Mamy już 11768 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


HJC RPHA 11



Ilustracja przedmiotu

1  

HJC RPHA 11

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.90 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Sportowy kask HJC - nowy model na 2016 rok.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 90%
Neutralne: 0%
Negatywne: 10%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
wow
05.11.2016 1:57:24

Po zakupieniu kasku wychodziłem trochę zły ze sklepu, że wydałem tyle kasy( kupiłem w malowaniu skyrym)... przesiadłem się z Sharka s900.

I teraz Panie i Panowie po przejechaniu 100 km mogę Wam powiedzieć, że nie żałuję ani jednego grosza wydanego na ten kask.
Przy RPHA11 Shark wypada bardzo bardzo słabo...
hjc jest
-bardzo lekki
-bardzo cichy(mega cichy)
-bardzo wygodny
-aerodynamika na najwyższym poziomie ( przy 200+ czułem się jak w Sharku przy 100+)

w ogóle bije mojego starego Sharka pod każdym względem!


Po pierwszym dniu jestem bardzo zadowolony z zakupu, jak przejadę większą ilość kilometrów wiadomo napisze.



Gość
Jak z tą wentylacją? Faktycznie w temp. ok 15 st jest zimno? poszukuję kasku z lepszą wentylacją i cichszego od mojego starego kasku i mocno się nad nim zastanawiam. Czy warto do niego dopłacać i kupić zamiast RPHA 10 plus? Poprzednik też całkiem niezły :) Pozdrawiam

ghost
drogi kask ? sprawdź sobie ceny agv pista shoei xspirit 3

Stiw
Na www.fc moto de. są od 320 eur w górę. dostawa do Polski 7 eur. Lub na market2route dostawa 14 eur.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Za te pieniądze nie ma nic lepszego
08.24.2016 19:53:40

Zakupiłem kask tydzień, temu i od tego czasu nakręciłem w nim ok. 1500 km.

Plusy
+ Wykonanie
+ Pinlock i ciemna szybka w cenie kasku
+ Hałas ( a raczej jego brak)
+ Wentylacja ( w moim poprzednim sharku jej po prostu nie było )
+ Aerodynamika ( co prawda spodziewałem się trochę więcej, ale może to jest też kwestia, że od tygodnia jest dosyć wietrznie )
+ Waga

Minusy
- Wracając 400 km w deszczu co jakiś czas przez środek wizjera przelatywała mi struga wody. Podejrzewam, że inne kaski miałyby tak samo, aczkolwiek nie powinno się to zdarzyć
- Bez pinlocka, można zapomnieć o jeździe w dni kiedy nie ma upałów. 20 stopni i na światłach wszystko paruje
- Zamknięcie szybki. Trochę upierdliwe, ale po chwili wprawy można się przyzwyczaić.

Podsumowując:
Za te pieniądze chyba będzie ciężko znaleźć inny kask z tej półki, technologia i bezpieczeństwo na poziomie shoei, arai itd. Kiedy odejmiemy sobie jeszcze średni koszt przyciemnianej szybki i pinlocka w ogóle lądujemy w bardzo budżetowych rejonach. Jest to chyba jedyny kask w tej cenie, który ściga się w motogp. Jeżeli chodzi o walory użytkowe to jestem zachwycony przede wszystkim jego wagą, dopasowaniem i wentylacją, nie mogę tutaj nic zarzucić. Jedyne na co liczyłem, że będzie na wyższym poziomie to aerodynamika. Tak jak pisałem wcześniej może to być też kwestia tego, że od kiedy go kupiłem było cały czas trochę wietrznie i zaraz odszczekam moje słowa, niemniej jednak takie są moje wrażenia na tą chwilę. Nie oznacza to bynajmniej, że aerodynamika jest słaba, czy zła, jest bardzo dobra i przy odpowiedniej pozycji można nawet lecieć w trasie w okolicach 200 bez większego "zmęczenia materiału". s

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Polceam
09.12.2016 11:15:07

Polecam z czystym sumieniem. Przesiadłem się z Shoei NXR i mogę napisać, że jest: komfortowo, cicho, znaczenie lepiej z wentylacją i co najważniejsze kask wg. mnie ma dużo lepszą aerodynamikę przy większych prędkościach.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Gość
09.15.2016 8:13:21

Kask mocno przereklamowany, kupiłem go bo wcześniejszy tani LS2 Stream wydawał mi się głośny :(
Wszyscy się zachwycają jaki to RPHA11 jest cichy i komfortowy... Owszem jest wygodny i lekki, aerodynamika w miarę ok, ale cichy ? W tym kasku hałas jest wyższy niż w LS2 za 400 zł, zamontowałem w nim interkom i przy 100km/h można zapomnieć o rozmowie, chyba że położysz się na baku i wsadzisz głowę pod owiewkę. Pow 120km/h zdecydowanie radzę zakładać stopery jeśli szanujecie swój słuch.
Wizjer bez pinlocka paruje też wyraźnie mocniej niż LS2.
Podsumowując, LS2 nie był moim ulubieńcem, ale przy cenie 3 krotnie wyższej RPHA 11 raczej rozczarowuje.
Plus za wygląd i jakość wykonania.


Tom
Porównanie Ls2 do HJC no ja was prosze ... to jak porównanie poloneza do jaguara. Każdy kask paruje jak nie ma pin locka po to też jest dolączony do kasku i dwie szyby :) sportowe kaski nie mają możliwości wyciszenia jak w aucie czy innym ustrojstwie to ma chronić twoją głowe i być z dobrych materiałów :) LS2 przy spotkaniu z glębą zapewne rozpadłby sie na 2 częsci :) Pozdrawiam :) tylko HJC :)

Shokei
Ja się właśnie przesiadłem z ls2 i jak dla mnie to chyba lepiej trafić nie mogłem..., nie rozumiem was hjc jest 10x cichszy od ls2 , jeszcze jak założę kominiarkę, o aerodynamice to już nie wspomnę , w ls2 chciało mi głowę urwać a w hjc nawet przy silnym wietrze i prędkościach 120+ nie czuję że mam go na głowie.

in7ane
porownanie ls2 do jakiegokolwiek kasku powyzej 1,5k (arai, shoei, shark, hjc) to jak porownanie resoraka do samochodu. ls2 moze byl cichy bo wiecej pianki zagluszajacej ale uwierz mi na slowo... lecac na glowe nie chcialbys miec ls2 na sobie...


Dołączone zdjęcia
HJC RPHA 11
Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Najlepszy kask ever
04.18.2017 21:39:06

Wentylacja, wizjer, komfort, stabilność łatwość wymiany szyby
Jakość wykonaniania taka, że kolesie od Schuberta powinni się uczyć
Same plus !!!

Tytus
Kolejne tysiące nawinięte w tym kasku pokazały,że tak różowo nie jest. Szyba przyciemniana jest jakości marketowej i musiałem ja wymienić po niecałym sezonie. Następnie poszły do wymiany zawiasy szyby - bo działały tylko na full otwarciu a potem na zamkniętej szybie. A na koniec z wypełnień bocznych zlazło to niby "wężowe" poszycie... O wiecznych problemach z osłonkami pasków nie wspomnę. Niestety - nie widzę w tej chwili różnicy wykonania między HJC a LS2. Więc po co przepłacać?


Dołączone zdjęcia
HJC RPHA 11
Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Super
06.24.2017 21:18:52

Doskonała aerodynamika, waga 1300g, super cichy (jak na sportowy kask), bardzo wygodny- idealnie leży na głowie, miejsce na intercom, mi w deszczu nic nie przecieka, pinlock sprawdza się idealnie. Minus, to zapiecie szyby, upierdliwe


Dołączone zdjęcia
HJC RPHA 11
Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Polecam
07.22.2017 20:04:26

Siemandero,
Jako były posiadacz LS2 FF358, RPHA 10+ i obecnie RPHA 11 pozwolicie, że się wypowiem ;)
LS2 to delikatnie mówiąc marny kask, fatalna aerodynamika, baaardzo słaba i nietrwała wyściółka, tragiczna wentylacja i głośność. Szybka rysująca się od komarów, brak w tej cenie pinlocka czy ciemnej szybki co zrozumiałe z uwagi że to budżetowy kask.
RPHA 10+ no cóż kask niezły. Doskonała aerodynamika, całkiem niezła wentylacja, bardzo wygodny, lekki oraz jak wiadomo posiadający dodatkową szybkę, pinlocka oraz bródkę.
Wyściółka trwała i sprężysta(3lata). Jeśli chodzi o parowanie to wiadomo w okolicach 15* bez pina trzeba już umiejętnie używać wentylacji.
Niestety miał bardzo wkur**ce wady:
Pierwsza i największa to głośność niewiele mniejsza niż wspomniany LS2, druga to notorycznie wypadająca przy ściąganiu bródka w której w końcu uległ uszkodzeniu fatalnie zaprojektowany zatrzask.
RPHA 11 hmmm poprawiono wady poprzednika + dodano jedną denerwującą mnie rzecz.
Kask ma jeszcze lepszą aerodynamikę, lepszą wentylację, większy wizjer (pole widzenia), lepszej jakości wyściółkę oraz doskonałą niewypadającą bródkę.
Bardzo poprawiono głośność, jest ogromna różnica na plus.
A ta jedna rzecz która mnie wkurza to niepotrzebna blokada zamknięcia wizjera. W rpha10+ tego gówna nie było i nigdy nie było problemu z przypadkowym odpięciem zatrzasku szybki.
Czy polecam ten garnek ? Tak szczególnie w promocyjnych cenach które czasem bywają na ebaju.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.26.2017 4:29:33

Powiem tak, użytkuje ten kask sezon i ciężko mi cokolwiek powiedzieć na jego temat bo wcześniej latalem w ls2 i nie mam zbytnio z czym porównywać rpha 11.
Ale zaobserwowałem kilka plusów i minusów a mianowicie wcześniej latałem na aprili rs 125 to przy 120km/h w ls2 kask wpadał w turbulencje teraz kupiłem cbr 600 f3 i w hjc rpha 11 powyżej 220-stu strach jechać bo kask wpada w turbulencje, na początku myślałem że to wina szybki a więc kupiłem szybke z garbem do cbr ale to nic nie zmieniło, hałas MOŻE trochę cichszy niż ls2 ale na autostradzie nie obejdzie się bez stoperów do uszu.
Szczerze mam mieszane odczucia co do rpha 11, czy bym go polecił?
Ja go kupiłem za 1500-coś w czarnym malowaniu, w sumie to w tej cenie nic lepszego nie ma ewentualnie rpha 70 ale trzeba odrobinę dopłacić.
Ale z drugiej strony tak jak wspomnial in7ane; lecąc nie chcielibyście mieć na głowie ls2... ;)
Jeśli chodzi o mnie to po zmianie motocykla na pewno zmienię kask na shoeia xspirit 3, jakoś hjc mnie nie przekonuje at tu mowa cały czas o aerodynamike, może rpha 11 wpada mi w turbulencje od 220 bo może kask nie leży w takim pochyleniu do jakiego został stworzony, a jak wiadomo cbr f3 to sportowy turystyk a nie full sport.
Tyle w temacie, pozdrawiam ;)

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.03.2017 9:45:20

Hjc rph 11 kupiłem jako mój pierwszy kask odrazu górną pułke,moja głowa warta jest tych piniędzy,kask mega cichy niesłysze żadnych gwizdów świstów nawet przy wysokich prędkościach,mega wentylacja przy 200km zamykam górną wentylacje bo mi zimno w głowe mega wygodny nieczuć go na głowie 1250 gram w r.s.hjc zrobiło naprawde kawał fajnego kasku umnie w grę wchodził jeszcze shoei nxr,ale wybrałem hjc ładniejszy wygląd więcej fajnych malowań, jest drogi ale za jakość i bespieczeństwo się płaci,ja bym nawet jakiegoś ls2 na głowe nie założył,ale rozumie nie każdego stać wywalić 2000 kask warty każdej złotówki szczerze polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
08.31.2017 22:01:46

Kask mam od pol roku, nie pokonuje zbyt dlugich dystansow i wielkich predkosci, ale moge powiedziec, ze jest wygodny i lekki.
Z wyciszeniem jest tak, jak go zaloze, trzeba krzyczec zebym cos uslyszala, jak jade wystarczy 50km/h ( mam wydech scorpion) to przy zamontowanym intercomie trzeba miec full gloscnosc zeby cokolwiek zrozumiec, bo wydech wszystko zaglusza.
Na wentylacje nie narzekam, nie jest zimno ale prawdziwa zima dopiero przede mna.
Ogolnie jestem zadowolona z kasku i jego wykonania, na poczatku po dluzszych dystansach bolal mnie kark, ale da sie przyzwyczaic i po jakims czasie nie czuc ze ma sie go na glowie.
Ogolnie polecam, mam doslownie ten ze zdjecia (choc za malowanie trzeba ladnie zaplacic -warto- piekny jest).

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Continental Conti Road Attack

Często łapie uslizgi, nawet przy redukcji.
Nie polecam szczególnie w chłodne dni, bo słabo się grzeje.


...

Motul 300V syntetyczny

wymieniam teraz olej na motul300v10w40 , mam nadzieję że na wiosnę bedę się podniecał tym olejem .kupiłem moto na oleju chyba yamalube latał...

Klocki hamulcowe TRW-Lucas SV

Miałem TRW-Lucasy - zarówno organiki jak i sinterowe. Okazało się że te pierwsze były znacznie lepsze. Sinterowe hamują gorzej od EBC i organic...

Gopro Hero 6 Black

Takie produkty jak Gopro 6 przyczynią się do upadku całej firmy. Lubie ich kamery, nawet bardzo. Do tej pory od dwójki kupowałem wszystkie od raz...

Shiro SH-821

Wentylacja
Wloty niby są i jak jest zimno, to nawet wydaje mi się, że jakiś przewiew czuję, ale może mi się tylko wydawać. Nie czuć r...

Gopro Hero 6 Black

Zakupiłem go pro 6 mając wcześniej tzw. Chińczyka. Wyjechałem na wakacje i miałem wielkie nadzieje co to tej kamery, przeliczyłem się. Hero 6 ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania