Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nolan N43E Air



Ilustracja przedmiotu

1  

Nolan N43E Air

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.67 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 92%
Neutralne: 8%
Negatywne: 0%


Gość


7
Nolan N43E Air
06.05.2012 8:45:59

Kask oceniam jako dobry - wykonanie na dobrym poziomie, bardzo miła w dotyku wyściółka - po założeniu czujemy się bardzo komfortowo i nie chcemy go ściągać z głowy. Podoba mi się też opcja wbudowanych w kask okularów przeciwsłonecznych - już nie zamierzam nigdy kupować kasku bez tego wynalazku. Wentylacja w N43E też dobrze sobie radzi. Jednak Nolan nie ustrzegł się błędów - kask ma dwie bardzo denerwujące przypadłości - pierwsza to hałas. Jest naprawde bardzo głośny przy większych prędkościach. Tak do 120 km/h można jeszcze jakoś jechać, ale potem zaczyna się huragan wewnątrz i niewiele słychać. Druga sprawa to podbródek, który przy większych prędkościach opiera się o brode. Ogólnie kask oceniam na 7/10.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
06.27.2012 0:38:43

Świetny kask - bardzo wygodny, świetnie wykonany, posiada blende. Wyciszenie nie jest jakieś super, ale tragedii też nie ma. Co do przylegania podbródka do kasku to nie zauważyłem tego efektu, ale raczej szybko nie jeżdże - przeważnie do 140 km/h. Ogólnie kask oceniam bardzo dobrze. Moja ocena to 8/10.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.08.2012 8:22:07

Super kask. Jedyny minus to słabe wyciszenie. Cała reszta na najwyższym poziomie. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Sylwek
09.19.2012 8:04:44

Dobry garnek. Łatwo obsługuje się go w rękawiczkach, dużo widać przez szybe, wygodny. Niestety za głośny - miałem okazje przejechać się w Schubercie C3 kumpla i nie ma porównania. Mimo to polecam, bo za Schubertha trzeba wydać więcej kasy niż za Nolana.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jurek
09.23.2012 21:26:14

Kask troche głośny ale i tak jestem bardzo zadowolony że go kupiłem. Jest wygodny, nie paruje nawet jak jest 0 st. celcjusza, ma dobrą wentylacje i dobrej jakości wyściółke. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Astriks
10.08.2012 13:23:58

Bardzo dobry kask. Jest słabo wyciszony, ale nie po to inwestowałem w wydechy żeby teraz ich nie słyszeć :) Naprawde polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Arni
10.25.2012 19:05:34

Świetny i uniwersalny kask - może służyć jako kask szczękowy albo otwarty. Bardzo wygodny w trasie i na mieście, wentylacja działa dobrze - nigdy się w nim nie spociłem, nawet jak bardzo mocno grzeje słońce to nie odczuwa się tego w środku. W chłodniejsze dni szybka nie paruje. Wyciszenie nie jest takie złe. Według mnie doskonały stosunek ceny do jakości. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
8
Gość
02.17.2013 15:23:20

Jestem zadowolony :)

Plusy:
+ dobra jakość wykonania
+ wygodny
+ okulary przeciwsłoneczne
+ wentylacja
+ spore pole widzenia

Minusy:
- hałas
- brak pinlocka

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
8/10
04.08.2013 11:06:55

Kask wygodny, z dobrą wentylacją, fajnie leży na głowie, bardzo duża szyba, blenda łatwa w obsłudze nawet podczas jazdy. Jak każdy ma też swoje wady - wyciszenie nie jest jego atutem, poza tym dość mocno skrzypi, a w zimne dni dużym minusem jest to że powietrze zawiewa od dołu do środka, więc jest to kask głównie na lato. Ogólnie jestem zadowolony - dobra jakość za rozsądne pieniądze.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Jakość adekwatna
10.15.2013 17:16:29

Kask ogólnie w porządku lecz jest to kask otwarty więc nie możemy oczekiwać, że będzie w nim cicho jak w kasku integralnym, wie to raczej każdy doświadczony motocyklista. Jest to kask klasy średniej więc zastanówmy się jak głośno jest w naxie której tyle na naszych drogach. Miejmy nadzieję że każdy z nas będzie mógł przesiąść się na Schuberta J1 najcichszego w klasie otwartych kasków.

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jakość tak, cisza nie !
10.15.2013 20:34:58

Miły kask ale za tą cenę ?!
Szczęka ociera się o brodę, co do głośności wiele już zostało powiedziane, ale podkreślić należy fakt że bez szczęki (czyli jako otwarty) jest w nim ciszej !
Natomiast głośność jest niestety porównywalna z naxą za pare złotych.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Daniel
10.15.2013 21:58:27

@wexell: Gadasz tak, bo nigdy nie miałeś kasku z niskiej półki. Ja jeździłem w takim rok i od dwóch lat w Nolanie - nie jest może cichy, ale wygoda i wentylacja jest nie do porównania. W dodatku porządna szybka, która się nie rysuje. Moim zdaniem n43e jest bardzo dobry, a w tym roku zmieniam go na nowego N44.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania