Mamy już 13774 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
10

Pirelli Angel ST
10

Pirelli Angel ST
10

Honda CBR 600F (Model 2011)
10

Gopro 7 Black
10

Kawasaki Z750 (model 2007)


11
Ostatni post przez: funiko, dnia: 2018-10-22

9
Ostatni post przez: kik, dnia: 2018-10-21

10
Ostatni post przez: Ojojoj, dnia: 2018-10-08

0
Ostatni post przez: pakal, dnia: 2018-10-03

1
Ostatni post przez: Echo, dnia: 2018-10-02

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
4
1

Proszę o info - ile oleju kupić do lag. Fazerka S z 2009 roku.
15
12

Zastanawia mnie jedna sprawa - dzisiaj korzystając z pięknej pogody przepaliłem moto i zauważyłem jedną...
2
7

Cześć, zima wkrótce nadejdzie. Jaki prostownik polecacie? Paaaaa
3
0

Uwagi dotyczące dobrych i złych strpn tego motocykla
6
1

Bo strasznie tam ciasno... Pod blotnikiem go zdemontowac i próbować wyjąć? Czy zdemontować amortyzator i/lub...
2
7

Panowie, potrzebna pomoc. Założyłem złotego dida i nie wiem czym teraz smarować. Które smary mają...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

21


Paź

27


Paź

27


Paź

27


Paź

27


Paź

10


Lis

11


Lis

11


Lis




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-25-2018   Pieskowa Skała - Ojców
› 09-18-2018   Przełęcz nad Łapaszanką
› 09-02-2018   wokół Tatr
› 09-02-2018   Wycieczka na zamek do Rabsztyna k. Olkusza
› 09-01-2018   Krakowskie bulwary i kopiec Kościuszki
› 09-01-2018   Kawiarnia Niezapominajka w dolinie Prądnika
› 09-01-2018   Sobotnie winkle na Pieskowej Skale
Ostatnio zdjęcia miejsc

Węgierska Górka - Bunkier Wyrwidąb

Węgierska Górka - Bunkier Wyrwidąb

Węgierska Górka - Bunkier Wyrwidąb

Liwocz - Wieża widokowa

Liwocz - Wieża widokowa

Lubomierz - Sami Swoi

Zamek Hukvaldy

Krobica - Kopalnia Cyny

Wieża ciśnień



Najnowsze opinie
10
10.23.2018

Miałem te opony w sv650 i z racji że były mega dobre bo od samego założenia trzymały się drogi jak Reksio szynki to takie same mam teraz w bandicie 1200 i również gaz opór a bandzior na koło idzie a nie uslizgnie! Przebiegu nie podam bo w SV zrobiłem na nich może z 2 tys km i Moto sprzedałem a w bandzior że dopiero założone ale już próbowałem na winklach i trzymają rewelacja także jestem wysoce usatysfakcjonowany 😀




10
10.22.2018

Założyłem tego aniołka na tył do SV650, opona jest leżakiem z 2015. Miałem pewne obawy co do starzenia się ale nic bardziej mylnego. Żadnych uślizgów na
prostej czy to sucho czy to mokro, a jak wiadomo tylna opona w SV nie ma lekko. W zakrętach też złego słowa nie powiem, domknięta na torze przy temperaturze 17°C, przyczepność 100% nawet przy mocnym odkręceniu na wyjściu z zakrętu. Co do minusów to zdarza się zablokować tylne koło przy hamowaniu w temperaturach 8-13°C ale to też zasługa jesiennej pory. Śmiało mogę polecić tą oponę.




10
10.21.2018

Zawsze podobały mi się motocykle sportowe...ale tylko przez pierwsze kilkadziesiąt kilometrów z uwagi na komfort podróżowania.Rozstałem się więc z CBR 600 F4i Sport, która nosi miano dość wygodnej i zacząłem poszukiwania wygodniejszego następcy...z zacięciem sportowym oczywiście.Po tygodniu stałem się posiadaczem CBR600F 12'. Pozostało wrócić na kołach do domu 250km tak aby nie zgubić jadącej za mną samochodem Żony. Na tej trasie uzyskałem spalanie 4,4 litra przy prędkości 80-100km/h. Jeżdżąc po okolicy nigdy nie uzyskałem drugi raz czegoś podobnego. Przeważnie pomiędzy 5.5-6.5 l na 100km/h . Po 250km byłem mniej zmęczony anieżeli 80km na CBRF4i Sport. Motocykl sprawuje się doskonale . Bardzo przyjazny i przewidywalny. Bardzo lekko kładzie się go w zakrętach. Lubie to uczucie gdy przy 100km/h zredukuje do 3 biegu...ajjjj. Nie wiem czy ten motocykl posiada konkurencję w tej klasie i tym przedziale finansowym. Pozdrawiam.

Gość
Kolego jeśli się męczysz na motocyklu po 80 km to radzę iść do lekarza. Warto też zacząć uprawiać jakiś sport żeby poprawić kondycję. Pozdrawiam




10
10.20.2018

Czy komuś to się podoba czy nie Gopro 7 black to najlepsza kamera sportowa i prawdopodobnie tylko Sony może z nią powalczyć, ale z obecnymi modelami jak pokazują testy w necie nie ma startu. Z tańszych kamerek Xiaomi ma dobre modele takie jak YI2+, ale z drugiej strony nie jest już wcale takie tanie, nie ma wodoodpornej obudowy i nadal jest za gopro w kwestii wideo w nocy. Nie ma też tak prostej i przydatnej funkcji jak quick capture. Dlatego uważam, że wszystkie kamerki z Chin pomimo podobnego poziomu obrazu mogą walczyć conajwyżej z gopro 4 black. Natomiast siódemka to deklasacja, jeszcze nigdy nie byłem tak zadowolony z kamery sportowej, a miałem kilka topowych modeli gopro przed nią zaczynając od 3 black. Hypersmooth, o czym nie ma słowa w żadnej recenzji powoduje minimalną degradacje obrazu(5-6%), ale to co daje w zamian pozwala na przymknięcie oka na ten temat. JEST SZTOS, A NIE KAMERA SPORTOWA.




10
10.20.2018

Moto pod każdym względem dobre. Silnik i skrzynia poezja. Dla średnio zaawansowanych nawet na torze da radę. Zrobiłem 21k km i żal sprzedawac no ale w drodze S1000r. Pozdrawiam i gorąco polecam.




2
10.19.2018

A mnie na koniec sezonu naszlo zeby zrobic antyreklame. Mam od 2 lat kask Shark Skwal. Fajny, wygodny, przyzwoicie wyciszony i z podswietleniem. To ze po roku przestalo dzialac podswietlenie to pol biedy, bo to jednak bajer. Nawet nie reklamowalem.
Problem jest z szybkami. Pierwszej mocowanie peklo mi po kilku miesiacach. Kask do reklamacji. 3 tygodnie jezdzilem w starym. Uznali. Dostalem nowa szybke. Drugi raz tak samo peklo. Kupilem szybke bo czekanie tygodni na rozpatrzenie i odeslanie beretu mnie zniechecilo. 230 PLN poszlooo. Przestalem otwierac na maksa szybke zeby sie nie powtorzylo. Poczatek tego sezonu to samo. 2 tygodnie reklamacji calego kasku i 3 tygodnie czekania na szybke. W kaskach za 300 PLN nie mialem takich numerow. Dzisiaj to samo po raz czwarty. Nie wiem czy wyrzucic kask i kupic inny, bo w przyszlym sezonie koszt popekanych zatrzaskow przewyzszy wartosc kasku. Konstrukcja tej szybki jest taka ze to musi pekac.




9
10.18.2018

Witam, piszecie o pinlocka że parują po roku etc. Mi też po pierwszym sezonie zaczął parować, po prostu się poluzował opuścił i w końcu znalazłem stronkę gdzie jest dokładnie opisana regulacja! pinloca. Nie każdy wie że te śrubki w szybce jak są ustawione do siebie to jest punkt startowy i kręcąc je do góry np. 2zł najlepiej to wtedy pinlock zaczyna tak przywierać że aż szybka trzeszczy także zerknijcie jak je macie jeśli wam paruje. W górę na zewnątrz zostaje naprężony pinlock. Ogólnie kask OK, wygodny jest i wyściółka szybko wyjmowana można prać w trasie. Powodzenia.


Radek
Zastępcą dla Nolana jest inny Nolan. Jestem fanem tej marki, nawet Shoei nie zrobił na mnie ogromnego wrażenia na jazdach testowych, więc w tym sezonie znowu szczęka - tym razem od X-Lite, czyli marki premium należącej do Nolan Group. Najbardziej interesuje mnie teraz waga kasku - każde 100g jest na wagę złota. Niestety Nolan to nie marka premium, więc nie silą się na jakieś odchudzanie kasków i topowe tworzywa konstrukcyjne.

Irek
Używam tego kasku już 6 rok i powoli chylę się ku zmianie. Szczerze, po zmierzeniu wielu już kasków nie spodziewałem się że będzie tak trudno znaleźć następcę - bo jak się okazuje jest to naprawdę fajny garnek. Odnośnie pinlocka to kręcenie tymi regulatorami usztywnia go - zgadza się - ale z biegiem czasu pinlock dalej się obsuwa bo zniekształca się od sił na niego napierających. Przy tak dużym rozmiarze szyby trudno, żeby było idealnie.

Gość
A podziel sie adresem tej stronki jesli mozna




1
10.18.2018

interkom padł po 3 tyg. Do tego cienkie kable i gniazda do podłączenie które przy podłączaniu głośniku woła o pomstę do nieba. Wygląda jak bym mocniej wcisną wtyczkę do gniazda wepchnąłbym ja do środka.




10
10.17.2018

opony super !!!!
polecam i nie bać się firmy mitas mam z 2018r oponki i trzymią sie drogi bardzo dobrze mogę powiedzieć ze lepsze niż nie jedna znana marka




9
10.16.2018

Największym minisem tego kasku jest jego głośnośc. Chciałem w miare cichy kask i tu sie zawiodłem. Przy 120-140 km/h straszie słychać wiatr. Cała reszta jest na plus. Wygodny, bardzo dobra widocznośc, ciemna blenda i wygląda super. Jeśli ktoś szuka cichego kasku to nen kask nie jest dla niego




3
10.16.2018

Opona zaczyna ząbkować po 4tys km. Nie nadaje się do obciązonego moto z plecakiem i kuframi o dużej mocy. Za dużo nqcięć i opon3 wycina nierównomiernie.

Irek
Ten typ tak ma, nie przejmować się - jeździć.

Gość
Nie co ty masz za opone ale ja zlego slowa nie powiem ani o PR4 ani poprzednikach PR3. Na PR4 przejechalem do dzis 23 tys.km i zadnego zabkowania ani innych dziwnych historii. Moto raczej ciezkie (Suzuki gsx1250fa) zawsze z plecakiem i kuframi. Na PR3 zrobilem cos kolo 30tys i pewnie jeszcze mozna by trche dokrecic ale zmienilem przed dluga trasa. Wiec cos z tym egzemplarzem nie halo




10
10.15.2018

Wszystkie filmy na youtube potwierdzają, że stabilizacja jest nie do pokonania i tak jest faktycznie. My używamy jej jednak na moto i tutaj jest nieco inaczej - stabilizacja czasem przeszkadza, na szczęście można ją wyłączyć. Na filmach z liczników zabija odwzorowanie prędkości - mamy ekstremalnie wygładzony film, tak jakbyśmy jechali pociągiem, a nie motocyklem :) Na kasku - tutaj stabilizacja może się podobać. Efekt jazdy pociągiem jest zachowany, ale wygląda to lepiej. Wejścia w zakręty, obroty głowy - wszystko wygląda niesamowicie płynnie, jakbyśmy nagrywali z profesjonalnego wózka do nagrywania, a nie kamery na kasku. Moim zdaniem Gopro powinno dać też coś po środku do wyboru - mamy albo hypersmooth albo wyłączoną stabilizacje. Na kasku widziałbym chętnie stabilizacje np. taką 30% i byłby ideał. Może wkrótce tak się stanie :)






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



ONeal Shocker

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






LS2 MX470

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






KYT Thunderflash

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Revit Solar

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Yamaha MT-09 SP 2018-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ducati 959 Panigale Corse 2018-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






L&J Rypard STM019

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0