Mamy już 9654 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Suzuki GSXR 1000 K5 K6 (2005-2006)



Ilustracja przedmiotu

1  

Suzuki GSXR 1000 K5 K6 (2005-2006)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.11 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 88%
Neutralne: 13%
Negatywne: 0%


Gość


10
GSXR 1000 K5
06.21.2012 11:25:46

Najpotężniejszy gixxer w historii. Niesamowite pie***e w pełnym zakresie obrotów - tego nie da się opisać słowami! Prowadzi się wyśmienicie, wygląda za***ście. 10/10

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
10.31.2012 11:00:55

Roczniki 2005 i 2006 lepiej omijać. Miały problem z pękającymi ramami. Kupując używke nie wiadomo czy była objęta akcją serwisową i czy w czasie jazdy się nie rozleci na pół. Jak kupować gixxa to tylko model wcześniejszy albo 2007, który moim zdaniem jest pod każdym względem lepszy.

K5
Źle piszesz tzn: -nie wiadomo czy była akacja serwisowa? - zaglądasz koło chłodnicy i sprawdzasz czy ma założone łoże na ramę (po akcji serwisowej) -jeżeli nie ma? odkręcasz airboxa i sprawdzasz czy nie ma pajęczyny na ramie + podjazd na ekspertyzę na salon. -poza tym jeżeli rama jest ok to wzmocnie kosztuje 1700zł mowa o łożu na ramę po akcji serwisowej w salonie SUZUKI (osobiście zakładałem ponieważ mam K5 ze stanów i akcja nie obejmuje)

Głosy: -5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Damian / GSX-R 1000 2005
12.19.2012 8:49:49

Kolego wyżej - nie miałeś gixxa, to się nie wypowiadaj w temacie. Latam na k5 już 4 lata i dla mnie to najlepszy motocykl jaki powstał. Problemów z ramą żadnych nie mam. Motocykl prowadzi się wspaniale, a przyspieszenia i osiągi to prawdziwy kosmos - gixxery z tych roczników są uznawane za najbardziej bezkompromistowe i brutalne ze wszystkich jakie do tej pory powstały. Do tego motocykl wygodny(jak na sporta), posiada rewelacyjne twarde zawieszenie i świetne hamulce. Ciężko jest się do czegoś doczepić. POLECAM.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Rafał
12.24.2012 15:28:45

GSXRa z 2006 roku mam już od trzech lat i nie chce nic innego w moim garażu. Motocykl to prawdziwa bestia - niezwykle elastyczny silnik. Można jechać spokojnie na trójce mając na budziku 50km/h, a po odwinięciu manety przyspieszenie po prostu niszczy wszystko! W każdym momencie czuć tą moc i ogromny but w średnim zakresie - nawet podczas bardyo spokojnej jazdy po mieđcie. Skrzynia w gixxerze chodzi bardzo precyzyjnie - jest odporna na gumowanie i zmiane biegów w locie :) Jak lubicie się bawić na kole to polecam dolać oleju ponad stan. Zawieszenie jest w pełni regulowane i dosyć twarde - dzięki temu moto prowadzi się doskonale. Nawet bez żadnych zmian i przeróbek można spokojnie polatać na torze. No może poza hamulcami, które nie są w tych rocznikach nadzwyczajne. Na drodze dają rade, ale na torze brakuje im precyzji. Spalanie jak to w sportach - pełen zakres - praktycznie od 6L do 12 na torze, czyli jak chcemy możemy jeździć ekonomicznie, a jak dowalamy na trasie to bak staje się za mały :) Poza hamulcami ciężko się do czegoś przyczepić - motocykl nie miał większych wad. Pękające ramy to marginalne przypadki, do tego była na to akcja serwisowa i chyba ciężko spotkać motocykl, który nie był objęty tą akcją. Gsxr jest też bardzo wygodny - pozycja lepsza niż na hondzie sc57 i R1. Lakier na ramie jest troche zbyt cienki i potrafi się zetrzeć po czasie, ale to raczej drobnostka niż poważna wada :) Daje 9/10 - dla mnie jeden z najlepszych sportów.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
gixxer k5
01.12.2013 12:07:41

Ostatni prawdziwy gixxer którego ominęły wszystkie bzdurne normy emisji spalin i inne ekologiczne bzdety. Tu Odwijasz manete i motocykl zamienia się w torpede. K5 i K6 miały tylko jeden feler - słynne pękające ramy, ale nie spotkałem jeszcze nikogo komu by się to przytrafiło. Poza tą wpadką k5 i k6 to bardzo dopracowane i bezawaryjne maszyny - nie żrą oleju, łatwo się prowadzą i lecą na koło bez najmniejszego oporu. Jedynie hamulce nie powalają w porównaniu do konkurncyjnych sportów z tego rocznika. Moja ocena 9/10.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
07.20.2013 8:51:20

gixa kupilem 2 tygodnie temu,wczesniej latalem na t-catcie,moto jesli chodzi o osiagi i moc to petarda,w srednim zakresie robi to co t-cat krotko przed odcinka,w kocie odijalem do konca na 1 i 2 biegu bezstresowo w gixie musze sie kontrolowac zeby mi moto do pionu nie szlo i to ciut pow. srednich obrotow,pozycja na sport tylek w gorze rece w dole,nieprzyzwyczajonych beda bolaly nadgarski i tylek,ale idzie sie przyzwyczaic,prowadzenie super,mi jak najbardziej odpowiada,moto w zakrety wchodzi pprecyzyjnie i przewidywalnie,zawieszenie ciut twarde ale jak ktos chce tym po bulki jezdzic to do psychiatry wysylam,heble sa wystarczajace ja sie na tor nie wybieram na razie,jesli chodzi o ramy to w niemieckim serwisie powiedzieli mi ze mieli JEDEN taki przypadek gdzie peklo mocowanie chlodnicy,generalnie super moto,nie zamierzam zmieniac na nic innego chyba ze choperka ;)

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
GSX-R 1000 K5 (4lata użytkowania)
11.21.2015 13:12:08

Witam motocykl polecam w 100%. Jeden minus pękające ramy i słabe hamulce ale na to jest rozwiązanie tzn. łoże na ramę z SUZUKI 1700zł (zakładasz samemu 30min) ale wcześniej wiadome przy kupnie zdejmijcie airboxa i sprawdźcie czy nie ma pajęczyny od wewnątrz ramy a co do hamulców to przewody w oplocie trzeba założyć bo w lato jest masakra no i zmiana zacisków na coś 6 tłoczkowego. Była też akcja serwisowa z pompą hamulcową od 2005 do bodajże 2010 i dla tego zamieniłem od s1000rr bo jest to samo. Piszę, że kupiłem sam łoże i pompę hamulcową ponieważ mam motocykl ze stanów i akcja serwisowa nie obejmuje motocykli z USA. A teraz PLUSY: moc... moc w K5/6 jest na wysokim poziomie tzn bardzo silny w każdym zakresie nie ma jakichś dziur jeżeli chodzi o moc. Prędkość 299km/h ukazuje sie bardzo szybko :). Silnik wytrzymały na ostrą jazdę ale wiadome oleje, płyny na czas. Mój gix ma nalatane ponad 55tyś km i wszystko działa jak należy poza wymianą pompy paliwowej. Prowadzenie - jest bardzo stabliny zarówno na torze jak i w jeździe na codzień. Wygląd wedle uznania jak dla mnie K4 i K5/6 najpiękniejsze GSX-Ry.
Naprawdę polecam. Myśle nad sprzedażą i kupnem K10 ale zastanawiam się też czy go nie odświeżyć bo to naprawdę dobry sprzęt i na gume i do jazdy sportowej jak i na codzień. Polecam i Pozdrawiam!!!


Dołączone zdjęcia
Suzuki GSXR 1000 K5 K6 (2005-2006)
Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
GSX-R 1000 K5
02.24.2016 7:02:58

Więc i ja się wypowiem na temat tego diabełka :D Niesamowity moment obrotowy w całym zakresie, mega mięsisty dół i piekielna góra - guma z gazu na 2,3 biegu :D 299 na piątym biegu i jest jeszcze 6 bieg .... Prowadzenie bajka - poprzednio miałem R6 2003 ( na wtrysku) i Gix mimo że 1000 duuuużo zwrotniejszy i o dziwo sprawia wrażenie zgrabniejszego rozmiarowo :D Aleee nie wolno zapomnieć o minusach - bo ma je jak każdy sprzęt :) Hamulce szału nie robią - ja zrobiłem swap hebli od R1 RN12 i teraz jest sprzęt idealny :D Każdemu kto się zastanawia nad zakupem - polecam w 100 % ale przy zakupie dokładnie obejrzeć ramę w okolicach wlotu do airboxu chyba że moto ma tak jak moje założone przez producenta wzmocnienie ramy ( a dlaczego to odsyłam już do wujka google :D ) LwG !

biały kruk ;) Zdjęcia załączam aby dowieść że wiem o czym mówię i takowy motocykl posiadam, a nie jestem tylko mistrzem wygłaszania opini a takiego motocykla nawet nie widziałem xD


Dołączone zdjęcia
Suzuki GSXR 1000 K5 K6 (2005-2006)
Suzuki GSXR 1000 K5 K6 (2005-2006)
Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF397 Vector

Plusy:
1. Ładnie wygląda
2. Umiarkowana cena
3. Dobrze leży na głowie

Minusy:
1. Mam ten sam problem z ...

KTM 950 SM Supermoto (2004-2008)

Witam wszystkich chcących poznać opinie na temat tego motocykla, kiedy sam zastanawiałem się nad jego zakupem tych bowiem nie było w internecie w...

Shoei XR-1100

nie polecam. mega głośny. szyba przecieka w deszczu. ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. chyba w studni. porażka...

Scorpion EXO-500 Air

Witam,posiadam ten garnek od stycznia 2016 i powiem że przejechałem w nim cały sezon i nie widac na nim oznak zmęczenia.
Wybrałem dla odmi...

Shoei Hornet ADV

Witam,
Zaczne od tego ze jezdze w tym kasku juz rok i to prawie codziennie (mieszkam w cieplym kraju wiec nie ma problemu zimy).
Kask na...

Honda CB500X

Witam,

Dolacze sie do tematu.
Jezdze w Singapurze takim motorkiem tylko z 400cc.
Wszystko jak w 500 oprocz pojemnosci sil...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce