NOWOŚĆ Pas nerkowy Buse Ultimate
9
OPINIA Prostownik Ultimate Speed T4X SE
9
OPINIA Yamaha BT1100 Bulldog
8
OPINIA SMK Glide

NOWOŚĆ HELD SOLID DRY 2641

NOWOŚĆ HELD 21912 LE

NOWOŚĆ MACNA Murano

NOWOŚĆ TCX Rush 2 AIR
10
OPINIA Suzuki VL 800 Intruder Volusia
10
OPINIA Suzuki VL 800 Intruder Volusia
10
OPINIA Suzuki VL 800 Intruder Volusia
Mamy już 21442 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Wyślij swój film


NA
FORUM



1
Ostatni post przez: Creed, dnia: 2023-01-27

21
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2023-01-27

1
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2023-01-23

11
Ostatni post przez: pieprzcayenne, dnia: 2023-01-06

1
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2023-01-02

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
2
1

Szukam info w temacie awaryjności gsa, czy ktos podpowie po uzytkowaniu po kilku latach, z...
2
1

Witam, mam w motocyklu uchwyt na telefon tupu X. Tylko posiadam s22Ultra który jest sporym...
4
1

Witam jestem swiezakiem jaki olej i filtr do HONDA 929 polecacie
3
1

Gdzie można kupic taka kurtkę ?
3
2

Witam, jakie kombinezony polecacie, celowałbym w tańsze odpowiedniki, dopiero rozpoczynam swoją przygodę z motocyklem i...
2
4

Witam serdecznie wszystkich Jak w temacie co sądzicie o zmianie oryginalnego tłumika na akcesoryjny mam na...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

29


Sty

03


Lut
Karnawałowy Bal Motocyklowy 3-5.02.2023
Województwo Zachodniopomorskie

04


Lut

17


Lut

10


Mar
Warsaw Motorcycle Show 2023
Województwo Mazowieckie

18


Mar

19


Mar
VIII Motomarzanna Grudziądz 2023
Województwo Kujawsko-Pomorskie

26


Mar
Rajd Wiosny Bytom 2023
Województwo Śląskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 10-11-2022   Noteć-Sochaczew-Kampinos (Truskaw, Palmiry, Sosna Powst., Zamczysko)
› 09-06-2022   Gdańsk - Sardynia
› 06-25-2022   Pałac Runowo
› 05-30-2022   Dookoła komina 100 km
› 03-19-2022   piątek piątunio
› 03-15-2022   tam i tam
› 03-12-2022   Sobotnia jazda
Najnowsze opinie
9
01.29.2023

W zeszłym roku okupiłem swój stary Boulevard C50 po 5 latach przerwy. robiłem tylko jakieś 1200 km (czyli prawie nic w porównaniu z sezonami 2015 i wcześniej, kiedy nakręciłem około 30 tys.km). Ale moto jest w sam raz nawet dla wymagających i nie szalejących. W podróży po szybkich drogach komfortowa prędkość kończy się na 120kmh (powyżej to już walka, szczególnie jak trochę wieje). W górach i na winklach ciężko wchodzi w agrafki (masa). Hamulce prawie ok (choć słyszałem opinie, że jedna tarcza to zbyt mało), natomiast tylny hamulec faktycznie słabiutki.
W ciągu 6 lat tylko jedna awaria w trasie (spalona kostka pod stacyjką) i jedna grubsza naprawa (wymiana łożysk na widelcu).
Zyczę wszystkim mnóstwa radości, moto polecam dla tych co planują dłuższe wyjazdy. Kanapa wygodna a ładowność spora. W tym roku planuję wycieczkę do Walii.




9
01.29.2023

Działa bez zarzutu, ładuje bardzo dobrze. Oczywiście był problem z mitkroprzełącznikiem, ale jest bardzo prosty patent na to i podam go tu, bo niektórzy piszą żeby rozbierać do czyszczenia. Otóż nie trzeba, wystarczy małym wiertełkiem wywiercić dziurkę i przez nią wtrysnąć WD-40 lub coś podobnego. I działa dalej.




9
01.28.2023

kupiłem przez przypadek,ale jestem bardzo zadowolony,gdybym miał kupić drugi motocykl,yamaha by została




8
01.28.2023

Mam ten kask juz4 sezony. ponad 20 000 km. Kupiony jako pierwszy. Biorąc pod uwagę cenę, kask bardzo dobry. Do mojej głowy dopasował się idealnie. Trasy 500+, proszę bardzo i bez bólu głowy. Tak jakbym miał grubą wełnianą czapkę na głowie.
Wentylacja dobra szyba nie paruje. Bez kominiarki czuje się powiew wiatru przy otwartym górnym wlocie. W kominiarce nie czuję tego. Przy temperaturze ok 0 zaczyna parować wizjer po bokach. Pinlok robi robotę i środek szyby jest nadal przezroczysty. Wyciszenie jest raczej słabe. Rozmowy telefoniczne - tu trzeba zwolnić do ok 80 z wiatrem, pod wiatr jeszcze niżej. Muzyka słyszalna dobrze.
Aerodynamika dobra do ok. 140. Jeżdżę Fazerem z owiewką fabryczną bez deflektora.
Jakość wykonania jak za te pieniądze bardzo dobra. Po 4 latach są widoczne normalne ślady noszenia i używania. Nic nie pękło, nie urwało się itp. 1 raz wyleciał mi z ręki przy zakładaniu i poleciał na asfalt. Nic się nie stało. Do tego w cenie jest blenda, pinlok, kask przystosowany do interkomu worek do schowania, jednym słowem komplet. Raz kupujesz i masz wszystko. Kask nie jest przystosowany do jeżdżenia w okularach.




10
01.27.2023

Potwierdzam opinię Gracjana.
Motocykl polecił mi na pierwsze duże moto mój mechanik.
Przesiadając się ze 125ccm Rometa bałem się czy podołam przesiadce na coś tak dużego. Motocykl świetnie opiekuje się kierowcą, dużo wybacza.
Serwisowanie to pryszcz, a po 2 latach jazdy zaczynam się co nieco sam o nim uczyć.
Dla zapierdalaczy krytykujących prowadzenie/hamowanie motocykla: to nie jest maszyna na tor, to jest rejsowiec (cruiser).
Dzięki uprzejmości instruktora, przetestowałem go na torze egzaminacyjnym i poza ósemką (gabaryty robią swoje) nie miał problemów z żadnym manewrem.
Slalom szybki 26km/h już przy pierwszej próbie, potem tylko lepiej.
Ominięcie pomimo gmoli też nie było problematyczne.
Jedyny minus, to zarazem plus: motocykl mega stabilny... ciężki i z niskim środkiem ciężkości, więc trzeba się nauczyć nim balansować, bo on sam za Ciebie się nie przechyli




7
01.26.2023

Jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku. 😀 Jak na rękawice za 250zl to jest super. Latem nie ma wielkiego gorąca, zimą też dają radę. Przy 2°C już trochę pizga, ale przy 5-10 jest git jeszcze jak ktoś ma handbary to już w ogóle musi hyc spoko.
Z minusów:
-dziwne długości palców (chyba że ja mam jakieś pazury niewymiarowe).😄 niektóre palce są za długie, ale przyzwyczaiłem się
-te paski które imitują carbon szybko się odkleiły
-rzep na lewej rękawicy słabo trzyma

Poza tym są bardzo fajne. Przewiewne, ale ciepłe jednocześnie. Prawie uniwersalne 😀




10
01.26.2023

Z przyjemnością stwierdzam, że intercom zdaje egzamin na 5+, nie trzeszczy nie, nie przerywa, łączy się z innymi urządzeniami. Jeżeli ktoś się zastanawia to z czystym sumieniem mogę polecić to urządzenie.
Zaznaczam iż nie miałem innego intercomu, ale przypuszczam, że nie odbiega on jakością od droższych urządzeń.
Bardzo wyraźne dźwięki, bateria wytrzymuje bardzo długo, opcja radia dla mnie jest też sporą zaletą, łatwa obsługa i całkiem przyjemny wygląd.

Minusy, a w sumie to tylko jeden który mi przeszkadza : Dosyć delikatny plastik ( po dwóch latach nic się z nim nie dzieje ale czuć, że jest to delikatny sprzęt)

Podsumowując w tej cenie uważam że strzał w 10 !!!!


Gość
Też go kupiłem przed wyjazdem do Rumunii. Zależało mi na tym żeby bez problemu łączył się z innymi markami. Zaletą jest multifunkcjonalnosc: radio, rozmowy z innymi, łatwe łącznie z innymi, komunikaty z telefonu przy nawigacji, muzyka (sterowanie) no i zasięg. Wcześniej to testowałem u wychodziło ok 1 km ale w terenie zabudowanym już ok. 800 m ale jakość ok. Ogólnie bardzo zadowolony i mogę szczerze polecić 👍

Gość
Witam, mam też ten interkom. Muszę potwierdzić że bateria trzyma bardzo dobrze, na jednym ładowaniu przesmigalem kilka kilkugodzinnych wyjazdów słuchając muzyki z telefonu. Podczas połączenia z innym interkomem jedno naładowanie też wystarcza na kilka kilkugodzinnych wypadów. Interkom informuje o stanie baterii, a gdy jest niski poziom wystarcza jej jeszcze na ponad godzinę. Można ładować w trakcie użytkowania więc kabel do kasku i jazda. Połączenie jest wyraźne i dobre jakościowa, spokojnie trzyma odległość 700-800 metrów, głośność na tyle duża że w normalnej jeździe wszystko słychać. W mojej okolicy jest problem z falami radiowymi dlatego go nie używam bo trzeszczy

Gość: Patryk
Dodam: dystans maxymalny z zachowaniem idealnej jakości dzwięku przy połączeniu z innym intercomem wynosił 1 km.




9
01.24.2023

Bardzo dobra kurtka. Jestem jej użytkownikiem od 2011 roku. Zrobiłem w niej ok 50 tys km w różnych warunkach pogodowych. Odporna na umiarkowany deszcz. Zamki działają do dziś. Nic się nie rozlatuje, nie pęka, nie pruje się. Odejmuję jedną gwiazdkę za to, że skóra jest twarda i trochę ciężko się w niej poruszać.




9
01.24.2023

Witam wszystkich mam pytanie czy ktoś wie co ile km zmieniać olej w benelli 502c.bardzo mi sie moto podoba.prosił bym o kontakt z innymi właścicielami.


..




10
01.22.2023

CBR900RR to idealny przykład tego jak czas weryfikuje punkt widzenia. Na początku lat 2010 ludzie jeszcze krytykowali CeBRę a to za brak w trysku, a to za pozycję za kierownicą, a to za jakieś inne "gorsza" niż inne modele. Dziś, w dobie zmian eliminujących jakikolwiek sensowny silnik w imię "EKO" gaźniki, rozmiar, waga przestają przeszkadzać. Trochę tak jak z pierwszą żoną - dopóki jest pierwsza to wiele rzeczy przeszkadza. Ale zamykasz ryj jak już jesteś z drugą bo okazuje się, że wcale nie było tak źle i o tym jak wygląda "źle" wiesz dopiero teraz. Tylko nikomu o tym nie powiesz bo by wyszło, że się myliłeś.
Dzięki Bogu, w kwestii motocykli facecie mają więcej odwagi do przyznania się do błędu i do tego, że:
- żałujesz, że ją sprzedałeś
- gdybyś tylko znalazł podobną
- itp, itd
Testamentem tego jak dobry jest to motocykl jest to, że ludzie znający nowe super sporty w typie S1000RR doceniają jak ten motocykle jeździ. A jeśli weźmiesz pod uwagę to, że ma często 25-30 lat to okazuje się, że kiedyś można było polecieć w kosmos na 8MB pamięci, a teraz byle Pyrdek z 16GB w telefonie często gnoju z obory nie potrafiłby wyrzucić.




9
01.19.2023

Ja kupiłem ogryzka za dobre pieniądze. Połamane,klejone mocowania plastików,widać było że po szlifie na lewą stronę (plastiki wyszły jak regulowałem zawory,ciężko było to poskładać). Kierownica delikatnie wydaje się krzywa. Bez kitu nic się nie dzieje. Sezon dla mnie trwa,14000 km zrobiłem od kwietnia,czyszczę i smaruję tylko łańcuch (żarówkę jeszcze wymieniłem) . Idealny sprzęt na dojazdy do pracy. Wymieniłem tylko dla własnej fanaberii wydech na dominatora. Lepiej brzmi. Aaaa no i nie kręćcie przebiegami bo mi wyszło jak robiłem przegląd że poprzedni właściciel ukręcił "parę" kilometrów. Pierwsze co diagnosta zapytał to czy chcę papier do sądu. W d...e mam te 10k km. Więc nie robiłem afery.




9
01.19.2023

Miałem już sporo sportów, ale do tego konkretnie mam zamiar wrócić. Na drogę jest mega wygodny jak na sporta, może nie prowadzi się cudownie, ale komfort, elastyczność silnika, ochrona przed wiatrem to wynagradzają. Jeśli chcesz ostro naparzać po winklach to tak średnio bo to taki autobus troszkę ;p Ale autobus który lubi śmigać na jednym kole bo mocy na każdym biegu pod dostatkiem.

Wady jak dla mnie to nie ma bo trzeba zrozumieć ze to motto ma już kupę lat. Tam ze skrzynia ciężko chodzi, czy hamulce słabe szczegóły ;) Najważniejszy charakter którego nikt mu nie odmowi. Turystyczny, niezawodny sport(20tys km w jeden sezon)






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Alpinestars AMT-10

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Rebelhorn IMPALA

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Avon AV76 Spirit ST

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






SPIDI STS-3

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Rebelhorn Compass Air

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






ICON FIELD ARMOR

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0