Mamy już 15369 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Scorpion Exo-510 Air



Ilustracja przedmiotu

1  

Scorpion Exo-510 Air

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.08 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 75%
Neutralne: 8%
Negatywne: 17%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Scorpion exo 510 air
06.11.2016 22:51:18

witam.długo zastanawiałem się jaki kask kupić i na razie nie żałuję że wypadło na ten kask.
ma wszystko co powinien mieć kask
-blenda
-pinlock
-osłona wlotu powietrza pod broda
-nosek
-wentylacja którą czuć jak się włącza :)
-pompowane policzki
jak dla mnie to w końcu nie szumi w uszach czy przy 80 czy 120.
na razie zrobione 500km i nie widzę wad :)
Przy zakupie trzeba tylko zwrócić uwagę na rozmiarówkę. ja niby po zmierzeniu obwodu 58 cm czyli M powinien być.a po przymierzeniu wyszło, że L 60 cm pasuje jak ulał:)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Pozytywna
09.14.2016 18:11:04

Kask z 3 rozmiarami skorup z poliwęglanu, blendą, miejscem na interkom, deflektorem na nos, dmuchanymi policzkami oraz kurtynie pod brodą. Kask za tę cenę oferujący bardzo dużo, wentylacja działa, nie jest strasznie głośny, nie rzuca głową podczas jazdy. Moim zdaniem 10/10 w tym przedziale cenowym.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Pozytywna
01.18.2017 0:28:44

Po pierwsze kask bardzo wygodny. Co mnie zdziwiło to poziom hałasu. Przy 80 słychać jakieś "basy" na wysokości skroni i wydaje mi się, że mam głośniejszy tłumik niż naprawde jest ale przy 140 słychać już tylko lekki szum wiatru. Dobry kask w tej cenie. Pinlock który naprawde działa, wentylacja którą czuć. Pompowane policzki które miło przytulają naszą twarz. Ogólnie polecam ten kask :) Dodam, że jeżdże na nakedzie.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.16.2017 22:41:48

Bardzo wygodny kask i dobrze wyposażony w swojej cenie. Fajnie leży na głowie, dodatkowo można dopompować poloczki, blenda duża i dobrze działający mechanizm (nie za jasna i nie za ciemna, w sam raz), Miejsce na intercom (jeśli go nie mamy to przez wgłebiania przeznaczone na głośniki mocniej słychać szum wiatru ale można włożyć tam jakąś gąbeczkę i jest OK). Pinlock perfekcyjnie działający.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dobry garnek 😊
10.08.2017 9:55:56

Fajny kask z dobrą wentylacją i przyzwoitym wygluszeniem. .. blenda opada bardzo nisko nawet po bokach wiec boczne słoneczko nie przeszkadza jak w większości innych garnków. Miejsce na interkom ... ogólnie bardzo fajny garnek 😀

Japan
Na + także duże pole widzenia. ..

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Exo 510
04.07.2018 18:23:06

Witam. Mam porównanie tego kasku do HJC IS 17 i powiem ze jest lepszy za podobną cenę. Wyciszenie, wentylacja jest duzo lepsza, wygoda porównywalna. Hjc szybko sie wygniata. Małym minusem jest nieopadająca blenda do noska, zostaje jakiś centymetr i mi to trochę przeszkadza. Pinlock w zestawie. Plus pompowane policzki i system szybkiego demontażu ktorego nie ma hjc. Wykonanie i obsluga szyby jak i blendy super.Więc jeżeli ma ktos kupic kask za cenę okolo 800zł polecam z czystym sumieniem.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Taki sobie
06.17.2018 22:56:39

Nie mam doświadczenia w używaniu innych kasków jednak napiszę co nieco o tym Scorpionie. Przejeździłem z nim ponad 4 tys. kilometrów na małym nakedzie (yamaha mt-125). Kask ogólnie głośny. Jak na mój jednoślad ze standardowym wydechem męcząca jest podróż w okolicach 80-90 km/h przez dłuższy czas bez stoperów w uszach. Słychać w nim tak jakby wzmocnione niskie częstotliwości (turbulencje?). W zimne dni pomimo zamknięcie głównego otworu wentylacyjnego wieje dosyć mocno na usta i nos i jest wtedy niezbyt komfortowo. Bez kominiarki nie da rady :) Miejsce przeznaczone na okulary w moim przypadku jest za wysoko przez to nie mam możliwości użycia okularów przeciwsłonecznych. Różnica wysokości wynosi ok. 1,5 cm, więc bardzo dużo. Otwory wentylacyjne wydają się nie posiadać jakiegokolwiek zabezpieczenia przed owadami co powoduje dosyć częste latanie mniejszych muszek w środku kasku. Mógłby być nieco lżejszy. Z pozytywów jest bardzo wygodny. Wyściółka ugniotła się w minimalnym stopniu. Kask przylega do głowy bezbłędnie i daje duże poczucie bezpieczeństwa. Pinlock maxvision działa wyśmienicie przez co szyba nie paruje w ogóle. Mechanizm szyby wydaje się być solidny i działa prawidłowo. Blenda mogłaby być delikatnie ciemniejsza i schodzić nieco niżej jednak mimo to działa dobrze. Wentylacja w gorące dni powoduje, że w ogóle nie poci mi się głowa (bardzo duży plus). Ogólne wrażenie mocno średnie. Bardzo dobrze wyposażony kask jednak kosztem dopracowania. Wszędzie czuć brak przysłowiowej kropki nad „i”. Czy kupiłbym go ponownie? Zdecydowanie spróbowałbym czegoś innego.


Gość
Niektórzy noszą okulary przeciwsłoneczne korekcyjne

Gość
ziomek, ale wiesz, że wysokość blendy możesz regulować za pomocą śrubki z lewej strony kasku?

Dino
A po co Ci okulary przeciwsłoneczne skoro jest blenda ?

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
dobry stosunek ceny do jakości
08.26.2018 11:56:28

Przejechałem w nim z 5 tyś km i w zasadzie złego słowa nie mogę powiedzieć. Jedyną rzeczą rzucającą się w oczy jest jakość materiałów. Ciężko mieć do tego pretensje kupując kask za 650 pln ale jest to jednak minus. Ogólnie jest to bardzo dobry kask za tą cenę, nie jest może najcichszy (mam porównanie do HJC RPHA 70) ale nie jest też niekomfortowy. do 120-130 na nakedzie nie ma problemu. Za tą cenę ciężko znaleźć coś lepszego. Jak ktoś nie ma wielkiego budżetu to będzie to dobry wybór.


Dołączone zdjęcia
Scorpion Exo-510 Air
Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Scorpion Exo 510 Air
10.28.2018 20:12:15

Przejechałem w tym kasku ponad 10k km. Jest wygodny, wyściółka w środku miła w dotyku i nie podrażnia twarzy. Blenda bardzo dobrze się spisuje dodatkowo mamy regulacje blendy wyżej/niżej. Wloty powietrza mają duże kanały w skorupie dzięki czemu czuć wentylację na głowie. Pompowane policzki przydadzą się kiedy środek się uklepie, wtedy cały czas będzie pasował do twarzy. W zestawie pinlock, który faktycznie działa i nie paruje. Kask jest cichy tak do 150km/h. Po założeniu interkomu kask zrobił mi się glosniejszy przez co przy 130-140 słychać już wiatr. Ogólnie w cenie do 1000zl warto kupić.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Dobry kask za dobre pieniądze
10.30.2018 16:25:18

To był mój pierwszy kask, zaczynałem jeździć na Romecie 125 teraz jest Bandit 650. Mam kask od półtora roku i uważam że to był dobry zakup. W komplecie otrzymujemy kask, pinlock oraz pokrowiec - niby małe nic ale cieszy. Kask jest bardzo dobrze wyposażony - blenda, dobra wentylacja, pompowane policzki, siatka na podbródek oraz wycięcie pod interkom - super sprawa, kolega ma jakiegoś hjc i już myślał o wycinaniu styropianu nożem pod słuchawki. :D. W moim kasku nic się nie zacina nic się nie psuje. Pinlock działa dobrze. Mam wrażenie że jest trochę głośny ale nie mam porównania z innymi kaskami. Z ewentualnych rzeczy które bym poprawił to mniejsza zgrabniejsza skorupa, w tym kasku głowa wydaje się duża. Mam kolor czarny połysk, żałuję że nie dołożyłem i nie kupiłem kasku w malowaniu. Cena jaką zapłaciłem to 760 zł. Porównywałem jeszcze z Nolanem N90 ale na mojej głowie Scorpoion leżał lepiej. Polecam ten kask.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
Scorpion Exo 710 Air
03.23.2019 18:09:34

Komfort jazdy, wentylacja i aerodynamika za cenę 850 zł są nie najgorsze. Poza tym jest głośny a po upadku z motocykla skorupa roztrzaskała się o posadzkę w garażu. Ciekawi mnie jak wyglądał by po poważnym wypadku? "Chińczyk" za 300 pln ma podobne parametry i według mnie nie warto przepłacać !

Gość
Panie, przecież roztraskanie skorupy i jest mechanizmem ochronnym - w taki oto sposób gasi uderzenie, a nie odskaka jak nadmuchana piłka. Dlatego po takim padniencie należy ten kask wymieniać.

Gość
Bardzo profesjonalna opinia

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
06.27.2019 11:51:37

W kasku przejechane jak na razie 2500km, odczucia dość mieszane. Kask sprawie wrażenie solidnego, ma blendę z regulacją opuszczania,wentylację która jest nie najgorsza ale w temperaturze powyśej 30stopni gotuje mi sie głowa w trakcie jazdy z prędkością 90km/h. Mechanizm szybki działa bez zarzutu jak również system szybkiego demontażu szybki. Pinlock w zestawie ale jeszcze nie zamontowałem. Niestety w moim przypadku kask huczy w środku, ale jeżdżę na nakedzie wiec moze akurat struga powietrza jakoś uderza w kask powodując męczące dźwięki. Wyściółka bardzo wygodna i przyjemna (zdecydowanie najprzyjemniejszy w środku w porównaniu do HJC, Sharka czy LS2 z tej samej półki cenowej). Niestety pompka od pompowania policzków umarła po miesiącu użytkowania a wyściółka wygniotła się na tyle mocno ze kask zrobił się o rozmiar większy i lata na głowie.
W dodatku po wymontowaniu wnętrza i samej pompki okazało sie, że wykonanie w środku jest beznadziejne... pompka i system pompowania poklejone taśmą i klejem na gorąco, nic nie trzyma się kupy. Myslę, ze za te pieniądze kask powinien być bardziej trwały.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Przewody hamulcowe w oplocie HEL

Mam i polecam. Bez żadnego problemu podeszły do Horneta 600 - hamulec zrobił się twardszy i bardziej skuteczny, mam spokój bo wiem że nie będą...

Onewell TPMS

TPMS kupiłem od MyFriendów przez AliExpress, bo byłem ciekaw, jak zmienia się ciśnienie w oponie podczas jazdy na drodze i na torze.

Standardowe świece NGK

Przeciętnemu zjadaczowi chleba i kilometrów ciężko jest ocenić taki element, jak świece zapłonowe. Ja jednak pozwolę sobie wyrazić krótką o...

Alpinestars GP Pro

Mam wiosło jak przeciętny 90 kilogramowy facet. Przymierzałem z 10 par Alpine i jako że jestem praworęczny ledwie się wybijałem w rękawice na ...

Michelin Pilot Power

Nigdy nie miałem uślizgu, trzymają pewnie, zakręty to czysta przyjemność. U mnie, co rok leci nowy komplet. Niedrogie i dobre.
Mam Suzi G...

Romet SCMB 125

Mam go ponad 3 miesiące i przejechałem 2000km. Motocykl świetny, super brzmi i faknie, wygodnie się na nim jeździ. Nie sprawia na razie problemó...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania