Mamy już 12569 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


LS2 FF352



Ilustracja przedmiotu

1  

LS2 FF352

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.62 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 46%
Neutralne: 23%
Negatywne: 31%


Gość


9
tani
07.04.2015 7:36:38

Bardzo tani ale bardzo dobry kask. Posiada 4 gwiazdki w sharp czym dorownuje nawet drogim modelom shoeia. Kask kosztuje mniej niz 200 zl. Jedyna wada to dosc mocno parujaca szyba ale za ta cene... poza tym bardzo wygodny i solidny, porzadnie wykonany i jeszcze raz bardzo tani:) polecam w 100%


Rafał
Chcę kupić ten kask dla córki...która dojeżdzą ze mną na motocyklu do szkoły 2-3km... Nie wybieram sie z nią w żadne podróże chodzi o małe prędkości po mieście do 50km/h z tyłu i do tego na jazdę do 15min-20min... Czy ten kask będzie do takich celów OK?

s3nsei
Niestety prawda od jakiegoś czasu jest taka, że kaski są robione pod testy sharp. Czy daje to bezpieczeństwo? Nie wiem. Czy pierdółki dodatki i inne pinlocki to cuda - nie wiem, wiem na bank wiem za to, że jest bezpieczeństwo bierne czyli pinlocki i inne cuda.

asd
Czyli rozumiem, że jeśli jedziesz w kasku shoela? To jak wjedziesz w tira, to nic się nie stanie? Śmiech na sali... to tak jak samochód kupujesz za pół miliona i myślisz że będziesz nieśmiertelny...

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Super Kask w rozsądnym budżecie
04.20.2016 10:30:34

Pierwszy kask, wachałem się między JET a PEŁNYM i jednak zdecydowałem się na niego. Dobrze leży, nie za duży, wygodny. W miarę cicho, choć nie mam porównania, to mój pierwszy. Z dobrych materiałów zrobiony, czego potrzeba więcej? W przyszłoście pewnie wymienię na ten sam tylko półka wyżej.

Gość
i dobrze, tez uwazam ze integra to jest to. w jet wygladalem jak zomowiec, tylko paly brakowalo. bezpieczenstwo o wiele wieksze, bo szczeka ma bariera a jet ma.... szybke.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Aerodynamika
1
fatal error
04.20.2016 11:10:30

Typowy chinol z alibaby. Jeszcze trzy, cztery lata temu te kaski sprzedawały się po mniej jak 150pln. Teraz są w cenie niewiele mniejszej niż dolne modele znanych marek. Od tamtego czasu w LS2 nic się nie zmieniło - są tak samo głośne i wykonane z fatalnej jakości materiałów. Bezpieczeństwa na szczęście nie miałem okazji sprawdzić.

Gość
Głośne? Ogarnij swój traktor/kosiarkę to będzie ciszej

Gość
Co za bzdury, wiesz chociaż z czego zrobiony jest ten kask? Pewnie handlujesz topowymi markami, gdzie za markę odpala się 100% raz tyle. Na tor kask to nie jest, ale do podstawowej ochrony jak najbrdziej. 4 gwiazdki za cos dostal. Moze przekupili kolesie z alibaby?

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
dobry kask
08.06.2016 9:23:42

Posiadam ten kask od 2 miesięcy i jest naprawdę super. Nawet się szczerze mówiąc nie spodziewałem że w tym przedziale cenowym dostanę tak dobry kask. Naprawdę solidnie wykonany. Jedyny minus to hałas przy prędkościach ok 170km/h i wyższych. Zdecydowanie polecam.

Gość
mam ten kask od trzech sezonów głośny to on jest od 80km/h od 120 to nie słyszę komunikatów ze słuchawek z janosika,przy 170 po za szumem powietrza nic nie słychać:)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
tani głośny parujący
08.18.2016 22:34:39

co tu pisać
głośny niesamowicie ,głowa pęka po 20 km
paruje -czyli norma w tej cenie
ogólnie szkoda kasy

Gość
Załóż tłumik do traktora, będzie ciszej.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Tani, ładny i nic poza tym, kask na skuter lub 125cc
02.20.2017 10:14:24

Mój pierwszy kask. Oto moje wrażenia z użytkowania po 1 sezonie:
Plusy:
-niska cena
-zapięcie mikrometryczne
-czarny mat z ciemną szybą wygląda ZAJEBIŚCIE
-szybka odporna na zarysowania
-masa malowań do wyboru
Minusy:
-parująca szybka/brak pinlocka
-wiatr wiejący od doły dawał po oczach, po 1h jazdy wyglądałem jak zjarany
-brak areodynamiki
-dziwna rozmiarówka, mam 60cm w obwodzie a wcisnąłem się dopiero w rozmiar XL
Zmieniłem na Skorpiona EXO1200 Air, zobaczymy czy faktycznie cena kasku ma znaczenie.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
za te cene nr 1
03.11.2017 17:11:40

Pisze opinie bo był to moj pierwszy kask wlasnie kupilem nowy i mam z czym porownywac.
A wiec tak kask bardzo dobrze zkrojony nie trzeszczy nic sie nie odrywa komfort jazdy do 60-100 bardzo dobry powyzej tej granicy mamy huragan pod kaskiem a gdymu nie zapiecie to kask zdarlo by nam z glowy...ale... to kask za 180 zl i niech mi ktos powie ze kupi lepiej wygluszony kask do 500zl...baaa nawet do 1000...
Moja rada taka jesli nie masz z 1500 to kup ls2 352 i zbieraj na cos lepszego tylko nie wiem czy za 1500 sa jakies lepiej wygluszone.
Moj nowy nabytek to nolan n87 za 800 iiiitroszke sie zawiodlem bo swiszczy tak samo jak ls2 nie wieje moze tak jak ls2 ale huczy tak samo. Kask jest lepiej wyprofilowany nie zrywa go tak z lepetyny jak ls2 no i ma pinlocka
polecam ls2 na piewszy moze drudi sezon polecam kupic go z szybka z pinami na pinlocka i dokupic pinlocka w sumie za 280zl bedziecie mieli dobru kask, niestety pinlocka nie sprawdzalem w ls2 ale w nolanie rewelacja-nie trzeba machac szybka na kazdym skrzyzowaniu

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
04.04.2017 14:54:30

Kask oceniam na 7 jest to mój pierwszy kask zrobiłem w nim ponad 5tys km, biorąc pod uwagę cenę nie można wymagać więcej. Może zaczniemy od wad:
- głośny
- ciężko wypiac szybke (chyba że akurat mój egzemplarz tak ma)
- brak blendy (ale za takie pieniądze chyba żaden kask owej nie posiada)
- szybka się rysuje w górnej jej części o skorupę

Zalety :
- Cena
- 4 gwiazdki sharp
- Wentylacja ok
- Możliwość montażu pinlocka
- Zapięcie kasku
- Możliwość prania wysciolki kasku
Podsumowując dobry prosty kask na początek, na małe prędkości do 80km/h (bo głośno), domyślam się ze zostane objechany za to co napisałem ale jeśli ktoś zaczyna z moto to np 125 to naprawdę fajny kask który nie spowoduje za dużego ubytku w naszych finansach z wadami oczywiście. Polecam dla niezbyt majetnych początkujących motocyklistów.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
W tej cenie OK
07.03.2017 20:20:09

Nie mam porównania do innych kasków bo to jest mój pierwszy.

Zalety:
1. CENA!!! 189PLN
2. Bezpieczeństwo - 4 gwiazdki w testach SHARP
3. Deflektor w komplecie
4. Opcjonalny pinlock
5. Moim zdaniem solidnie wykonany i wygodny

Wady:
1. Głośny, bardzo
2. Aerodynamika, obracając (nawet niewiele) głowę przy 120 km/h należy uważać aby jej nie zgubić ;)
3. Brak blendy (ale w tej cenie to zrozumiałe)
4. Szybka paruje w moment, fabryczny deflektor trochę pomaga
6. Szybka łatwo się rysuje
7. Jak ktoś nosi okulary to niech szuka czegoś innego bo założenie okularów w tym kasku to mordęga

Podsumowując, nie jest to zły kask. Po prostu cena dyktuje wiele kompromisów a tutaj konstruktorzy postawili na zmaksymalizowanie bezpieczeństwa. Na pewno można go polecić mniej wymagającym osobom do użytkowania w mieście na motocykle 125ccm lub dla plecaczka.

KOTLET
Uzupełniam opinię o coś czego nie napisałem. Albo z racji braku kurtyny albo z racji iż szybka w ogóle nie posiada żadnego uszczelnienia i po jej zamknięciu zostaje niewielka szpara między górną krawędzią szybki a kaskiem okrutnie wieje po oczach.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Lipa
10.02.2017 12:10:13

Jak ktoś niema kasy to najlepszy wybór ale szczerze mówiąc to lepiej nie jeździć wcale niż w tym kasku

Wady GŁOŚNY!!! Nieszczelna szyba
Zalety cena

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
tani na 125
10.17.2017 12:39:44

KASK POSIADAM ROK CZASU.
POLECAM GO NA MOTO 125CM. JEST TANI I NA TAKI MOTO DAJE RADE. WYGODNY, GŁOŚNY, WIZJER NIE PORYSOWAŁ MI SIĘ PRAKTYCZNIE WCALE PRZEZ ROK UZYTKOWANIA. PARUJE PONIŻEJ 15STOPNI ALE JAK SIE UCHYLI SZYBKO DAJE RADE. NIE TELEPIE GŁOWĄ PRZY 100KM/H. FAJNE MA MALOWANIA

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Idealny kask na początek
12.15.2017 9:50:54

Świetny kask w stosunku cena/jakość. Idealny na pierwszy kask i do maszyn z kat. A2.
Bardzo wygodny, z niezłą wentylacją. Za 200 zł nic tylko brać.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Mocny średniak
01.25.2018 2:32:39

Co tu dużo pisać... głośny jak cholera, świst zaczyna się od 20/30 km/h
Wygodny, to fakt
Aerodynamiki nie ma żadnej, projektowany przez designera a nie inżyniera. Na 50/125 da radę, ale na większego sprzeta strach w nim wsiadać. Przy 200 rzuca głową, telepie i chce urwać albo ukręcić
Wentylacji nie ma żadnej, traktowałbym to jako ozdobę, można jechać przelotową na krajówce, mieć zamknięte wszystkie wloty, otworzyć i uwaga.. nie stanie się kompletnie nic :D
Tak czy tak, był to mój pierwszy kask, gdy zaczynałem przygodę z moto na 125 i ma taki motocykl ten kask bardzo polecam, gdy nie rozwija się w nim zawrotnych prędkości, to jest to całkiem okej kask :) nic się nie zepsuło przez dwa lata, spoiler tylny odleciał, ale to przeze mnie.. :D jedynie co, to bardzo rysuje się szybka, standardowa oraz lustrzana dokupiona

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Akumulatory MotoBatt

Kupiłem do fzs1000. Zamiennik pasuje wymiarami idealnie jak oryginał. Wszystko pasuje bez najmniejszych problemów. Plus za zestaw montaży - nie tr...

Akumulatory MotoBatt

Polecam bardzo, mam juz ponad 2 lata, w drugim motocyklu mam od roku, nigdy nie zawiódł, a miałem dużo razy Exide i Yuase i mocno się zniechęci...

Shima STR

Kombiak rewelacja za taką cenę. Ja generalnie czekałem specjalnie na rozmiar 58, który był początkowo niedostępny. Dobrze, że poczekałem bo 5...

Honda X11 Eleven

Kultura pracy skrzyni po przesiadce z Yamahy, fajnie się prowadzi i mile zbiera zakręty. Wady: mała dostępność części na rynku wtórnym....

Shima Revo Men

Buty są genialne. Co prawda te na zdjęciu to inny model i mam nadzieję, że szybko zostanie to zmienione.

W tych butach jeżdżę j...

Akumulatory Yuasa

Yuasa to najwyższa półka, problem że coraz więcej podróbek na rynku i opinie są przez to różne. Ostatnio kumpel kupił "Yuase" w połowie cen...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania