NOWOŚĆ Vini Atakama

NOWOŚĆ Kominiarka Seca S-COOL

NOWOŚĆ Romet Pony Mini 125
9
OPINIA YAMAHA Tricity 125 2014-2017

NOWOŚĆ Kask ProtectWEAR Hyon H730
10
OPINIA Suzuki V-Strom 1050 XT 2020-

NOWOŚĆ Royal Enfield Bullet 500

NOWOŚĆ Modeka Tourex II Kids

NOWOŚĆ Moto Guzzi V850 Breva

NOWOŚĆ Honda CMX 1100 Rebel DCT
10
OPINIA Sakwy Oxford OL444 F-1 Pannier
Mamy już 21160 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Wyślij swój film


NA
FORUM



3
Ostatni post przez: Karol, dnia: 2022-09-29

0
Ostatni post przez: silveradocity, dnia: 2022-09-28

3
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2022-09-21

1
Ostatni post przez: Kornik, dnia: 2022-09-09

9
Ostatni post przez: Kawosz, dnia: 2022-08-31

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
5
1

Ktoś z was jeździ zima motorem zmieniacie jakieś opony
2
2

Orientujecie się może, jaki rozmiar pokrowca na zimę będzie pasował na cbr f4? L wystarczy...
2
0

Cześć Wiecie może, czy do kasku caberg duke II SMART jest pinlock?
4
2

Witam, szybkie pytanie, potrzebuje kominiarki ciepłej na mrozy, (dojazdy do pracy 15 km w jedną...
5
3

Z750 2008 na wtrysku ale jest regulacja \"ssania\" jest mi ktoś w stanie powiedzieć...
4
3

Witam. Czy zmieniał ktoś może ten paskudny ogon do Kawy z900? W salonie powiedzieli że...
8
2

Witam poszukuję naklejek na koła do kawasaki 1000 sx . Może ktoś coś polecić
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

01


Paź

02


Paź
Zakończenie sezonu motocyklowego PISZ 2022
Województwo Warmińsko-Mazurskie

02


Paź
X Jesienny Zlot Gietrzwałd 2022
Województwo Warmińsko-Mazurskie

02


Paź

02


Paź

02


Paź

02


Paź

08


Paź
Motofinisz z ATH Moto Club Włocławek 2022
Województwo Kujawsko-Pomorskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-06-2022   Gdańsk - Sardynia
› 06-25-2022   Pałac Runowo
› 05-30-2022   Dookoła komina 100 km
› 03-19-2022   piątek piątunio
› 03-15-2022   tam i tam
› 03-12-2022   Sobotnia jazda
› 08-25-2021   Szczyrk, Wisła, Istebna
Najnowsze opinie
10
09.29.2022

Łańcuchy o-ring to moim zdaniem petarda. Kupowałem did z uszczelnieniem spoko, ale bez do 20% zużycia fisha 😛 Przy kolejnym moto honda cr 250 też się skusiłem na ten łańcuch (cena jest super) Cały sezon latał i jest w połowie naciągu. Przy okazji długiego zakupu zamówiłem również klocki, w cenie petarda, w terenie w zupełności wystarcza a cena 1/2 nawet chińskich nhc.




9
09.28.2022

Jest to mój pierwszy skuter. Kupiłem go w tym roku w kwietniu z przebiegiem ok. 34 tys km. Ja zrobiłem ok. 1500 km. Na dojazdy do pracy po zatłoczonej Warszawie super sprawa. Nie jest szerszy od innych skuterów takich jak Honda PCX czy Yamaha NMAX pomimo 2 kół z przodu. Plusem jest to że kwżde z kół ma niezależne zawieszenie co docenic można na studzienkach i torowiskach oraz jezdni brukowej. Spalanie poniżej 3 litrów przy wadze 104kg i 184cm wzrostu przy dynamicznej jeździe.




10
09.27.2022

Zanim kupiłem to moto, to naoglądałem się recencji na YT. I do nich bym się chciał odnieść. Ludzie narzekają na wszystko, a to ustawienie szyby nie tu gdzie trzeba a to ekran nie kolorowy i bez wygaszacza, a to brak shiftera i kto wie czego jeszcze. Ludzie opanujcie się.

Po pierwsze zacznijmy od tego że w tej cenie nie kupisz lepszego motycykla tej klasy o takiej mocy produkcji JAPOŃSKIEJ! No ja nie wiem, ale w motocyklu typu ADV to chyba ważne aby wyjechać i wrócić na kołach a nie na lawecie. Tutaj masz praktycznie gwarancję, bo jest to sprawdzony układ od lat! To nie nowość gdzie producent chwali się że zbudował wszystko od podstaw - jak zbudował od podstaw to na nas będzie testował i dopiero 2-3 model w linii będzie już bez bolączków wieku dziecięcego. Tutaj tego nie ma.

Śmieszy mnie porównanie tego moto do GS1250 czy Hondy AT - przecież to są pólkę wyżej motory, GS to nawet dwie półki wyżej, jeszcze nad AT.

Ekran jest super i niczego mu nie brakuje. Zresztą z tego co wiemy już teraz, Suzuki nie miało rozwiązań TFT i dopiero teraz od roku 2023 pojawią się już z TFT, ale pojawią się też problemy jak wypalone piksele, pękniete szybki, cieknące ekrany itp. Ja żałuję że nie zostawili analogowego + ekran z informacjami - to było najlepsze rozwiażanie do 2019 roku. Niestety Klient nasz Pan - a czas pokaże jak szybko będziemy te monitory wymieniać.

Szybkę ustawia się raz pod wzrost i koniec. Nie kto jest tak narwany aby ciągle zmieniać ustawienia szyby - no to już jest przerest oczekiwań na formą. Ogarnijcie się.

Moto jest zajebiste. Ma moc adekwatną do masy, jest dobrze wyważone, ma świetny design, muscularny i jest chyba jedyny taki. Wszystkie Tigery, Multi czy Tracert wygląda po prostu tak samo.

Dodam że w przypadku moto made in japan powolne zmiany są w ich naturze, ale trzeba to rozumieć. Wystarczy popatrzeć jak wygląda to w markach samochodowych. Moim zdaniem Suzuki jest odpowiednikiem Mazdy w samochodach.

Więc się pytam co z wami redaktorami ? Zapomnieliście że najważniejsze to faktor FUN?




10
09.26.2022

Mega rewelacyjne sakwy pasujące do każdego motocykla. Jedynie trzeba uważać żeby nie stykały się z osłonami wydechu bo mogą się stopić od temperatury. Prawidłowo zamontowane trzymają się idealnie - myślałem że będe musiał dokupić osobny stelaż do tych sakw, ale okazało się że nie jest konieczny - jak się zepnie paskiem to trzymają się bez problemu - motocykl Yamaha R6 2005.




8
09.26.2022

Honda PCX 125 to dość mały skuter. Praktycznie bezawaryjny po przejechaniu prawie 15 tyś km. Świetna praca silnika i doskonałe przyśpieszenie do 50 km/h. Świetnie nadaje się do miasta z uwagi na swoje wymiary i masę. Można przeciskać się miedzy samochodami i prawie wszędzie parkować. Wadą jest dość twarde zawieszenie i małe koła, gdzie nawet drobną dziurę się odczuwa. Wadą jest kierownica gdzie przy mocnym skręcie obija kolana. Wadą jest rozwiązanie obudowy licznika, niczym wanna zbierająca wodę. Pod siedzeniem nie zmieści się kasku więc musowo trzeba mieć kufer. Dla osób akceptujących ww. wady, to idealny skuter na lata. Ja mam już dwa lata.




1
09.25.2022

Nie polecam szyb tej firmy. W moim motocyklu od samego jeżdżenia szyba pękła przy dolnym otworze. Reklamacja nic nie przyniosła. Banda oszustów, którzy nie biorą odpowiedzialności za chłam jaki wciskają ludziom. Lepiej dopłacić do zagranicznych produktów niż wspierać tych januszy biznesu...




9
09.25.2022

Użytkuję od jakiegoś czasu - sprawdza się w mieście jak i w trasie.
Po przesiadce z nakeda dłuższe podróże to przyjemność.
Ocena póki co 9/10.




4
09.24.2022

Kupiłem do przetestowania, wczesniej miałem założone Battlax BGST., moto to er6n. Do jazdy na codzień w koło komina Ok, krótkie wypady tez bardzo fajnie się trzyma drogi, za ta cenę raczej nic lepszego nie ma. Problem zaczyna się gdy zaczynamy ostrzej jeździć. Prędkość 170-210 trochę już słabiej, trochę kiepsko klei asfaltu, Bardzo się uślizguje w zakrętach, szczególnie na wyjściu. Schodzenie na kolano, raczej zapomnij, na torze dramat. Zależy co kto potrzebuje. Do miasta na codzień Ok, jak chcesz mocniej odkręcać zapomnij. Jednym zdaniem… bardzo średnia opona, ale w dobrej cenie.




9
09.23.2022

Wygląd rewelacja, hamulce i prowadzenie też bajka. Silnik ma bardzo mocny dół i środek, dzięki czemu łatwo się jeżdzi z pasażerką i bagażami, praktycznie od 50km/h na 6 nie trzeba biegów zmieniać.

Pękające bloki swojego czasu uważałem za mit, bo nigdy nie spotkałem takiego 954, kolega mi raz powiedział że jego kolega miał taką sytuację - tu raczej przychylam się do opini że po czołówce z tirem, silnik jest tu elementem konstrukcyjnym - jest do niego przykręcony wahacz i przenosi spore obciążenia więc po mocnym dzwonie coś może w nim pęknąć.

Mój egzemplarz jednak zaczął tracić kompresję po 50tys km i niestety to wada konstrukcyjna tego modelu - w celu odelżenia i jeszcze lepszych osiągów niż 929 ma krutszy kołnierz tłoka, przez co rysuje i zaciera cylinder. SC33 i 44 są bardziej żywotne, sc33 wręcz pancerne, z kolei sc50 wygląda i jeżdzi rewelacyjnie.

Zeby nie było że kupiłem trupa to motocykl kupiłem od pierwszego właściciela, który jet serwisantem motocykli w salonie Hondy w Anglii i był w idealnym stanie, przejechałem nim 20kkm i już nie jest, a na gumie nie latam i serwisuję na czas na najlepszych dostępnych częściach.




10
09.23.2022

Zdjąłem stare crashpady Azarel w celu uzupełnienia o nową końcówkę. A tu pod spodem, od tyłu taki znak wybity😎




3
09.23.2022

Nie nadają się na lato, słaba wodoodporność ,wiązanie słabe i awaryjne oraz uchwyty do zakładania obuwia podły/wyrwały się po kilkukrotnym założeniu. Buty nie przetrwały jazdy w Alpach.Testowane w deszczu oraz temp od 8-40st. Szkoda kasy ,nie polecam




7
09.23.2022

Na wstępie należy podkreślić jasno: ten motocykl to mix wszystkiego. Wygląda prawie jak sport. Jeździ jak większość japońskich rzędówek. Pali mało (o ile go nie ciśniesz. 5L/100km ze spokojem do zrobienia nawet po mieście). Waży więcej niż motocykle o podobnej mocy. Nie ma elektroniki, którą ma konkurencja.

Pozycja jest dziwna. Dla kogoś, kto zaczyna przygodę z jednośladami może być atrakcyjna, ale tylko dlatego, że nie mają porównania. Nie siedzi się ani NA motocyklu, ani W motocyklu. Przy wzrośnie powyżej 180 mam wrażenie, że siedzi się jak na psie. Kanapa jest nisko, ugięcie nóg stosunkowo niewielkie. Ale clipony wymagają dosyć znaczącego pochylenia (nadal jednak bez obciążania nadgarstków i daleko tej pozycji do sportów).
Silnik jest baardzo ospały. Trzeba go naprawdę mocno kręcić, żeby ta maszyna zaczęła dynamicznie jechać. Tylko jak już się nakręcimy, to ciężko się zatrzymać. Ten motocykl jest ciężki, a hamulce nie są Brembo (chyba Nisiny są) i to czuć zarówno na klamce hamulca, jak i na odcinku, który trzeba pokonać zanim się zatrzymamy.

Wbrew opiniom, że to maszyna dla początkujących, brak wskaźnika zapiętego biegu. Brak info, ile km jeszcze do stacji (są tylko kreski).

Na plus, bardzo niskie koszty utrzymania, niewielkie w porównaniu do sportów OC/AC. Prostota budowy i mimo odrobiny plastiku łatwo dostęp do wszystkiego. Solidność montażu też na plus.

Motocykl nie ma żadnej elektroniki poza ABS (a są wersje i bez tego). Opony z fabryki raczej dupy nie urywają. Jak się ślizgniesz, to albo umiejętności, albo modlitwa.

Zawieszenie dosyć dobre, nie za sztywne, nie za miękkie, choć moim zdaniem mogłoby być sztywniejsze.

Czyli co, jakie mocne strony?:

1) przystępna cena
2) solidność montażu, bezawaryjność, prostota konstrukcji
3) ekonomika spalania, niskie koszty utrzymania (w tym ubezpieczenia)
4) bardzo kulturalny silnik, spokojnie przewidywalnie wkręcający się na obroty
5) dla niektórych wygląd oraz brak elektroniki (patrz pkt2)
6) można złożyć całe lusterka i wtedy pomyka się sprawnie w mieście między samochodami.

Słabe strony?

1) WIBRACJE, wibracje na podnóżkach, wibracje na kierownicy - niestety w bardzo szerokim zakresie obrotów. Po godzinie jazdy trzeba 10 minut, żeby opanować drżenie całego ciała i mrowienie w dłoniach i stopach (z tego powodu obniżam głównie ocenę).
2) gumowe gripy na setach. Niby pierdoła, ale gumowe podkładki na setach mi bardzo utrudniały pracę z tym motocyklem. Nie mogłem płynnie przechodzić do biegów/hamulca tylnego.
3) Największa zaleta, czyli spokojny silnik jest dla mnie dużą wadą. Ten motocykl jest nudny. Nie chodzi o to, że brakuje mu mocy, chodzi o to, że oddawanie tej mocy jest nudne, usypia, nie daje żadnej adrenaliny.
Można tym moto pośmigać na torze, ale musi to być duży tor, bo dopiero na dużych obrotach ten motocykl chętnie się kładzie i zaczyna dawać jakąś namiastkę funu.
4) No i kwestia pozycji na koniec. Nie odpowiada mi. Zamiast clip-on'ów powinni chyba dać płaską kierownicę jak w S1kR od BMW na przykład albo w F900R. Pozycja na tym moto jest po prostu dziwna. Pochylenie do przodu, kiedy nie ma żadnego impulsu do tej pozycji, bo silnik muli, równocześnie półsportowe usytuowanie setów, które ani nie daje poczucia wejścia w motocykl, ani nie daje komfortu podczas wolnych manewrów w mieście. Moim zdaniem coś tu nie poszło.

Warto rozważyć, ale ze względu na specyfikę tego moto, zalecam jazdę próbną przed zakupem.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Kask ProtectWEAR Kyon H730

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Royal Enfield Bullet 500

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Modeka Tourex II Kids

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Moto Guzzi V850 Breva

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Honda CMX 1100 Rebel DCT

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ochraniacz pleców Alpinestars Nucleon KR-1 Celli

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Szyba Shoei CNS-1

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0