NOWOŚĆ LS2 OF573 Twister

NOWOŚĆ Tarcze hamulcowe SBS Standard 5XXX

NOWOŚĆ NOX Airdynamic

OPINIA Yamaha XV 750 Virago

OPINIA Suzuki VZ800 Marauder

OPINIA Romet ZXT 125

NOWOŚĆ Triumph Tiger 900 GT

NOWOŚĆ Richa Touareg II

NOWOŚĆ SWM RS 300 R

OPINIA Schuberth S2

OPINIA Honda XL 650V Transalp (2000-2007)
Mamy już 17153 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

NAJNOWSZE
OPINIE

5

Airoh Movement
9

Yamaha XV 750 Virago
4

Suzuki VZ800 Marauder
7

Romet ZXT 125
7

Schuberth S2

news
room

235,00 PLN
Oxford Rainex M

NA
FORUM



0
Ostatni post przez: Jesion, dnia: 2020-05-26

3
Ostatni post przez: Momus28, dnia: 2020-05-25

13
Ostatni post przez: rekka, dnia: 2020-05-24

2
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2020-05-24

11
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2020-05-23

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
5
1

Proszę o wypowiedzi posiadaczy tego motocykla, mam zamiar bo kupić.
5
1

Czy kross moze polecić budżetowr rozwiązanie dla smartfona do kasku jak w temacie? Bo oryginalmy...
7
0

Witam, czy ktoś użytkuje kurtke z membraną Drystar? Jak to się spisuje w porównaniu do...
22
8

Oczywiście prócz Zakopanego, chodzi mi o nature, polanki, rzeczki, fajne miejsca, absolutny top 10...
10
2

Gdzie w gaźniku jest regulacja wolnych obrotów ? Konkretnie chodzi mi o zmniejszenie . Kawasaki...
6
1

Witam od niedawna jestem posiadaczem junaka 125 racer z 2018r. Moje pytanie brzmi ile oleju...
5
2

Witam od niedawna jestem posiadaczem junaka 125 racer z 2018r. Moje pytanie brzmi ile oleju...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

31


Maj
Piknik Motocyklowy Mosina 2020
Województwo Wielkopolskie

31


Maj

05


Cze
Warsaw Motorcycle Show Czerwiec 2020
Województwo Mazowieckie

05


Cze

06


Cze

07


Cze
MotoSerce Sosnowiec 2020
Województwo Śląskie

12


Cze

13


Cze




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› 05-21-2019   Wadowice - Świnna Poręba - Sucha Beskidzka - Żywiec
› 05-11-2019   Sobotnie loty - Bielsko, Szczyrk, Wisła
› 05-03-2019   Mała rundka po okolicy
› 05-03-2019   1-Majowe latanie po okolicy :)
› Nowe zdjęcia miejsc

Taras widokowy

Taras widokowy

Taras widokowy kopalnia

Bazylika katedralna w Pelplinie.

Zamek w Gniewie

Zamek w Kwidzynie

Zamek w Kwidzynie

Zamek w Kwidzynie

Bunkier Gołańcz



Najnowsze opinie
5
06.01.2020

Kask w ogólnym rozrachunku słaby,
Minusy
* wentylacja jest, ale bardziej wieje przez ZAMKNIĘTĄ szybę niż przez te otwory.
* wyściułka po około 5kkm przestała trzymać się w tych swoich zatrzaskach, tylko raz wyjęta poprostu zaczęła wypadać
* mechanizm spustu blendy najpierw walił mnie w nos a tera ja musze walnąć się w kask żeby opadł.
Plusy
*Design, malowanie
* blenda swietnie chroni przed słońcem
*pinlock

wcześniej miałem shark 700s tam przynajmniej nic się nie rozpadało ale wentylacji niebyło żadnej




9
06.01.2020

ma swój klimat i jest zajebiscie ładny i zgrabny, piekny dziwek, dobre hamulce, wał, dobra jakość dobra zwrotnosc i prowadzenie jak na tego typu krazownik ladne zegary

z minusów to rozrusznik chyba i troche kondonowate zawieszenie ale w sumie to nie zacheca do szybkiej jazdy wiec taki tapczan jest w tym wypadku ok.




4
06.01.2020

motocykl slabo/przecietnie wykonany. tzn trzyma się po latach ale to takie coś pomiedzy chinskimi motorowerami a japonskimi maszynami. niby bez awaryjny ale jakosc materiałow jest slaba. zle sie prowadzi jest niewygodny.

z plusow ladnie wyglada z daleka i na drodze. nawet jedzie ale bez szalu jest motocyklem wiec juz ma plus. powiedzmy ze zawieszenie daje wzgledną stabilność jest przyzwoite. hamulce w miaaaare ale ten plus taki na wyrost choc na minus 1 tarcza.

z minusow prowadzenie, zle wyglada z bliska, lancuch, niewygodna pozycja. beznadziejnie dramatyczny dzwiek zwyklego wydechu.



Motor w sumie sie nie psuje jest ok pod wzgledem niezawodnosci tylko czuc ze to nie jest bardzo dobry jakosciowo sprzęt. taki przecietniak 4/10. jak ktos szuka toczydla i nie wymaga nic poza wygladem i jezdzi 2000 km rocznie to moze mu przypasc do gustu




7
05.31.2020

Jest to mój pierwszy własny motocykl. Swojego ZXT 125 nabyłem w 2017 roku Co do usterek, silnik to kopia hondy CG (157fmi z wałkiem wyr.) więc jest to kontrukcja nie do zajechania. Co do hamulców, to po zmianie kloców i szczęk na EBC jest dużo lepiej i hamuje się znacznie pewniej, fabryczne chyba były robione z prasowanego ryżu. Mogłaby być tarcza z tyłu zamiast bębna i byłoby znacznie lepiej. Zmieniłem też opony fabryczne chińskie "gumo-betony" na porządne meztelery me22 i jest o nie lepsza trakcja. Też irytowało mnie słabe światło mijania, ale po tej przeróbce kostki:
https://www.youtube.com/watch?v=PVUk_cH84Bk
oraz zmianie żarówek na osram night racer hs1 +90 lampa świeci bardzo dobrze. Po zmianach widoczność w nocy zapewniająca spokojną jazdę poza terenem zabudowanym. Za tą kwotę nie można spodziewać się nie wiadomo czego. Sam motocykl jest bardzo tabni w eksploatacji.

Podsumowując jak na pierwsze nowe moto za kwotę poniżej 4k to nie jest źle. Jest sporo pierdółek do poprawienia, więc jeśli ktoś lubi motoryzację i grzebanie w garażu to na pierwszy motocykl taki Romet może być.




7
05.31.2020

Udało mi się go kupić nowego za 1200zl Black Gloss rozmiar S. Powiem tak, jak za te pieniądze może być ale więcej za niego bym nie zapłacił.
Plusy:
- dobra widoczność
- wygląd
- dobrze zaprojektowana blenda;kształt i przyciemnienie
- dobra aerodynamika; dobrze się trzyma na głowie nie jest podatny na przemieszczanie się na głowie
- jakość użytych materiałów
- wentylacja; pierwszy kask w którym czuje, ze działa
- lans za nazwę

Minusy:
- kask jest bardzo cichy ale na postoju, mamy wrażenie jakbyśmy mieli zatyczki w uszach powyżej 50kmh jak każdy inny kask-serio.
- wykonanie niby super, ale naklejki na kasku w żaden sposób nie zabezpieczone, podczas czyszczenia mikrofibra ma się wrażenie, ze zaraz odlecą.
- kask bardzo ciężki w zakładaniu; nadaje się, żeby go założyć i najlepiej do końca dnia nie ściągać. Do miasta nie nadaje się totalnie-na szybkie krótkie wypady zakładam swój stary kask.
- i chyba największy minus, producent dokłada w zestawie wkładkę wyciszająca w postaci wpinanego na rzep podbródka który montujemy we własnym zakresie( jakby zapomnieli zamocować tego na stałe) i jest to konieczne, bez tej wkładki nie da się jeździć motocyklem typu Naked! Powstają dziwne zawirowania powietrza i dudnienie, jak w aucie gdzie otworzymy tylko jedna tylną szybę.

Podsumowując jak za cene okazyjną-warto, powyżej 1200zł w górę szukał bym czegoś innego. Na pewno nie jest warty detalicznej ceny-2099zl.




10
05.31.2020

Transalpem 650 jeżdze już 13 lat. Nie zamienię go na inny model, co jest najlepsza rekomendacją dla modelu. Podobają mi się moocykle BMW z serii gs, ale tylko z wyglądu.




2
05.31.2020

Przemaka skur#@$$%^!!!! A w nazwie jest aquatex. Żenujące jak można robić ludzi tak w balona. Tragedia, nie polecam.




9
05.31.2020

Bardzo fajne moto, 30 letni sprzęt który jest praktycznie bez awaryjny a serwis łatwo wykonać samemu. Dźwięk v2 jest super, wał kardana to mistrzostwo świata. Spalanie śmieszne, najwięcej łykneła 6,2 litra. Dla mnie idealny sprzęt na miasto.
Mocy brakuje na autostradzie, przy większych prędkościach ciężko dotrzymać tempa gropie jadącej 180 natomiast w mieście jest spoko.
Minus to trasa, bez owiewki powyżej 130 km/h urywa głowę ale to da się przeżyć, gorsze w moim przypadku przy dłuższej jeździe są zdrętwiałe nogi. Co do promienia skrętu to wystarczy lekko podpiłować ograniczniki :) i Hondzia jest zwinna

Z czystym sumieniem polecam, fajne moto na codzień z klasycznym wyglądem.




10
05.31.2020

Bardzo fajna kurtka, używałem jej także w chłodne dni i na początku sezonu, kiedy było za chłodno na normalną kurtkę nawet z podpinkami ocieplającymi. Niestety nie przeżyła tego bo po kilkunastu długich kilkuset km wyjazdach i jazdach autostragami/ekspresókami gdzie była targana przez wiatr po prostu się przedziurawiła w kilku miejscach, a gumowa powłoka też w kilku miejscach odleciała.
No, ale wiedziałem, że tak będzie, bo kurtka nie jest przygotowana do tego typu jazdy, tylko na chwilę w czasie deszczu. Co nie zmienia faktu, że i tak jestem z niej zadowolony i kupię kolejną. W chłodne dni jako ochrona przed wiatrem spisała się idealnie.




1
05.31.2020


POPROSTU BADZIEW !!!!

za tą cenę liczyłem na lepsze wykonanie tego czegoś...po przejechaniu w nich 800 km rzepy ciulowo trzymaja spękane plastiki na nadgarstkach skora wyciera sie jak by byla z papieru.
500zł ja sie pytam za co ???
dla zainteresowanych moge podesłac zdjęcia rekawic, kupiłem je w kwietniu
masakra ...
a i najlepsze jest obszycie naszycie tego trójkacika odblaskowego smiech na sali

NIE POLECAM




10
05.30.2020

Mimo większej wagi niż przeciętny kask to wcale nie czuć tego bo jest bardzo dobrze wyważony, leży na głowie idealnie . Do tego ta wentylacja! Po prostu trzeba samemu się przekonać. O bezpieczeństwie nie będe nic pisał bo ma Snella, nadmienię tylko że jest naprawdę cichy co mnie bardzo zaskoczyło.




9
05.30.2020

Bardzo fajny motocykl do turystki. Oprócz czujnika ciśnienia oleju - typowa przypadłość moto guzzi( koszt 70 zł ) brak usterek. Prosty w konstrukcji i naprawie. Mój przebieg motocykla 55 tyś... widziałem egzemplarze z przebiegiem około 100 tyś.






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Michelin Power GP

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Revit Compass H2O

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Course Dawn

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Revit League

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Seca Drop

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Revit Trail H2O

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Ozone Pulse

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0