Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shoei Qwest



Ilustracja przedmiotu

1  

Shoei Qwest

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.41 / 10

(Na podstawie 17 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 71%
Neutralne: 29%
Negatywne: 0%


Gość


10
Shoei QWEST
05.31.2012 14:17:29

Kask jest super - kupiłem go w tym sezonie. Po założeniu nie czuć że ma się go na głowie - wszystko idealnie spasowane, miękka i komfortowa wyściółka. Kask jest bardzo bezpieczny - dostał najwyższą ocene w teście SHARP czyli 5 gwiazdek. Bardzo duże pole widzenia i super wentylacja. Jedyne do czego można się przyczepić to hałas. Gdyby nie reklamowali go jako najcichszy wyprodukowany do tej pory kask to można by to przemilczeć, ale skoro reklamują go w taki sposób to oczekuje się znacznie więcej. Jest raczej przeciętnie - do Schubertha C3 się nawet nie umywa. Mimo tego daje 10/10, bo myśle że ten kask jest warty zakupu. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.03.2012 12:11:29

Świetny kask. Znacznie cichszy od XR-1100 a do tego tego wentylacja działa tak samo dobrze jak w poprzedniku. Troche ciężko się go zakłada, ale mimo tego wewnątrz jest super miękko i wygodnie. Obecnie jeden z najlepszych kasków na rynku.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
QWEST
06.19.2012 17:37:13

Na codzień jeżdże w XR-1100, brat kupił w tym roku QWESTA i miałem okazje troche w nim sobie polatać. Kask reklamowany jako ultra cichy, ale to nieprawda. Jest zwyczajnie głośny - nawet porównywalnie do sportowego XR-1100. Na głowie siedzi bardzo dobrze, jest wygody, ale areodynamika gorsza niż w W XR-1100. Jadąć w QWEScie czuć większy opór powietrza - mamy zapewniony większy trening mięśni karku. Moim zdaniem QWEST jest bardzo dobry, ale ja bym wolał kupić XR-1100, który jest perfekcyjny. Moja ocena QWESTA to 9/10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.04.2012 16:49:39

Plusy:
+ Najwygodniejszy kask jaki miałem na głowie.
+ Naprawde świetna wentylacja
+ Świetna areodynamika(po dłuższej jeździe nie odczuwam bólu karku)
+ Szybka nie paruje
+ 5 lat gwarancji

Minusy:
- Brak wbudowanej zasłonki przeciwsłonecznej
- Wyciszenie dalekie od moich oczekiwań. Do 130 jest jeszcze znośnie, ale powyżej zaczyna szumieć.

Moja ocena to 9/10. Jestem zadowolony.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
oko
01.31.2013 11:00:59

Niestety nie spełnił moich oczekiwań. Kupiłem go, bo miał być super cichy, ale przy cichym kasku to on nawet nie leżał. Wentylacja przy mniejszych prędkościach też nie za ciekawa. Teraz mam XR-1100 i co prawda też jest głośny, ale wentyluje jak trzeba i to nawet przy wolnej jeździe po mieście. Poza tym Shoei dość szybko wprowadził następce GT-Air, więc chyba ten model im się niezbyt udał.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
kumak
02.06.2013 19:48:33

@oko: Może zatkały Ci się wloty wentylacyjne, bo mój qwest wentyluje idealnie - czuć jak powietrze wchodzi z przodu i z góry fajnie chłodząc głowe :) Jestem więcej niż zadowolony - wygodny, świetny antyfog, super wentylacja , całkiem cichy i rewelacyjna areodynamika na nakedzie gdzie cały wiatr napiera na kask. Zdecydowanie polecam!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
03.25.2013 13:53:27

Jeździłem w obu i jak dla mnie qwest jest troche lepiej wyciszony, ale kosztem wentylacji. XR1100 jest głośniejszy, za to wentylacja jest perfekt. Wybór to już kwestia indywidualna - ja wybrałem XR1100, ale nie twierdze że qwest jest gorszy. Oba kaski są super i mogę je z czystym sumieniem polecić.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
SUPER!
04.08.2013 13:43:08

Jak najbardziej polecam ten kask. Użytkuje go na TDM'ce 900 i uważam że jest w nim naprawde cicho. Kask jest też mega wygodny - zrobiłem w nim trase 550 km tylko z dwiema małymi przerwami i po zejściu z motocykla nie czułem się zbytnio dojechany. Wentylacja też w porządku - nigdy nie spociła mi się w nim głowa, a zdarzało się że jeździłem w temperaturach ok. 35 st. Jakość wykończenia perfekt - w końcu to shoei. Brakuje mi w nim tylko blendy, dlatego poważnie zastanawiam się nad neotekiem :) Osobiście bardzo polecam qwesta - super garnek i ani troche nie żałuje że go kupiłem.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
dobry kask
07.17.2013 18:16:52

Małe rozczarowanie - po super głośnym nolanie n103 kupiłem qwesta, który wg. sprzedawcy miał być super cichy i co? Oczywiście nie jest. Po zamknięciu wlotów jest jako tako, ale przecież nie jeździ się z zamkniętą wentylacją. A skoro mowa o wentylacji to niestety tutaj też nie ma cudów - po prostu jest i tyle, ale żeby był jakiś prawdziwy przewiew po głowie to nie ma. To są minusy, ale oczywiście są też plusy - qwest jest niesamowicie wygodny, bardzo dobrej jakości wyściółka, nie rzuca nim przy większych prędkościach, pinlock działa idealnie. Ogólnie jestem zadowolony, choć pod względem wentylacji i wyciszenia spodziewałem się dużo więcej. Moja ocena to 7.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
mogę polecić
07.23.2013 9:34:17

Użytkuje go od dwóch lat na vstromie 1000. Kask bardzo przyzwoity - super wygodny, świetnie wykonany, szybka nie paruje. Nie ma niestety blendy, jak już poprzednicy wspomnieli wentylacja nie należy do mocnych punktów shoeia. Co do wyciszenia - dużo zależy od samego motocykla, wysokości jeźdźca czy kształtu głowy. Według mnie jest dobrze, z kolei dla innej osoby może być ultra głośny. Za dużo czynników na to wpływa, aby obiektywnie ocenić.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
kask ok, tylko cholernie głośny
08.14.2013 17:16:45

Kask dobrze wykonany, wygodny, wentylacja wystarczająca, ale wygłuszenie to istna porażka!!!! Po godzinie jazdy czuje się tak samo jakbym był na dyskotece i usiadł przy samym głośniku :/ Nie słychać nawet własnych myśli. Jazda bez zatyczek nie tylko nie wskazana, ale wręcz niemożliwa! No chyba że jeździcie czoperkiem 80-90km/h wtedy można pisać że jest cichy.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
01.08.2014 19:33:13

do zakupu Quest-a zachęciła mnie informacja, że jest jednym z najcichszych..., gdyż planowałem zamontować do niego głośniki od cb-radia.
W kasku jest głośno a poziom szumów utrudnia odbiór (porządnie pogłoszonego) od około 100 km/h a prowadzenie dialogu z mobilkami jest nieosiągalne powyżej 70 km/h.
Ogólnie jeśli jadę dalej niż kilkanaście kilometrów - zawsze w zatyczkach do uszu.

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Polecam
07.12.2014 20:48:16

Bardzo fajny garnek, podczas jazdy nie czuć go na głowie. Pinlock działa rewelacyjnie razem z wentylacją. Bardzo solidnie wykonany, prosty bez żadnych dodatków które się sypią itd. Po odpowiednim dopasowaniu rozmiaru co jest koniecznością przed zakupem można się cieszyć naprawdę dobrym kaskiem. Wyściółka bardzo miła dla skóry. Jeśli chodzi o głośność to jest normalna, jeśli ktoś oczekuje ciszy bez hałasu wiatru i spokoju pod skorupą to tu jej nie znajdzie bo to raczej nie możliwe w żadnym kasku. Stopery do uszu zdają egzamin na dłuższym wypadzie, gdzie spędzamy cały dzień w kasku. Jeśli chodzi o gwizdy, świsty, gdy uderza w nas wiatr to naprawdę ich nie ma, to jest rewelacyjne. Areodynamika kasku hmm... przy wysokich prędkościach nie urywa głowy ani nie skacze nam od lewej do prawej ;) Podsumowując gorąco polecam ten kask, Shoei odwalił kawał dobrej roboty !!

Głosy: 61   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Polecam
03.29.2015 9:47:10

kask super w porównaniu z inymi jest cichy i wygpodny.W budrzetowym kasku miałęm tendencjeb bólu głowy od hałasu,a w nim cichutko.

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
spodziewałem sie wiecej
07.08.2015 21:51:12

kask jest lekki, dobrze wentylowany, pinlock zdaje swietnie egzamin i jest wygodny, jedyna wada to to ze jest głosny i ta wada przycmiewa zalety, spodziewałem się ze będzie cichszy a tymczasem jest tak samo głosny jak mój poprzedni kask nitro sprzed prawie 10 lat za 600 zł

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
fajny kask
03.06.2016 21:23:22

Przejeździłem w qwest trzy sezony.
Przeważnie na nakedzie.
Pierwsza rzecz, jaka rozczarowała mnie po zakupie to hałas. Kupiłem go z myślą o ciszy w środku, bo takie opinie czytałem. Niestety, słychać było powyżej 100 km/h straszny świst. Dopiero przy ciśnieniu powyżej 160 km/h nagle odcinało go. Zabrałem się więc za demontaż i ponowny montaż mocowania blendy. Godzina pracy śrubokrętem i problem zniknął. Teraz jest tak cichy, jak żaden w którym do tej pory jeździłem.
Wkurzający jest brak blendy. W końcu to kask turystyczny. Kupiłem do niego fotochromatycznego pinlocka. Robi robotę w słoneczny dzień ale nie przy jeździe pod słońce. Tutaj jednak wymięka.
Generalnie, kask fajnie zachowuje się przy wyprostowanej pozycji. W sporcie, przy pochylonej pozycji wizjer okazuje się zbyt nisko osadzony. Poza tym wentylacja pasuje do pozycji raczej wyprostowanej. Wentylacja dolnej części działa dobrze. Górna to porażka. Bardzo mały otwór i mam wrażenie jakby punktowo wietrzył czubek głowy. Dodatkowo wieczorne przeloty z hordami komarów po drodze zatykają ten mały otworek.
Poza tym kask jest cholernie wygodny, wręcz perfekcyjny pod tym względem.
No i jeszcze zapięcie DD. Jest tak świetne, że nie już wyobrażam sobie innego.

Gość
Czegoś tutaj nie rozumiem. Piszesz "Zabrałem się więc za demontaż i ponowny montaż mocowania blendy". Dalej piszesz "Wkurzający jest brak blendy". Z tego co wiem opisywany model nie ma blendy, więc chciałem się dowiedzieć (jako że przymierzam się do zakupu) co właściwie zdemontowałeś i ponownie zamontowałeś aby pozbyć się uciążliwych szumów? Bo na pewno nie mocowanie blendy której w tym garnku nie ma.

Gość
Witam, posiadam Qwesta i tu również problem ze świstem. Czy mógłbyś podać szczegóły jak pozbyć się tego hałasu. dziękuję z góry.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
raczej średnio
06.02.2016 15:50:41

przejechałem w tym kasku 1,5tys kilometrów i z moich spostrzeżeń:

- kask reklamowany jako super cichy, a jest raczej super głośny (najgłośniejszy kask ze wszystkich, w jakich miałem przyjemność podróżować).
- szybka bardzo szybko paruje przy temperaturach poniżej 10 stopni Celsjusza (jest to zrekompensowane pinlockiem który spisuje się bardzo dobrze)
- w kasku czuć wyraźny wiatr nawet przy zamkniętych wlotach wentylacyjnych (podwiewa z dołu)

+ bardzo dobra wentylacja (przy otwartych wlotach wentylacyjnych czuć wyraźny powiew na twarzy)
+ 5 gwiazdek w teście SHARP
+ dobre wykonanie (jak to shoei)
+ dobra areodynamika

ogólnie oceny po 10 wynikają raczej z podejścia chwalę, bo taki mam. Nie kupiłbym tego kasku ponownie (no chyba, że za 600 pln)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...

Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania