Mamy już 13985 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie na Windows Phone

Ostatnie opinie
9

BMW K1200S
9

MANNOL 7812 Motorbike 4-Takt 10W40
8

HJC CS-14
9

Metzeler Sportec M5
10

Arai RX-7 Corsair
235,00 PLN
Oxford Rainex M



2
Ostatni post przez: Patryk, dnia: 2018-12-13

9
Ostatni post przez: Ryba, dnia: 2018-12-12

0
Ostatni post przez: Zaczarowany, dnia: 2018-11-27

1
Ostatni post przez: Romek, dnia: 2018-11-26

5
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2018-11-25

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
2
1

gdzie kupię pinlock do tego kasku ?
4
3

Ostatnio wziąłem swój kask po przerwie i niestety stwierdziłem że wali od niego niesamowicie :(...
6
3

Witam Macie jakieś sprawdzone sposoby na parujące okulary w kasku. Szybę mam z pinlockiem, ale nadal...
6
5

Witam czy ktoś może wie ile wchodzi oleju do zawieszenia upside-down w Hondzie Hornet z 2005...
8
2

Mam pytanie co należy zabrać ze sobą aby wziąć udział w takim zlocie(pomijając motocykl i...
10
9

Zastanawiam się nad cbr f4i sport ,kawasaki 636 zx6r 2003-2005r, gsxr k4 k5, cbr 600rr...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

15


Gru
MOTOMIKOŁAJE 2018 PIŁA
Województwo Wielkopolskie

15


Gru

16


Gru
MotoMikołaje Kraków 2018
Województwo Małopolskie

29


Gru

06


Sty

11


Sty

27


Sty
Rajcza Enduro Skijöring 2019
Województwo Śląskie

24


Lut




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-25-2018   Pieskowa Skała - Ojców
› 09-18-2018   Przełęcz nad Łapaszanką
› 09-02-2018   wokół Tatr
› 09-02-2018   Wycieczka na zamek do Rabsztyna k. Olkusza
› 09-01-2018   Krakowskie bulwary i kopiec Kościuszki
› 09-01-2018   Kawiarnia Niezapominajka w dolinie Prądnika
› 09-01-2018   Sobotnie winkle na Pieskowej Skale
Ostatnio zdjęcia miejsc

Lutowiska - Punkt widokowy na Bieszczady

Skansen w Kuligowie

Plebania w Wyszkowie

Plebania w Wyszkowie

Plebania w Wyszkowie

Zespół pałacowo-parkowy - pałac.

Zespół pałacowo-parkowy - pałac.

Zespół pałacowo-parkowy - pałac.

Zamek Krzyżtopór



Najnowsze opinie
9
12.13.2018

Witam Pnie i Panów ja jestem szczęśliwym posiadaczem K1200 r sporta z 2007r. Jeżdżę tym sprzętem 3 lata więc mogę się podzielić doświadczeniem. Motocykl wygodny o przyzwoitej mocy 163 koni frajda z jazdy również na długich dystansach da się spokojnie komfortowo podróżować. Co do spalania w moim egzemplarzu około 5,5 do 6,3 w zależności od stylu jazdy, zapewne jak poleci się 200 i więcej to i spalanie wzrośnie. Silnik sprzęgło i napinacz rozrządu mam nowszego typu i po wszystkich akcjach serwisowych w bmw nie słyszę w nim żadnych niepokojących odgłosów przebieg 46.000 km na liczniku. W październiku byłem na akcji serwisowej gdzie wymienili mi pompę paliwa, kołnierz mocowania tylnego koła i osłonę łańcucha rozrządu. Mechanik w bmw powiedział że jak na k1200 to ładnie chodzi. Może teraz o kosztach i naprawach, części niestety tylko oryginalne i dosyć drogie na bmw store można sprawdzić cennik praktycznie każdej części więc nie będę nic dodatkowo wyceniał. W moim egzemplarzu naprawiałem wadliwy abs (zawieszone szczotki) koszt około 600 zł, regulacja luzów zaworowych 800 zł z nowymi uszczelkami, świece zapłonowe i olej w kardanie. Jazda motocyklem niestety prawda, że kiedy wbijamy jedynkę słychać trzask kolejne biegi wchodzą już w miarę normalnie muszę stwierdzić jak miałem suzuki to wchodziły o wiele ciszej jak w bmw ale nic się niepokojącego z tym nie dzieje. Jazda miła i przyjemna mocy nie brakuje na żadnym biegu, można wrzucić 6 bieg i praktycznie od 60 km w górę przyspieszać bez żadnego problemu naprawdę elastyczny silnik. Jak fantazja poniesie to jazda sportowa też możliwa w zależności od umiejętności motocyklisty.
pozdrawiam.




9
12.12.2018

Jeżdżę na nim od 4 sezonów, zużyłem już 4 bańki po 4 litry oleju. Skrzynia i sprzęgło chodzi bardzo dobrze, silnik wysokoobrotowy pojemności 600 i mocy 100KM. Nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tym olejem, a innymi. Poza kasą, która zostaje w kieszeni. Ale każdy leje co chce i nie ma sensu przekonywać :)




8
12.12.2018

Po 3 latach i kilkudziesieciu tysiacach km, zanim wyrzuce kask, moge wydac opinie.

Plusy:
Tani
Tani
Bardzo tani!
Bezpieczny
W miare wygodny

Minusy:
Zamykanie szybki - brak szczelnosci przy zamykaniu jedna reka, a nawet i dwoma trzeba sie nameczyc.
Mechanizm zamykania szybki - poniewaz szybka paruje, na swiatlach trzeba ja podnosic, wiec mechanizm szybko sie zuzywa. Lubie jezdzic z otwarta szybka, ale po dwoch latach, szybka zaczela samoczynnie opadac z powodu zuzycia mechanizmu. To prowadzi do kolejnego minusa:
Cena czesci zamiennych - szybka i mechanizm, ktore musialem zakupic sa warte polowe wartosci kasku. Zdecydowanie za drogo.

Na neutralnie:
Aerodynamika taka sobie, ale jak ktos jezdzi 160+, to raczej nie powinien miec kasku za 300zl
Glosnosc tez taka sobie, ale to w koncu kask. Jak za glosno, to polecam zatyczki :)
Jakosc wykonania: Farba matowa odchodzi, wysciolka sie luszczy, kask wyglada ogolem jak siedem nieszczesc, ale jak na trzy lata w kasku za 300, to i tak duzo przezyl.

Podsumowujac:
Kask swietny dla mlodych motocyklistow jezdzacych na malych sprzetach. Jest bardzo tani i bardzo bezpieczny, natomiast brakuje mu cech, ktore musi miec kask sportowy, badz kask przeznaczony do turystyki. W tej cenie niczego bezpieczniejeszego nie znajdziecie.




9
12.11.2018

Motocykl to Ktm SM 690
Kupiłem komplet tych opon na początku sezonu
Opony te potrzebują sporo czasu do nagrzania się
pierwsze 10 km przy temperaturach około 15-20 stopni jest trochę niepewne , szczególnie na tyle pojawiają się uślizgi przy modnym odkręcenie manetki
Za to po rozgrzaniu nie ma się do czego przyczepić
opony kleją się pięknie asfaltu . motocykl łatwo przerzuca się w zakręty, tylną oponę można bardzo łatwo zamknąć

Przód trzyma wyśmienicie , przy mocnych hamowaniach na torze opona piszczy ale trzyma się asfaltu bez uślizgów
Tył natomiast na wyjściach z zakrętu potrafi się lekko uślizgnąć ale da się to kontrolować
Minusem jest zużycie opony tylnej zrobiłem 2 tysiące kilometrów a tył jest wyraźnie zużyty na środku opona nada się do jazdy na maksymalnie kolejne 2 tysiące kilometrów
O przyczepności na mokrym się nie wypowiem bo nie jeździłem na deszczu
Opony oceniam na 9 oczek ale nie polecam tej opony do mocniejszych motocykli




10
12.11.2018

Kask rewelacyjny, świetnie leży na mojej głowie dopasowany w każdym calu, wentylacja super normalnie furorę robi, nie raz muszę ją przymykac bo mi chłodno. Przy prędkościach 200-300 nawet niedrogie idealnie opływowe kształt nie rzuca go na boki. Jeśli chodzi o głośność dla mnie ok przy moich wyjechać w każdym kasku będzie głośno - ( i opinie typu spodziewałem się że będzie ciszej... - Mam dla was wszystkich propozycje PRZESIĄDŽCIE SIE NA ROWER- wtedy będzie ciszej). Kask Wart każdej kasy. Polecam go gorąco.




9
12.09.2018

Opinię moją wyrażam po przejechaniu KTM 1090 AR w tym sezonie od marca ponad 16 tysięcy km. Poprzednie motocykle to Yamaha XT1200Z i BMW F800 GS Adventure. Każdym z nich przejechałem ponad 20 tysięcy km. Po krótkim epizodzie z pożyczonym KTM 1190 (chyba obniżone i twarde źle wyprofilowane siodełko) nie chciałem przez 2 lata słyszeć nawet nazwy KTM...
Model KTM 1090 AR to inna liga niż poprzednie dwie maszyny, to świetny kompan do dalekich podróży. 40KM więcej i mniejsza waga niż BMW... Bardzo dobra wysoka siedząca pozycja za kierownicą, bardzo dobre kąty ugięcia kolan i w pachwinie, wygodne komfortowe siedzisko na dalekie trasy (przejechałem w jeden dzień 1332km), świetne zawieszenie, również na trudne warunki drogowe, bardzo komfortowe podróżowanie z pełnym obciążeniem i kompletem kufrów do 160 km/h, bardzo mocny elastyczny i szybko reagujący na ruch manetki silnik, bardzo skuteczne hamulce. Żadnych najmniejszych problemów dotychczas nie sprawia, przy spokojnej jeździe można osiągnąć nawet 4,5 litra/100km, najczęściej 5,2 do 5,6 litra/100km. W średnio trudnym terenie bardzo łatwy do prowadzenia, runda przez Theth i Prekal przejechana na TKC70 ;) Bardzo wygodna pozycja w jeździe na stojąco. Czasami brakowało mi tylko grzanych manetek, centralnej stopki i tempomatu. Po prostu świetny sprzęt, tylko ma jedną wadę. Nie jest najlepszy, czasami lepszy jest KTM 1290 SAR ;)




9
12.09.2018

Bardzo fajna maszyna, wygodna jazda i wizerunek super. Moto niezawodne polecam wszystkim chętny. W moim posiadaniu od dwóch sezonów. Rocznik 2013.




9
12.09.2018

Dot. modelu z 2004 r.

Bardzo fajny motocykl miejski na początek przygody z jednośladami (przynajmniej tymi mającymi silnik).

Plusy:
+ wspaniałe zawieszenie, szczególnie przednie - co prawda gdy wjedzie się na wertepy, to daje w kość, ale za to w mocnym złożeniu gwarantuje świetną stabilność
+ hamulce - dwie potężne tarcze Bremo o średnicy 320 mm w połączeniu z niewielką masą motocykla sprawiają, że motocykl zatrzymuje się prawie w miejscu - o ile pozwolą Ci na to opony, bo taki system bezlitośnie obnaża oszczędności na tym elemencie.
+ wygląd - wspaniały i ponadczasowy. W porównaniu do japończyków wygląda jak dzieło sztuki.
+ dźwięk - nawet seryjny wydech gwarantuje fajne wrażenia
+ dynamika - do ok 100-120 km/h pojazd jest bardzo dynamiczny, przynajmniej jak na nakeda bez sportowego rodowodu.
+ praca silnika powyżej 4 tyś obrotów - bardzo liniowa, daje dużo mocy ale i wyczucia
+ zestrojenie reakcji gazu jest odpowiednie dla początkujących (ale ogarniętych) i średnio-zaawansowanych motocyklistów - wybacza mniejsze błędy, większych już nie.
+ jak chcesz to idzie na koło nawet na trójce.
+ poręczność - bardzo dobrze radzi sobie w korkach
+ wygodna - dwie godziny jazdy bez przerwy nie stanowią problemu (mam 183 cm wzrostu, myślę że dla wyższych osób może być już trochę niewygodnie, ze względu na kąt ułożenia nóg)
+ bezawaryjny

Minusy:
- brak ABS - bardzo poważny minus szczególnie biorąc pod uwagę potężne hamulce. Przy nieumiejętnym posługiwaniu się przednim hamulcem koło może Cię zaskoczyć zablokowaniem nawet gdy jest dobra pogoda. Tak jak pisałem wcześniej - koniecznie dobre opony i powinno być po problemie.
- standardowa żarówka do wymiany, bo dziadowa :)
- czasami trudno znaleźć ogarniętego mechanika do regulacji rozrządu desmo
- przy niższych obrotach szarpie, przy prędkościach poniżej 10 km/h trzeba jeździć na półsprzęgle
- nie ruszy bez dodawania gazu




8
12.09.2018

Przepiękny (moim zdaniem), baaardzo mocny, wygodny i (wbrew obiegowym opiniom) oszczędny motocykl. Kupiłem go 3 lata wstecz i generalnie nie żałuję. Mechanicznie to chyba jeden z najtrwalszych motocykli. Trapią go jedynie usterki elektryki (powtarzający się problem z masą), ale to chyba przez brak odpowiedniego serwisu (z uwagi na miejsce zamieszkania chyba poszukam na terenie Niemiec). No i napęd, wraz z tylną oponą znika w oczach ;)




9
12.07.2018

To już drugi komplet opon Metzeler M7 , i nigdy ale naprawdę nigdy n nie założę innych opon jak firmy Metzeler który produkuje tylko opony do motocykli.Ninja stawia trudne warunki oponą 190 KM robi swoje.Bez żadnych obaw schodzę na nich na kolano i nigdy mnie nie zawiodły, bez najmniejszego uślizgu na zakręcie. na prostej sie zdarzyło ale najczęściej wieczorami jak asfalt był już wychłodzony.raz jedyne założyłem opony Pirelli diablo supercorsa i na zakręcie po którym przejechałem setki razy na Metzelerach miałem ślizg, dodam że mój pierwszy motocykl kupiłem w w 1991 roku i była to MZ150 tak więc trochę już nakulałem kilometrów i zdobyłem trochę doświadczenia. także młodzi motocykliści tylko METZELER . Lewa.




6
12.07.2018

Na pierwszy rzut oka design kasku bardzo dobry. Wygląda jak kask do pilotowania f16
Po założeniu na głowę czar trochę pryska ponieważ na początku minimalnie czuć zapach chinszczyzny. Po uprsniu środka i paro dniowym wietrzeniu problem znikł. Z tego co czytałem produkty z Chin są pryskane jakimś preparatem bakteriobujczym. Kask leży dobrze wentylacja działa. Jak na ten przedział cenowy ok. Aczkolwiek teraz bym się poważnie zastanowił czy bym go kupił 2 raz.




8
12.06.2018

Jedyny do tej pory kask jaki kupiłem, który pasował idealnie do mojej głowy (rozmiar M). Wziąłem niebieskie malowanie Guintoli, bo pasowało mi do gixa.

Wentylacja średnio wydajna. Po kilku tyś. km górny suwak, odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie otworu wentylacyjnego, nie blokował się i zamykał samoczynnie podczas jazdy.

Do pinlocka, blendy i aerodynamiki nie mam żadnych zastrzeżeń.

Wysuwana siatka pod szczęką na plus.

Co do głośności ciężko powiedzieć, bo jeżdżę w stoperach.

Wyglebiłem na torze między 40 a 50 km/h. Uderzyłem lewą stroną kasku o asfalt i później szorowałem jego górną częścią (mając nogi w powietrzu) "kilka" cm. Efekt - odpryśnięta punktowo warstwa lakieru w miejscu uderzenia i zarysowania na górze. Spełnił swoje zadanie.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Dunlop Q4 Sportmax

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Tschul 546

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Harley-Davidson Softail Springer Classic

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Suzuki GSX 1100 EF 1984-1989

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Garmin Zumo 550

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Honda Wave 110i

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Sony RX0

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0