Mamy już 14988 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


VALVOLINE Synthetic Chain Lube



Ilustracja przedmiotu

1  

VALVOLINE Synthetic Chain Lube

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.75 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Smar do łańcuchów motocyklowych marki Valvoline.

- Bezpieczny dla pierścieni typu O-ring oraz X-ring.
- Zapewnia maksymalną żywotność łańcucha i kół zębatych.
- Łatwe nakładanie z widocznym śladem (biała powłoka) .
- Krótki czas oczekiwania (10-15 minut po nałożeniu).
- Doskonałe wiązanie z metalami.
- Maksymalne zabezpieczenie przed zużyciem.



Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 83%
Neutralne: 0%
Negatywne: 17%


Gość


9
Bardzo dobry
01.15.2015 9:57:31

Bardzo dobry smar bardzo rzadki podczas nakładania po odparowaniu świetnie trzyma się felgi. Zostawia biały ślad po którym widać gdzie już smar został nałożony. Lepszy od castrola którego używałem wcześniej. Polecam.
Ja następną puszkę którą kupie będzie Bel-Ray Super Clean Chain Lube ze względu na to że jest bardzo polecany i chce zobaczyć czy faktycznie jest taki jak mówią opinie.

Głosy: 81   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


10
Póki co nie znalazłem lepszego.
08.07.2015 11:22:34

Najlepszy smar jakiego do tej pory używałem. Świetnie smaruje i bardzo długo pozostaje na łańcuchu.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacyjny smar!
08.07.2015 13:16:00

Powiedzialbym wiele, ale powiem tyle ze jest tak dobry jak Bel Ray Super Clean. Lepszych smarow niz te dwa nie ma, jak ktos chce pewnie kupic to albo ten albo wspomniany BRSC.

Gość
Muszę go kupić i sprawdzić cena jest atrakcyjna

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
06.06.2016 19:25:59

Wcześniej używałem bel raya, który był bardzo dobry. Próbowałem następnie S100, ale strasznie chlapał po felgach. Valvoline nie chlapie po niczym, dobrze się trzyma łańcucha, ale częściej trzeba smarować niż jak to było w przypadku belray i S100.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Coś pięknego
09.16.2016 20:39:25

Witam, do smarowania napędu w moim moto w poprzednim sezonie używałem zachwalanego nigrina, który spełniał moje oczekiwania, dobrze się trzymał a po wieczornej przejażdżce na feldze było raptem kilka malutkich plamek, w tym sezonie jako że na stanie nie mieli nigrina, kupiłem valvoline i po prostu jest przecudowny. Smarujesz na łańcuchu robi się fajna biała pierzynka, odstawiasz moto na trochę aby smar dobrze się przyjął i potem nawet jak pędzisz ponad 2 paki na feldze, wahaczu nie ma kompletnie nic, polecam przetestować jest w podobnej cenie co nigrin .

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.18.2017 20:03:31

Dawno temu go odkrylem ale nikt nie sluchal.A ten caly s100 to reklama niemieckuego produktu w niemieckiej gazecie.Belray jest gorszy.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
źle
07.19.2017 14:41:59

Nigdy więcej tego smaru. Łańcuch i wszystko w około jest ujeb..ne od tego białego koloru tylko nie oringi. Smaruję tak jak poprzednie smary zawsze na gorący łańcuch i co drugą jazdę jest już suchy. a Poprzednie smary na 5 wyjazdów spokojnie starczały. Jestem w trakcie wymiany napędu i do nowego łańcucha i zębatek na pewno go nie użyję i oddam dla kolegia jak nie będzie chciał to wywalę. Ja osobiście nie polecam. Tylko 3 gwiazdki za cenę.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jeden z najelspzych na rynku
08.26.2017 12:35:16

Pierwszy raz używam Valvo i raczej nie ostatni. Kolega wyżej chyba trafił podróbke albo jakiś zleżały. Używałem Motula C2+, C4, Bel-Ray, Ipone, S100 + inne których nie pamiętam już. Valvoline to jeden z lepszych - według mnie można go postawić na równi z Bel-Rayem, który dla mnie był i jest chyba nr. 1. Bardzo intensywny biały kolor, trzyma się doskonale. Przy tej cenie trudno nie dać 10. Wybór między Bel-Ray i S100 to już kwestia ceny/preferencji. Odradzam za to ipone.

Gość
Przepraszam - między Bel-Ray i Valvoline. S100 jest troche przereklamowany w moim odczuciu.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
09.20.2018 20:44:14

Bardzo dobry smar w rewelacyjnej cenie.Wg mnie ciut gorszy od Bel-Raya, ale stawiam go wyżej od Motula.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
srednio
09.23.2018 9:22:19

wróciłem do Motul Chain Lube Road C2
moim zdaniem valvoline jest za suchy, gorzej wnika w ogniwa
jedynie cena na plus

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacyjny stosunek jakości do ceny
11.17.2018 14:20:51

Od początku przygody z motocyklizmem używałem smaru Castrola więc z tym mogę porównać i powiem krótko, Valvoline jest o niebo lepszy!

Doskonale przylega do łańcucha, gęsty, biały, wyraźnie zaznaczający się na łańcuchu (łatwo smarować bo wiadomo gdzie się zaczęło). Bardzo wydajny, Castrola zużywałem średnio 2 puszki z sezonie, Valvoline starczyła jedna. Zero problemów z brudzeniem felgi, po Castrolu zawsze był gnój na feldze, zadupku a nawet ubraniach, a po Valvoline dosłownie 2-3 kropeczki na feldze. Zestawiając ceny produktów, Castrol 35zł, Valvoline 26zł i nic więcej chyba pisać nie trzeba.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością produktów Valvoline i choć rzadko to robię, gorąco polecam każdemu.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jest bardzo dobrze
11.18.2018 0:02:15

Być może są lepsze środki do smarowania, ale tutaj trzeba brać pod uwagę cenę. Stosunek jej do jakości produktu, to chyba jednak brak konkurencji. Na tej podstawie wystawiam dyszkę. Środek świetnie "trzyma" się łańcucha, spokojnie wytrzymuje zakładane 400-600 km w zależności od aury, nie chlapie jakoś znacząco po feldze i jest bardzo ekonomiczny w użytkowaniu. Na plus jest też jego biały barwa, która ułatwia smarowanie kety.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha YZF-R1 RN32 (2015- )

Mega motocykl. Elektronika dopracowana na maxa. I ten dzwiek przelotu. Super swiatła. Ja juz do hamulców sie przyzwyczaiłem, ale kazdy kto sie prze...

MT Blade SV

Jak na ta cene jest super.
Jeżdże w nim czwarty sezon, i już kończy się jego żywot powoli.
Na trzeci rok zaczyna czasem sama soba...

Shima Revolver

Rękawice używane od 2 miesięcy, 3000km, miasto. Wyglądają jakby miały dwa lata. Skóra wypłowiała. Na opuszkach palców w strzępach. Nigdy wi...

BMW G310 R

Mam G310R od pół roku. Kupiłem jako początkujący motocyklista. Jestem bardzo zadowolony.
Wymieniłem przy kupnie wydech na Akrapovic i je...

Shell Advance Ultra 4T

Motocykl to Honda CBF1000A. Użytkowana była na oleju Motul 5100 10W40 po zmianie właściciela zalana Valvoline syn power 10W40 i efekt bardzo sła...

Suzuki TL 1000S

Miałem taki model z 1998 roku. Piękny mocny sprzęt. Jedyne co mi w nim padło to regulator napiecia. Posiadałem go 5 lat zrobiłem 22 tys kilometr...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA