NOWOŚĆ Course Raider 2.0
10
OPINIA Shima Caliber

NOWOŚĆ Buse B56
9
OPINIA Kymco X-Town 125i

NOWOŚĆ Kombinezon przeciwdeszczowy Biketec Raintec

NOWOŚĆ Spidi Track Wind Replica

NOWOŚĆ AXO Talon

NOWOŚĆ Dainese Aero Evo D1

NOWOŚĆ Ixon RS Circuit HP

NOWOŚĆ Spidi Carbo 1

NOWOŚĆ Dainese Full Metal RS
Mamy już 18467 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Najnowsze
  opinie 
8

Derbi Mulhacen Cafe 125
10

Shima Caliber
9

Kymco X-Town 125i
8

Keeway RKF 125i
4

Nexx SX.100
news
room 

NA
FORUM



3
Ostatni post przez: Maras , dnia: 2020-12-25

28
Ostatni post przez: SuperKlaudia77, dnia: 2020-12-11

11
Ostatni post przez: Shimon, dnia: 2020-11-23

4
Ostatni post przez: Szumak, dnia: 2020-11-05

16
Ostatni post przez: Pietro, dnia: 2020-10-14

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
3
1

witam na ten sezon planuje kupić jeden z powyższych modeli dodam tylko ze mam 183cm...
15
6

Cześć Zastanawiam się nad kupnem nowego kasku na 2021 - do tej pory wybierałem kaski w...
9
3

mial kto do czynienia z tym kaskiem?
6
1

Witam. Jak można dodać opinie do rzeczy na głównej stronie ?
17
5

Wiem że Transfogarska na pewno. Ale co jeszcze polecacie na 2021?!
7
6

jaki akumulator dobry plus parametry do mojej nsr 125
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

12


Lut

27


Mar
X Targi Motocyklowe we Wrocławiu 2020
Województwo Dolnośląskie

24


Kwi

30


Kwi




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-13-2020   DK 63 Radzyń Podl.
› 07-11-2020   Most Stacha
› 07-11-2020   Most Stacha
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› Nowe zdjęcia miejsc

Pałac w Minkowskich

Cementowanie Grodziec

Zaporna na rzece Inguri - Gruzja

wietrzychowice

Obóz zagłady w Chełmnie nad Nerem

Krzyż Ks. Jerzego Popiełuszki.

Port Dobrzyń

Brochów - kościół obronny

Tężnia solankowa - Truskawka



Najnowsze opinie
8
01.16.2021

Jestem właścicielem tego od lipca 2019 i może komuś pomogę:
- będzie dobry dla niskich kierowców lub dla kobiet,
- mało waży, bo 120 kg na sucho,
- motor 11 kW/15 KM, 13.5 nm, 4T, 4V,
- 6 biegów,
- jest szerszy od CBR JC 34 i JC 39,
- tarcze hamulcowe 300/220.

Nie bójcie się tego motorka, Derbi należy do grupy Piaggio, więc części eksploatacyjne będą wymienne między jej pojazdami.

Zanim przejdę dalej nadmienię, że Mulhacen występował w dwóch wersjach;
1. na szprychowych kołach, przednie 18", przednim błotnikiem z chlapaczem, na standardowym widelcu 37 mm, z innymi zaciskami hamulcowymi z przodu tarczą 280 mm, innym uchwytem pasażera i kilkoma detalami. Masa podstawowej wersji to 112 kg na sucho.

2. wersja występuje na aluminiowych felgach 17", zawieszeniem USD 41 mm i tarczą hamulcową 300 mm. Masa na sucho 120 kg.

Dalsze różnice między wersjami:
- długość całkowita 1976/2006 mm
- rozstaw osi 1330/1335 mm
- szerokość kierownicy 752/817 mm
- wysokość całkowita 1283/1105 mm

O wersji podstawowej się nie wypowiadam, bo jej nie mam.
Po sprzedaży Gilery SMT 50 w czerwcu 2019 zacząłem szukać jej godnego następcy, wybór padł na Derbi Mulhacena Cafe. Wiem, że mogłem wybrać Duke czy MT, ale wspomniane motorki były zbyt popularne. Nie przemawiają do mnie "sportowe" 125. Patrzyłem żeby miał 15 KM i nie wyglądał na szybki. I mam co chciałem.
Może się to podobać lub nie, ale nie jest obłożony plastikami, nie udaje sportowego motocykla, którym żaden 125 4T nie będzie, ale w mieście zachowuje się bardzo dobrze, siodło wygodne nawet na trasie 100-200 km.
Zawieszenie takie jak w RS4 czy GPR, więc prowadzi się jak po sznurku, ale na dziurawych lub polnych drogach jest mocno przeciętne.
Kiedy szukałem klocków hamulcowych na przód miałem problem z ich doborem, bo w katalogach były trzy rodzaje zacisków, każdy na inne klocki, najlepsze, że za katalogiem Mulhacen Cafe ma zacisk dwutłoczkowy a w rzeczywistości ma zacisk czterotłoczkowy. Okazało się, że zacisk, jaki u mnie siedzi pochodzi od RS4. Po wymianie klocków na metaliczne i płynu hamulcowego hamowanie stało się bardziej gwałtowne. Przed wymianą oceniłbym na 7, ale teraz zasługuje na 10.
Spalanie na poziomie 4.2l/100 km, zalewam 98.
Od 2019 pojawiły Mulhaceny i Mulhaceny Cafe od marki Malaguti, model Monte Pro, ale na jego temat nie wiem nic.

Po zakupie wymieniłem:
Rzeczy widoczne
- licznik Koso DB-01R,
- torba na siedzenie pasażera SW-Motech Drybag 80, mała, ale mieści dwie butelki 0.5 i wilgotne chusteczki do czyszczenia wizjera i kasku,
- kierownica czarna fatbar Renthal 826,
- czarne manetki Domino,
- czerwone nakrętki na wentyle,
- obszycie siodła skórą o teksturze skóry płaszczki. To bardziej użyteczna przeróbka, bo pomimo spodni z antypoślizgową wstawką tyłek się przesuwał.

Rzeczy niewidoczne
- opony na Metzeler Roadtec 01, opona przód - 100/80, tył - 130/70. UWAGA, jest wersja tej opony dla ciężkich motocykli Metzeler Roadtec 01 HWM,
- układ napędowy, JTF277 14z, Esjot 50-15088-49 49z, DID 428 VX, długość 130,
- olej Motul 7100, 10W40,
- filtr oleju HF 563, UWAGA przy odkręcaniu korka filtra oleju, jest plastikowy i może się uszkodzić, numer części to 872626,
- filtr powietrza BMC,
- żarówka tył 12V 21/5W,
- żarówki przednie Osram Cool Blue Intense H4 i W5W,
- łożyska główki ramy 2x SKF 6205 2RS, kół 4x SKF 6202 2RSH C3, wahacza 4x NTN HK 1814 RS,
- klocki hamulcowe TRW MCB 780 SV,
- płyn hamulcowy Motul RBF 600.

Dlaczego wymieniłem tyle rzeczy? Bo tak. Chciałem go dostosować do siebie, bo to taka mała perełka.
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to posiadam książkę serwisową do Mulhacena i Mulhacena Cafe 125.

Mam nadzieję, że ten krótki opis komuś pomoże.




10
01.14.2021

Rękawice godne polecenia. Jeżdżę już cztery sezony i myślę, że spokojnie wytrzymają parę kolejnych. Nie miałem żadnych problemów z rzepami o których wspominał kolega wyżej. Ponieważ rękawice wykonane są ze skóry warto je przynajmniej 2 razy w roku przetrzeć woskiem albo innym środkiem do pielęgnacji.

-Dobra wentylacja
-Dobra jakość wykonania
-Wygodne
-świetnie wyglądają (aczkolwiek to pewnie kwestia gustu)

Fajna opcja na lato/ późną wiosnę / wczesną jesień, natomiast jazda przy temperaturze bliskiej zera może skończyć się amputacją obu rąk ;d




9
01.14.2021

Bardzo fajny skuter, wygodny i niezawodny. Mam go dwa sezony , pełne zadowolenie. Trochę mało kuców przy wyprzedaniu, ale 100 leci sie spoko.




8
01.12.2021

Mam ten motor od lipca i nie mogę się doczekać końca zimy. Super motor, Super wygląd, jak na 125 dźwięk także nie jest tragiczny. Wielokrotnie na światłach koledzy na większych są zaskoczeni że to 125. nie dałem maksymalnej oceny przez brak ABS, choć w tym modelu CBS wcale nie działa źle. Do 90/h jest b.sprawny , dopiero dojście do 120/h trwa i trwa. Nie j




4
01.12.2021

Plusy:
- Wygląd, szczególnie w fajnych malowaniach
- Ogólnie kask dobrze wykonany i solidny(nie licząc wyściółki)
- Dobra blenda.

Minusy:
- Słaba albo w ogóle nie istniejąca wentylacja
- Powyżej 100km/h tylko w zatyczkach
- Po 2h jazdy bolą uszy, ponieważ kask jest źle dopasowany (nie jest to moja odosobniona opinia, na zagranicznych forach był ten sam problem wiec to nie tak, że nie pasuje do mojego typu głowy)
- Wychodzi z niego gąbka i w środku wygląda jakby miał 5 lat conajmniej (jeżdzony 2 sezony, jakieś 25k km)
- Tylko 3 gwiazdki SHARP

Gdyby kosztował 400zł to można brać do miasta, na skuter i krótkie wypady wkoło komina. Natomiast za cenę 600zł+ można znależć coś solidniejszego i wygodniejszego.

Do turystki stanowczo odradzam.




9
01.11.2021

Witam Właśnie kupiłem Z900 z salonu, dopiero się przekonam z frajdy której mam nadzieję mi dostarczy Narazie wprowadzam trochę zmian w wyglądzie Pozdrawiam wszystkich




4
01.11.2021

Jeśli chodzi o jakość wykonania to średnio. Kask reprezentuje poziom produktów za około 200zł, więc jest sporo za drogi.




3
01.11.2021

miałem ponad 30 motocykli tego bandita kupiłem z salonu na fakturę, wpadł mi w oko z tymi pełnymi owiewkami, powiem tak nie obrazając nikogo, czy wypuszczając te moto dla ludu firma suzuki nie miała kierowcy testowego coby te moto przelatał?prowadzenie to męczarnia i jakaś porazka, jednoślad się zachowuje jakby miał swoje zdanie , podczas większych prędkości nie wskazanych przez kodeks drogowy dostaje jakiś turbulencji drgań nawet nie wiem jak to nazwać, jezdziło misię nim jakby był po jakimś dzwonie jakby coś z nim nie tak było, dawałem koła do wywazenia, ciśnienie opon ok było niby wszystko proste a jednak , siedzenie to jakaś zemsta tyłek odpada po 150 km jazdy, kierownica mimo ze jest wyzsza dla mnie jest za blisko, ręce tez drętwieją jak na szlifierce, silnik jak dla mnie przeciętny mało elastyczny, plus to spalanie między 6 a 6,5 litra nawet dobrze odkręcałem, zawias moze być po złej drodze jakoś się w miarę jechało na fabrycznym ustawieniu,mimo owiewek słabo jakoś chroni od wiatru, na trasie przy małym zefirku bałem nim się jechać 140, juz go nosi, hegle mogą być jak na standard ale mogły by być tak o 20% skuteczniejsze, ogólnie motocykla juz nie mam pozegnanie z nim w moim wypadku było radością, chwilowe zauroczenie wyglądem na początku mój błąd hi, po raz drugi bym go w zyciu nie kupił, a kufrów nawet nie zakładałem bo bez nich prowadzenie było nijakie wolałem nie ryzykować pwenie miałby tendencję do zjezdzania w rów.


Gość
wolałbym już uzywane cbr 1100 xx poszukać jakieś dobrej wersji dla mnie bandit 1250 nie jest wart tej kaski xx go objezdza i wiele fajniej się na nim śmiga

Gość
po części wojtas masz rację, to tylko suzuki i tki jak dla mnie niewypał ktoś tam wyzej napisał ze za tą kasę mozna mieć lepszy motor, popieram, twój musiał być po jakimś dzwonie dlatego tak zle się go prowadziło

Gość
Dokladnie popieram przedmowce brednie wypisujesz. Wszytko o tym moto mozna powiedziecbo zalezy to od umiejetnosci przede wszytkim ale jak piszesz ze jest malo elastyczny to glupoty rozpowiadasz




5
01.10.2021

Motocykl jest spoko do czasu jak się dosiądzie dużego GS-a...po jeździe dużym GS-em, Tenera sprawia wrażenie ociężałego kowaadła...niestety...




9
01.10.2021


Witam. Użytkuję od czerwca 2020r zrobilem 4000km, najdłuższy trip to 1000km w 16 godzin i malyna, owszem po około 300km, dupsko pobolewało, ale z każdym kilometrem dalej, bol był coraz mniejszy, po 500km juz nic nie bolało :-) ( postój, na doslownie papierosa, robimy co około 100-150km. Nic nie drętwiało ;-) Spalanie 2,6l/100 przy prędkości przelotowej 110km/h, przy wadze kierownika 95kg. motocykl petarda, ale dla ludzi uzytkukacych glownie w mieście i ceniących sobie przyjemność z motocyklowych podróży a nie adrenalime i szybkosc. Jak narazie bezawaryjnie, ale wiem, ze ludzie w sezonie robią po kilkanaście tysięcy, bez przygod, także Z czystym sumieniem polecam!!! LWG




10
01.09.2021

Posiadam motocykl od roku jest to wersja z ABS i owiewka.Zaczynajac od wygladu nie ma motocyklisty czy nawet kierowcy samochodu zeby nie patrzyl ze zdzwieniem " co to za motor" moze dlatego ze jest ich bardzo malo a moja sztuka zawsze czysta i zadbana.Odnośnie samej jazdy - motor bardzo przewidywalny, stateczny i komfortowy! Ja mam 190 cm i dla mnie szyty..Hamulce bardzo dobre tylko jak dla mnie ABS z tylu troche pozno sie zalacza.Przemyslane schowki, sam motocykl x tych nie plastikowych detale robia wrazenie.Silnik bardzo elastyczny z samego dolu petarda praktycznie do 150 kmh mozna z kazdym moto isc na rowni i tak czesto bylo;-) Silnik przy niefabryczny tlumiku brzmi bardzo basowo/rasowo.Minus to brak 6 biegu!Reasumujac motocykl z charakterem bardzo ciekawy i budzi wersja z owiewka duze zainteresowanie.Ja juz chyba swoj zostawie najwyzej kupie inny jako drugi, dzis jiz ciezko taki uniwersalny motocykl spotkac.




10
01.09.2021

Posiadam Magne VF 750 z 2003 roku. Powiem tak - jeśli nie wydarzy się nic co by mnie do tego mocno zmusiło to Magny nie chce sprzedawać - zostaje u mnie dożywotnio. To cruiser z potencjałem dający sporo możliwości. Nadaje się zarówno do turystyki jak i do ostrej jazdy. Wiadomo ze kazdy lubi co innego ale mi bardzo podoba się silnik V4 w nadwoziu cruiersa. Sam zajmuje się mechaniką motocyklową i śmiało mówię ze możliwości tuningu są spore. Mam na myśli zarówno modyfikacje hamulców, zawieszenia, większy zbiornik paliwa, jak i tuning silnika celem większych osiągów. Seryjnie Magna daje sobie swietnie rade. Ale można ją łatwo podrasować. Wiele części wbrew pozorom pasuje z innych motocykli Hondy ... choćby części silnikowe z Hondy VFR . W VF 750 należy uważać na regulator napięcia. A co do części - nie ma samych sprężyn napinaczy łańcuchów rozrządu- trzeba kupować całe napinacze. Ale rozrząd sam w sobie jest trwaly mimo ze w przeciwieństwie do VFR silnik VF ma rozrząd na łańcuchach. Dynamika jego pracy jest świetna...niejedna szlifierka spod świateł robi oczy...zadbany silnik VF będzie służył latami .W przeciwieństwie do pierwszej generacji Magny w rocznikach 94 - 03 nie ma problemu ze smarowaniem silnika. Chłodzenie cieczą spisuje się dobrze. Spalanie nie robi spustoszenia w portfelu. Gdybym mial wybierać motocykl śmiało wybrałbym ją po raz drugi. Polecam VF 750 z lat 94-03






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Romet Maxi 125

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Adrenaline Meshtec 2.0 Lady

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Buse Santero

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Adrenaline Meshtec 2.0 Lady

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Shima Giro Lady

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Klim Kodiak

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Alpinestars Andes V2 Drystar

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0