NOWOŚĆ Alpinestars MX FLUID

NOWOŚĆ Ochraniacz pleców Adrenaline Level 2

NOWOŚĆ Spodnie przeciwdeszczowe OXFORD RAIN SEAL

NOWOŚĆ Adrenaline Balaclava
9
OPINIA Sena SMH5

NOWOŚĆ Fox 180 Trice

NOWOŚĆ Rebelhorn Vandal Air

NOWOŚĆ Kominiarka Termoaktywna Rebelhorn Freeze

NOWOŚĆ Kominiarka Termoaktywna Active Rebelhorn Black

NOWOŚĆ Komin Broger California Buff Neckwear/Tubular

NOWOŚĆ Rebelhorn Rain 2
Mamy już 19750 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Najnowsze
  opinie 
9

Sena SMH5
9

Malaguti XTM 125
9

RST Pilot Air
9

Kawasaki ZX-9R Ninja (2001-2002)
10

Held Madoc Max
news
room 

NA
FORUM



0
Ostatni post przez: Ewelina.p21, dnia: 2021-09-20

13
Ostatni post przez: jjyy, dnia: 2021-09-13

4
Ostatni post przez: Gadziu, preferuje jazde turystyczną enduro, poza asfaltem, dnia: 2021-09-10

6
Ostatni post przez: Gadziu, preferuje jazde turystyczną enduro, poza asfaltem, dnia: 2021-09-10

9
Ostatni post przez: tomi, dnia: 2021-09-09

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Cześć Jestem w trakcie poszukiwania uchwytu do motocykla - czytałem że wibracje mogą uszkodzić aparat...
6
1

Czy ktoś wie gdzie są zloty kępno +100km
7
15

Czy do tego jednak potrzebna jest druga osoba do przytrzymania?
4
2

Np. Yamaha v-max 1200. Czy mogę założyć inna pompę aby hamulce były lepsze (przód)? Myślałem...
7
4

Cześć Zbliża się zima, myśle o zakupie interkomu - wydaje mi się, że te trzy marki...
3
0

Cześć, Są tu jacyś użytkownicy MT-07 z obszywaną kanapą? Szukam inspiracji i firm, które by to...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

19


Wrz

19


Wrz

24


Wrz

24


Wrz
BMW Motorrad Days Polska 2021
Województwo Dolnośląskie

25


Wrz

25


Wrz
Rajd Gimelarza 2021
Województwo Wielkopolskie

25


Wrz

26


Wrz




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 08-25-2021   Szczyrk, Wisła, Istebna
› 06-27-2021   Stargard Goleniow
› 04-20-2021   Wieczorna przejażdżka
› 04-15-2021   Wyjazd na Burą Sukę do Jastrzębia 2021
› 09-13-2020   DK 63 Radzyń Podl.
› 07-11-2020   Most Stacha
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› Nowe zdjęcia miejsc

Wodospad w Złatnej

Góra Zamkowa

Sirmione - Castello Scaligero

IMBACHHORN - Polski Pensjonat w Centrum Alp

IMBACHHORN - Polski Pensjonat w Centrum Alp

Plaża Paina nad jez. Garda

Ötztaler Gletscherstraße - Austria

Ötztaler Gletscherstraße - Austria

Przełęcz Timmelsjoch(Passo del Rombo)



Najnowsze opinie
9
09.20.2021

120-130 to normalna prędkość rozmowy w 90% interkomów. Ogólnie super interkom w tym przedziale cenowym - idealny do komunikacji między małą grupką osób, czysty dźwięk i dobrej jakości słuchawki, łączy się z innymi interkomami po bluetooth. Zmieniłem na Sene 30K bo ta ma lepszy zasięg i MESH, ale ten jest też super jeśli nie masz jakiejś większej grupy z którą latasz.




9
09.19.2021

Witam posiadam ten motorek od nowości. Fajny sprzęcik jak na pierwszą przygodę z enduro . Natomiast ja osobiście po roku czasu chce już coś mocniejszego zwłaszcza że ważę 105 kg więc chce coś troszkę z większym zadziorem. Tak to nie mam żadnych zastrzeżeń motorek naprawdę fajny nic mi się nie zepsuło. W terenie czasem czuć że mu mocy brakuje i trzeba go trzymać na wysokim biegu. Ogólnie polecam na początek, sprawdzić czy się złapie zajawkę. Ja złapałem i będę kupował pewnie SWM rs 300 r
Pozdrawiam




9
09.17.2021

Moja opinia będzie jak najbardziej subiektywna, tym bardziej, że to moja pierwsza kurtka na moto. Wybrałem wersję najbardziej stonowaną - czarna z białymi wstawkami (były jeszcze z niebieskim albo z czerwonym szerokim pasem) i jestem z niej super zadowolony. Na razie jeżdżę w niej 2-gi miesiąc (sierpień - wrzesień). Uważam, ze na ciepłe dni i nieco chłodniejsze jest super. Dzięki wypinanej wodoodpornej membranie komfortowo czułem się w niej w ciepłe dni w sierpniu (po wypięciu membrany) i równie komfortowo w mniej cieple czy przy delikatnym deszczyku na krótkim dystansie z wpiętą membraną. W chłodne dni pod kurtkę wkładam cienki polar i jest super! ;-) Za tę cenę (500 zł) jak dla mnie bardzo dobra kurtka, a w zestawie z dodatkowym cienkim polarem (dobrym a tanim z Dec...), 3 częściowa REWELACJA na ciepłe i chłodniejsze dni bez ulewnych deszczów, łącznie za mniej niż 600 zł :) )
PS - zaliczyłem w niej wywrotkę na mokrym asfalcie (takiego mokrego krótkiego szlifa [2-3m]), dzięki wbudowanym ochraniaczom łokieć bez szwanku, a i na kurtce śladu nie widać.




9
09.17.2021

Bardzo uniwersalny sport. Tor jak i trasa nie robią na nim wrażenia.
Nie rujnuje budżetu za sprawa niskiego spalania jak i prostej konstrukcji.
Do dźwięku silnika na wolnych obrotach trzeba się przyzwyczaić , podobnie jak i pracy skrzyni biegów.
Gdy wchodzi na obroty dźwięk dla typowego kawasaki z tamtych lat, coś pięknego.
Na pierwsze moto średnio się nadaje, ale jest do opanowania. Wadą natomiast jest stan motocykli wystawianych na portalach ogłoszeniowych.
Jeśli znajdzie się zadbana sztukę, w oryginalnym malowaniu to da sporo frajdy z jazdy i nie znudzi się po pierwszym sezonie. Dodatkowo cena używanych egzemplarzy jest bardzo atrakcyjna.
Szczerze polecam.




10
09.17.2021

To moje kolejne rękawice jakie kupiłem, ale szybko stały się numerem jeden! Są wygodne i miekkie. Nie krępują ruchów i można znakomicie obsługiwać wszystkie przyciski na kierownicy. Goretex i lekka wyściółka sprawiają że ręce są suche i nie marzną jak w innych rękawicach. Wycieraczka przydaje się podczas deszczu. Zapięcia mocno i pewnie trzymają rękawice na swoim miejscu. Jedyna wada to cena - jednak są jej warte dlatego polecam je na sezon od jesieni do wiosny.




4
09.16.2021

Po założeniu tych opon motocykl stał się bardziej toporny, słaby feedback, już przy lekkich złożeniach i trochę mocniejszym traktowaniu manetki częste uślizgi, nie nadaje się do szybkiej jazdy po łukach. Ma niską temperaturę roboczą, praktyczne po chwili można normalnie jechać, jak się rozgrzeje to pogarszają się właściwości, już przy niezbyt szybkiej jeździe w ciepłe dni przegrzewa się i zmienia kolor. Duży plus za bardzo dobrą skuteczność podczas hamowania jest to najtrwalsza opona na jakiej jeździłem, w tej chwili maja już prawie 6tys i jeszcze ze 2 tys powinny przeżyć, a nie oszczędzam opon. Kolejny plus to właściwości na mokrym i dość dobrze wyczuwalny moment kiedy zaczyna tracić przyczepność. Do spokojnej, turystycznej jazdy polecam, ale jak ktoś lubi szybciej pojeździć to radzę odpuścić te gumy, jeżdżę S1000XR, kolejne będą zdecydowanie bardziej sportowe.




8
09.16.2021

Jeździłem na jazdach próbnych (2x1h) w HJC RPHA 90s i kupiłem ... HJC i90.
Nie żałuję - nie dostrzegałem większych, a w każdym razie nie uzasadniających podwójną cenę, różnic użytkowych pomiędzy RPHA 90s, a i90 (może są techniczne/wytrzymałościowe), których mam nadzieję nigdy nie sprawdzę. W każdym razie użytkowo czy w 90s czy w i90 jeździło mi się w zasadzie tak samo. Teraz mam za sobą miesiąc jazdy w i90 (wiem to mało i dla tego o tym piszę), w tym jedną całodniową wycieczkę. Jestem mega zadowolony, że kupiłem właśnie ten model. Wentylacja jak dla mnie bardzo dobra, wygodny i łatwy w zakładaniu i obsłudze. Blenda dość jasna ale daje rade, a jej długość dla mnie idealna - jak patrzę do przodu zasłania słońce, a gdy spoglądam w dół (tylko oczami, nie pochylając głowy) dokładnie pomiędzy krawędzią blendy, a dolną krawędzią wizjera widzę licznik :)
Kask dość głośny (ale RPHA też nie jest cichy :P) - w mieście spoko ale w trasie/na jazdę powyżej 100km/h używam zatyczek do uszu.




10
09.16.2021

Jeżdżę FZ8N w bardzo głośnym Sharku Spartan. Po założeniu zatyczek w wersji Racing czułem się jakbym wsiadł do auta. Hałas który zabijał przyjemność z szybkiej jazdy przestał istniec. Słychać pracę silnika (nawet przy prędkościach kolo 180-200) i delikatny szum wiatru. Poza tym mozna normalnie w nich rozmawiać, słychać sygnalizację dla pieszych, syreny itp. Polecam z całego serca.




10
09.16.2021

Rękawice super!
Mam je już z 10 lat , przejechałem w nich wiele tysięcy kilometrów.
Bardzo wygodne i przewiewne , co dyskwalifikuje je w sezonie jesienno- wiosennym.

Nie farbują po przemoczeniu!!!
Co do jasnej skóry to faktycznie się brudzi i wygląda gorzej , ale na tym się nie jeździ.
Przez cały ten czas nic się nie popruło , rzepy trzymają - jestem zadowolony!
Za te pieniądze kupię drugą parę ( jak tylko te się rozlecą).




9
09.15.2021

Witam. Nie wiem czy mam za mocny motocykl czy co ale zrobiłem 6000 km KTM 1190 ADVENTURE na tej oponie i zjechana juz z ogranicznikiem, niby jest wzmocniona na środku ale wydaje mi się że słabo jak już, co do przyczepności to jest ok. Pozdrawiam




3
09.14.2021

Zabrałem ten zestaw kurtka/spodnie na dłuższy wyjazd i użyłem 2 razy. Raz w lekkim deszczu przy temperaturze ok 15 stopni i raz gdy było sucho ale zimno aby ochronić się przed zimnem. W obu przypadkach po 2h jazdy ja i cała odzież pod spodem była mokra od potu i do tego śmierdziałem jak stary zatęchły namiot. Przy kolejnych deszczach wolałem już poprostu moknąć niż zakładać ten szajs, przynajmniej byłem tylko mokry a nie dodatkowo śmierdzący potem. W tym samym czasie, kolega który jechał ze mną miał komplet z membraną (niestety 3x droższy) miał sucho, ciepło i cieszył się jazdą. Dodam, że nie pocę sie jakoś nadmiernie. Jak dla mnie kupowanie takiej ceraty mija się z celem. Wygląda nawet fajnie i jest tania ale też gówno warta.




9
09.14.2021

Ludziska... kupujecie najtańsze klocki organiczne,ktore są do skuterów 50cc i narzekacie,ze nie hamują, piszczą,ścierają się. Klocki EBC tzw złote są droższe ale i duzo lepsze. Sam takich używam w różnych motocyklach od full cross po cieżkie cruisery. Wiadomo ,ze jak kupisz g.. to masz g..






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Alpinestars MX FLUID

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ochraniacz pleców Adrenaline Level 2

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Spodnie przeciwdeszczowe OXFORD RAIN SEAL

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Adrenaline Balaclava

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Fox 180 Trice

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Rebelhorn Vandal Air

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kominiarka Termoaktywna Rebelhorn Freeze

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0