Mamy już 5488 opinii o produktach motocyklowych!

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CBR 929 Fireblade SC44



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CBR 929 Fireblade SC44

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.10 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu






Opinie motocyklistów


Pozytywne: 90%
Neutralne: 10%
Negatywne: 0%


Gość


9
Gość
07.02.2012 10:34:54

Polecam ten motor.

Zalety:
- Świetnie wygląda :)
- Bardzo mocny silnik z dobrym dołem(świetnie zbiera się na każdym biegu), na koło idzie nawet z trójki!
- Dość wygodny jak na sporta
- Rewelacyjnie się prowadzi
obchodzeniu się z manetką gazu)
- Bezawaryjny silnik(w końcu to Honda)
- Dobre hamulce

Wady:
- Niewygodny dla pasażera
- Bardzo ciężko wyrwać dobrą sztuke. Cała masa wraków na allegro.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.05.2012 17:53:20

Świetna maszyna. Zrobiłem nią ponad 25 tys. km bez ani jednej awarii. Pozycja za kierownicą idealna, osiągi bardzo przyzwoite. Główną wadą 929 są pękające na dziurach owiewki.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Krystian CBR 929 RR
08.07.2012 17:51:27

Jeden z najładniejszych sportów produkowanych przez Honde.

Plusy:
+ Bardzo mocny silnik z przyzwoitym dołem - osiągami niewiele ustępuje R1 produkowanej w tamtych latach.
+ Wytrzymała skrzynia biegów.
+ Mega wygodna pozycja za kierownicą
+ Rewelacyjny na winklach
+ Wtrysk paliwa
+ Wysoka kultura pracy
+ Hamulce

Minus:
- Orginalny wydech jest zbyt cichy(ale od czego są Leosie :))
- Zdarza się, że uchwyty w czaszy pękają na dużych dziurach lub przy nieumiejętnym schodzeniu z koła
- Naprawde ciężko wyrwać dobrą sztuke. Ostatnio szukałem 929 dla kuzyna i dopiero 5 oglądany motocykl był coś warty.
- Duże spalanie(przy przelotach autostradowych nawet 11L/100km)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CBR 929RR
10.02.2012 12:00:12

Naprawdę kawał porządnej roboty w wykonaniu Hondy. Według mnie blady 929 nie ma żadnej konkurencji w swoim przedziale cenowym. Mimo swoich latek na karku prezentuje się wspaniale nawet na tle nowych motocykli, przyspieszenia są na tyle dobre że nie ma mowy że się znudzi po sezonie czy dwóch. Pozycja jak na sportowy bike jest świetna - przejechałem za jednym zamachem traske z Katowic do Wrocławia i z powrotem - coś ok. 400 km i nie czułem żeby plecy mi wysiadały. Silnik po zimie zawsze pali bez problemu. Moto jest na wtrysku co jest bardzo dużą zaletą. Przerzucanie 929 w zakręach to poezja - prowadzi się lekko i przyjemnie. Praktycznie sam się składa w zakręty. Naprawde polecam - rewelacja.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
CBR 929
11.26.2012 9:32:00

Zgadzam się z wszystkim. Przesiadłem się z horneta i cbr 929 jest pod wieloma względami lepszy. Lepsze hamulce, lepsze prowadzenie, lepsza skrzynia biegów, zbiera się jak wściekły. Malutki minus za dźwięk w serii - hornet chyba jednak brzmiał lepiej od 929, więc na nowy sezon myśle o jakimś akcesoryjnym tłumiku. Co do wygody - jest dobrze, chociaż przyznam że hornet pod tym względem także wygrywa. Na 929 pozycja odrobine bardziej męczy, choć przyznam że powoli się do niej przyzwyczajam i jeździ mi się coraz lepiej.

POLECAM!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.01.2013 16:19:20

Mam 929 już drugi sezon.
Zajebisty motocykl, chociaż mój egzemplarz na dzień dobry, miesiąc po zakupie wymagał zakupu nowego alternatora. Poza tym wszystko ok, a dodam że wyjeździłem duuuużo kilometrów, Niemcy- Schwarzwald, Francja- Alzacja -polecam.
Poprzednio miałem gixxera 600 z 1997 roku, w ostrej jeździe po winklach czułem się na nim jakoś tak pewniej niż na Bladym,
jednak w Hondzie muszę dopiero ustawić sobie pod siebie zawiasy. Jeśli chodzi o wygodę, po 300-400 km na gixxerze nie mogłem się ruszać, na 929 pojechałem 1000 km do Niemiec, zrzuciłem bagaże i poszedłem pojeździć :)
Polecam!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
CBR 929 sc44
12.05.2013 16:34:04

Witam
MOTO KUPIŁEM W TYM ZESONIE- BOMBA, OSIAGI WYSTARCZAJACE, HAMULCE DOBRE, WYDECH OCZYWISCIE WYMIENIONY NA DOMINATORA I WIELU WŁAŚCICIELI NOWSZYCH MASZYN MI ZAZDROSCIŁO ...)))) PROWADZI SIE DOBRZE, PEWNIE . WIADOMO MOTO TROSZKE WAZY ALE WIKLE NIE ROBIA PROBLEMU. MAM MOZLIWOŚĆ PORÓWNAIA DO CBR 954 I SZCZERZE 929 LEPIEJ MI SIE JEZDZI. MAM 183CM I POPROSTU POZYCJA NA 929 JEST DLA MNIE LEPSZA NIE MECZY TAK JAK 954. 954 JEST TROSZKE MOCNIEJSZA CHYBA ZE WZGLEDU NA INNY WTRYSK I WAGĘ ALE TO NIEODCZUWALNE. WEDŁUG MNIE CBR 929 JEST ZAJEBISTA WARTA ZAKUPU I TO HONDA , LAĆ BENZE I TYLE. NIE ZAPOMINAJMY O AMORKU SKRETU - OD RAZU POEZJA W PROWADZENIU.
OSOBY ZASTANAWIAJACE SIĘ NA ZAKUPEM - BRAC , OCZYWIŚCIE DOBRA SZTUKĘ , MOJA PRZY ZAKUPIE MIAŁA 30500 WIĘC NIE WIELE JAK NA 2001 R.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CBR 929 SC44
08.27.2014 10:24:40

Witam!
Na moto jeźdżę kilkanaście lat i 929 mam zaledwie 5 sezonów. Na chwilę obecną nie myślę o innych sprzętach. Jak najbatdziej polecam ten motocykl!
Zalety:
-wytrzymały silnik i skrzynia
-idealne wyważenie
-hamulce
-pojemny schowek
-zawieszenie
-wtrysk (nieskomplikowany)
Wady:
-alternator/regulator napięcia , które w przypadku zaniedbania akumulatora potrafią narobić problemów.
-Spora ilość egzemplarzy po szlifie na lewą stronę ma spawane bloki silnika w okolicy alternatora.

Spalanie: najmniej-6l/ najwięcej-ile mu wlejesz
Jeżeli większość nakręconych kilometrów moto przejechało na dwóch kołach to te motocykle nie stwarzają problemów. Bardzo ciężko znaleźć dobrą sztukę.
Polecam!

Głosy: 77   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
jest ok
03.14.2015 10:42:10

Witam wszystkich,
nareszcie po 2 sezonach moge cos napisac na jej temat.
Nawiązując do tematu Jest OK, ale rewelacji nie ma.
Jeździłem wieloma motocyklami z rożnych klas, swoja r1 '04 rozwalilem i z braku kasy wzialem 929. racja jest taka nie ma juz perełek i ideałów NIE MA!, wszystkie sa po przejsciach, wiekszosc po konkretnych.
Moja miala spawana rame i wymieniony wahacz jak bede sprzedawał poinformuje o tym w ogłoszeniu. Co do samego moto. Silnik rewelacja, niby fabrycznie 140KM ale to chyba było w 2001 roku teraz troche kucy umarło i dałbym 120 max, choć na hamowni nie byłem. Moto dość lekkie 174kg, to dobrze, ale wygląda i w sumie jest szerokie to przeszkadza. Prowadzenie na prostej bajka w zakrętach dużo gorzej, lepiej w tej kwesti wypadaja moto pokroju 600cc zwlaszcza r6, k.636 itp, Silnik elastyczny i długowieczny, ale juz dośc słaby jak na obecne warunki i wiekszosc nowszych nawet 600cc idzie z nią łeb w łeb a nawet lepiej zwłaszcza na torze, słaby dół, dopiero powyzej 8tys idzie jak lala. Pozycja kierowcy wygodna, pasażer cierpi katusze juz po 30km. Hamulce b.db.Moja Max predkość 278km/h. potem juz nie chciała isc dalej.
Lubi zjadać napęd i opony, olej koniecznie wynieniac co sezon bo bedzie nie ciekawie, reg. napiecia i akumulator jakoś w tym modelu lubią byc czesto wymieniane. Na koło idzie jak marzenie, z gazu powyzej 8-9k, ze sprzegła od 6-7k. Tyle ode mnie.
Polecam jak nie macie zbyt gotówy, tylko nie liczcie na ideały. Dopłaccie do 954 jak juz.
DAJE MOCNE 6/10. Moto bardzo dobre jak na 2001 900'tkę.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Honda CBR 929 Black
03.30.2015 12:46:39

+ Hamulce zajebiste
+ silnik i skrzynia bez awaryjne bo to Honda wiadomo
+ wygodna pozycja kierowcy
+ Małe spalanie przy jeździe na seryjnym tłumiku bez popisówek
+ Ładny wygląd
+ Zadbane sztuki jak moja kręcą się świetnie od samego dołu i zamyka licznik na 298 przynajmniej moja.
- Duże spalanie na przelocie
- Duże zużycie napędu kompletnego
- Awaryjny alternator
- Mała liczba sztuk w BD Stanie
- I potwierdzam pękające owiewki na dołach i zbyt szybkim opadnięciu z jednego koła
- Trochę za szeroka.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Schuberth C3 Pro

Dla mnie porażka. Mam nc750c z wysoką szybą i zupenie się nie sprawdził. Zarówno struga powietrza od szyby jak i boczne podmuchy wiatru dają mo...

Yamaha YZF-600R Thundercat

Bardzo szybka (3,5 do setki, 11 do 200 km/h - zadne auto nie moze sie rownac, 240 km/h), wygodny (najbardziej miekka 600 tka), sportowa rama umozliwia...

Schuberth C3 Pro

A moj C3Pro wygłaskany, "wychuhany", pielęgnowany, nigdy na ziemi nawet nie kładozny, żeby nie mowić o upadku i pewnego dnia podczas normalnej ja...

Bridgestone Battlax S20 EVO

świetne opony, na suchym naprawdę kleją się niesamowicie, tyle,że po ostrej jeździe w zakrętach trochę są pokiereszowane na bokach. Mam nadzi...

HJC CS-R1

Kask kupiłem na małego Fazera
Szybko zrozumiałem, że jest on co najwyżej na skuter i to taki o najmniejszej pojemnosci..
Zerowy kom...

HJC IS-17

Kask kupiłem pod koniec 2014 r. Sprawdziłem go juz wiec w temp.5 st.C i 20 st.C Szczerze polecam za cenę 699 nic lepszego nie kupicie. Swietna went...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  


Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce