Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


GoPro HD Hero 4 Black



Ilustracja przedmiotu

1  

GoPro HD Hero 4 Black

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.22 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 56%
Neutralne: 11%
Negatywne: 33%


Gość


9
najlepsza, ale ma swoje minusy...
12.14.2014 10:04:57

Kamerkę zakupiłem ok. miesiąc temu i zdążyłem ją przetestować na moto :)

Plusy:
- Jakośc obrazu w 4k! Tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć na własne oczy - szczegółowość i ostrość obrazu powala na kolana. Niestety 10 minut nagrania zajmuje 4GB na karcie pamięci, a to oznacza że i tak większość materiałów powstanie w mniejszej rozdzielczości - no chyba że lubicie żąglować kartami pamięci.

- Świetna jakosć wbudowanego mikrofonu - idealnie zbiera wszystkie dźwięki z otoczenia i basowy pomruk akrapów w moim moto ;) Niestety od 120 km/h słychać więcej szumów, ale i tak ogromny plus za dźwięk z tej kamerki.

- Mnóstwo trybów nagrywania - oprócz 4k jest też ciekawy tryb 2.7k z rozdzielczością ok. 2700x2000 - filmy wyglądają lepiej niż w full hd i nie zeżerają tyle miejsca. Jakość w full hd także rewelacyjna, do tego mnóstwo trybów slowmotion łącznie z 720p w 120 klatkach/s - da się zrobić prawdziwy slow motion jak w filmach :)

- Nagrywanie w nocy i pochmurny dzień! Wreszcie działa jak trzeba - obraz na bardzo wysokim poziomie - tu chyba GoPro nie ma już konkurencji.

- Timelapse i night timelapse :) Bardzo ciekawy tryb do robienia filmów ze zdjęć wykonywanych co pewien czas. Bardzo efektownie to wygląda, jakość w nocy i w dzień fantastyczna. Co do samych zdjęć - jakość nie jest idealna, ale dorównuje popularnym komórkom - do wrzucenia na FB się nadają :)

- Szeroki kąt nagrywania

Wady kamerki:

- Port USB umieszczony z boku pod pokrywką - za każdym razem po podłączeniu kamerki trzeba wyjmować ją z obudowy i zdejmować boczną klapke! Porażka!

- Bardzo kiepska bateria - w full hd nagrywa 1,5 godziny! Zamienna bateria raczej obowiązkowa w tym modelu. Przy tej pojemności używanie wifi, pilota itd nieporozumienie bo bateria zdechnie jeszcze szybciej.

- Kamerka na początku się zawieszała. Na szczęście po aktualizacji firmware jest ok, zobaczymy jak będzie dalej.

- Obraz z wifi jest opóźniony o kilka sekund! Testowałem na androidzie, nie wiem jak na iOS.

- Brak obsługi pamięci 128GB! Przy kamerce z nagrywaniem w 4k powinna być możliwość użycia większych kart niż 64GB.

- Brak ekranu! Nie rozumiem tego posunięcia - dlaczego wersja silver ma ekran, a droższa nie ma?

Ogólnie kamerkę oceniam wysoko - chyba nie ma lepszej na rynku, oferuje ostry obraz, 4k, dobrze radzi sobie z nagrywaniem pod słońce, w nocy i pochmurny dzień. Całośc psuje niestety słaba bateria.

Głosy: 116   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
prawie doskonała
03.01.2015 12:25:21

Plusy:
- Jakość filmów w dzień, pochmurną pogode i w nocy zawsze na rewelacyjnym poziomie. Kamerka nie traci ostrości.
- Przyzwoita jakość fotek
- Funkcja nagrywania 4k w 30kl/s(gp4 silver ma tylko 15kl)
- Duże możliwości w slow motion - np. 240kl/s w trybie 720p
- Miniaturowe rozmiary kamerki(szczególnie bez obudowy wodoodpornej)
- Przylepce na bak i kask w zestawie(płaski i zaokrąglony)
- Ogromny wybór mocowań

Minusy:
- Bateria po aktualizacji firmware działa ok. 1:50 w full hd i ok. 1 godziny w 4k. To lepiej niż było, ale nadal daleko do ideału.
- Nie ma podświetlania ekranu menu - po ciemku żeby zmienić ustawienia trzeba mieć latarke ze sobą
- W gorszych warunkach oświetleniowych filmy 4k smużą i wyglądają gorzej od tych nagranych w standardowym 1080p
- Małe opóźnienie w podglądzie obrazu w aplikacji gopro na androida
- Cena

Feliks
Ja wybrałem gopro 4 silver. Obie kamerki są bardzo dobre, ale jeśli nie macie parcia na 4k to moim zdaniem silver to lepszy wybór - dłużej nagrywa na baterii, ma wbudowany wyświetlacz i posiada identyczny sensor co wersja black, więc filmy są dokładnie takie same jak w droższym odpowiedniku.

Głosy: 57   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
ocena na chwile obecną...
03.07.2015 12:41:26

Byłem szczęśliwym posiadaczem tej kamerki ok. tydzień... Już po pierwszym uruchomieniu kamerka zawiesiła po ok minucie nagrywania. Sądziłem że to wina firmware - wgrałem wersje 2.0.0.0 i problemy na jakiś czas zniknęły, kamera wieszała się ale bardzo rzadko - pomagało wyjęcie baterii. Kilka dni temu kamerka zaczęła się wieszać za każdym razem jak próbuje coś nagrać - czasem zawiesza się po minucie, innym razie od razu po naciśnięciu nagrywania - ogólnie losowe zawiechy. Wgrałem jeszcze ręcznie firmware i zrobiłem reset kamerki, testowałem także na innych kartach pamięci i niestety nadal to samo - bez względu czy nagrywam w 1080p, 4k czy 720p. Trochę wkurzająca sytuacja zapłacić za coś ponad 2 koła, a za tydzień już wysyłać do serwisu. Ciesze się tylko że kupiłem z polskiej dystrybucji, a nie z zagranicznej bo importer nie naprawia kamer kupionych poza polską dystrybucją. Teraz sprawdze ile wart jest serwis gopro i zdam relacje jak się problem rozwiąże. Na chwile obecną odradzam zakup używanych gopro i spoza polskiej dystrybucji na wypadek podobnych problemów. Co do samej kamerki - ogólnie rewelacja, tylko mogłaby się mniej grzać podczas nagrywania bo robi się gorąca i obudowa trochę trzeszczy.


Gość
co do dystrybucji ... to nie prawda , bo ja ma 3 i tez wymienialem na nowa,a kupilem na ebayu w anglii i bez problemu wymienili mi na nowa !!! pieprzenie ze dystrybucja itd to wymysl sprzedawcow ! to jest gwarancja producenta ! wiec wazna na calym swiecie !

Gumis
Mam ten sam problem z tym że z 4 Silver. Nawet po wyjęciu karty zawiesza sie. Na początku zawieszała się bardzo rzadko lecz ostatnio przy każdym uruchomieniu kamera się zawiesza. dałęm za nią kupe kasy a teraz takie cyrki. Sezon w pełni a ja będę musiał kamerę wysłać na reklamacje.

Gość
Witam. Mam to samo.Po zakupie aktualizacja softu. Co jakiś czas zawiechy, normalna praca. Teraz wziąłem ją na wakacje i zawiesza się za każdym razem, z kartą i bez.Kartę kupiłem w sklepie firmowym gopro w Warszawie 64gb.Badziewie. Będę reklamował.

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
kilka wad
04.13.2015 17:37:36

Zacznijmy od wad:

- Kiepska bateria. Kamerka padaa po 1h25 min co jest słabym wynikiem - w dodatku bez ani jednego filmu 4k, który jeszcze szybciej zjada baterie.

- Cena i wyposażenie! Wiadomo że gopro się ceni, ale dlaczego za taką kase kupujący gopro może pozazdrościć akcesoriów dołączanych do kamer za 300 PLN. Nie ma ładowarki, nie ma dodatkowej baterii, nie ma nawet pilota, który był dodawany do poprzedniej edycji gopro black! Co dostajemy - dwa przylepce, kabel usb i obudowe. Brawo gopro - zestaw godny najdroższej kamery sportowej na rynku.

- Blade kolory. Tu nie ma co się rozpisywać - przydałoby się więcej barw, bo filmy wychodzą zbyt szare - szczególnie jeśli porównuje je do filmów z samsunga galxy. Nie pomaga także tryb protune i ustawienie kamery w tryb kolorów gopro - nadal jest blado, choć troche mniej.

- Wejście mini usb. Kto w tych czasach stosuje przestarzałe złącze mini usb. Do tego punktu dodam także problemy z łączeniem z komputerem - często kamerka nie może być rozpoznana i pomaga wyłączenie i włączenie.

- Braki w wykonaniu. Zamontowałem gopro ją do kierownicy za pomocą uchwytu rowerowego - jak to na kierownicy drgania silnika przenoszą się na obudowe wodoodporną, ale problem jest taki że dwie wypustki w obudowie wodoodpornej odbiły na obudowie swój ślad co wygląda nieestetycznie i obniża wartość kamery.

Plusy:

- Dobra jakość obrazu w dzień i fenomenalne filmy 4k w nocy! Dla tych, którzy myślą czy warto dopłacać tylko za tryb 4k w stosunku do silvera powiem: WARTO! Różnice widać nawet na zwykłym TV full hd.
- Kompaktowy rozmiar
- Ogromny kąt 170 stopni bez efektu rybiego oka
- Kamerka dobrze tłumi drgania mimo braku stabilizacji.
- Rewelacyjny dźwięk - po zamontowaniu na kierownicy słychać dźwięk silnika i prawie nie słychać wiatru. Gorzej jest na kasku - wtedy szumy są znacznie bardziej słyszalne.

Czy gopro4 black jest warta 2 300 PLN? Moim zdaniem nie, ale niestety nie ma jeszcze żadnej realnej alternatywy. Przed kupnem przeczytałem niemal wszystkie testy różnych modeli od najtańszych po te ze średniej półki, ale gopro 4 black to najbardziej zaawansowana kamerka z najlepszym obrazem. Mimo pewnych braków na pewno kupiłbym ją ponownie bo jest tego warta. Ocena ostateczna 7/10.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
skąd ta cena?
05.11.2015 13:53:46

Przesiadłem się z gopro3+ black, moje uwagi:

1. Jakośc obrazu nie zmieniła się ani troche - doszedł tryb 4k, ale bardziej jako eksperyment niż użyteczna funkcja bo przy gorszym świetle gdy obracamy głową obraz smuży i rozmywa się. Tego trybu można używać tylko w bardzo słoneczny dzień.

2. Bateria trzyma jakieś 0,5 godziny krócej! Gopro 3 black wytrzymywałą 2h, a ta 1,5!

3. Gdzie jest pilot?

Moja ocena to 5, ponieważ można kupić gopro3+ black i cieszyć się lepszą baterią, taką samą jakością obrazu i pilotem za 600 PLN mniej!

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Kilka wady, kiepskie kamera
06.11.2015 22:34:26

Mam Hero 4 Black, lipa bateria trzyma jakieś 0,5 godziny krócej! Gopro 3 black wytrzymywałą 2h. Kamerka często się zawiesza wgrałem wersje 2.0.0.0 i problemy na jakiś czas zniknęły, kamera wieszała się ale bardzo rzadko - pomagało wyjęcie baterii. Kilka dni temu kamerka zaczęła się wieszać za każdym razem jak próbuje coś nagrać - czasem zawiesza się po minucie, innym razie od razu po naciśnięciu nagrywania - ogólnie losowe zawiechy. Wgrałem jeszcze ręcznie firmware i zrobiłem reset kamerki, testowałem także na innych kartach pamięci i nie wina karty pamięci - właśnie przed chwilą kupiłem Sandiska Extreme 32GB taką jak zaleca gopro niestety nadal to samo. Odradzam.

A.
Mam gopro 4 black od 3 miechów i jeszcze nigdy mi się nie zawiesiła. Odeślij do serwisu to wymienią na nową jeśli coś nie gra.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
10/10
07.20.2015 15:40:27

Jedyna dostępna kamera sportowa na rynku z 4K w 30kl/s. Obraz żyleta nawet na 50 calowym telewizorze. Jakbym miał się do czegoś przyczepić to do lekkiego smużenia w trybie 4k - jak szybko obracam głowę to obraz jest lekko rozmyty, w full hd tego nie ma(w obu przypadkach 30kl/s). Druga rzecz to zbyt blade kolory, ale łatwo sobie z tym poradzić przy montażu filmu. Ogólnie 10/10. Nie żałuje złotówki.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
rewelacja
08.22.2015 11:47:18

Kupując tą kamere zastanawiałem się czy rzeczywiście jest warta wydawania tylu pieniędzy, ale z każdym dniem moje wątpliwości znikały. Jeśli chcecie kupić sobie najlepszą kamere na motocykl to nie ma żadnego wyboru, jest tylko gopro 4 black. Filmy w 4k są niesamowicie szczegółowe, można zrobić stop klatke i mamy świetnej jakości zdjęcie! Bałem się problemu przegrzewania, bo niektórzy po forach pisali że w 4k kamerka potrafi się wyłączyć - na szczęście u mnie nic takiego nie występuje, a nagrywałem w czasie 35 stopniowych upałów. Osobny akapit trzeba poświęcić zdjęciom - wiele osób to pomija, ale kupując gopro kupujesz też świetnej jakości aparat szerokokątny. W dzień zdjęcia są bardzo dobre(choć nieco gorsze od topowych aparatów w komórkach), ale najlepsze efekty są w nocy - po ustawieniu kamery w trybie night photo i zmniejszeniu iso do 100 zdjęcia nocne wychodzą genialnie(oczywiście musimy ustawić kamerkę nieruchomo w obudowie), bo wyjdą rozmazane foty. Po ostanich obniżkach cen do 1900 PLN myśle że warto kupić bo jeszcze długo ta kamera będzie na topie. Bateria wytrzymuje godzinę w 4k i ok. 2h w 1080p 30kl/s - wg. mnie to bardzo dobry wynik. Co do wad - jest tylko jedna - ekranik do zmiany ustawień bez podświetlenia. Jeśli w nocy chcemy zmienić rozdzielczość, przełączyć się na night photo czy zrobić cokolwiek innego to się nie da - trzeba przyświecać sobie zapalniczką. To jest porażka, ale na szczęście ginie w morzu zalet gopro 4.

PS. nawiązując do poprzednich opini - mój egzemplarz nigdy nie miał żadnych zwiech, więc wszystko zależy od tego na jaką kamerke trafimy. Jak wszędzie mogą zdarzać się wadliwe egzemplarze, ale od czego mamy gwarancje?

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Karol
05.24.2016 23:15:43

Najlepsza kamera na motocykl

Plusy:
* Jakość obrazu
* Szerokokątny obiektyw
* Bardzo dobre wykonanie
* Bardzo kompaktowe rozmiary
* Bateria wytrzymuje godzine nagrywania w 4K i 2h w 1080p
* Ogromna liczba akcesoriów
* Nocne filmy w 4k nie mają konkurencji!
* Rewelacyjne zdjęcia
* Funkcja quickcapture(włączanie kamery i start nagrywnaia jednym przyciskiem)

Minusy:
* Troche blade kolory w standardzie
* Brak profili ustawień
* Brak podświetlenia wyświetlacza
* Akcesoria są drogie i trzeba kupić je samemu. W opakowaniu tylko przylepce i mocowanie na kask. Nie ma nawet uchwytu na kierownice.
* Słabo radzi sobie z filmami z wieloma szczegółami - np. jazda w zaciemnionym lesie.
* Cena

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...

LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA