10
OPINIA Honda NC750X DCT
10
OPINIA Autosol Metal Polish 75ml
1
OPINIA Scorpion EXO-1200 Air
9
OPINIA Scorpion EXO-1200 Air
9
OPINIA Scorpion EXO-1200 Air

NOWOŚĆ Seca X-Stretch Titanium

NOWOŚĆ Buse Rico
10
OPINIA Shima Strato
8
OPINIA Revit Dirt 3
4
OPINIA Shima X-Breeze 2
9
OPINIA Forma Freccia
Mamy już 19006 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Najnowsze
  opinie 
5

Barton Hyper 125 EURO 4
10

MotoSafe ALPINE
5

Bell Broozer
9

Triumph Tiger 1200 Explorer XC
10

Honda NC750X DCT
news
room 

NA
FORUM



2
Ostatni post przez: Chris2021, dnia: 2021-05-07

24
Ostatni post przez: marco, dnia: 2021-04-30

7
Ostatni post przez: Gość, dnia: 2021-04-21

19
Ostatni post przez: Krajan, dnia: 2021-04-15

0
Ostatni post przez: BartekMNC, dnia: 2021-04-05

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
0
0

Hej W którym miejscu w Bieszczadach są znaki drogowe Uwaga Niedźwiedzie?
3
3

Hej Znacie jakieś utwory, których nie banuje facebook i youtube. Co nie dodam to blokują mi...
1
1

Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę oleju na allegro? Szczególnie mam na myśli oryginalność produktu.
2
0

Hej, czy ktoś może polecić, jakąś ciekawą i krętą trasę po asfalcie dla BMW GS1200...
2
0

Ktoś coś jutro na przejażdżkę trasa Kraków-Zakopane? wyjazd z Krk koło 9-11 z McD na...
2
1

Dobry warsztat moto Sosnowiec i okolice, do wymiany opony, klocki, płyny itp,poleci ktoś???
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

09


Maj

09


Maj

09


Maj
🏍MOTO - JAKUSZYCE 08-09.05.2021🏍
Województwo Dolnośląskie

09


Maj

09


Maj
Integracja motoryzacyjna
Województwo Zachodniopomorskie

09


Maj

09


Maj
Rajderka z Moto-Misją do Kruszwicy
Województwo Kujawsko-Pomorskie

09


Maj




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 04-20-2021   Wieczorna przejażdżka
› 04-15-2021   Wyjazd na Burą Sukę do Jastrzębia 2021
› 04-14-2021   Sobotni wypad do Rabsztyna
› 09-13-2020   DK 63 Radzyń Podl.
› 07-11-2020   Most Stacha
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› Nowe zdjęcia miejsc

Pałac w Tworkowie

Wieża widokowa Piotrowice Wielkie

Wieża widokowa Piotrowice Wielkie

Wieża widokowa Piotrowice Wielkie

Wieża widokowa Piotrowice Wielkie

Rymanowskie wiatraki

Wieża widokowa

Rożnów, Grobowiec Piramida rodu Von Eben

Ośrodek Anpol - Stare Olesno



Najnowsze opinie
5
05.13.2021

Drugi Moto typu 125. Kupiony nówka w salonie. Po 500km wyrobiłem taką opinię: Super ALE brakuje mocy i to dosłownie... Z górki ok ale pod górę ciężko mu utrzymać chociażby 60km/h moja waga 95 przy 182cm wzrostu. Wygodna wyprostowana pozycja, zakręty cud i teren zbiera niczym rasowy cross. Hamulce mocne (tył zespolony z przodem) . Warto zmienić cylinder na 150(poprawia osiągi)




10
05.13.2021

Szał. Sa naprawde ekstra. Mam wersje Tour, jezdze turytycznie. Zdarza sie i kilkaset km dziennie. Dzieki radzie znajomego kupilam te dzyndzle i jest to najlepiej wydane 70 zl :) nie mam juz spuchnietego mozgu i nie jestem glucha po trasie (kask Shoei Neotec, szczekowy).
Jednoczesnie slysze wszystko wokol, ale w kasku juz nie dudni i nie swiszcze. Jedyne czego zaluje, to tego, ze mam za soba 27 000 km bez nich :D




5
05.13.2021

Od czego zacząć .Może plusy kasku, bo jest ich mniej.Kask jest dość lekki , całkiem dobre wykonanie wyściółki , łatwy montaż szczęki i szybki , kozacko wygląda. Według mnie to wszystkie jego zalety.Wady : jest cholernie głośny ,powyżej 90 km szum jest poprostu wkurwiajacy. Wieje z każdej strony a jak się jeszcze doda wentylację -to wieje mocno i huczy ,na dłuższą metę baniak pęka.Zapomnijcie o słuchawkach do uszu żeby sobie muzyczki posłuchać ,miejsce jest ale przewiewny wyciągną je wam z uszu .Słuchawki na stałe jest ciężko dopasować ,mi się udało .Niewygodne zapięcie pomimo regulacji.Osobiscie się zawiodłem kask ten nie kosztuje 500 zł a dwa razy tyle ale nie jest wart tej ceny.Jest mocno niedopracowany .Mam stary kask sharka openline i mimo 10 lat użytkowania on przy nim to limuzyna.




9
05.13.2021

Mam 44 lata motocyklami jeżdżę od dzieciństwa, średnio co 2 lata zmieniam moto. Tigera 1200 z 2013 mam od roku i chyba zostanie na dłużej.
Silnik poezja No może sam dół mógłbyć lepszy, ale to najlepszy silnik jakim jeździłem zero wibracji moc w każdym zakresie obrotów jeździsz na 6 biegu przez cały dzień. Prze wygodny jeżdżę nim ponad 400 km i jest ok nic nie boli moim zdaniem lepiej niż w gs 1200 (takiego ostatnio sprzedałem). Zawieszenie kanapowe ostatnio złapałem się że jechałem 1,70 zł po dziurawej drodze przez las.
Ma jedną wadę ten motocykl jest za ciężki ja mam 174 i ważę 80 kg jakby był wagi GS to byłby moto idealny. Lubię czasem wjechać w szutry i drogi polne.
Co do awaryjności nie wiem na razie nic się nie zepsuło.
Podsumowując moto do turystyki ideał, mocy nigdy nie braknie, ochrona przed wiatrem i deszczem Ok.




10
05.13.2021

Motocykl zakupiony w 2019 z przebiegiem 19 tys. rocznik 2015. wersja DCT
Od zakupu zrobiłem ponad 20 tysięcy, w tym 5 tyś po Alpach.
Sprzęt solidnie wyposażony: Gmole, wysoka szyba+deflektor, ładowanie telefonu, nawigacja, podwyższona kierownica, Handbary, tłumik Yoshimura, stópka centralna, Kufer centralny GIVI 45l + kufry boczne GIVI 2x40l i wiele innych.
Motocykl nigdy mnie nie zawiódł, w Alpach prowadził sie jak rower (niesamowity FUN), na autostradach bez problemu i na 4 ,5tys obrotów utrzymywałem ok 150 km/h licznikowe, miałem jeszcze zapas by wymijać wolniejszych. Do tego czułem się zrelaksowany "bez spiny" - POLECAM PODWYŻSZYĆ KIEROWNICĘ
Jednak najważniejsze to
1) NISKIE SPALANIE - cały wyjazd 5000 km wyniósł 900 na paliwo!!!
2) Łączna wartość załadunkowa - Zabrałem puchy, namiot, śpiwór, materac, ciuchy, narzędzia. - wszystko spakowane i jeszcze wolne miejsce zostało
3) Prowadzenie, przewidywalność - Aż zrobił się nudny
Wada,
Hamulce, mogły by byc wydajniejsze, aczkolwiek są pewne i zatrzymują motocykl gdzie trzeba




10
05.13.2021

Produkt bardzo skuteczny w polerowaniu kolektorów. Kosztuje pare złotych.




























1
05.12.2021

Z użytkowania byłam zadowolona, jest ładny ma tanie dodatkowe szyby, powłoka na blendzie pomimo braku użytkowania zaczęła się szybko łuszczyć i zdzierać, ale miałam ciemna szybę więc mi to nie przeszkadzało. Wszystko świetnie dopóki nie przyszedł czas w którym miał spełnić swoją podstawową funkcje - ochrona głowy w trakcie wypadku.
W trakcie wypadku mocowanie zapięcia kasku do skorupy odczepiło się, co skutkowało zsunięciem się kasku z głowy w samym środku zamieszania, a ja walnęłam niechronioną głową w asfalt.
Próbowałam się kontaktować z firmą przez sklep jak i bezpośrednio, jednak nie dostałam odpowiedzi na żadną z przesłanych wiadomości. To dużo mówi o podejściu firmy.
Jeśli szanujesz swoje życie nie kupuj tego, ani żadnego produkowanego przez tą firmę kasku.




10
05.12.2021

Pierwsze buty, które rozwiązały mój problem wysokiego podbicia stopy, zawsze musiałem się na chama wciskać i była to mega męczarnia. A tutaj cyk zamek puszcza linka się rozciąga, wkładam nogę na luzaku i zamkiem 4 razy przekrece i gotowe. Polecam wszystkim co mają wysokie podbicie.

Gość
A coś więcej? To buty które z założenia mają być mocno wentylowane, jak to wygląda? , jak z ochroną stopy? Wygodne w chodzeniu i na moto? A nie tylko ze podbicie wysokie....




8
05.11.2021

Czemu nie 10? Bo nie urywają dupy.

Rękawice dobre, wygodne, wytrzymałe ( na razie przejechane około 3 tys km i jest ok), przewiewne. Ogólnie polecam, ale około 400 zł za rękawice? troche dużo.




4
05.11.2021

Kupiłem nowe w sklepie w Krakowie, przeżyły sezon, może półtora (około 2k km?)
Niestety jakośc to był dramat. Szybko mesh na palcach się przecierał, a na końcu przetarł się jeden z palców. Nie polecam.

Zmieniłem na revit dirt 3, jestem zadowolony.




9
05.11.2021

Buty wygodne do chodzenia, niestety dziś 30 st. przejażdżka ok. 80Kkm i stopy ugotowane, trasa 100-130km/h w jeansach wsadzonych do buta... może to powodowało brak powiewu....kolejną przetestuję ze spodniami na zewnątrz, choć jak pomyślę o kombiaku wsadzonym w buty to nie wiem...
Generalnie mogę polecić te buty jedne z szerszych w łydce dla tych co mają większy obwód od standardowych...po sezonie dorzucę opinię z kolejnymi spostrzeżeniami. :)




5
05.11.2021

Wentylacja konkretna, dobrze sprawdzają się w temperaturach 15-25stC, design całkiem ładny, jakość wykonania dupy nie urywa, ale trzeba zaznaczyć że to rękawice dla biedaków :) Jak ktoś ma kasę, kupcie Helda :D W lewej rękawicy wkurza jeden szew przy kciuku, trzeba odpowiednio ją założyć albo pewnie odciąć nadmiar materiału przy szwie. Regulacja w nadgarstku jest 2x za duża, nie wiem czemu Shima w krótkich rękawicach po raz kolejny projektuje rękawice które obejmą lufę od czołgu skoro rękawica krótka z założenia jest pod rękaw od kurtki a nie na. To są rękawice na sezon może dwa i do kosza, drugi raz raczej bym ich nie kupił. W sumie jedyna zaleta to wentylacja :)






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Rainers PS-3

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Spidi Breezy H2Out

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Spidi Netstream

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






G-Rider Classic

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Icon Anthem 2 Mesh

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






ICON 1000 Tuscadero

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Macna Durago

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0