6
OPINIA MT Atom SV

NOWOŚĆ Triumph Speed 400

NOWOŚĆ Junak RSL 125

NOWOŚĆ Triumph Scrambler 400 X

NOWOŚĆ HJC F71

NOWOŚĆ Horn H929

NOWOŚĆ Triumph Rocket 3 GT
9
OPINIA TCX Hero WP
2
OPINIA Kurtka przeciwdeszczowa Shima HydroDRY+

NOWOŚĆ Triumph Tiger 1200 Rally Explorer 2024

NOWOŚĆ Triumph Tiger 1200 GT Explorer 2024
Mamy już 22488 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store

Wyślij swój film


NA
FORUM



43
Ostatni post przez: Przemekmw, dnia: 2024-02-16

11
Ostatni post przez: Arkadius, dnia: 2024-02-13

6
Ostatni post przez: JackDaniel, dnia: 2024-02-02

1
Ostatni post przez: kamdon, dnia: 2024-01-15

1
Ostatni post przez: zetak, dnia: 2024-01-15

Nie znalazłeś swojego motocykla lub innego produktu w naszej bazie? Wpisz jego nazwę, a zostanie on dodany do bazy.

OPINIE O MOTOCYKLACH

Społeczność Moto Opinie
Najnowsze pytania
1
0

Witam, poleci ktoś w rozsądnej cenie jakieś dobre i bezpieczne buty motocyklowe? Takie miejsko-turystyczne...
2
0

Kupię Hondę cb650 na kat a2 w jak najlepszym stanie
2
1

Co lepiej się sprawdzi by w gorące dni tyłek do siedzenia się nie przyklejał ?...
2
5

Witam Jak usunąć stary profil który założyłem tu jako pierwszy pod nazwą OKO 76. Ale...
4
2

Kupię motocykl honda cb650 na kat a2 Lub kawasaki z750 na kat a2
3
0

Potrzebuję opinii posiadaczy kasku lazer Rafale EVO
9
11

Szukam kasku szczękowego ale takiego gdzie szczęka odwia się tak całkiem na tył głowy. I...
Zdjęcia waszych motocykli

Nadchodzące zloty i wydarzenia

+ Dodaj wydarzenie/zlot › Zobacz wszystkie

23


Lut

23


Lut

02


Mar

16


Mar

16


Mar
Marzanna Widuchowa 2024
Województwo Zachodniopomorskie

17


Mar

17


Mar
Rajd Wiosny Bytom 2024
Województwo Śląskie

23


Mar




Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe Miejsca i trasy motocyklowe
EDYTOR TRAS

Zachęcamy do dzielenia się swoimi trasami z pomocą edytora. Możesz zaplanować trasę, dodawać zdjęcia, dzielić się z nią ze znajomymi i otrzymywać komentarze.

DODAJ TRASĘ
Wyślij z pliku KML

Najnowsze trasy
› 10-11-2022   Noteć-Sochaczew-Kampinos (Truskaw, Palmiry, Sosna Powst., Zamczysko)
› 09-06-2022   Gdańsk - Sardynia
› 06-25-2022   Pałac Runowo
› 05-30-2022   Dookoła komina 100 km
› 03-19-2022   piątek piątunio
› 03-15-2022   tam i tam
› 03-12-2022   Sobotnia jazda
Najnowsze opinie
10
02.23.2024

Motorek naprawde godny polecenia, jezdziłem nim 3 lata i jedynie co w nim zrobiłem to wymiana oleju i filtrow, 600 moze nie jest zbyt mocna ale spokojnie daje rade jak na pierwszy motorek, wystarczy regularnie wymieniac oleje a motorek długo posłuzy włascicielowi, Polecam.




6
02.22.2024

Może ja trafiłem na złą sztukę, czepiam się, albo nie dostałem kasy za tą opinię, ale nie dałbym więcej pktów niż tyle co dałem. W kasku przejeździłem kilka dobrych tys km i z każdym kolejnym miałem go co raz bardziej dosyć. Może na miasto, jak ktoś nie potrzebuje dłuższego i stabilnego komfortu to fajny, ale przy pokonywaniu dłuższej, jednostajnej, nieprzerwanej drogi te wszystkie "pierdoły", które na początku tylko drażnią przeradzają się w duży wk00rw. Do rzeczy:
+tani
+blenda wystarczająco ciemna
+wlot powietrza na głowę skuteczny

- wlot powietrza na szybę nie daje rady
- wlot sam się zamyka bo mechanizm jest zbyt delikatny/luźny
- szczęka nie chce się blokować, trzeba solidnie trzasnąć lub dociskać oburącz łapiąc kask
- podczas deszczu wlewa się woda na szybkę
- przy szczęce znajdują się na wyściółce takie małe "skrzydełka" pewnie miały poprawiać komfort i nie wpuszczać powietrza pod kask, ale mi blokują też skuteczne zapinanie kasku i nawet nie mam świadomości, ze jeżdżę z niezapiętym
- przedmuchy są irytujące i dźwięki w kasku jakie dochodzą nigdy wcześniej w innych kaskach nie słyszałem

Generalnie pierwsze wrażenie jest dobre, ale niestety im więcej km tym gorzej. Problemy te powodują, że często trzeba się zatrzymać w trasie tylko po to żeby wytrzeć szybkę od środka, zapiąć kask, albo domknąć szczękę i sprawdzić co jest grane co okropnie irytuje. Może na miasto, ale nie w trasę. Za niewiele większą kasę kupiłbym LS2 (miałem 2 szczękowce) i miałbym dużo mniej nerwów, ale zostałem namówiony przez sprzedawcę na MT i uległem. Mój błąd.




9
02.19.2024

Bardzo wygodne i uniwersalne buty. Świetnie sprawdzają się na wyjazdach powiązanych ze zwiedzaniem. Nie wiem jak inne wersje, ale GT z membraną gore-tex to naprawdę kapitalny but wody się nie boi, a w upalne dni zapewnia komfort termiczny. Uważam, że latem lepiej się sprawdzają niż trampki motocyklowe. Duże różnice w cenie tego buta spowodowane są zastosowaniem różnych membran, ale nie zaryzykowałbym osobiście na podstawie swoich doświadczeń z membraną waterproof. Uważam, że warto dopłacić bo to but na lata.

Gośćmic4791
Dałem 9 bo ideałów przecież nie ma, ale ten but jest naprawdę bliski ideału.




2
02.19.2024

Kurtka tania, chroni przed deszczem i wiatrem więc robotę robi.

Niestety ale jakość wykonania na niezadowalającym poziomie i po trzech użyciach rozpruła się na szwie.




8
02.17.2024

Ogólnie nie mam się do czego przyczepić, jeżdżę w nim 3 lata już i wszystko działa do tej pory jak powinno. Natomiast.... Niestety mogę potwierdzić ze po 300 km w nim uszy bolą :/ , szum w trakcie jazdy, aż tak nie rozprasza, ale w momencie zdjęcia kasku, w uszach gwiżdże jakby ktoś obok rzucił odłamkowy xD. Interkomu nigdy nie montowałam wiec nie wiem czy i który pasuje. Wnętrze jest bardzo przyjemne i trzyma policzki lepiej niż botox. Blenda działa ok. wydaje mi się tylko ze jest ciut za krótka i za jasna, bo pod słońce guzik to daje.




10
02.16.2024

W mojej ocenie są to najlepsze Polskie crash pady, koniec kropka, pod względem ochrony nie ma tu lepszego produktu, ewentualnie Rener też ok.




10
02.16.2024

Są przyjemne dla oka i jednocześnie skuteczne.
Miałem już na nich zaliczoną pierwszą glebę i muszę powiedzieć że spialyeś koncertowo. Lekkie otarcie ciężarka kierownicy poza tym brak uszkodzeń. Produkt Polski estetyczny solidny i wytrzymały.
Polecam




10
02.16.2024

Fajny, jest oki, chromi głowę i jest włoski lubię go




10
02.16.2024

Fajny, jest oki, chromi głowę i jest włoski lubię go




10
02.14.2024

Cześć !
Co tu dużo pisać...lekki, dynamiczny, napęd pasem, oszczędny ( 4 l na 100 km przy dzisiejszych cenach paliw :)
same superlatywy :)
Zrobiłem nim prawie 20 tys km - Eksploatacja :)
Jedziłem już kilkoma motocyklami i jestem pod ogromnym wrażeniem :)
Najwiekszą wadą to jest silnik Rotaxa :/ nie grzeszy kultura pracy.
Akcesoryjny wydech i sprawa załatwiona :)
Pozdrawiam ! LwG




8
02.12.2024

Patrząc na ten motocykl obiektywnie to ma sporo dużych plusów ale i trochę minusów.
Plusy:
-moc i w jaki sposób motocykl ja oddaje .
-zawieszenie jest naprawdę dopracowane i super pracuje choć jest dość twarde.
-hamulce są genialne( ale i mają minusy )
-prowadzenie motocykla w zakrętach ( szybkich czy wolnych ) czy to autostrada przy maxach jest bajka.
-dzwiek wydechu jest niesamowity .( szczególnie przy dedykowanej opcji np.yoshi )
poza tym jest dobrze umieszczony nie topi butów itd.
-plusem jest też dobra widoczność w lusterkach nie trzeba łokci chować.
-jeżeli chodzi o wiatr przy małych czy duży prędkościach owiewki naprawdę dają radę.
-moim zdanie kierunkowskazy są fajnie rozwiązane i bardzo widoczne w lusterkach .
-motocykl nie grzeje się tak jak w poprzednich wersjach.
-uwazam że do duży plusów można zaliczyć agresywny i sportowy wygląd.
-swiatla przy nocnych wyjazdach też dobrze się dają.

Minusy:
-pozycja na motocyklu jest dość niewygodna siedzisko w porównaniu z poprzednimi
wersjami jest wysunięte do tyłu I tez nogi sa dosc podkulone gdzie po pewnym
czasie cierpną .
-jak posiałem w plusach o hamulcach że są brzytwa to minusem jest ABS ciągle coś z
nim się dzieje (raz jest raz nie ma ).
-Bardzo mały bak paliwa (przy spokojniej jeździe 230 km )
-jezeli chodzi o jazdę z plecakiem to odradzam.
-przy 30 tys. przebiegu skrzynia a szczególnie 2 i 5 bieg zaczęły wyskakiwać ale to może być u każdego inaczej.
-przez twarde zawieszenie dostają nadgarstki.
-żeby sprawdzić stan płynu w chłodnicy trzeba ściągać owiewki.
-przy częstym ściąganiu owiewek pęka lakier wokół śrubek.

Ogólnie z motocykla byłem bardzo zadowolony i mimo wszystko bardzo polecam bo daje naprawdę dużo fajny i niezapomniane wspomnienia.




8
02.07.2024

Kupiłem po kursie jako swój pierwszy motocykl. Oczywiście bardziej "kupowałem oczami" niż kierując się rozsądkiem czy parametrami... ale generalnie nie zawiodłem się. Po ok. 11 tys km mogę powiedzieć że się sprawdził. Spalanie ok. 5-6L na trasie i w mieście ale nie w korkach bo je omijam. Motocykl spokojnie mieści się między samochodami, nawet przy wolnej jeździe, jest naprawdę stabilny. Z pasażerem też OK. Przy dłuższych trasach bolą plecy ale kupiłem już wyższą kierę więc w tym sezonie się zobaczy efekt. Aha, pierwsze co zrobiłem to obszycie i modyfikacja siodła. Oryginał dla mnie był fatalny, zjeżdżałem na bak, trzeba było zapierać się całą siłą o kierownicę. Teraz jest dobrze. Motor naprawdę elastyczny. Hamulców nie oceniam bo nie mam porównania, w każdym razie udaje mi się zatrzymać o czasie. Aha, i wysoka szyba bardzo poprawiła komfort jazdy chociaż może nie każdemu odpowiada taki styl.
Póki co nie zamierzam zmieniać na inny, chyba że na coś podobnego w tym guście, w sam raz do mojego wieku :)






Oceń serwisy i sklepy w okolicy



Ostatnio dodane do oceny



Triumph Speed 400

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Junak RSL 125

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Triumph Scrambler 400 X

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






HJC F71

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Horn H929

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Triumph Rocket 3 GT

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0






Triumph Tiger 1200 Rally Explorer 2024

Ocena użytkowników

Brak oceny



Liczba komentarzy

0