8
OPINIA FreedConn T-Max S
5
OPINIA Caberg Duke 2
1
OPINIA Shima EXO Vented
5
OPINIA Lazer Rafale
9
OPINIA Romet Soft Chopper 2 125 EFI
10
OPINIA HJC I90
1
OPINIA Oxford Scremer XA7
5
OPINIA Junak M12 Vintage
4
OPINIA Midland BTX2 Pro Twin
Mamy już 19231 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Najnowsze
  opinie 
8

FreedConn T-Max S
5

Caberg Duke 2
1

Shima EXO Vented
5

Lazer Rafale
9

Romet Soft Chopper 2 125 EFI
news
room 

NA
FORUM



1
Ostatni post przez: Patryk, dnia: 2021-06-09

12
Ostatni post przez: gsr600, dnia: 2021-06-05

3
Ostatni post przez: Życzliwy, dnia: 2021-05-28

4
Ostatni post przez: Jakub, dnia: 2021-05-24

2
Ostatni post przez: Jakub, dnia: 2021-05-20

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
4
2

Witam, pytanie jaką kurtke, zbroje a może coś innego polecacie na te gorące dni.?
1
1

Siema mam zamiar sprawić sobie alfarad 250 na co zwrócić uwagę mówię tu o...
8
3

Witam Czy istnieje firma, która sprzedaje Auto Casco na motocykle, ale tylko od kradzieży?
3
0

Szukam kufry boczne do Hondy varadero xl 1000 może ma ktoś na zbyciu
12
5

Rękawice Held Desert II czy Rebelhorn Patrol Short czy może Adrenalinę SMX-2 ?
7
0

Czy istnieje możliwość złączenia znajomych z logowania Google i logowania Moto opinie? Pozdrawiam.
4
2

Jaki kask na Crossa wybrać w okolicach 200-300zł?
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

18


Cze
VII MOTOBiWAK 2021
Województwo Śląskie

18


Cze

18


Cze
WooReMka Reaktywacja 2021
Województwo Śląskie

19


Cze

19


Cze
Motoserce Warszawa 2021
Województwo Mazowieckie

19


Cze

20


Cze

20


Cze
Motoserce Chorzów 2021
Województwo Śląskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 04-20-2021   Wieczorna przejażdżka
› 04-15-2021   Wyjazd na Burą Sukę do Jastrzębia 2021
› 09-13-2020   DK 63 Radzyń Podl.
› 07-11-2020   Most Stacha
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› Nowe zdjęcia miejsc

Zabytkowy most

Punkt widokowy na jezioro Chojno

Wiatrak koźlak z 1819 roku.

Wiatrak koźlak z 1819 roku.

Wiatrak koźlak z 1819 roku.

Wiatrak koźlak z 1819 roku.

Wiatrak koźlak z 1819 roku.

Przełęcz pod Ostrą

Śluza Guja piaski



Najnowsze opinie
8
06.16.2021

Sprawdza się super podczas jazdy, ale niestety nie mogę go sparować z telefonem. Próbowałam na kilku różnych modelach i niestety interkom nie jest widoczny. Czy mieliście podobny problem ktoś wie co można z tym zrobić?




5
06.16.2021

Kształt fajny, agresywny, wygodny, zgrabny, dobrze wykonany. Podnoszenie i blenda mimo rożnych opinii dla mnie również na dobrym poziomie. Pin lock w zestawie też fajnie spełnia swoją role.
Wady: jest głośny, prawie jak otwarty lub jak mój stary badziewny kask za 100 zł. Zamiast przyznać że tak jest sprzedawcy proponują zatyczki do uszów. 20 lat jeździłem bez stoperów i teraz gdy przechodzę niby na wyższy poziom ktoś mi wciska coś takiego??? Chore myślenie jak dla mnie. Druga wada to otwory na intercom. Kupiłem najpopularniejszy zestaw na rynku i musiałem ciąć styropian w kasku żeby wpasować słuchawki. Przy 100km/h szumy są takie że praktycznie intercomu nie da się już używać bo nic nie słychać. Druga osoba z intercomem jadąca obok w kasku innej firmy za porównywalne pieniądze słyszy wszystko głośno, wyraźnie i pyta dlaczego krzyczę jej do uszu. Z tego co kojarzę wysoka ocena tego kasku jest na skorupę a nie na cały kask z czego wiele osób nie zdaje sobie sprawy. Drugi raz kupiłbym na pewno inny kask.




1
06.15.2021

Podeszwa wykonana z gównolitu. Mam je niecałe 2 miesiące . Podczas otwierania stopki but wpadł mi w nią tak gleboko ze miałem problem z wyciągnięciem nogi. A miała być wzmacniana podeszwa. Nie polecam.




5
06.15.2021

Kupiłem minionej zimy, więc model 2020 a jest już 2021 z nowym wizjerem i pinlock'iem. Generalnie skorupa i wyściółki solidnie wykonane. Ma miejsce na słuchawki z intercom. Jazda tylko w korkach do uszu. W czasie dużych prędkości nic nie telepie itd.. Problem zaczyna się przy pinlocku. Oprócz tego, że spełnia swoją funkcję i wizjer nie paruje to po pierwsze górna krawędź pinlocka przy bardziej aktywnej pozycji na golasie a na sporcie to już w standardzie, wypada dokładnie na horyzoncie wzroku ( tam gdzie patrzysz). Nie da się tego ominąć. Pinlock jest za wąski w sensie jego wysokości a dwa, naciska na mocowania pinlocka w wizjerze i powoduje pękanie wizjera wokół tych plastikowych śrubek przytrzymujących pinlock. Oczywiście można reklamować ale takie fakty. Pinlock potrafi też dotykać miejscowo wizjera powodując takie specyficzne plamy. Subiektywnie jakby wizjer wykonany był że zbyt miękkiego tworzywa i przy otwieraniu mocno się wygina, powoduje naprężenia pinlocka a w efekcie jak wyżej. Żeby nie było mam dwa takie kaski w rodzinie, kupione w dwóch różnych sklepach, pinlock zakładany w obydwu przypadkach przez obsługę sklepu i jest dokładnie tak samo. Nie wiem co zmieniono w wizjerze i pinlocku w modelu 2021 ale warto zwrócić na to uwagę. Gdybym miał go kupić drugi raz kupił bym bez pinlocka a najprawdopodobniej wybrał inny kask w podobnej cenie z pinlock'iem gdzie takich problemów nie ma. Szkoda, że nikt z testerów, blogerów, redaktorów z internetu nie wspominał o tym problemie, bo wtedy na bank mój wybór byłby inny a na pewno nie kupiłbym do niego pinlocka za dodatkowe 120 PLN, co wtedy daje już cenę za model w podstawowym malowaniu ponad 600 PLN. Pozdrawiam.

Gość
W tym kasku pęka szyba nawet bez pinlocka właśnie wymieniłem druga i jest to samo.Dodam że jest bardzo głośny tzw.szumy




9
06.15.2021

Zakupiłem ten motocykl w 2020 r. Kupiony u dealera w Krakowie. Zrobiłem nim 1000 km. Nie miałem w stosunku do niego za dużo wymagań (cena ok 6 tyś). Generalnie się nie zawiodłem. Jeździ, skręca hamuje. Denerwują mnie delikatne wibracje w okolicach zegarów przy wyższych obrotach ale to pewnie jakiś źle umocowany plastik.

Zdarzyło mi się zablokować skrzynię biegów ale jest jeszcze na dotarciu.

Przyjemny mały zwinny moto na miasto i krótkie dojazdy. Przyjemnie się nim jedzie do 75-80 km/h a spalanie w mieście zamyka się w 2,5 l/100 km.




10
06.14.2021

Cichy, Dobrze wykonany. Polecam jestem bardzo zadowolony. Wśród średniaków super. Nie spodziewałem się wygodny. Wizjer w górę mógłby być ciut wyżej ale nigdy nie może być idealnie. Przesiadka z integrala LS2 Breaker, różnica ogromna.




1
06.14.2021

Cena sugerowała że blokada z alarmem będzie działać bez problemu. Jednak okazało się że alarm włączał się bez powodu, zacinał się i nie pozwalał na ponowne zamontowanie nawet po godzinie od zdjęcia - zaczynał wyć podczas próby zamontowania. Wymieniłem kilka razy baterię bo po 3dniach po założeniu nowej (drogiej dobrej baterii) zawsze zaczynały się jaja i blokada zaczynała wydawać ciągły cichy piskliwy dźwięk.




5
06.14.2021

Licznik abstrakcyjnie zawyża z opciążeniem tylko 60 procent dopuszczalnej masy całkowitej jedzie 85-88km/h według pomiaru GPS. A na liczniku 112km/h. To jest vmax przy normalnej bez wietrznej pogodzie. Przy wyższych obrotach ma nie akceptowanie duże wibracje. Amortyzatory bez problemu dobijają na większych dziurach.




4
06.13.2021

Interkomu używam od dwóch sezonów, używałem go spokojnie, przede wszystkim do słuchania muzyki i myślę że mogę coś powiedzieć. Interkom jako nowy przyszedł wadliwy - nie był w stanie wysyłać dźwięku na dwa głośniki - niezależnie od konfiguracji podpięcia jeden nie działał. Słabo świadczy to o kontroli jakości ale jest do przełknięcia - dostałem nowy interkom. Podczas użytkowania wykazywał się w miarę dobrą jakością dźwięku - muzyki (subiektywnie 7/10, ale szału nie ma jak w pierwszej opinii wyżej, która według mnie jest kompletnie wyssana z palca) . Dalej, podobnie jak inny oceniający odnotowałem okropne działanie przycisków - wymagają wykorzystania naprawdę sporej siły i nie ma tu mowy o ergonomii. Na pochwałę zasługuje bateria, wystarczyły 2 ładowania na sezon. Bardzo pojemna. Po niecałych dwóch latach użytkowania przyciski głośności nagle wpadły do środka urządzenia i przestały działać. Nie kupię urządzenia tego producenta po raz drugi, nie za tą cenę. Na tą chwilę czekam, jak producent odniesie się do kolejnej reklamacji.




8
06.13.2021

w mieście gdzie i tak nie rozpędzisz się za bardzo - sprawdza się świetnie
w trasie nawet nie długiej gdzie jedziesz poprostu nic się nie dzieje - jazda może nużyć. i szukasz wygodniejszej pozycji do siedzenia.
równie dobrze jeździ się na miejscu kierowcy co pasażera. (przynajmniej przy moim wzroście 183cm)
lampa wymagała regulacji. na pusto ok ale pod obciążeniem świeciła w niebo
hamulce przyzwoite - a wręcz na ten motocykl to brzytwa. nożny hamulec jest zintegrowany z przednim kołem - i hamuje oboma na raz
najbardziej zadowala wizyta na stacji paliw gdzie po przejechaniu 350km próbujesz wlać za okrągłe 50zł a tu się nie mieści.




1
06.12.2021

Po krótkim czasie użytkowania w mieście się popruły i to tyle jeśli chodzi o jakość za 300 zł. Nie skuszę się już na Spidi.

Anqa
To miały być moje kolejne rękawiczki ale po tej opini nie będą :) Dziękuje za recenzje i zdjęcia.




3
06.12.2021

Nakładki wytrzymały jedynie kilka (zdecydowanie nie kilkanaście) minut w ulewnym deszczu, nim przepuściły wodę.
Na przestrzeni kilkunastu godzin jazdy zgubiły znaczną część nadrukowanych od środka wypustek, zwiększających przyczepność.
Niby lepiej, niż nic, ale nie zapewniają suchych dłoni.

Na plus: są odpowiednio długie.
Na minus: i tak manetka czasem mi się wyślizgiwała. To normalne, ale chcę nadmienić, że ten nadruk po wewnętrznej stronie, bynajmniej nie zapobiega temu.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Buse Murano EVO

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Alpinestars Burston

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






IXS Cruiser

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kierownica Renthal 1,1/8 CALA MX TWINWALL 997

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Kymco New Like 125i

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Icon Hypersport 2

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Naxa S22

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0