9
OPINIA Suzuki DR 125 SE
9
OPINIA HJC I90
9
OPINIA HJC I90
9
OPINIA Held Travel 5
10
OPINIA Caberg Levo

NOWOŚĆ L&J Rypard KSM045

NOWOŚĆ Course Pacer

NOWOŚĆ Spyke Milano Man 2.0

NOWOŚĆ Romet Ogar 202 Fi

NOWOŚĆ Shark EVO GT

NOWOŚĆ Held 9250 Balaclava
Mamy już 18636 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Najnowsze
  opinie 
9

Honda NTV 650
9

HJC I90
9

Held Travel 5
10

Caberg Levo
9

Suzuki GSX 1400
news
room 

NA
FORUM



16
Ostatni post przez: Polex, dnia: 2021-02-22

2
Ostatni post przez: Adam010203, dnia: 2021-02-22

32
Ostatni post przez: gosc, dnia: 2021-02-16

13
Ostatni post przez: gosc, dnia: 2021-02-16

2
Ostatni post przez: zbyszek , dnia: 2021-02-08

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
3
0

czy jest mozliwosc tuningu modulu {ecu}
3
1

No i mamy nową aktualizację na Androida :) Jeśli nie widzicie zmian to wejdźcie w...
8
8

Jest to wykres z hamowńi niech mi go ktoś kto ogarnia ten temat wytlumqczy od...
3
0

Widzę że logowanie jest naprawione ale został jeden błąd w aplikacji - jak chcę dodać...
5
5

Witam Panowie, jestem tu raczkujący. Mam pytanie czy jest gdzieś dział kupie-sprzedam ? Mam na...
8
4

Jakie opony założyć do Varadero 125 , 60% asfalt i 40% leśne drogi ?
5
3

dodam tylko ze jest motocykl jest używany szosowo a nie torowo
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

27


Lut

27


Mar
X Targi Motocyklowe we Wrocławiu 2020
Województwo Dolnośląskie

10


Kwi

10


Kwi

10


Kwi

10


Kwi

14


Kwi

18


Kwi




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 02-25-2021   Łapanie pierwszego słońca ;)
› 09-13-2020   DK 63 Radzyń Podl.
› 07-11-2020   Most Stacha
› 07-11-2020   Most Stacha
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› Nowe zdjęcia miejsc

Mini rynek z browarem, pizzeeriami i restauracji.

Muzeum Dworek Walewskich

Debrzno lotnisko

Pałac w Minkowskich

Cementowanie Grodziec

Zaporna na rzece Inguri - Gruzja

wietrzychowice

Obóz zagłady w Chełmnie nad Nerem

Krzyż Ks. Jerzego Popiełuszki.



Najnowsze opinie
9
02.27.2021

Kupiłem już drugie moto charakteryzujące się tym klasycznym wyglądem.Poprzednio była to NTV 650 z 92 roku.Sprzedałem,żałowałem i...kupiłem właśnie Revere na rynek niemiecki z pełną owiewką.Różnica jest taka,że poprzednia miała więcej mocy 44 kw,czerwona ma 37 kw co jest odczuwalne.Na szczęście można to odblokować i chcąc zachować oryginał w kwitach chyba na tym poprzestanę.Co do moto to nic więcej niż moi poprzednicy nie napiszę bo temat wyczerpany.Jestem bardzo zadowolony.Motocykl o którym się mówi,że mechanicy go nie kochają bo praktycznie niewiele przy Nim roboty.Polecam dla tych nie za wysokich(ja mam 171 cm wzrostu) .Coraz mniej jest tej klasycznej Japonii i warto,pośród wszechobecnego plastyku mieć takie moto dla siebie.Nawet jako drugie.




9
02.26.2021

Jak w tytule, świetny stosunek ceny do jakości. Kupiłem dla siebie i żony. Przesiadłem się z IS MAX II i jest ogromna poprawa, nie są to tylko kosmetyczne zmiany. Kask jest cichszy, lepiej wykonany, bardziej ergonomiczny. Lepsza szybka, poprawiona blenda. Z minusów to chyba wentylacja jest trochę mniej wydajna niż w IS MAX II. Poza tym - polecam!




9
02.26.2021

Rewelacyjne rękawice. Wygodne, dobrze wentylowane, pełne protektorów. Skóra kozia robi robotę. Jedyny minus to zapach tych rękawic, jest dość intensywny i potrzebują kilku przejażdzek żeby dobrze się ułożyć na dłoni. Ale już kiedy to zrobią to w ogóle człowiek zapomina że je ma na rekach :) Zdecydowanie polecam, sprawdzą się na długich trasach i przejażdżkach po okolicy czy po mieście. No i rzepy - ultra mocne!




10
02.25.2021

Szukałem dobrego kasku szczękowego przez 3 tyg.
Przewertowałem internet w opiniach i filmach na yt. Poprzez wszystkie hjc, bell, nolan i inne. Już prawie kupiłem nolan n100-5. Przypadkowo trafiłem na caberg. Pomyślałem pewnie słaby kask bo mało znany, przynajmniej dla mnie. Wpisując w Google wyskakują inne. Wreszcie na motobanda był i nim film i się zdecydowałem. Myśle 1600 zł to nie mało ale kupiłem. Kask poprostu wspaniały. Nie mogę nic złego napisać. Blenda szczeka wentylacja działają wspaniale. No i oczywiście cichutko 😀
Polecam wszystkim jako następny bądź pierwszy kask.




9
02.24.2021

Jest to mój trzeci moto powyżej litra i pierwszy czterocylindrowy. Motocykl z niesamowitym silnikiem, wygodny. U mnie spalanie 5,5 - 7 litrów, opony i napęd zjada jak każdy w tej klasie - zależy to od stylu poganiania przez kierownika. Koszty eksploatacji - dla mnie normalne a nawet tanio ale przeglądy robię sam. Napraw nie ma bo się nie psuje.




9
02.24.2021

Bardzo dobra opona. Po zmianie ze starego kwadratowego Laserteca moto zyskało na zwrotności, dosłownie skręca jak rower. Szybko się grzeje, świetnie hamuje i 3ma w zakręcie jak głupia, tylko trzeba przełamać strach bo moto chętnie się kładzie, ale daje dobre info co się dzieje z oponą. Dużo szybciej pokonuje teraz zakręty i czuję się bardzo pewnie. Polecam mimo, iż kupiłem jako nowe 2 letnie.

Gość
Dałem 9 bo nie da się kupić całkiem świeżej opony, tylko najnowsze są 1,5 roczne. Dodatkowo środek opony dosyć szybko znika, gdyż jest to miękka opona, ale przyczepność bajka, coś za coś.




7
02.24.2021

W moim posiadaniu 3 sezony rocznik 2011 -
z plusów:
to przede wszystkim heble !!!
szyba- jak toś wspomniał załatwia dodanie deflektora lub zmiana na turystyczną, wał kardana,
opcja "S"- zdecydowanie jedyna słuszna :)),
Jeżdżone we 2 osoby z pełnym załadunkiem kierownik słusznej wagi czyli grubo ponad 100 kg i motocykl zajebiście daje radę.
spalanie - jak mawiają jak kręcisz tak masz - u mnie tak jak wspomniałem powyżej średnia zawsze 6,5 litra - prawej ręki nie oszczędzam :PP. Zdarzyło się i rekreacyjnie pojechać wyszło 5,7 litra/100. Więc wynik ok. (GS ADV 1200 potrafił wziąć 5 litrów - tutaj przewaga znaczna)
MINUS: w moim roczniku niestety ale kontrola poziomu oleju!- potrafi zassać (dlatego -2 gwiazdki)- przy autostradzie powyżej zalecanej prędkości :)) potrafi wziąć. na 3000kilosow musiałem zrobić dolewkę 0,5litra. (niby norma - ale mnie wkurza)
silnik - przywykłem ale więcej kucy by się przydało opcja 130 byłaby elegancka.( - 1 jedna gwiazda )
W mojej skromnej opinii motocykl jest fajnym turystyk-iem wartym zakupu.




10
02.24.2021

Mam NT700VA od czterech sezonów. Używany na co dzień na dojazdy do pracy, trochę wycieczek po Polsce i kilka dłuższych wyjazdów po ok 3000km. W sumie ponad 12k km / rok.
Motocykl niezawodny - nigdy nie miałem problemów technicznych w trasie. Praktycznie bezobsługowy - wał kardana jest doskonałym rozwiązaniem. Bardzo wygodny zarówno dla kierowcy jak i pasażera, dzięki swojej masie i regulowanemu zawieszeniu dobrze wybiera nierówności. 5-stopniowa regulacja wysokości szyby (po lifcie z 2008r). Owiewki doskonale chronią przed warunkami atmosferycznymi. Ma kufry o dużej pojemności, które w dodatku są połączone - można przewieźć wędkę, czy rakietę do tenisa ;) Poręczne schowki przy kierownicy, czytelne zegary łącznie ze stanem paliwa. Wbudowane gmole.

Wady:
Przeznaczony do turystyki po drogach utwardzonych, na luźnej nawierzchni czuć dużą masę i geometrię szosową - pojedzie, ale trzeba uważać.
Powyżej 140km/h z plecaczkiem zaczyna brakować mocy.
Brak regulacji wysokości siedzenia - raczej dla osób poniżej 185cm, choć znam wyższych, którzy sobie chwalą.
Silnik dość czuły na jakość i ilość oleju - problem z pierwszym biegiem, ale gdy już wiesz o co chodzi, problem znika.




2
02.24.2021

MOto miałem z wloch nie wygladało na powypadkowe bylo zadbane w pięknym czarnym kolorze z 2002 roku, przebieg 60 k jezdziłem nim rok. sprzegło zaczeło hałasowac przy 63k wymiana kosza bardzo droga. przy 65k pojawił się wyciek z pompy wody podobno czesta przypadłość koszt naprawy 500zł uszkodził sie silnik od zaworu exup bo zawór stanął 200zł. pocący sie tylny amortyzator wymiana na używkę 300zl. drugi bieg nie zawsze się dobrzez zapinał czasem przy przyspieszaniu wskakiwał luz trzeba było robić to uważnie, lubiła sobie żłopnąć oleju i to nie koniecznie przy odkręcaniu - wyprawa w bieszczady 700km i pól litra musiałem dolać . Moto fajne ale juz leciwe i trapią go problemy starego sprzętu. teraz chyba brał bym pod uwagę xj6 bo w tych pieniądzach mozna kupic moto 10 lat młodsze niestety połowe słabsze . Jak dla mnie kierownica za daleko a była oryginalna kolana mocno podkulone. Osiągi zadowalające jak na tak cieżki motocykl odpycha sie dobrze. wygoda - ciezki w manewrowaniu przestawianiu na parkingu raczej dla duzych chłopów (mam 185/90kg) zawias twardy regulacja nie wiele dawała. heble bardzo dobre nawet przy tej masie




9
02.23.2021

Mam klocki bonyfish i nie mam problemu nie piszczą i nie zdzierają tarcz dlaczego taka niechęć do tego produktu czy trzeba mieć zaraz Brenno czy inne super cuda jak nie umiesz jeździć to klocki ci nie pomogą




9
02.23.2021

Lubię jednocylindrowce więc do wibracji i trzymania obrotów pow. 2500 już się przyzwyczaiłem. Mój ładnie przyspiesza do 160km/h, ale taka racjonalna prędkość przelotów to do 140. Spalanie ok.5,5l. przy prędkości 100-120. Praktycznie bezawaryjny sprzęt jeśli trafimy zadbany egzemplarz. Ja przez trzy lata zrobiłem prawie 30tyś przebiegu i poza normalnymi wymianami eksploatacyjnymi nic się nie dzieje. Polecam na codzienne dojazdy, czy okazjonalne latanie, także w lekkim terenie. Na miasto bardzo poręczy.




8
02.22.2021

Zrobiłem tym motocyklem kilka tysięcy i sprzedałem. Mam co do tego motocykla mieszane uczucia. Sprzedałem go nie dlatego, że to brzydki albo kiepski motocykl, po prostu to nie było to czego oczekuję od maszyny. Ładny jest, rzędówka i niska masa pozwala spokojnie konkurować pod względem przyspieszenia i prędkości z cruiserami o dużych pojemnościach. Na pewno do turystyki się nie nadaje, a już we dwoje to tragedia. Producent nazywa go miejskim cruiserem wiec nie wiem po jaką cholerę 6 biegowa skrzynia? Moto fajnie startuje, ale ma krótkie niskie biegi. Prowadzi się jak rower lekko, łatwo i przyjemnie, ale niech no tylko się trafi jakiś asfalt z górkami i dołkami trudno tyłek utrzymać w siodle. Podsumowując bardzo fajne moto, które z cruisera ma tylko pozycję kierowcy i nic więcej. Nawet przy maksymalnie wysuniętych setach dla osób powyżej 175 cm motocykl jest za mały.

mic4791
Zapomniałem dodać, że naprawdę mało pali przy spokojnej jeździe nawet 3,5l, a żeby spalił 5,5 to już naprawdę trzeba dać mu po zaworach.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



L&J Rypard KSM045

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Course Pacer

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Spyke Milano Man 2.0

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Romet Ogar 202 Fi

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Shark EVO GT

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Held 9250 Balaclava

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Interkom Biketec Spirit

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0