Honda NTV 650 :: Opinie motocyklistów
Mamy już 13747 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Honda NTV 650



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda NTV 650

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.17 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 92%
Neutralne: 8%
Negatywne: 0%


Gość


9
Pirania
02.07.2012 12:13:18

Świetna alternatywa dla początkujących. Bezawaryjne moto, doskonały napęd wałem kardana, Lekki ( 220 kg ) po wystartowaniu prowadzi się jak rowerek. Naprawdę dużo wybacza początkującemu motocykliście. Wygodny turystyk na rozpoczęcie przygody z dwoma kółkami. Dostępność i cena części jak najbardziej do przyjęcia. Do prędkości 110 km/h, spala poniżej 5 litrów paliwa. Silnik w układzie V, o pojemności 650 ccm i 50 KM mocy, w zupełności wystarcza na krótkie jak i długie wyprawy. Polecam :)

krzysztof 41
czesc mozecie mi doradzic jaki motocykl dla poczatkujacych jestem w trakcie prawka kat a,mam w domu 125 ale to za malo dla mnie chcialbym przesiasc sie na cos wiekszego czy taka ntv-a nie bedzie za duza dla mnie,jesli zdam mysle tak jazde do 120km/h troche wprawy musze nabrac.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
qudlatyy
02.18.2013 18:51:11

Świetne moto dla początkujących, wybacza dużo błędów. Poza tym, ma niezłą moc i jest napędzany na wał, co jest dużym plusem. Kolejną zaletą jest bezawaryjność sprzętu. Pozycja za kierownicą jest wygodna, jednak przerwy co 2h wskazane :) Podoba mi się klasyczny wygląd NTVki oraz dźwięk, który jest zniewalający. Niestety mały promień skrętu trochę przeszkadza przy chowaniu moto w garażu, ile idzie przeboleć. Polecam

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
08.15.2013 19:34:02

Kapitalne moto. Pali tak śmieszne ilości że nic tylko latać w długie trasy. Bardzo łatwe w prowadzeniu, ale pozycja nienajlepsza do długiej jazdy(178cm wzrostu) co 100-150km trzeba roibić postoje by rozprostować nogi. Najbardziej rozczarowują hamulce.


bArtolini
Potwierdzam, śmieszne spalanie, no chyba ze lata sie do zamknięcia predkosciomierza, ale tak wtedy wypija 6,5 l/100. Szacun dla inżynierów Hondy, bo prędkość max sporo zanizyli w stosunku do osiaganej. Ale jak wcześniej wspomniano nie do tego zostało stworzone. Kapitalnie spisuje sie w mieście. Pancerny sprzęt i polecam każdemu. Byle by wacha byla w baku i aku naładowany odpala nieważne ile by stała.

bArtolini
Potwierdzam, śmieszne spalanie, no chyba ze lata sie do zamknięcia predkosciomierza, ale tak wtedy wypija 6,5 l/100. Szacun dla inżynierów Hondy, bo prędkość max sporo zanizyli w stosunku do osiaganej. Ale jak wcześniej wspomniano nie do tego zostało stworzone. Kapitalnie spisuje sie w mieście. Pancerny sprzęt i polecam każdemu. Byle by wacha byla w baku i aku naładowany odpala nieważne ile by stała.

azja-83
Miałem i żałuje że sprzedałem, faktycznie moto bardziej dla niższych wzrostem ,ja mam 183cm wzrostu i trzeba było robić postoje, chociaż może to tylko była kwestia przyzwyczajenia się. Moto świetne bo praktycznie proste i bezobsługowe, napęd przekładnią Kardana to duży plus, mi na trasie spalał 4,3L przy prędkościach 90-100/h ,trochę szybciej 110-120 4,5L, szybciej da się latać ale te moto nie do tego stworzone. Mile wspominam Revere

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Jak, najbardziej polecam
11.12.2014 18:19:55

Miałem i żałuje że sprzedałem, faktycznie moto bardziej dla niższych wzrostem ,ja mam 183cm wzrostu i trzeba było robić postoje, chociaż może to tylko była kwestia przyzwyczajenia się. Moto świetne bo praktycznie proste i bezobsługowe, napęd przekładnią Kardana to duży plus,no i ten niezniszczalny silnik , mi na trasie spalał 4,3L przy prędkościach 90-100/h ,trochę szybciej 110-120 4,5L, szybciej da się latać ale te moto nie jest do tego stworzone. Mile wspominam Revere.

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Pełne zadowolenie
10.22.2015 21:49:30

Mam go od 3 lat, zmieniłem opony i klocki, wszystkie płyny i filtry- 0 awari, 0 problemów banalna i tania obsługa. Mam 187 cm wzrostu i waże 97 kg- moto swietnie sobie radzi. Jedynie na co mógłbym narzekać to kanapa

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
11.14.2015 13:45:09

Koledzy czym się charakteryzuje krzywa sztyca pułki bo nie wiem czy kopać w tym żeby się dowiedzieć. Ogólnie super maszyna. Na trasie a z Wrocławia do nowego sącza powachała tylko 4,2 przy prędkości od 80 do 140 km/h.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
o.k
09.13.2016 18:27:51

jeżeli będzie pierwszym lub drugim motocyklem to OK natomiast jako kolejny to w ramach lubianych przez kupującego zmian może być troche mało koni KM dwie osoby powiedzmy kierujący 90kg i kobieta 70kg oraz kufry i klopoty ze sprawnym szybkim wyprzedzaniem natomiast wszystko pozostale ok

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
honda ntv650 revere
10.30.2016 11:23:41

Znakomity motocykl,można powiedzieć pancerny.Wał kardana,silnik V brzmienie klasyczne i miodzio dla uszu.Wystarczająca moc,wygodny.Szukałem motocykla ,który by spełniał moje wymogi i znalazłem!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Honda NTV 650 Revere '94
12.04.2017 23:00:28

To moje drugie moto Hondy. Wcześniej jeździłem na 125ce. Nie zawiodłem się po przesiadce. Bezawaryjna, wygodna. Gorąco polecam na pierwsze albo drugie moto. Łagodnie oddaje moc i jest przewidywalna. Małe spalanie trasa ok. 4.4 l/100km i miasto Wawa 5-5.5 w zależności od stylu jazdy i korków. Super sprawuje się w korkach i nadaje się świetnie do lekkiej turystyki. Wał kardana okazuje się niezastąpiony - wkońcu nie trzeba się bawić w smarowanie łańcucha co tydzień i kontrolę naciągu :D
Jeśli ktoś ceni sobie bezawaryjność, wygodę i niskie koszty utrzymania, gorąco polecam!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
9
Świetny motockl
03.18.2018 15:50:40

Praktycznie bezobsługowy i bezawaryjny, niskie spalanie około 4,3/100 jak dobrze pamiętam, Vka no i kardan, szkoda że już nie robią takich solidnych motocykli.. Nigdy mnie nie zawiódł, maiłem go 5 lat.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ntv czy cb500
08.24.2018 10:06:25


9
Ntv czy cb500
08.24.2018 9:52:07
Witam,
z uwagą przeczytałem Wasze fachowe opinie poniewaz stoje przed wyborem czy kupic Honde Ntv czy cb500? Motocykl potrzebuje na codzienne dojazdy (33km) autostrada do szkoly oraz na sporadyczne wypady na miasto lub gdzies tam.. byc moze raz/dwa razy w roku dluzsza trasa.. Zalezy mi na oszczednym spalaniu, bezawaryjnosci, a jezeli trafi sie naprawa to mozliwosci zrobienia jak najwiecej samemu. Chce jezdzic caly rok (o ile pogoda pozwoli). Wvzesniej jezdzilem na Klr 650. Mam 42 lata, 183 i 110 kg ( tak, wiem, mam nadwage 😉)
Oba motacykle maja podobne przebiegi i roczniki.
Co byscie obiektywnie polecali w moim przypadku i na co zwrocic uwage przy zakupie?
Z gory dziekuje 🙂

Gość
Ja uważam że NTV jest lepszym wyborem bo ma wał Kardana czyli jeśli chcesz latać codziennie to odpada Ci żmudna i brudna robota smarowania i napinania łańcucha. Dodatkowo masz większą pojemność i v-ke czyli lepszy moment od dołu. Owiewka potrzebna jest tu i tu jeśli chcesz pomykać autostradą. Spalanie podobne i częstotliwość czynności serwisowych także. Dodatkowo łatwiej będzie znaleźć zadbany egzemplarz.

Gość
Od tego masz forum lub Pytania do motocykla!

Głosy: -3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Moto (prawie) idealne
09.05.2018 12:04:21

Siemanko,
Co mogę napisać o tym moto?
Łączy kilka najlepszych cech motocykli:
- prosta budowa i łatwe naprawy
- nie wysilona jednostka która jest nie do zdarcia, tylko wymieniać olej i filtry,
- chłodzenie wodą, więc w gorące dni się nie zagrzeje
- naked - najnormalniejsza i wygodna pozycja (mam 176)
- 190 licznikowe (okolo 175-180km/h) poleci
- 56 kuca nie powala, jednak Nm są już na dole
- dobry moment hamowania silnikiem
- piękny dzwięk silnika
- mimo toporności po kilku dniach używania można zamykać oponę
- wał korbowy, około setka oleju rocznie i zapominasz co to jest napęd
- tylne zawieszenie regulowane ręcznie bez narzędzi. Ustawia się je w około 10 sekund - coś pięknego
- wygląd - klasyczny naked z umięśnioną ramą, całkowicie odsłonięta tylna felga z jednej strony dodaje smaku, pojemy zbiornik 19 litrów, silnik V a nie jakaś szlifierka, dość szerokie opony na tamte czasy (produkcja od 86 roku), moto wąskie - idealne do miasta, po dodaniu szyby i kufrów można w dwie osoby wybrać się na trzy tygodnie jazdy
Minimalne spalanie to około 4,2/100 jak się jedzie jak emeryt, jak dajesz w kichę z plecaczkiem i towarem to i 10 wciągnie no ale coś za coś.
Generalnie świetne moto.
W mojej dawno owinął się licznik, ma już jakieś 160k km przejechane i nawet oleju nie bierze. (Sam się dziwię, bo to Honda).

No dobra, nie jest idealnie, wady (jeśli można tak powiedzieć):
- hamulce ma dość słabe, da się to zniwelować pamiętając o oponach, tarczy, żeby nie była z gównolitu i dobrych klockach.
- manewry parkingowe - trochę ciut za wcześnie dali ograniczniki, nie ma tragedii jak w sportach ale mogło być lepiej - idzie się przyzwyczaić.
- No dobra, jakby było tak z 80KM było by fajniej, chociaż źle nie jest. Z drugiej strony to norma, zawsze się chce więcej. :)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Gopro 7 Black

Wszystkie filmy na youtube potwierdzają, że stabilizacja jest nie do pokonania i tak jest faktycznie. My używamy jej jednak na moto i tutaj jest ni...

Yamaha R1 RN19 (2007-2008)

Erłan to erłan daje rade ale trzeba dbać! jak jezdzi nią jełop co stale stawia na gume to puzniej płacze proste to jest motocykl na tor a nie do...

Caberg Tourmax

Kupiłem to "G" rok temu ,i ok 12-15tyś km ODRADZAM wszystkim kogo spotkam (między innymi z powodu nie uznania reklamacji) , WADY: mocowanie pasków...

Pirelli Angel ST

Na oponach przejechałem ok. 8 tysięcy, myśle, ze do 10 wytrzymają.
Ogólnie opona przyzwoita, ale do jazdy turystycznej, rekreacyjnej. Prz...

KOVIX KD6

Wielkie poprawki od ostatniego modelu . Bardzo głośna ! daje poczucie małego bezpieczeństwa . wiadomo ze jak ktos ukranie to zrobi wszystko ale g...

Yamaha YBR 125

miałem,ale wolę zdecydowanie cbf 125,lepiej wykonanan ,szybsza,wygodniejsza i mniej pali.Jest tez troszkę większa ale i droższa....


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce