NOWOŚĆ Sena 5S

NOWOŚĆ Revit Mantis

NOWOŚĆ Naxa S26

NOWOŚĆ FC 125 Extreme Ride

NOWOŚĆ Shima Rush Lady

NOWOŚĆ Macna Converter

NOWOŚĆ Kymco Agility City 125

OPINIA Yamaha YZF-R6 (2003-2004)

OPINIA Mottowear Combat

OPINIA LS2 FF324 Metro

OPINIA HJC RPHA 90
Mamy już 17606 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

NAJNOWSZE
OPINIE

9

MANNOL 7812 Motorbike 4-Takt 10W40
9

Romet Z-125
9

Honda XL 650V Transalp (2000-2007)
9

Honda CB650R 2019
9

Yamaha YZF-R6 (2003-2004)

news
room

NA
FORUM



17
Ostatni post przez: Dariusz1986, dnia: 2020-08-03

7
Ostatni post przez: sid326, dnia: 2020-07-29

0
Ostatni post przez: Zaaxel, dnia: 2020-07-29

0
Ostatni post przez: Tomasz St, dnia: 2020-07-29

2
Ostatni post przez: Kotencja, dnia: 2020-07-28

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

jakie najazdy wybrać macie coś sprawdzonego ?
7
0

Witam Was serdecznie. Wie ktoś ile wchodzi oleju do 1 lagi? Jaka jest odpowiednia ilość?...
9
4

Stoję przed wyborem adventurea myślę o honda cb 500x rocznik 15 bądź młodszy. Czy może...
9
7

Ja 1... Przy 20km/h, kurtka i spodnie do naprawy, gmole pogięte i kierunek u kruszony......
4
1

15,5 KW x 1,36 to równie 21 KM a nie 20,4 KM może niewiele lecz...
7
4

Witam, zastanawiam się pomiędzy dwoma motocyklami do 125cc. Bajaj jest co prawda tańszy, bo 6999zł...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

02


Sie

02


Sie
Modeka Urban Challenge 2020 Wrocław
Województwo Dolnośląskie

07


Sie

07


Sie
Zlot Moto Zauro Music Bałtów 2020
Województwo Świętokrzyskie

13


Sie

14


Sie

29


Sie

10


Wrz




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 07-11-2020   Most Stacha
› 07-11-2020   Most Stacha
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› 05-21-2019   Wadowice - Świnna Poręba - Sucha Beskidzka - Żywiec
› Nowe zdjęcia miejsc

Wiatrak - męćmierz

Kirkut - Cmentarz Żydowski

Kirkut - Cmentarz Żydowski

Wilkowyje (Ranczo)

Fort Gerharda w Świnoujściu

Jezioro Turkusowe Wapnica

Jezioro Turkusowe Wapnica

Grodzisko w Lubinie

Grodzisko w Lubinie



Najnowsze opinie
9
08.03.2020

Leje wymieniam co 5-6tys. MANNOL 7812 MOTORBIKE 4-TAKT 10W40
Narazie zmienilem 2 raz , w Autach stosuje Mannol od 7 Lat i sie sprawdza.
Mialem obawy czy dla Suzuki GSR 750 bedzie dobry, przy drugiej wymianie troche drobinkow bylo w oleju ale czy to przez Olej czy raczej normalne zuzycie tego nie umiem ocenic.
Spoko jakby ktos jeszcze sie podzielil opinia o tym oleju.
Moja ocena jak narazie jest ok.

Suzuki GSR 750
jak narazie Sprzeglo i skrzynia pracuja bez zazutu na tym Mannol, przebieg 12tys. moto z 2015 rok. Fajnie jak by sie ktos podzielil opinia jak to ze Starszymi moto wyglada.




9
08.03.2020

A jednak można !!!
Dzisiaj chciałbym podzielić się z Państwem moimi spostrzeżeniami na temat motocykla Romet Z 125 zarejestrowanego w 2012 r . Piszę to dlatego dgyż mój kolega posiada tego Rometa i ja obserwuję ekspoatację w/w pojazdu .Sam jestem posiadaczem skutera marki Romet Retro 125 . To jest chińskie ch-----wo !!! taki stereotyp i opinia panuje w kręgach większości ludzi którzy jeżdżą na motocyklach innych marek czyli generalnie japońskich marek . A jednak to nie jest do końca chińskkie ch-----wo!!! bo ten Romet Z 125 przejechał bez remontu ponad 50 tyś kilometrów ze średnim spalanien 2.4 l , wiec czy nie zasługuje ten pojazd a przede wszystkim właściciel na parę ciepłych obiektywnych słów . Silnik rometa nie posiada łańcuszka rozrządu jest na popychaczach , moim skromnym zdaniem sukcesem przejechania tak dużego dystansu bez remontu jest serwisowanie i normalna jazda /nadmienię że włściciel Rometa dba o swój motorek jak należy jest wzorem dla technicznych zabójców tej marki / Wymiana oleju co 2 tyś km, kontrola luzów zaworowych co 5 tyś km co roku wymieniany płyn hamulcowy ,wymiana płynu w lagach . Ktoś powie więcej robi niż jeżdzi / ZNOWU ROBI / ale ja myślę że za niecałe 8 lat na takim motorku przejechać ponad 50 tyś km bez remontu to naprawde godne podziwu . Romet dostał też nowe buty czyli opony orginalne jeżdziły do 35 tyś km, nowy akumulator i chyba dwa razy sie spaliła żarówka przednia , nowe pokrycie i wyprofilowanie siedzenia ,kolega nie jeżdzi ile fabryka dała tylko średnio na trasie do 80 km /h wiecej można jechać ale staje się to zbyt niebezpieczne gdyż Romet jest lekkim pojazdem . Zapomniałem napisać wymiana świecy zapłonowej co roku ,klocki hamulcowe też zmienione na lepszą jakość / nie piszę jakiej marki olej leje do silnika ,jakiej firmy klocki hamulcowe i jakiej firmy opony ze względu na kryptoreklamę / Mam nadzieję że co niektórym osobom mającym całkowicie złe zdanie na temat Rometa dobitnie przekazałem że Romet zasługuje na pochwałę !!!! Romet do tej pory jeżdzi i bardzo dobrze się spisuje , nie ma problemu z braniem oleju ,pokonuje wszystkie wzniesienia bez trudu. Więcej nie będę się rozpisywał i chwalił żeby nie zapeszyć oby tak dale do 100 tyś km a to by było chyba mistrzostwo świata. Pozdrawiam wszystkich motocyklistów szerokośći i tradycyjnie lewa w górę !!!




9
08.02.2020

Witam, miesiąc minął od zakupu Transalp 650. Zrobiłem około 1000 km po asfalcie i około 300 w lekkim szutrowym Terenie. Uważam, że jest to motocykl głównie szosowy, turystyczny, ale w żadnym razie nie wolno go nazywać Terenowym. Poprostu jest za ciężki. Przy asfalcie i prędkości ok 140 średnie spalanie to około 7 litrów. A tak ogólnie to dość wygodny motocykl za rozsądną cenę. On




9
08.02.2020

Świetny sprzęt do miasta jak i do jazdy w spokojne trasy.
Sprzęt prowadzi się pewnie i stabilnie przez swoje dobre wyważenie.
Osiągi dla początkujących i nie tylko są aż nadto wystarczające. (Łatwo stracić prawo jazdy :) ) Wydech mógłby brzmieć nieco głośniej ale mamy normy spalin wiec jest jak jest... czuć ze sprzęt nie oddycha pełna piersią :) Z pomocą może tu przyjść zmiana pełnego układu wydechowego na akcesoryjny niestety wiąże się to ze sporym kosztem ( akrap 4600, zmiana mapy etc....) ponieważ niestety nie da się wymienić samej końcówki.
Co do siedziska nie mam większych zastrzeżeń da się nim spokojnie machnąć około 300km bez bólu tylka. Pasażerka również nie narzekała. Przeszkadzać może jedynie słaba ochrona przed wiatrem ale cóż... jest to jednak naked.
Zawieszenie pracuje ok. Jest dosyć sztywne wiec na sporych dziurach zdarzało mi się jechać na stojąco :D Z drugiej strony sprzęt bardzo dobrze sprawdza się na torze( oczywiście amatorsko)
Hamulce oceniam jako poprawne, abs już nie raz uratował mi tyłek. Co do kontroli trakcji średnio nogę się wypowiedzieć bo rzadko mi się odpalala.

Sprzętem
nawinalem około 4k wiec trudno tu mówić o awaryjności. Podsumowując jest to świetna maszyna o uniwersalnym zastosowaniu , świetnym wykończeniu i wyglądzie za naprawdę rozsądna cenę. można je wyrwać za 32k na wyprzedaży rocznika . Jest to drożej od MT07 ale moim zdaniem oferuje dużo więcej . Yamaha wygrywa w sumie tylko silnikiem który po wymianie wydechu brzmi lepiej i jest bardziej zrywny od dołu .
Moim zdaniem powinna mieć 2 gary i brzmieć bardziej jak Ducati :)




9
08.02.2020

witam byłem posiadaczem yamahy r6 2003r przez 4 lata gdy go kupiłem miał przejechane zaledwie 35 tys km powiem tak motocykl bardzo dobry silnik nie do zajechania jezdziłem nią każdego dnia skrzynia bardzo dobra biegi gładko wchodzą nie wyskakują silnik równo pracuje zawory wyczymałe wtryski bardzo ładnie pracują po odkrenceniu manetki odrazu czuć moc w końcu 130 koni jak na taki motocykl to ma dobrego zrywa dobrze się prowadzi jeden minus ma chamulce słabe są powidny być mocniejsze ja osobiście polecam ja nią od kupna zrobiłem 50 tys km zero awari jakiejś większej pozdro




9
08.02.2020

Portki pierwsza klasa i to jest dobra wiadomość dla motocyklistów trochę ( gorsza) dla producenta bo to 6 sezon i jeden mały szlif,nie zrobił na nich wrażenia gorzej było z kurtką-skóra. Mankamenty, plus minus po 3 sezonach urwał się guzik,w zeszłym roku poddałem je farbowaniu bo lekko blakły,a raczej robiły się rude.Żeby nie było mój roczny przebieg na moto to około 20 tyś ze wskazaniem na plus. PS.Żona też jezdzi -nie plecak,mottowear 1173 pantz swietnie leżą na tyłku.




2
08.02.2020

Ogólnie długo przeglądałem internet w celu pozyskania opinii o tym kasku.
Zastanawiałem się jeszcze nad Caberg Duke.
Niestety wiele pozytywnych opini przekonało mnie na korzyść LS2.
Kask mam od ponad tygodnia i zastanawiam się kto piszę te opinie.
Ls2 stworzyło kask dla ludzi bez szczęki, chyba ktoś projektując go za bardzo skupił się na bajeranckim wyglądzie a zapomniał o miejscu na szczękę. Podbródkiem dociskam do przedniego plastiku a nie uważam, żebym miał wadę szczęki :D
Kolejna rzecz to wyciszenie... rozumiem szczękowiec ale ludzie, kiedyś miałem oseska ze sklepu motoryzacyjnego za 50zl i był lepiej wyciszony. Dramat. Po 50km na moto pisk w uszach na drugi dzień.
Jakość... hmm zabawkowa? Wygląda nie za ciekawie.
Wentylacja... i tu pozytyw (nie mowie tu o niedopasowaniu szczeki i wpadaniu powietrza bokami miedzy spasowaniem szczeki a kasku)
Dobrze wentylują zarówno przednie jak i górne nawiewy.
Podsumowujac- miałem do czynienia z wieloma kaskami od LS2 po Arai... myślałem, że podstawowe modele Sharka czy HJC nie są dobrze wyciszone, ale tu mamy przepaść.
Za kwotę około 600zł stanowczo odradzam i radze szukać coś markowego.




7
08.02.2020

Kask wygodny i dość lekki (1500g) . Mój rozmiar to L. Niestety posiada wiele wad. Jest bardzo głośny. Pow. 90 km/h słychać jedynie szum. Posiada kiepski mechanizm blendy - znacznie lepszy jest w o połowę tańszym Nolanie N105.
Pinlock dostarczony fabrycznie i fajnie, ale jego skuteczność jest niemal zerowa. Cena tego kasku to znaczna przesada w stosunku do jakości.
Po porównaniu żałuję, że nie kupiłem jednak Shoei Neotec II.




1
08.02.2020

Moto ok na koło idzie z 1, 2, 3 ale problem dotyczy panewek które siadają ZAWSZE od jazdy na kole mocno postawionym nie 45 tylko 80 stopni wtedy odrazu słychać stuki z silnika i konieczna będzie wymiana wału lub całego silnika

BlackRider
ok....to....po co?jeździsz na jednym kole....jesteś upośledzony?




8
08.01.2020

Wstawiam swoją opinię z pierwszej jazdy Junakiem RS125 Pro po przesiąść z Hondy CBF600S.
Junak ma 4 lata i niecałe 10000 przebiegu.
Jestem zaskoczony jak gładko pracuje silnik, drgania są minimalne. Oddaje moc bardzo równo. A przy tym basowo sobie terkocze - przyjemnie. Skrzynia biegów nie haczy, trochę ma nie wyraźny moment zapięcia biegu, ale działa bardzo dobrze, bez zgrzytów. Elegancko zmienia się biegi bez sprzęgła - w górę a jak trzeba to i w dół, ale wtedy lubi szarpnąć. Silnik ma relatywnie ciężkie koło zamachowe, co objawia się na plus dobrą kulturą pracy, a minus jest taki, że przy zmianie biegu w górę bez sprzęgła należy całkiem odjąć gaz. 2 innym wypadku żabka gwarantowana. Ze sprzęgłem idealnie.
Motocykl jest bardzo lekki prowadzi się pewnie i nie męczy. Siedzenie wygodne chociaż dla mnie jest trochę krótki - muszę siedzieć na końcu miejsca kierowcy mam 180cm wzrostu. Zawieszenie jest miękkie, ale nie dobija na dziurach, ani przy hamowaniu.
Prowadzenie jest iście rowerowe. Można tym zawracać "na pięcie". Minus tego jest taki, że jest czuły na wiatr. Z jakiejkolwiek by nie wiał strony. Boczny, bo jest lekki i nosi go po drodze. CBFka jednak jest prawie 2x cięższa i taki wiatr jak miałem nie zrobiłby na niej wrażenia. Przedni wiatr ogranicza osiągi, ale i tak 100 jest osiągalny na pofałdowanym terenie, a tylny wiatr dodaje skrzydeł.
Wracając jeszcze do skrzyni biegów; jest tak zestopniowana że 1 jest właściwie tylko do ruszania 2, 3 i 4 pokrywają w miarę sprawnie cały zakres prędkości użytecznych, a 5 jest typowo do oszczędzania paliwa w trasie. Na 5 każda lekka górka to wyzwanie. W trybie miejskim można zapiąć 3 i przelecieć całe miasto bez zmiany.
Hamulce są dwa, z czego przedni całkiem niezły daje radę z Junaczkiem, ale tylny to raczej ozdoba można o nim powiedzieć tylko to że jest.
Podsumowując, jestem pozytywnie zaskoczony jakością i wykonania i prowadzenia. Wiadomo 125 to nie rakieta, ale spokojnie w ruchu drogowym nie zamulamy, a nawet da radę co wolniejszych w wyprzedzić. Z wad to, krótki i lekki - podatny na wiatr. Ale te cechy mogą być zaletą dla początkujących. Jak spieszę się mechanicznie napiszę jak zrobię parę tras.




9
08.01.2020

Bardzo uniwersalna maszyna, super silnik,trwały, niskie spalanie poniżej 5l, sprawdza się w mieście i na trasie, hamuje silnikiem jak ktoś to lubi to tylko ułatwia jazdę po krętych drogach, łatwo go okufrowac lub przyodziać sakwy, pięknie brzmi na fabrycznych tłumikach, ochrona przed wiatrem mogłaby być lepsza ale nie ma tragedii, po kilkuset kilometrach kolegow na innych Moto zawsze coś gdzieś boli, ja mam 172cm i jest dla mnie idealna, to już 3 sezon i nadal nie widzę konkurencji do zmiany choć coś już bym zmienił, można kupić ciężkiego litra który będzie palił jak puszka tylko po co ..., podsumowując sztywna aluminiowa rama, mocny i trwały silnik,hamulce z R1, ponadczasowy wygląd,wykonanie Yamahy.




9
08.01.2020

Jeżdżę w nim od roku. Jest lekki, świetnie wykonany. Szerokie kąty widzenia, aerodynamicznie też super. Dobra wentylacja. Ogólnie świetny kask. Jedyny minus jaki znalazłem to trzeba jeździć w nim w stoperach bo jest głośny.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Revit Mantis

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Naxa S26

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






FC 125 Extreme Ride

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Shima Rush Lady

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Macna Converter

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kymco Agility City 125

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






HELD Sambia 2W1

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0