Mamy już 4600 opinii o produktach motocyklowych!

Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CBR 929 Fireblade SC44



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CBR 929 Fireblade SC44

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.44 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu






Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


9
Gość
07.02.2012 10:34:54

Polecam ten motor.

Zalety:
- Świetnie wygląda :)
- Bardzo mocny silnik z dobrym dołem(świetnie zbiera się na każdym biegu), na koło idzie nawet z trójki!
- Dość wygodny jak na sporta
- Rewelacyjnie się prowadzi
obchodzeniu się z manetką gazu)
- Bezawaryjny silnik(w końcu to Honda)
- Dobre hamulce

Wady:
- Niewygodny dla pasażera
- Bardzo ciężko wyrwać dobrą sztuke. Cała masa wraków na allegro.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.05.2012 17:53:20

Świetna maszyna. Zrobiłem nią ponad 25 tys. km bez ani jednej awarii. Pozycja za kierownicą idealna, osiągi bardzo przyzwoite. Główną wadą 929 są pękające na dziurach owiewki.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Krystian CBR 929 RR
08.07.2012 17:51:27

Jeden z najładniejszych sportów produkowanych przez Honde.

Plusy:
+ Bardzo mocny silnik z przyzwoitym dołem - osiągami niewiele ustępuje R1 produkowanej w tamtych latach.
+ Wytrzymała skrzynia biegów.
+ Mega wygodna pozycja za kierownicą
+ Rewelacyjny na winklach
+ Wtrysk paliwa
+ Wysoka kultura pracy
+ Hamulce

Minus:
- Orginalny wydech jest zbyt cichy(ale od czego są Leosie :))
- Zdarza się, że uchwyty w czaszy pękają na dużych dziurach lub przy nieumiejętnym schodzeniu z koła
- Naprawde ciężko wyrwać dobrą sztuke. Ostatnio szukałem 929 dla kuzyna i dopiero 5 oglądany motocykl był coś warty.
- Duże spalanie(przy przelotach autostradowych nawet 11L/100km)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CBR 929RR
10.02.2012 12:00:12

Naprawdę kawał porządnej roboty w wykonaniu Hondy. Według mnie blady 929 nie ma żadnej konkurencji w swoim przedziale cenowym. Mimo swoich latek na karku prezentuje się wspaniale nawet na tle nowych motocykli, przyspieszenia są na tyle dobre że nie ma mowy że się znudzi po sezonie czy dwóch. Pozycja jak na sportowy bike jest świetna - przejechałem za jednym zamachem traske z Katowic do Wrocławia i z powrotem - coś ok. 400 km i nie czułem żeby plecy mi wysiadały. Silnik po zimie zawsze pali bez problemu. Moto jest na wtrysku co jest bardzo dużą zaletą. Przerzucanie 929 w zakręach to poezja - prowadzi się lekko i przyjemnie. Praktycznie sam się składa w zakręty. Naprawde polecam - rewelacja.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
CBR 929
11.26.2012 9:32:00

Zgadzam się z wszystkim. Przesiadłem się z horneta i cbr 929 jest pod wieloma względami lepszy. Lepsze hamulce, lepsze prowadzenie, lepsza skrzynia biegów, zbiera się jak wściekły. Malutki minus za dźwięk w serii - hornet chyba jednak brzmiał lepiej od 929, więc na nowy sezon myśle o jakimś akcesoryjnym tłumiku. Co do wygody - jest dobrze, chociaż przyznam że hornet pod tym względem także wygrywa. Na 929 pozycja odrobine bardziej męczy, choć przyznam że powoli się do niej przyzwyczajam i jeździ mi się coraz lepiej.

POLECAM!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.01.2013 16:19:20

Mam 929 już drugi sezon.
Zajebisty motocykl, chociaż mój egzemplarz na dzień dobry, miesiąc po zakupie wymagał zakupu nowego alternatora. Poza tym wszystko ok, a dodam że wyjeździłem duuuużo kilometrów, Niemcy- Schwarzwald, Francja- Alzacja -polecam.
Poprzednio miałem gixxera 600 z 1997 roku, w ostrej jeździe po winklach czułem się na nim jakoś tak pewniej niż na Bladym,
jednak w Hondzie muszę dopiero ustawić sobie pod siebie zawiasy. Jeśli chodzi o wygodę, po 300-400 km na gixxerze nie mogłem się ruszać, na 929 pojechałem 1000 km do Niemiec, zrzuciłem bagaże i poszedłem pojeździć :)
Polecam!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
CBR 929 sc44
12.05.2013 16:34:04

Witam
MOTO KUPIŁEM W TYM ZESONIE- BOMBA, OSIAGI WYSTARCZAJACE, HAMULCE DOBRE, WYDECH OCZYWISCIE WYMIENIONY NA DOMINATORA I WIELU WŁAŚCICIELI NOWSZYCH MASZYN MI ZAZDROSCIŁO ...)))) PROWADZI SIE DOBRZE, PEWNIE . WIADOMO MOTO TROSZKE WAZY ALE WIKLE NIE ROBIA PROBLEMU. MAM MOZLIWOŚĆ PORÓWNAIA DO CBR 954 I SZCZERZE 929 LEPIEJ MI SIE JEZDZI. MAM 183CM I POPROSTU POZYCJA NA 929 JEST DLA MNIE LEPSZA NIE MECZY TAK JAK 954. 954 JEST TROSZKE MOCNIEJSZA CHYBA ZE WZGLEDU NA INNY WTRYSK I WAGĘ ALE TO NIEODCZUWALNE. WEDŁUG MNIE CBR 929 JEST ZAJEBISTA WARTA ZAKUPU I TO HONDA , LAĆ BENZE I TYLE. NIE ZAPOMINAJMY O AMORKU SKRETU - OD RAZU POEZJA W PROWADZENIU.
OSOBY ZASTANAWIAJACE SIĘ NA ZAKUPEM - BRAC , OCZYWIŚCIE DOBRA SZTUKĘ , MOJA PRZY ZAKUPIE MIAŁA 30500 WIĘC NIE WIELE JAK NA 2001 R.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CBR 929 SC44
08.27.2014 10:24:40

Witam!
Na moto jeźdżę kilkanaście lat i 929 mam zaledwie 5 sezonów. Na chwilę obecną nie myślę o innych sprzętach. Jak najbatdziej polecam ten motocykl!
Zalety:
-wytrzymały silnik i skrzynia
-idealne wyważenie
-hamulce
-pojemny schowek
-zawieszenie
-wtrysk (nieskomplikowany)
Wady:
-alternator/regulator napięcia , które w przypadku zaniedbania akumulatora potrafią narobić problemów.
-Spora ilość egzemplarzy po szlifie na lewą stronę ma spawane bloki silnika w okolicy alternatora.

Spalanie: najmniej-6l/ najwięcej-ile mu wlejesz
Jeżeli większość nakręconych kilometrów moto przejechało na dwóch kołach to te motocykle nie stwarzają problemów. Bardzo ciężko znaleźć dobrą sztukę.
Polecam!

Głosy: 73   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Adrenaline Mistres

Kurtka należy do mojego plecaczka i choć w niej nie jeździłem, to na podstawie jej odczuć i opinii coś mogę o niej napisać.

A w...

Airoh Force

Średnia półka. Wloty powietrza zaczęły mi same pękać i musiałem te plastiki kleić. Po czasie się popsuły nie da się ani zamknąć ani otwo...

Dynagel 2000

Dardzo dobry płyn chłodniczy - używam go w FZS1000. Wysoka temperatura wrzenia(jeśli dobrze pamiętam 130stopni), więc jak temperaturka skacze po...

Motul M1 Helmet & Visor Clean

Bardzo udany produkt Motula. Dziwne, że nikt o nim się jeszcze nie wypowiedział. Jest dosyć tani i bardzo wydajny. W zależności: 1-2 opakowań m...

Motul E5 Shine & Go

Szczerze powiedziawszy zawiodłem się na tym produkcie i tak średnio widzę jego zastosowanie w motocyklu. Cena w sumie też nie mała w porównaniu...

Aprilia Pegaso 650 ie (2001-2004)

Motocykl mam już 4 lata. Jest to bliźniaczy model firmy BMW GS 650 z lat 2000-2007 - produkowany w jednej fabryce Aprilli we Włoszech. Ma ten sam s...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  


Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce









© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.info
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)