Mamy już 11038 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Pirelli Diablo Rosso Corsa



Ilustracja przedmiotu

1  

Pirelli Diablo Rosso Corsa

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.42 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 67%
Neutralne: 17%
Negatywne: 17%


Gość


10
Gość
04.02.2012 13:49:51

Najwyższa półka - klei się tak dobrze jak wygląda :) Jedynie zużycie trochę szybkie, ale i tak szczerze polecam.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Adam RN12
08.29.2012 17:20:16

Najlepsze oponki na droge i do amatorskiego latania po torze. Bardzo szybko się rozgrzewają i fenomenalnie trzymają w zakrętach. POLECAM.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
10
Pająk
12.12.2012 18:09:27

Najlepsza opona na droge i do okazjonalnego latania po torze. Przyczepność na suchym genialna - jeszcze nigdy nie miałem na niej uślizgu przodu. Jedyny minus rosso corsy to bardzo krótki czas życia. W gsxrce k5 tył leci po 3,5 tys. Jak szukacie dobrej opony głównie na droge bez wypadów na tor to polecam również diablo rosso 2. Niewiele gorsza, a wytrzyma troche dłużej.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
SC59
02.17.2013 11:09:41

Świetna opona na droge dla szukających prawdziwej przyczepności. Szybko się rozgrzewają, motocykl prowadzi się na nich bardzo lekko i bez użycia siły, raczej niska wytrzymałość(3 do 5tys. maks.) ale coś za coś. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Dobra opona
09.08.2013 21:36:30

Bardzo porządna opona, dość trwała, na suchym rewelka na mokrym gorzej, wymaga porządnego dogrzania ale potem hulaj dusza po winklach/.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Trwałość
Poręczność
5
średnia guma
04.01.2014 22:48:22

Opona bardzo średnia jeżeli chodzi o ulice. Długo sie nagrzewa, częste uślizgi tyłu choć temp powyżej 20 stopni i po kilkunastu km. Plus to poręczność w zakrętach. Na torze klei ale trzeba mocno ją dogrzać to tył i tak ucieka. Zmieniłem na Dunlop d212 tor wiadomo, ale na ulice dla mnie najlepsza guma.

Gość
Opona bardzo średnia jeżeli chodzi o ulice ale na ulice dla mnie najlepsza guma ????????

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Dobra opona po rozgrzaniu
05.19.2014 9:39:27

Bardzo dobra przyczepność opony po nagrzaniu na suchym, według mnie nie nagrzewa się specjalnie długo i daje dużo przyczepności nawet na gorszych nawierzchniach. Oponę mam od około 4 tys. km i nie zauważyłem tak dużego zużycia o jakim piszą inni (jest jeszcze ponad połowa bieżnika). Widocznie nie upalam tak ostro mojego Fazera (preferuję raczej turystykę niż ostre piłowanie na zmianę z heblowaniem w mieście). Prędkości do 200km/h nie nastręczają problemów. Na mokrym niestety jest gorzej, prędkości spadają i trzeba bardzo uważać, zwłaszcza białych pasach na drodze.

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
Dobra opona na dobrą pogodę
04.30.2015 16:40:06

Opony używam w Hondzie CBR600RR z 2007roku. Głównie codzienne jeżdżenie plus okazjonalne wypady na tor(4-5 razy w roku). Poprzednio w tym samym moto używałem Michelin Pilot Power i Dunlop Sportsmart.

Zacznę od plusów Pirelli Diablo Rosso Corsa:
+ łatwość przerzucania moto
+ bardzo dobre czucie styku opona/asfalt nawet w dużych złożeniach i przyczepność ale co warto nadmienić tylko w suchych warunkach i po dogrzaniu. Niskie temperatury zewnętrzne(poniżej 20 stopni) powodują, że opona dość mocno się ślizga a, dogrzanie jej w tych temperaturach chwilę zajmuje lub w drogowych warunkach może okazać się nie możliwe.

Minusy w zasadzie są dwa, ale jeden z nich dyskwalifikuje ją jak dla mnie:
- fatalne zachowanie na mokrym, bardzo szybko dochodzą do kresu swoich możliwości ale co gorsze moment w którym mówią dość, przychodzi w bardzo nie przewidywalny sposób, żadnych lekkich uślizgów, po prostu tracisz przyczepność
- dość szybkie zużycie po ok 4000 w sportowej 600 zużycie jest na poziomie powyżej 50%

Ktoś może powiedzieć, że nie jeżdżę w deszczu, a opona super na suche. Otóż nie w tej cenie są opony zarówno bardziej uniwersalne jak i bardziej bezkompromisowe na suche.

To moje drugie Pirelli w mojej historii jeżdżenia na motocyklu i ostatnie.

Gość
Kup pirelli diablo rosso 3 i napisz czy pirelli jest takie gówniane

Gość
Popieram mialem Diablo Corsy przed BT 016pro i popieram ocenę Corsy w 100proc. Polecam uniwersalne bt 016 pro. Dużo lepsze na mokrym a i na sucho dobrze kleją.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
07.12.2015 16:39:51

Jak do tej pory, dla mnie najlepsze opony. rzucone na pierwszy montarz w moim streecie 2014. trzyma dobrze, szybko sie grzeje i co najistotniejsze nie zrywa przyczepności znienacka.
Tył wytrzymał 9 tysiecy kilometrów. przód myśle że do 13 dojade (obecnie 11).
W deszczu tez dają radę, czułem się niepewnie ale nie bylo problemu na zalanej jezdni cisnąć i dość sprawnie pokonywać zakrety (góry, jako wyznacznik potraktowałem ślamazarnie jadące samochody).
Skręcanie: poezja.
Obecnie mam założoną uzywkę rosso II i jest wyraźnie słabsza jeśli chodzi o przyczepność, do tego znika w zastraszającym tempie.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
polecam
11.26.2015 16:18:21

witam
oponki b.db. ale tylko na sucha drogę i rewelacyjne na suchy tor CHOĆ mają tendencje do przegrzewania sie, zwłaszcza w upały co powoduje niestabilność. Ładnie kleją i szybko sie grzeją, zejście na kolano ba... nawet na łokieć to nie problem na tych gumach.
Na mokrym asfalcie lub w deszczu - dżizys k*** ja pi**e - mniej niż zero przyczepności. Nie są to opony do lotów po mieście ale też ładnie dają sobie rade, lepiej zabrać je na tor ;)
Wytrzymały 5,5k. km.
Teraz jeździłem rok na Michelinach PP3 i uważam że są lepsze do miasta , natomiast na tor Proponuje corsy.

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
na sucho 200% przyczepności, na mokrym - 0%
11.30.2015 13:43:39

Najlepsze opony na droge do sporta - prędzej asfalt się pod nimi zawinie niż one puszczą :) Jak kolega wyżej pisał - porażka na mokrym, ale o tym wiedziałem przy kupnie - nie da się pogodzić tak rewelacyjnyej przyczepności na suchym z dobrą przyczepnością na mokrym. Wytrzymują 6 tys w R1 2008 - podobnie jak S20 Evo. 10/10.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
polecam
11.02.2016 18:52:14

dobre na suchym ale tylko jak sa DOBRZE rozgrzane, rewelacyjne na amatorskie torowanie, nie lubią deszczu i syfu na drodze, na nierównościach i złym asfalcie zachowują sie niestabilnie, spokojnie można zamknąć oponę bo ich profil (mowa o 190) jest bardziej "płaski" od innych marek,
relatywnie tanie, wytrzymały u mnie nie całe 5 tyś. km.
pozdro GiX L1

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Aprilia RSV 1000R (2004-2005)

Super motocykl, jeździ się jak po sznurku, zawieszenie bardzo dobre, zerowe tendencje do shimmy ( próbowałem nawet z przednie koło delikatnie po...

Pirelli Angel ST

Witam ponownie 2gi raz pozostawiam opinie na temat tych opon. Pierwszy komplet zrobił w Hondzie x11 10000km i poszedł w raz z motocyklem do nowego w...

Rebelhorn River

Buty bardzo wygodne sprawdzone na dwóch motocyklistach i dwóch motocyklach. Dobrze wykonane, rzepy solidnie trzymają, jeśli założysz oddychając...

Shima D-Tour

Dla mnie rewelacja , na rzep nie narzekam, bardzo wygodne, z minusów : przy 28-30 stopniach gorąco w nich i drugi minus to ze nie są wodoodporne,r...

Yamaha XV 535 Virago

Chcecie poczuć przyjemność z jazdy kupcie Virago 750 lub 1100.
Virago 535 to rzeczywiście motor dla niskich i na początek by oswoić się...

Kawasaki ER-5

Motocykl po zdaniu prawo jazdy, po pojemnościach 50/125 idealny na pierwszy motocykl lub do jazdy po mieście. Jesteś dość wygodny jak na tą klas...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach