Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shark S900



Ilustracja przedmiotu

1  

Shark S900

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.54 / 10

(Na podstawie 24 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 71%
Neutralne: 8%
Negatywne: 21%


Gość


9
Gość
02.15.2012 9:43:36

Jestem zadowolony z tego kasku. Po przesiadce z AGV K3 różnica jest spora. Fajnie wykonany, dobrze leży na głowie. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
02.26.2012 23:48:21

Świetny kask. Bardzo komfortowy i świetnie wyciszony. Cztery gwiazdki w teście Sharp. Zdecydowanie polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Rodzyn889
03.15.2012 18:36:00

Bardzo dobry kask w dobrych pieniądzach, posiadam wersje GLOW wczesniej miałem MAT kupiłem za okolo 489zł nowy.

Kask ciepły wygodny i w miarę cichy, blenda przeciwsłoneczna super sprawa :)
Lecz str. sportowe kaski zupełnie inaczej układają się na głowie, nosek, 3 wloty powietrza przy niższych temp. potrafi zaparować, super zapinanie szybkie i wygodne!

Polecam najpierw przymierzyć.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Shark S900
06.22.2012 15:58:56

Też polecam. Jeżdże już drugi sezon i jestem z Sharka bardzo zadowolony. Jest bardzo wygodny, świetnie wykonany - nie nie odpada, nie przeciera się. Bardzo dobra areodynamika. Blenda to świetna rzecz - nie chciałbym już nigdy wracać do kasku bez blendy. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dagmi
07.21.2012 14:56:00

Posiadam ten kask od dwóch sezonów- po AGV K3- super! Jakość wykonania bardzo na plus- żaden plasticzek nie odpadł, blenda działa bez zarzutu, nie należy do najcichszych, ale to nie półka cenowa na zbyt wygórowane wymagania. Za ok 700 zł można mieć wygodny kask nie najgorszej jakości. Jednak jest minus- parująca szybka. Antifog niestety ale "wymarł" całkowicie. Po spryskaniu specjalnym spreyem przeciw parowaniu do wizjerów nieco się polepszyło. Ale następnym razem chyba zainwestuję kask z pin lockiem.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.19.2012 21:58:04

Latam już w nim od dwóch sezonów. Wygodny, dobrze wykonany i w porównaniu do mojego poprzedniego Nitro nieźle wyciszony. Minus to szybko ugniatająca się wyściółka. Trzeba ratować się kominiarką.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
edi
11.13.2012 18:44:02

Jestem zadowolony z tego kasku - napewno kupiłbym go ponownie. Bardzo wygodny, dosyć cichy, szybka nie paruje, ma wbudowaną blende przeciwsłoneczną. Wentylacja też daje rade - nigdy nie miałem w nim spoconej głowy, a czasem latam na moto od rana do wieczora. Myśle, że stosunek ceny do jakości w tym kasku jest jednym z najlepszych. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Radek
11.15.2012 23:32:49

Plusy:
- Bardzo wygodny
- Dobra jakość wykonania
- Wbudowana blenda przeciwsłoneczna
- Nie obciera uszów przy zakładaniu
- Dobra wentylacja
- Niezła areodynamika

Minusy:
- Szybka paruje
- Głośny powyżej 100km/h

Kask po 3 latach używania i zrobionych ponad 20 tys. jest w naprawde świetnym stanie. Poza hałasem nie mam do niego większych zastrzeżeń. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Shark S900
11.29.2012 13:30:17

Przyzwoity kask za małą kase. Bardzo wygodny, ma blende, nie paruje. Szybka dość odporna na zaryzowania. Niestety nie należy do cichych - pomaga włożenie kominiarki, ale i tak nie jest to idealne rozwiązanie. Wentylacja też nie jest za ciekawa, a do tego nie ma różnicy czy mam otwarte wloty czy zamknięte. To duży minus tego kasku. Daje 7.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Piotrek
12.17.2012 16:16:59

Nie wiem dlaczego tak dużo osób chwali s900. Mam ten kask od 3 lat i nie widze w nim nic nadzwyczajnego - jest bardzo głośny, antyfog po roku padł i szybka ciągle paruje, wyściółka ubija się zbyt szybko, a wentylacja też nie jest nadzwyczajna - w dodatku po zamknięciu wlotów nie chce się całkowicie wyłączyć, więc jak jest zimno to w środku też jest zimno. Może poprawili coś w s900c, bo normalny s900 zasługuje najwyżej na ocene 5.

Gość
to kup se kask za 2tyś i będziesz usatysfakcjonowany ;) a poki używasz tego to doceń to że jest to najlepsza alternatywa drogich kasków w tym przedziale cenowym;)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
shark s900
01.10.2013 11:30:59

Jest to mój pierwszy kask - zrobiłem już w nim ponad 10 tys i jestem zadowolony. Jest porządnie wykonany, ma miękką i miła w dotyku wyściółke, która się nie mechaci. Blenda super rzecz - opada bardzo nisko i jest naprawde przydatna. Teraz minusy - s900 paruje w czasie deszczu, co jest naprawde denerwujące. Po drugie wentylacja nie jest zbyt dobra - głowa mi się nie poci, ale przydałby się mocny nawiew żeby poprawił komfort jazdy. Moim zdaniem kask jest wart swojej ceny - daje 8.

Gość
debilem to trzeba być ,żeby wyzywać innych na forum od debili...

bane
a kto w deszczu będzie jeździć motocyklem chyba jakiś debil

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Gość
02.15.2013 10:07:54

Daje 6. Jestem średnio zadowolony, bo kask ma sporo niedociągnięć:

- szybko ugniatająca się wyściółka
- przeciętna wentylacja
- Blenda opiera mi się o nos(nie jestem odosobnionym przypadkiem, więc kupując s900 warto to sprawdzić)
- głośny
- antyfog działa dobrze tylko przez pare miesięcy od kupna

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Taki sobie
07.15.2013 10:21:57

Mam go już kilka lat i na pewno w tym sezonie się z nim rozstane - jest strasznie głośny, wizjer nieszczelny(w deszczu przedostaje się woda), wentylacja nie powala, blenda opiera się na nosie co jest bardzo denerwujące. Do tego wszystkiego głośny jak cholera. Podobno w modelu S900C poprawili większość wad, ale nie miałem okazji sprawdzić. Moja ocena dla S900 to 5.

Gość
niestety wersja C okazała sie o wiele gorsza od poprzednika, m.in dlatego ze dodali pompowane policzki a to mi ciągle sie psuje i kask lata na głowie jak wiadro, żałuje ze sprzedałem S900 i przesiadłem sie na "C"

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Bardzo dobry kask
03.21.2014 9:23:34

Jestem bardzo z niego zadowolony. Jakość materiałów, wyposażenie i komfort na bardzo dobrym poziomie. Żyję w silnym przeświadczeniu, że za pieniądze założone na kask, w tym przedziale kupiłem najlepszy produkt. Potwierdza to każde kolejne użycie. Polecam jeżeli kogoś nie stać na kaski za 2000zł.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Dość dobry
05.11.2014 18:10:19

Jestem zadowolony z sharka, chodź ma swoje wady. No ale cóż, to jest kask w przystępnej cenie wiec nie ma co wydziwiać, wiem wiem, są ludzie którzy chcieli by mieć cuda za grosze, ale tak się nie da. Mam go już dwa sezony i jest spoko, lecz wkurzające wady to wlot powietrza na szczęce. czy jest otwarty, czy zamknięty i tka wieje, w ciepłe ni spoko, ale w zimnie załatwiłem sobie zatoki. Lecz wentyluje dobrze. kolejna wada to blenda która wedle mie zniekształca obraz, to przeszkadza, dlatego używam jak już muszę, oraz parująca szyba w chłodniejsze dni.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Dobry kask za dobre pieniądze
07.12.2014 23:04:36

Jestem z niego zadowolony i tyle. Ma swoje wady jak głośność, ale teraz kiedy mam moto z owiewką te problemy zniknęły. Jestem w wieku kiedy komfort jazdy jest dla mnie ważniejszy niż szpan, i nie mam mu nic do zarzucenia. Zdarza się czasem że zaparuje, ale to nie półka za 2000zł! Dobry antifoog na szybę i gitara.

Jedyne tylko co mnie denerwuje to okular przyciemniający, strasznie zniekształca obraz. Po założeniu go czujemy nagle że mamy 3 metry wzrostu, a droga się nagle zwęziła! Tylko do tego mogę się przyczepić bo reszta wg. mnie jest OK.

Głosy: 63   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
przyzwoity kask
01.06.2015 11:10:15

Polecam pomimo niedociągnięć, używam go od 4 lat i po takim czasie moge powiedzieć że:
-PLUSY
wygodny, lekki, trwały, bezpieczny, miękka wyjmowana wyściółka, dość cichy (do 140km/h), łatwo wymienić szybkę nawet w rękawicach, ma blendę nosek i podbródek, ładne malowania, dobra aerodynamika + spoilerek, ogólne wykonanie i jakość, po 4 latach jest jeszcze w świetnym stanie

-MINUSY
blenda po opuszczeniu opiera sie o nos co irytuje, antifog po roku umarł, wentylacja przeciętna

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Gość
04.08.2015 13:51:42

Po sezonie na szczęście udało mi się oddać go na gwarancji.
Jedyne co mogę dobrego o nim powiedzieć to rewelacyjna blenda i pompowane policzki które lepiej dopasowują kask.
Minusy
-średnia jakość wykonania(źle spasowane elementy)
-słaba wentylacja
-głośny
-nieszczelny wizjer (woda podczas deszczu)

I najlepsze, do wnętrza kasku dostają się robaczki które chodzą po twarzy a czasami potrafią wpaść do oczu... co jak dla mnie dyskwalifikuje kask ze względów bezpieczeństwa.

Gość
to dotyczyło chyba wersji S900C, a ona własnie była gorsza niz wcześniejsza i te policzy ponoć lipa straszna

Gość
pompowane policzki? nie pamiętam żeby to występowało w tym modelu

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
dobry ale bez szału
04.11.2015 21:21:28

kask ze średniej półki, i tak go rozpatrujmy.
Skorupa bdb wykonana, mocna i bezpieczna - to podstawa, plastikowe wloty , zatrzaski, przesuwki wentylacji i spojlerek trzymają się solidnie. Wyściólka średnio-twarda tj stwardniała po 4 sezonach i kask jest luźny i na dziurach sie nie trzyma pewnie na głowie, rusza się - to przeszkadza, przed tym leżał na głowie idealnie. Blenda już sie ledwo trzyma w zamknięciu, na mocnej dziurze potrafi opaść sama na nos lub gdy szybkę otworzę do oporu, ale sama blenda wygodna w obsłudze i przyciemnienie odpowiednie. Wentylacja jakaś dziwna, nawet jak pozamykam wloty to powietrza wew. jest dużo. Kask dość cichy jak na taka ilość gadżetów i budowę. Aeorodynamika rewelacyjna przy ułożeniu głowy na wprost nie zależnie od pochyłu, ale powyżej 200km/h i lekkim odwróceniu głowy czuć szarpanie, poprzedni hjc tego nie miał. Ogólna jakość wykonania bdb, kask nie był dorgi a jakość przewyższała inne w tej cenie, polecam jak traficie w dobrej cenie, kask starcza na 4-5 sezonów potem trzeba myśleć już poważnie o zmianie. Grafika i skorupa jak nówka, szybka już dość podrapana na szczęście można wymienić na nową, mechanizmu blendy nie da sie naprawić samemu, wyściólki już nie można dokupić. Ogólnie 8/10 - do 4-5lat, potem kask na szrot ;)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
s900
11.18.2015 16:25:12

Po 2 sezonach mogę stwierdzić że był to pierwszy i ostatni kask z tej firmy. Wtedy kosztował coś kolo 800zl.

Minusy:
- głośny chyba że jezdzisz do 100 max - bez stoperów cieżko wytrzymać cały dzień
- rano i póznym wieczorem parowanie to norma
- 3 i chyba najważniejsze kilka razy zdarzyło się że do środka wpada jakis owad, piach itp- tragedia.

Plusy:
- ???

Lepiej było wydać kase na jakis ls2 zaoszczedziło0by się troche kasy

Gość
-każdy kask jest głośny pow. 100km/h -parowanie o takich porach/ racja to norma w wiekszosci kaskow nawet tych z antifogiem (czasem nawet pinlocka nie daje rady) wszystko zależy od wilgotności no i niestety nasza szerokość geograficzna tez nie pomaga -owady?piach? dziwne, pierwsze słysze a tez kilka sezonów i tys kilometrów przelatałem w nim. plusy? blenda i poręczny jej mechanizm, lekki, dobra stabilizacja w wyższych V, wygodny, bezpieczny, wyciągana wyściółka antyalergiczna z możliwością czyszczenia, nie taki głośny ja uważasz chyba ze masz wrażliwe uszy, fajny system zmiany szybki, dobrze dopasowana szyba do uszczelki, duże pole widzenia, dobra aerodynamika niezależnie od położenia głowy

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Zdecydowanie polecam
01.18.2016 17:57:57

Na Sharka przesiadłem się z otwartych kasków LS2 i Probiker. Jakość wykonania jest miażdżąco lepsza niż tamtych marek. Mierzyłem kilka różnych integrali i żaden nie był tak wygodny i tak dobrze wyposażony. Wentylacja działa i jest odczuwalna. Wyciszenie również dobre, choć jeżdżę chopperem a nie sportem więc nie testowałem bardzo wysokich prędkości.
Jedyne nad czym ubolewam to brak miejsca na słuchawki / głośniczki.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
ok
01.31.2016 22:34:38

Jesli rozwazacie zakup kasku i nie macie >800pln to lepszego nie znajdziecie. Z tej polki kask niemal idealny.
Wyciszenie : powyzej 120 glosno...ale idzie wytrzymac nawet trase 600 km jednego dnia.. przy 280 dosc glosno..ale tez idzie wytrzymac. W porownaniu do Shoei xr 1000( moj 2 kask)- shark troche cichszy.
Wysciolka - wyjmowana wiec +, prana 2 razy na sezon ,recznie zapewnia komfortowe uzytkowanie (u mnie) juz 4 sezon.
Blenda - 4 sezony i dziala bez zarzutu. Na nosie nie lezy ale zalezy jaki kto ma nos. Prawda jest ze odrobine znieksztalca obraz ale w niczym to nie przeszkadza. Swietnie daje rade w sloncu.
Parowanie - paruje. ale za 230 kupilem szybke z pinlock i jest o wiele lepiej.
Wentylacja w upaly na miescie..slabo..ale xr 1000 nie jest lepszy. W trasie jest bardzo ok. Minus..gdy jechalem w temp. 2 stopni, wloty mimo ze zamkniete walily lodem na zatoki. Pomoglo zaklejenie ich tasma. No ale w takich temperaturach juz sie nie jezdzi w trasy no chyba ze na motomikolaje ;-)
Aerodynamika : przy predkosciach 200+ xr1000 sprawuje sie lepiej, przy delikatnym skrecie glowy sharkiem rzuca przy 260 i wiecej , zzybke mialem na nosie , mimo ze kask idealnie dopasowany. Z xr nie mialem tego problemu.
Reasumujac polecam i wg. mnie lepszy od xr 1000. Teraz przesiadlem sie na speed r jednak nic nie powiem jeszcze.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
średnia
05.10.2016 22:31:09

Jest to mój pierwszy kask(kupiony) , jeżdżę motocyklem bez owiewki, wszystko jest ok do 90km/h powyżej zaczyna bardzo hałasować i wieje w środku od tego stopnia że łzawią mi oczy. Areodynamika kasku w porządku, troszkę nim rzuca lecz pozycja jest w miarę stabilna i jednostajna. Wykonany solidnie, wygodny, w miarę lekki, regulacja wentylacji niczemu nie służy, bez znaczenia czy wloty są otwarte czy nie. Szyba dzięki załączonemu pinlockowi nie paruje nawet w bardzo zimne dni, do tego świetna blenda przeciwsłoneczna. Moja ogólna opinia 6/10 (może wynikać z braku stażu, może wszystkie wymienione wady występują w każdym kasku a ja jeszcze o tym nie wiem ;) )

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
shark
09.23.2016 16:19:41

Zrobiłem w tym kasku ok 12 tyś, są dwie cechy które mnie drażnią. Pierwsza to słaba widoczność przy pochyleniu a druga wyciszenie.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...

Alpinestars SMX-6

Mała aktualizacja do mojej wcześniejszej opinii. Po ślizgu przy 90/h stwierdzam, że buty średnio zdały egzamin. Uderzyłem bokiem, w ten duży p...

Shark S900C

Mała aktualizacja do mojej wcześniejszej opinii. Wciąż nie polecam tego kasku, żeby nie było :) Miałem ślizga przy 90km/h, przytarłem wizjere...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania