NOWOŚĆ Honda CMX 1100 Rebel

NOWOŚĆ Yamaha R6 Race

NOWOŚĆ Plecak Shima AYRO

NOWOŚĆ Adrenaline Pyramid 2.0 PPE

NOWOŚĆ IXS Orca Evo
9
OPINIA Benda STREET D 125

NOWOŚĆ BMW Rider

NOWOŚĆ IXS Arctic Gore-Tex

NOWOŚĆ Spidi NK5 H2Out

NOWOŚĆ Revit Aquila H2O

NOWOŚĆ Icon Alcan WP3
Mamy już 18305 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Najnowsze
  opinie 
10

LMX RFZ Elite S 150cc Pit Bike
9

Benda STREET D 125
2

Shima SX-2
9

Shima Inverno
10

Suzuki DR 125 SM (2008-2013)
news
room 

NA
FORUM



11
Ostatni post przez: Shimon, dnia: 2020-11-23

4
Ostatni post przez: Szumak, dnia: 2020-11-05

16
Ostatni post przez: Pietro, dnia: 2020-10-14

10
Ostatni post przez: Klocuszek, dnia: 2020-10-06

2
Ostatni post przez: KenvosBMW, dnia: 2020-10-02

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
3
2

Cześć Planuje kupno motocykla do 20 tysięcy na kategorie A2. Używki wchodzą w gre - co...
3
1

Cześć :) Znacie jakiś patent na podnośnik do CMX 500 oprócz wymiany wydechu na akcesoryjny?
7
1

Witam wszystkich, na oku mam vstroma 650, 2003rok z przebiegiem 45000 jest on w automacie...
17
5

Cześć Jakie polecacie robić ćwiczenia aby jazda na motocyklu była mniej męcząca i przyjemniejsza?
7
3

czujnik zmiany biegów,czy to trudne do załozenia i kto jesli wiecie moze to zrobic?
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

12


Gru
Motomikołaje Chorzów 2020
Województwo Śląskie

24


Kwi




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-13-2020   DK 63 Radzyń Podl.
› 07-11-2020   Most Stacha
› 07-11-2020   Most Stacha
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› Nowe zdjęcia miejsc

wietrzychowice

Obóz zagłady w Chełmnie nad Nerem

Krzyż Ks. Jerzego Popiełuszki.

Port Dobrzyń

Brochów - kościół obronny

Tężnia solankowa - Truskawka

Wieża ciśnień - Tuszyn

Wieża ciśnień - Tuszyn

Wieża ciśnień - Tuszyn



Najnowsze opinie
10
11.25.2020

Świetny sprzęt, mocny silnik, mocna rama z aluminiowym wahaczem. Świetne zawieszenie firmy volt fajnie wybiera nierówności. Fajny wygląd mój jest w malowaniu ktm. Bardzo polecam




9
11.25.2020

Witam, dopiero co nabyłem tą chińską pszczółkę :) Moje pytanie brzmi czy może macie jakąś stronę z częściami do Bendy Street 125?? Proszę o info




2
11.24.2020

Przerobiłem dwie pary tych butów, czarno-szare i brązowe.

Zalety:
+ bardzo wygodne, zarówno na moto, jak i do chodzenia
+ wygląd (kwestia gustu) - jak cywilne buty, naprawdę fajne do jeansów
+ doskonała wentylacja

Wady:
- fatalna jakość...

W brązowych bardzo szybko się wytarło miejsce, którym operuje się dźwignią zmiany biegów (mimo że jest ogumowana). Po 500km wyglądało jakby buty miały dziesięć razy większy przebieg - to miejsce jest wykonane z miękkiego zamszu, nie ma prawa wyglądać inaczej, natomiast dlaczego producent zastosował taki materiał do ciągłego, wielokrotnego kontaktu z dźwignią zmiany biegów...? Do tego na prawym bucie (przód, miejsce zginania) puścił szew i zrobiła się przerwa między częściami materiałowymi.

Producent/importer uznał reklamację - buty wymienione na czarno-szare.

Tym razem na lewym bucie, w pobliżu miejsca, gdzie zgina się podeszwa przy chodzeniu - rozlazł się materiał... Dosłownie rozchodził się w rękach. Producent/importer ponownie uznał reklamację.

Obecnie mam inne trampki i jest ok.

Obie wady,w obu parach ujawniły się po krótkich przebiegach, użytkowanie rzędu 500km. Zazdroszczę tym, którzy trafili na lepsze egzemplarze - buty naprawdę wygodne, praktyczne, w rozsądnej cenie. Chciałbym, żeby były wykonane odpowiednio, bo taka jakość sprawia, że po prostu nie nadają się do użytkowania.
Plus - za podejście do reklamacji i szacunek do klienta.




9
11.24.2020

Zaznaczam, że opisuję na razie pierwsze wrażenia. Do tej pory jeździłem w rękawicach sezonowych bez membrany i bez wentylacji. Dłonie mam takie, że dobrze znoszą niskie temperatury więc przy jeździe 2x50km w 3 stopniach na plusie, rękawice bez membrany dawały radę, w dłonie było tylko chłodno, trochę zimno, ale na tyle, że w ogóle to nie wpływało na zręczność dłoni.
Mimo to kupiłem zimówki shimy.
Są bardzo grube, wątpię by istniały na rynku grubsze rękawice. Dotykowo bardzo przyjemne, w środku jest polar. Wizualnie są ładne i sprawiają wrażenie bardzo porządnych. Po nałożeniu ich na dłonie, czuć, że są sztywnymi rękawicami, da się zginać palce, ale te rękawice z racji grubości, sztywności, próbują wyprostować palce, co teoretycznie może sprawić, że przy dłuższych trasach nie będą komfortowe.
Na razie zrobiłem w nich jedną jazdą około 50km przy jakichś 6C i drugą, połowę mniejszą, dwukrotnie, też przy 6C, to chłodu żadnego nie odczułem, ale dla mnie to jeszcze zbyt wysoka temperatura, poczekam aż będzie bliżej okolicy 0C, czyli 2-3C, dopiero wtedy będę wiedział czy dobrze izolują i w przyszłości dorzucę tu komentarz lub kolejną opinię.
Przycisk kierunkowskazu o dziwo czuć dobrze. Samo trzymanie dłoni na kierownicy nie jest zbyt wygodne, lewa dłoń leży dość wygodnie, prawa mniej wygodnie, może za względu na rolgaz. Przy jeździe do 50km raczej to jeszcze nie powoduje wysokiego dyskomfortu, w ciągu najbliższych tygodni sprawdzę to i opiszę czy faktycznie tak jest, a póki co ze względu na sztywność rękawic, sugeruję wstrzymać się z zakupem lub wybrać jakieś droższe rękawice z membraną, ale nieco cieńsze




10
11.24.2020

Jeśli ktoś szuka na początek swoje rozrywki z motoryzacja to jest idealny motocykl. Mało usterek, mało spała i do tego bardzo cichy. Gorąco polecam (:




3
11.22.2020

Motocykl bardzo kiepsko wykonany.
Plastiki niskiej jakości.
Opony to tragedia na mokrym asfalcie trzeba być ultra ostrożnym
Urywające się szpilki od kolanka wydechowego.
Motocykl się rozkręca od wibracji.
trzeba mu najlepiej pozaklejać wszystkie sruby.
Wibracje od 80km/h licznikowych takie że traci się czucie w rękach na dalszych dystansach.
Licznik kłamie jak żaden inny. Pokazuje 120km/h w rzeczywistości na gps 95.

Z pewnością motocykl nauczy nawet kobietę mechaniki gdyż inaczej nie dojedzie do domu.
Łańcuch z gównolitu do wymiany po 10 tys km.
Hamulce istnieją i ich skuteczność to PRL
Zawieszenia istnieją i jakoś działają.

Trzeba mieć dużo szczęścia przy zakupie tego motocykla. Albo kupisz taki który po wymianie.
Zaworów
tłoka i pierścieni
Uszczelniaczy
zębatek i łańcucha *5
całej instalacji elektrycznej
śrub
stu żarówek
linek
dokupieniu 200 śróbek i nakrętek zrobi 60 tys km po czym się rozsypie.

Albo kupisz taki w którym po przebiegu 20 tys km urwie się zawór i kompletnie rozwali silnik.

WIĘCEJ INFORMACJI POD http://mnich777.blogspot.com/p/historia-k125.html
Gość opisywał każdą naprawę.

Profil użytkownika

Chyba nie umiesz czytać - 31 tys. km to Nowa głowica (kompletna, z zaworami, sprężynami, dźwigienkami), Nowe przednie zawieszenie (kompletne lagi z goleniami). Reszty nie chciało mi się czytać, ale sporo to rzeczy eksploatacyjne i to jest fakt.

GoAdek
gość Twoja Stara sam sobie zaprzecza, pod tym linkiem były same czynności obslugowe, zero poważnychh awarii aż do 60tys km..




5
11.22.2020

NIE MIAŁEM OKAZJI JEŹDZIĆ TYM MOTOCYKLEM.
Ale kilka lat temu wybrałem się na rajd terenowy startowały 3sztuki 800cm3
W 2 !!!!!!! padła pompa paliwa i nie ukończyli rajdu. Żaden motocykl nie miał więcej przejechane niż 30 tys km.
Byli to pierwsi właściciele.
Nowe motocykle i takie buble.
Jeszcze za te pieniądze.




6
11.22.2020

Wersją S zrobiłem około 1 tys km.
A więc mogę się wypowiedzieć na temat motocykla. Ten motocykl niczym mnie już nie zaskoczy.
Jest lekki i to jego poważna zaleta.
Ma w zupełności wystarczające osiągi do codziennej jazdy.
Stabilny do jazdy na wprost.
Tani w zakupie.
_elastyczny silnik

_minusy
-Trzeba wręcz używać siły aby wchodził w zakręty.
Zbyt miękki przód jeśli ważysz 100kg to już masz połowę skoku amortyzatora schowane.
Dobija na większych dziurach.
Słabe hamulce przednie z nie wyczuwalnym wyraźnie progiem zadziałania.
Niestabilny w szybkich łukach.

Podnoszenie koła to mit chyba że ważysz 50kg z ciuchami i masz 150cm wzrostu.
Blokowanie tylnego koła po nagłym odjęciu gazu to mit chyba że (patrz powyżej)

Przeciętniak który niczym się nie wyróżnia i jest nudny. Najgorsze co może człowieka spotkać w motocyklu to liniowe oddawanie mocy jak w tym przypadku.




9
11.22.2020

Mam172 cm wzrostu i72kg wagi więc nie jestem kawał chłopa no wiek 60l. Polecam moto dla osób o mniejszych gabarytach lub dziewczyn bo inaczej kawał chłopa na moto wygląda jak na psie.Waga moto pozwala szybko go podnieść po nieoczekiwanej przewrotce. Moto wyjątkowo bezawaryjne prowadzi się wzorowo spalanie przy emeryckiej jeździ niecałe 5l.Latałem? na bandziorze 1200 oraz honda CBF 600 ale bez szpanu i do spoko jazdy polecam. komfort super bezawaryjność super spalanie super przyśpieszenie po 70000 tyś super Polecam dla osób bez zbytniej zaciętości sportowej Dziewczyny Faceci oraz osoby które czerpią frajdę z zjazdy z sporą mocą ale bez zaciętości sportowej




10
11.22.2020

Jedna z ciekawszych propozycji motocykla sportowo-turystycznego. Poręczność rewelacja, pozycja dla wyższych wymaga raczej adapterów, dynamiczne moto o doskonałych hamulcach....trzeci egzemplarz w posiadaniu teraz 1250 trzeba będzie potestować.

Drzewo
Trochę mnie to zdziwiło, że polecasz i dajesz 1 :) Poprawiłem :) Dzięki za wpis. Pozdrawiam.

Gość
Ocena miała być 10 a nie 1




9
11.20.2020

Bardzo fajny motocykl turystyczny dla średnio-wymagających .
Można zrobić naprawdę duże przebiegi dbając tylko o podstawy serwisowe (olej,filtry,świece,luzy,regulator,klocki,łańcuch) i spokojnie moto przeleci 150000km i więcej bez większych ingerencji. Szkoda że na naszym rynku są modele ,które mają po "20-30 tys.km i ok.21 lat" a rzeczywistość masakra.
Polecam ten motocykl.




8
11.19.2020

Posiadam kurtkę w wersji fluo. Używam już drugi rok i jestem bardzo zadowolony. Zaliczyła 8h jazdy w ulewie (oraz wiele krótszych, po 1-3h) - ani raz nie przemokła (nie liczę kilku kropel z kasku za kołnierz czy przy mankietach gdy nie używałem rękawic wodoodpornych). Wykonanie w porządku: nic się nie psuje, zamki chodzą jak należy, rzepy też, ma wygodną podszewkę i przemyślane "zakładki" nie wpuszczające wody. Łatwo się ubiera i reguluje, nie ogranicza ruchów i nie przeszkadza w jeździe.
Minusy trzy:
- brak oddychania (do wybaczenie przy cenie 100,- i 100% wodoodporności),
- łatwo łapie brud (wybierając fluo wiedziałem na co się piszę wiec to w sumie nie minus),
- trochę workowaty krój (ale taki musi być by pod spód zmieścić sporą kurtkę z ochraniaczami i podpinką).






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Honda CMX 1100 Rebel

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Yamaha R6 Race

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Plecak Shima AYRO

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Adrenaline Pyramid 2.0 PPE

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






IXS Orca Evo

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






BMW Rider

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






IXS Arctic Gore-Tex

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0