NOWOŚĆ Adrenaline Cameleon 2.0 PPE
9
OPINIA Gopro Hero 9 Black

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Fat Boy® 114 2021-

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Street Bob® 114 2021-
10
OPINIA Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

NOWOŚĆ Held Aerosec GTX

NOWOŚĆ Nawigacja Fodsport

NOWOŚĆ Pokrowiec motocyklowy Kegel-Błażusiak Basic Garage

NOWOŚĆ Bosch C7

NOWOŚĆ Lazer CROSS TT
9
OPINIA Crash pady Azarel PRO
Mamy już 18504 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Najnowsze
  opinie 
4

HJC TR-1
9

Gopro Hero 9 Black
10

Kawasaki VN 800 Vulcan Classic
9

Crash pady Azarel PRO
1

Oxford Aquatex
news
room 

NA
FORUM



15
Ostatni post przez: Drzewo, dnia: 2021-01-22

30
Ostatni post przez: Honda vfr, dnia: 2021-01-21

4
Ostatni post przez: Jomliii, dnia: 2021-01-20

11
Ostatni post przez: AngryBird, dnia: 2021-01-19

3
Ostatni post przez: Arti, dnia: 2021-01-19

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
13
7

Hej Zauważyliście że w ciągu ostatnich dwóch miesięcy ceny motocykli poszły w góre? Mówię o...
6
3

Cześć, co sądzicie o CBR 125 z 2011r.? Przejechane ok. 15 tys. i za prawie 6000zł....
2
4

Wymieniłem olej we wrześniu - Motul 5100. Zrobiłem na tym oleju może 1000 km i...
15
3

Cześć, Znowu zakładam podobny temat, bo ostatni się zgubił 😅 Tak więc dzisiaj aplikację na...
6
5

witam na ten sezon planuje kupić jeden z powyższych modeli dodam tylko ze mam 183cm...
18
9

Cześć Zastanawiam się nad kupnem nowego kasku na 2021 - do tej pory wybierałem kaski w...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

21


Sty
Szutrowa bitwa o Cedynię 2021
Województwo Zachodniopomorskie

12


Lut

27


Mar
X Targi Motocyklowe we Wrocławiu 2020
Województwo Dolnośląskie

23


Kwi
XIV Zlot Motocyklowy MKM Junak 2021
Województwo Wielkopolskie

24


Kwi

30


Kwi

07


Maj

14


Maj
Kawowe Spotkanie Motocyklowe Pogorzelica 2021
Województwo Zachodniopomorskie




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 09-13-2020   DK 63 Radzyń Podl.
› 07-11-2020   Most Stacha
› 07-11-2020   Most Stacha
› 06-10-2020   Fajna trasa z Fajnymi widoczkami jak i winklami
› 05-22-2020   Szklarska Poręba - Jakuszyce.
› 08-08-2019   Rumunia 2019
› 08-03-2019   Mosina - Kórnik
› Nowe zdjęcia miejsc

Pałac w Minkowskich

Cementowanie Grodziec

Zaporna na rzece Inguri - Gruzja

wietrzychowice

Obóz zagłady w Chełmnie nad Nerem

Krzyż Ks. Jerzego Popiełuszki.

Port Dobrzyń

Brochów - kościół obronny

Tężnia solankowa - Truskawka



Najnowsze opinie
4
01.22.2021

Nigdy więcej HJC!
Płacisz za logo a nie za wykonanie. Zrobiłem na tym kasku około 30 tys km i podsumowanie:
-wlot powietrza na szczęce urwał się po miesiącu... Reklamacja spoko tylko jest sezon i nie che oddawać kasku na miesiąc.
-zatrzask błędy urwany po pierwszym sezonie
- głośny jak cholera
-ciężki niemilosiernie
-krzywo przyklejone dekle od dolotow

Ogolnie moi znajomi którzy podróżowali mieli o wiele lepiej wykonane kaski o lepszym komforcie. LS2 jest już lepiej wykonany i o wiele cichszy.




9
01.22.2021

Moja ocena 9/10 pomimo, że to najlepsza kamera sportowa na rynku. Ten jeden punkt brakuje, bo zawsze można coś ulepszyć i na pewno kamerka będzie jeszcze lepsza za rok.

Plusy:
- Niezrównana jakość filmów 5K - absolutnie najwyśza półka, choć trzeba przyznać że poprzednikom też nic nie brakuje. Jeśli nie będziesz oglądał filmów na wielkim telewizorze to możesz nie zauważyć tej różnicy, ale jednak istnieje.
- Poprawiona jakość obrazu ze stabilizacją - we wcześniejszych modelach włączenie stabiliacji sprawiało że kamerka nagrywa obraz nieco niższej jakości, ale z lepszymi kolorami i stabilizacją. Tutaj wyrównali jakość i nawet ze stabilizacją obraz jest obłędny. Brawo.
- Ulepszony czas pracy na baterii. Nie testowałem go na maksa, ale widzę poprawę
- Ekranik z przodu - nie jest moim zdaniem zbyt przydatny, ale czasem przy robieniu zdjęć się przydaje
- Nowe przebudowane przejrzyste i intuicyjne menu z wieloma predefinioowanymi trybami i możliwością dodania własnych ustawień!
- Dodane etui do kamery w zestawie

Teraz minusy:
- Kamerka wielka i ciężka w porównaniu do GP8 black. Etui pojawiło się po to, żeby ludzie jej nie widzieli! Serio można na początku się troche przerazić, jednak gopro 7 black wraz z ramką jest tych samych rozmiarów co Gopro 9 Black, która tej ramki nie wymaga - tak więc jako taki kompromis, ale i tak zaliczam to na minus.
- Przeniesiono przycisk MODE z prawej na lewą strone. Jak ktoś jest przyzwyczajony do poprzednika może uznać to za minus.
- Jakośc filmów nocnych. Tutaj troche się niesłusznie czepiam, bo kamerki sportowe mają szerokokątne obiektywy i ten nigdy nie będą miały jasności takiej jak wąskokątne, ale zawsze możnaby coś ulepszyć. Ogólnie stabilizacja również wpływa negatywnie na jakość nocnych filmów - jak ją wyłączymy jest zdedydowanie lepiej. Polecam taki zabieg, jednak nie spodziewajcie się skoku jakości w nocy względem poprzednich modeli.




10
01.21.2021

Bardzo przyjemny motocykl wsrod choperow do 1000 CCM. Bardzo fajnie jezdzacy fajnie przyspieszający i niezawodny. Polecam mam go 3 sezon przelatane ok 10 tyś km.




9
01.20.2021

Bardzo polecam, w szczególności na tor, crashy robione z pasją. Każdy element jest wymienny, jeśli się dogadasz i skontaktujesz na e-mail dostaniesz każdy element który akurat się odkształcił, bez konieczności wymiany reszty. W same końcówki ścierne można się zaopatrzyć już na przyszłość, nie są drogie a na bank polecą jako pierwsze.




1
01.20.2021

jest to mój drugi pokrowiec pierwszy ponad rok, drugi niecały rok i wygląda jak na zdjęciu :( kiepski materiał, przemaka, plandeka jednorazowa :(
Teraz testuje plandekę Polską Kogel-Błażusiak gruba fajna o niebo lepsza jakościowo dają 25 miesięcy gwarancji zobaczymy po zimie :)

Gość
Nie kumam tego, jak można porownywać tego typu pokrowiec z plankeką? I w dodatku zimą. To jest pokrowiec który bierzesz ze sobą na wyjazd, bo zajmuje niewiele miejsca. Ja mam chyba już 5 rok i nic sięs z nim nie dzieje. Przeżył niejeden deszcz i burze. Jak jest źle założony to wodę przepuści, ale to są pojedyncze krople. Nie może się stykać z powierzchnia. I tyle. Tani, lekki, niewielki, spełnia swoje zadanie. Ale nie jako całoroczny i na zime, to nie ten produkt.




10
01.20.2021

Genialny motocykl świetnie przyspiesza bardzo wygodny
Motocykl dla doświadczonych motocyklistów świetna inwestycja z roku na rok wartość rośnie




10
01.19.2021

Śmigałem na tym oleju 2 sezony. Lałem go do Hondy VFR 800Fi 1999.
Powiem krótko. Olej, jak to olej. Silnik się nie zatarł, nie spalał oleju. Jeśli ktoś szuka przyzwoitego i niedrogiego produktu, do normalnej eksploatacji, to spełni on swoje założenia. Do wysilonego sporta raczej bym go nie zalał, ale do średniej mocy turystyka jak najbardziej wystarczy, wg mnie.
Po czasie zmieniłem na Valvoline 10w50. Poprawiła się wtedy praca skrzyni biegów.
Jednym słowem- mogę polecić.




1
01.19.2021

Założyłem je do gixa K8 z racji że budżet miałem mocno nadwyrężony.
- głosne jak cholera
-tarcze żrą niemiłosiernie
- dozowalnosc hamulca znikła całkowicie bo długo nie ma nic i na końcu dopiero coś hamują
-strach je użytkować

Nie polecam!! zrobiłem na nich 1000km i kupiłem sprawdzone TRW




10
01.17.2021

Mam go zalanego do kawasaki zx 10 r olej dobry skrzynia dobrze pracuje nanjm polecam 10w 40 700 motul dobry czerwony syntetyk daje rade w ostrej jezdzie polecam




10
01.17.2021

Smar bardzo dobry nie chlapie po feldze trzyma się dobrze łańcucha cena jest dobra starcza na długo polecam




8
01.16.2021

Jestem właścicielem tego od lipca 2019 i może komuś pomogę:
- będzie dobry dla niskich kierowców lub dla kobiet,
- mało waży, bo 120 kg na sucho,
- motor 11 kW/15 KM, 13.5 nm, 4T, 4V,
- 6 biegów,
- jest szerszy od CBR JC 34 i JC 39,
- tarcze hamulcowe 300/220.

Nie bójcie się tego motorka, Derbi należy do grupy Piaggio, więc części eksploatacyjne będą wymienne między jej pojazdami.

Zanim przejdę dalej nadmienię, że Mulhacen występował w dwóch wersjach;
1. na szprychowych kołach, przednie 18", przednim błotnikiem z chlapaczem, na standardowym widelcu 37 mm, z innymi zaciskami hamulcowymi z przodu tarczą 280 mm, innym uchwytem pasażera i kilkoma detalami. Masa podstawowej wersji to 112 kg na sucho.

2. wersja występuje na aluminiowych felgach 17", zawieszeniem USD 41 mm i tarczą hamulcową 300 mm. Masa na sucho 120 kg.

Dalsze różnice między wersjami:
- długość całkowita 1976/2006 mm
- rozstaw osi 1330/1335 mm
- szerokość kierownicy 752/817 mm
- wysokość całkowita 1283/1105 mm

O wersji podstawowej się nie wypowiadam, bo jej nie mam.
Po sprzedaży Gilery SMT 50 w czerwcu 2019 zacząłem szukać jej godnego następcy, wybór padł na Derbi Mulhacena Cafe. Wiem, że mogłem wybrać Duke czy MT, ale wspomniane motorki były zbyt popularne. Nie przemawiają do mnie "sportowe" 125. Patrzyłem żeby miał 15 KM i nie wyglądał na szybki. I mam co chciałem.
Może się to podobać lub nie, ale nie jest obłożony plastikami, nie udaje sportowego motocykla, którym żaden 125 4T nie będzie, ale w mieście zachowuje się bardzo dobrze, siodło wygodne nawet na trasie 100-200 km.
Zawieszenie takie jak w RS4 czy GPR, więc prowadzi się jak po sznurku, ale na dziurawych lub polnych drogach jest mocno przeciętne.
Kiedy szukałem klocków hamulcowych na przód miałem problem z ich doborem, bo w katalogach były trzy rodzaje zacisków, każdy na inne klocki, najlepsze, że za katalogiem Mulhacen Cafe ma zacisk dwutłoczkowy a w rzeczywistości ma zacisk czterotłoczkowy. Okazało się, że zacisk, jaki u mnie siedzi pochodzi od RS4. Po wymianie klocków na metaliczne i płynu hamulcowego hamowanie stało się bardziej gwałtowne. Przed wymianą oceniłbym na 7, ale teraz zasługuje na 10.
Spalanie na poziomie 4.2l/100 km, zalewam 98.
Od 2019 pojawiły Mulhaceny i Mulhaceny Cafe od marki Malaguti, model Monte Pro, ale na jego temat nie wiem nic.

Po zakupie wymieniłem:
Rzeczy widoczne
- licznik Koso DB-01R,
- torba na siedzenie pasażera SW-Motech Drybag 80, mała, ale mieści dwie butelki 0.5 i wilgotne chusteczki do czyszczenia wizjera i kasku,
- kierownica czarna fatbar Renthal 826,
- czarne manetki Domino,
- czerwone nakrętki na wentyle,
- obszycie siodła skórą o teksturze skóry płaszczki. To bardziej użyteczna przeróbka, bo pomimo spodni z antypoślizgową wstawką tyłek się przesuwał.

Rzeczy niewidoczne
- opony na Metzeler Roadtec 01, opona przód - 100/80, tył - 130/70. UWAGA, jest wersja tej opony dla ciężkich motocykli Metzeler Roadtec 01 HWM,
- układ napędowy, JTF277 14z, Esjot 50-15088-49 49z, DID 428 VX, długość 130,
- olej Motul 7100, 10W40,
- filtr oleju HF 563, UWAGA przy odkręcaniu korka filtra oleju, jest plastikowy i może się uszkodzić, numer części to 872626,
- filtr powietrza BMC,
- żarówka tył 12V 21/5W,
- żarówki przednie Osram Cool Blue Intense H4 i W5W,
- łożyska główki ramy 2x SKF 6205 2RS, kół 4x SKF 6202 2RSH C3, wahacza 4x NTN HK 1814 RS,
- klocki hamulcowe TRW MCB 780 SV,
- płyn hamulcowy Motul RBF 600.

Dlaczego wymieniłem tyle rzeczy? Bo tak. Chciałem go dostosować do siebie, bo to taka mała perełka.
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to posiadam książkę serwisową do Mulhacena i Mulhacena Cafe 125.

Mam nadzieję, że ten krótki opis komuś pomoże.

Gość
Brawo, oby więcej takich opinii!




10
01.14.2021

Rękawice godne polecenia. Jeżdżę już cztery sezony i myślę, że spokojnie wytrzymają parę kolejnych. Nie miałem żadnych problemów z rzepami o których wspominał kolega wyżej. Ponieważ rękawice wykonane są ze skóry warto je przynajmniej 2 razy w roku przetrzeć woskiem albo innym środkiem do pielęgnacji.

-Dobra wentylacja
-Dobra jakość wykonania
-Wygodne
-świetnie wyglądają (aczkolwiek to pewnie kwestia gustu)

Fajna opcja na lato/ późną wiosnę / wczesną jesień, natomiast jazda przy temperaturze bliskiej zera może skończyć się amputacją obu rąk ;d






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Harlet-Davidson Fat Boy® 114 2021-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Harlet-Davidson Street Bob® 114 2021-

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Held Aerosec GTX

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Nawigacja Fodsport

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Pokrowiec motocyklowy Kegel-Błażusiak Basic Garage

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Bosch C7

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Lazer CROSS TT

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0