na skuter do 70 km/h
Jak nakleicie naklejkę to reklamacja odrzucona z ...

Łańcuchy Bonyfish

Jeśli zastanawia Was dlaczego opinie 1/10 mieszają się z takimi 10/10 to odpowiedź jest prosta. Te pochlebne pisze sam sprzedawca, który ma w tym...

Kawasaki ZZR 600 (1993-2000)

Zygzak nie lubi dolnego zakresu obrotów przy wysokich biegach (dobrze się czuje od 6000obr)
W rocznikach poniżej 93' problem z dwójka pojaw...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA