Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Dominator Four-Oval



Ilustracja przedmiotu

1  

Dominator Four-Oval

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
3.00 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Wydech Dominator Four-Oval - poziom hałasu 94dB bez dB-killera, długość puszki 30cm, 35 cm lub 40 cm.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 11%
Neutralne: 0%
Negatywne: 89%


Gość


2
tragedia
02.01.2016 19:52:08

Eh mam nadzieje że moje krótkie wypociny komuś pomogą , może uchronią. Dałem sie skusić bardzo niską ceną i ... sam jestem sobie winny.
Tłumik o jakości wykonania poniżej minimum, dałbym pkt na minus ale skala nie obejmuje ;)
Dolot, wogóle niedopasowany, krzywy i podrapany, końcówki rury chyba młotkiem na złość pokrzywione, a tłumik nie chciał wejść w dolot!.
Sama końcówka przyszła już pordzewiała (!) jakim cudem jak to przecież chyba nierdzewka. Powgniatany, nity luźne (poprawiłem, dąłem nowe), tez podrapany, w środku coś latało nie wiem co nie otwierałem ale stukało coś, a w czasie jazdy ryczał jak pusta puszka po piwie, i rura perf w środku jak zaglądałem przez wylot powginana i przecięta na pk 3-4cm wzdłuż jakby kontówką.
Gwarancja? zapomnijcie, jeśli sie w ogóle dodzwonicie, do piszecie to i tak nici z gwarancji. Mnóstwo przerobek żeby tłumik zamontować i dopasować, jakość wykonania bardzo zła, spaw to albo od praktykanta albo maszyna sie zdupczyła.
wydmuchało go w dwa sezony (nie latał po torze) .
Na dodatek ryczy za głośno i nie basowo tylko jak puszka po śledziach,
BRAK HOMOLOGACJI (ale który przelot ją ma)! dowód zabrany 80km od domu!
Tragedia, 2 gwiazdki za cene, reszta do d***.
Nie hejtucie mnie, wiem że sam jestem sobie winien, człowiek uczy sie na błędach, nigdy więcej dominatora. Całe szczęście ze sie sprzedał.


Gość
dajcie już mu spokój, dostał za swoje :P ale fakt - ryk - to chyba jedyny plus

Feliks
Ile ludzi tyle opinii - kumpel wsadził Dominatora do R6 i pieje z zachwytu. Jest głośniejszy od większości markowych wydechów za kupe kasy.

Gość
kupił dominatora i narzeka :D no nie możliwe :P weź to wywal, wstyd to w ogóle zakładać do moto a co dop. jeździć.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
CBR600RR
02.07.2016 9:20:31

Cześć, nie jestem posiadaczem dominatora,bo jakoś nie umiałbym z nim jeździć, bo tak jak wyżej (zgadzam sie z tym) wstyd by mi było, ale mam kilku znajomych co maja lub mieli. Jednemu sie rozleciał po 2 sezonach i go wywalił, innemu wydmuchąlo go to go sprzedał, innemu natomiast pordzewiał i też go sprzedał, a ostatni dreptał po odbiór dowodu :P. Jednak wszyscy jednogłośnie stwierdzili że jest to najgłośniejszy wydech jaki mieli.
Sam wydech nie powala w ogóle jakością, to tylko zwykła pucha po farbie i ryczy bardzo głośno i bardzo nieprzyjemnie, i dla jadących obok i jak się okazało dla samych kierowców.
Kurde czy chęć bycia głośnym jest najważniejsza?
Czy dalej panuje te błędne przekonanie że im głośniejszy wydech tym mocniejszy motocykl?
Te wydechy maja opinie b.głośnych ale i opinie wiejskiego tuningu, a najbardziej mnie rozwala moto za ok 20-30 tyś i wsadzony dominator...
to właściciela stać na moto a na porządny komin już nie, i wsadza badziewie (tylko po to by nadrobić swoje braki głośnością).
Żałosne.
Przecież jest mnóstwo używek renomowanych marek co tez sa głośniejsze od serii ale nie ryczą jak dziurawa rynna.
Sam mam przelotowego akrapa i dąłem za niego 700zł, przy cenie dominatora ok 500zł uważam że jednak warto dołożyć zwłaszcza jak ktoś juz ma te 5 stów na tłumik i wziąć konkretną markę który też fajnie "ryczy" ale znośnie i przyjemnie dla ucha i nigdy nawet przy kontroli nie zabrali mi dowodu, na nie robić wieś.
WSTYD!


zbychoway
Jak strzela to niedługo się zawory rozlecą,Ja też myślałem o wymianie na ten wydech w swoim GSXF 750 bo na fabrycznym ma głos jak odkurzacz.Ale trochę się naczytałem o tych wydechach i nie kupie.

ssado
zabyt duże średnice rury perf stosują i zbyt mał śr. otworów w niej. Jest głośno to fakt. Ale jest też wiocha - to drugi fakt.

predo
też nie polecam, tandeta, wiocha i wstyd na max, poza tym te strzały z komina - NIC ZDROWEGO dla silnika :/

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
no cóż...
02.08.2016 19:57:32

potwierdzam all kom. wyżej
jest bardzo głośno , butel jak pierun, tyle plusów po mieście i na krótkie trasy po pare km, lub "na pokaz", na trase nawet z dB killerem było ciężko, łep rozdupany.
Miałem, nie mam, nie polecam, szkoda zdrowia, kasy i dowodu rej.
Poza tym, rzeczywiście siara z tym jeździć
wieś tańczy i śpiewa.
W takiej cenie można dostać coś co "gra" a nie szpetnie "ryczy"


Gość
brat dal za używke leo vince carbon 500zl do Fazera i nawet nie ma skali by porównac do tego dominatora. Wykonanie wyglad brzmienie wszystko na swoim miejscu. Subtelny ryk i ten bas.Sam mam Leo Vince w CBR 600 F4i i ma to do siebie ze przy niskich obrotach bas a przy wyzszych budzi się bestia i dochodzi elegancki ryk. Szczerze polecam

Profil użytkownika
tomjag
Dzięki tym wypowiedzią uratowałem 5 paczek! Dzięki koledzy. Trza zbierać na IXIL-a albo na innego Akrapa.

Gość
nie każdego stać na YOSHIMURE, , AKRAPOVICa czy ARROWa :(

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
fuj
02.10.2016 19:15:11

Witam Panów i Panie
Widzę że temat dominatorka ruszył ;)
Nie ma tu tego co ja MIAŁEM(!) ale podepnę sie pod tego,
miałem owala pod dupą, pierwszy rok super wyglądał i nawet powiedzmy ze jakoś mniej ryczał, w drugim sezonie pordzewiał przez zimę, nabrał wszędzie luzów i ryczał jeszcze głośniej.
Kupiłem skuszony niską ceną i chęcią "żeby mnie było słychać" do szpanu (a kto nie kupuje przelotu w innym celu KŁAMIE :P ),
jednak z perspektywy czasu stwierdzam że był to kiepski wybór i kasa wywalona w błoto. Bo chociaż rzeczywiście ryczał, to nie był to bass, czy pomruk i ładne granie tylko ryk zarzynanego wieprza tępym nożem, poza tym szpan zamienił sie we WSTYD że pod dupą zamiast akrapa czy yoshki siedzi... no właśnie.
Poza tym silnik jakoś strzelał z wydechu co w efekcie skończyło sie wizytą w serwisie.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
jak wyżej, przykro mi
02.25.2016 17:18:22

Niestety, zwykła puszka, rycząca jak łoś na rykowisku, niskiej jakości, niezdrowa dla silnika.
Wieś tuning i wstyd na maxa, przyznaję sie - sam kupiłem żeby mnie było słychać, na szczęście udało mi sie kupić akrapa.
Ten o wiele lepiej "gra" i nie jest wstyd sie z nim pokazać.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dominator
02.27.2016 16:36:40

Witam wszystkich, zastanawiam się nad tymi wszystkimi opiniami i dlaczego takie jest podejście. Sam mam wydech Dominatora, oval, dźwięk jest taki, że wszyscy moi znajomi mówią, że pięknie brzmi ( nie jestem że wsi i nie jest to wiejski tuning). Może to jest kwestia też tego, że w moim moto serce to V-ka, uwierzcie, że Dominator wydobył dźwięk tego silnika. Od czasu założenia nie mam też problemu z "wymuszaniem" bo jak mnie nie widzą to chociaż usłyszą na drodze. Co do jakości, mam już drugi sezon i kurde... nie ma się do czego dowalić. Ja kupowałem wydech prosto u producenta, z firmy, też tam jakiś mały rabat dostałem. Fakt cena mnie skusiła, bo sorry, ale nie stać mnie na markowy wydech za ładnych kilka stów. Poza tym i tak wolę to co polskie.
Ja osobiście polecam ten wydech, a jak komuś przeszkadza, że zbyt głośny to kto komu broni kupić DB-kiler? Kosztuje parę groszy.
Mam nadzieję, że komuś przyda się moja opinia.

Gość
KAŻDA opinia coś wnosi i sie przydaje, i dzieki Ci za wypowiedź, jednak jak z każda opinią inni mogą sie z nią zgadzać lub nie, lub tylko częściowo. Moim zdaniem masz ciut racji, jest to bardzo tani i dla ludzi których no nie stać na coś droższego, i to jest zrozumiałe, ale sama firma no musi sie jeszcze dość dużo nauczyć i przyłożyć do produkcji, zwłaszcza jeśli chodzi o precyzję i materiał (akrap, yoshi, czy arrow tez o czegoś zaczynali), nie mniej jednak Dominator uchodzi w PL za wieś tuning bo tu sie stawia tylko i wyłącznie na głośność, żeby to ryczało najgłośniej jak sie da, nie ważne są moc, osiągi, praca silnika, czy samego ukł. wydechowego, ważne "by mnie było słychać" pomimo wszystko, czyli walenie wsią na lewo i prawo, a tłumaczenia bo mnie kierowcy samochodów nie słyszą jest naciągane i jest tylko tłumaczeniem się przed innymi i samym sobą że nie jestem wieśniakiem a przecież każdemu chodzi tylko o to by było głośno Trzeba jeździć w miare normalnie i z głową a nie trzeba będziecie potem szukać wymówek że kierowca mnie nie słyszał. A Dominator w tej kwestii powstał żeby każdy mógł być głośny za parę groszy, nie mylić z "barwą" dźwięku,prze co właśnie kojarzy się on z ssią gdzie wszystko ryczy jak koza u płota.

Profil użytkownika
tomjag
... trwa lokowanie produktu.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Wieśminator
03.19.2016 11:00:59

Cześć
na początek napisze ze chodzi mi o owal pod siedzenie.
W sumie jak wyżej, tłumik jak tłumik, za dużo powiedzieć sie nie da,
od siebie dodam, że faktycznie widać tandetną jakość i materiałów i wykonania. Różnica w średnicy dolotu a rur kolektorów czy wylotu, takie przejścia z średnic to trzeba dokładnie poobliczać a nie na pałe se robić żeby było głośniej.
No właśnie głośność... Ryczy, nie "gra", tylko ryczy, szpetnie ryczy, głowa boli i zalatuje wieś tuningiem jak ktoś wyżej napisał.
Faktycznie w tej cenie można dośtać coś o wiele lepiej zaprojektowanego, lepiej wykonanego i z lepszych materiałów.
Dla wieśmaków polecam, ale dla prawdziwych motocyklistów szanujących siebie i swoje moto - dajcie sobie z tym spokój.
ale daje 2 pkt bo jako tako wygląda.

[teraz pójdzie fala hejtów od posiadaczy wieśminatora]

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
a w d***
03.22.2016 16:28:29

Nie jestem posiadaczem ale pomagałem jednemu kumplowi zakładać "wieśminatora" do GSXR 1000 K5 a innemu do Hondy SC57.
Już pominę to że kupowanie takiego komina do takich (i w ogóle każdego) moto to wieś na maxa, jakbym był motocyklem to bym pierd***ął na zawał jakbym zobaczył jak mnie właściciel skrzywdził.
Nic nie pasowało, trzeba było dużo przeróbek, liche i tandetne wykonanie, luzy, wgnioty, pęknięcia i "ruda", poza tym na siłę zwiększane średnice itp. silnik aż strzela ogniem ... katastrofa.
Ryk, ryk, ryk ... i jeszcze raz RYK! Drą sie teraz oba na cały Radom a wstydu nie mają dalej a wystarczyło ciut dozbierac maniany i mogli by sie lansować czymś markowym.

Gość
Widze że jedna osoba uczepiła się i seryjnie pisze idiotyczne komentarze na temat dominatorów. Widać nawet ten sam styl wypowiedzi. Dominator to dobra alternatywa dla ludzi, których wydatek 4 tys na sam wydech to 1/3 albo nawet więcej ceny motocykla. Kogo stać na moto za 50 tys kupi sobie Akrapovica czy Yoshimure, a Dominator jest w zasięgu ręki dla każdego. Nie widze sensu dokupowania do np. fazerka za 12 tys dwóch wydechów w cenie 5 tys. Dodam jeszze że pierwsze Dominatory były bardzo słabe i tutaj zgoda, ale firma robi je od lat - obecne wydechy są nieźle wykonane i nawet z wyglądu jest OK. Widziałem, słyszałem - dla mnie wyglądają w porządku.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
xxx
07.09.2016 14:18:33

ludzie czytac sie tego nie da, tłumik jak tłumik, wykonany OK i tyle i co sie na tym wiecej spuszczać, fakt że ryczy nie za ładnie, i siara sie z tym pokazywać ale jak kogoś nie stać na znaczek Yoshki akrapa arroŁka czy innego znanego producenta a chce narobić butlu za małe pieniądze to jego sprawa, miałem "damianka" w poprzednim moto i wypluło mi bebechy ze środka po 2 sezonach, i zaczęła łapać ruda, stad ocena pół na pól

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA