Mamy już 10437 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe EBC



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Klocki hamulcowe EBC

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.05 / 10

(Na podstawie 20 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Wasze opinie na temat klocków EBC.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 60%
Neutralne: 15%
Negatywne: 25%


Gość


10
Gość
06.06.2012 8:27:42

Polecam, ale serie HH. Dobrze hamują i na długo starczają. Standardowych EBC lepiej nie zakładać na przód. Potrafią piszczeć i hamują zauważalnie gorzej od HH.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
EBC HH
06.13.2012 9:16:05

Założyłem EBC HH na przód do Hornetki i hamują super. Odrobine gorzej od Nissinów które miałem wcześniej ale tylko minimalnie. Polecam. Super klocki.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Wujek Staszek
06.15.2012 13:43:50

Miałem EBC(te zwykłe) i bardzo słabo hamują, w dodatku potrafią zapiszczeć. HH nie próbowałem, bo się zraziłem do tej firmy. Może przetestuje je w przyszłości. Teraz jeżdże na CL A3+ i jestem zadowolony.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
07.04.2012 12:28:59

Kumple używają HH na przodzie i sobie chwalą - ja osobiście wole SBS. Standardowych EBC(nie HH) używam na tyle i dają rade. Nawet wole do tyłu dać odrobine gorsze klocki, bo blokada tyłu jest dość niebezpieczna, tzn. "miota nim jak szatan" :D

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.12.2012 12:35:07

Zawsze używam EBC HH i jestem zadowolony - klocki bardzo trwałe, dobrze hamują. Robią się troche tępe w deszczu, ale nie ma tragedii.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
08.08.2012 15:51:34

Nie wiem jak HH, ale zwykłe EBC to największe g***o jakie miałem założone do motocykla! Nawet nie zjechałem ich do końca, bo cenie swoje życie.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Arek
08.09.2012 15:53:02

EBC podwójnie spiekane(HH) - świetne klocki, wolno się zużywają, są precyzyjne i na długo starczają. Tylko nieznacznie gorsze od fabrycznie montowanych w GSR 600.

PS.
Sugestia dla autorów moto opinie. Przydałoby się rozdzielić opinie na EBC standardowe i HH, bo tym drugim niesłusznie zaniża się średnią.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
indyk
01.30.2013 18:56:08

Dla mnie wypas. Założyłem w tamtym sezonie EBC FA158HH do mojej SVąki 1000 i mogę śmiało polecić. Hamulce żyleta - można hamować jednym palcem. Nie piszczą i po sezonie nie widać po nich większego zmęczenia. Daje 10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
EBC czarne
07.21.2013 21:56:59

Skusiłem się i założyłem, EBC czarne (podstawowe) na tył do ford FOCUS Mk2. Przejechałem jakieś 300-400km aby się ułożyły i wyjechałem na urlop w góry. Te klocki to dramat!!! Skuteczność hamowania zauważalnie spadła (miałem poprzednio oryginalne motorcraft), piszczą niemiłosiernie (każde ruszenie po zatrzymaniu to pisk), a tylne felgi mam czarne od pyłu po przejechaniu w terenie górzystym 600km (przednie są dużo czystsze). W przyszłym miesiącu wywalę ten syf z auta i odeślę firmie EBC z podziękowaniem, po czym zapomnę że taka firma w ogóle istnieje. Przestrzegam wszystkich, którzy się jeszcze wahają, czarne EBC to wyrzucenie pieniędzy w błoto!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
EBC TT Czerwone
09.30.2013 13:13:19

Ja odradzam czerwone EBC o oznaczeniu TT. Założyłem je do Yamahy WR 250 i tragedia - hamulce osłabły o jakieś 40% w stosunku do poprzednich klocków Nissina.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
10.05.2013 11:00:34

Założyłem do V-stroma 650 w tym sezonie model o oznaczeniu EBC FA231HH - złota okładzina, klocki z serii HH. Nie mam im nic do zarzucenia - za komplet dałem 220PLN. Hamują świetnie, zero pisków, nie przegrzewają się nawet na długich zjazdach gdzie pracują non stop. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
ok
10.21.2013 15:30:43

Kupiłem w tym roku Klocki EBC FA252HH (złote) to swojej r6. Hamują świetnie, jestem zadowolony :)

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Klocki hamulcowe EBC
01.26.2014 18:13:22

Klocki bardzo dobre, cena przystępna (zależna od modelu). Jaka cena taka jakość i skuteczność danych klocków hamulcowych. Więc podsumowując ogólnie używałem słabszych i lepszych (HH) i każde są dobre wiadomo HH lepsze ale i cena wyższa a na zwykłych także da się dobrze polatać.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
EBC HH w R6 2007
08.04.2014 20:11:33

Moja ocena to 7- uważam że są troche przereklamowane. Nie można powiedzieć że są złe, ale ocena 7 jest dla nich adekwatna(mówie o sinterowych HH żeby nie było). Na SBS i Brembo hamulce to były totalne żylety, a na EBC osłabły o jakieś 20-25%. Mogę na nich mocniej wciskać klamke - z jednej strony plus, bo jest troche lepsze czucie i trudniej o blokade koła w podbramkowej sytuacji, ale nie ma już hamowania jednym palcem jak wcześniej. 7/10

Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
7/10
10.07.2014 8:50:41

EBC HH to przyzwoite klocki za dobrą kase - do zachwytu mi daleko, ale spełniają swoją role w fazerze jak trzeba - nie piszczą, dobrze się rozgrzewają i nie tracą właściwości po intensywnym użytkowaniu. Ocena 7/10 myśle że jest obiektywna.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
dobre, ale...
11.29.2014 16:05:34

Klocki mam w ZX6R - ogólnie dobrze oceniam hamowanie, zastrzeżenia mam tylko do tego że w deszczu i w chłodniejsze dni hamulec jest znacznie gorszy - na klockach SBSa tak dużej róznicy nie było. 8/10

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
SFA
01.11.2016 18:19:42

Zmieniłem w skuterze klocki, oryginalne, na EBC najtańszej serii SFA. Zapłaciłem całe 22 zł i moja radość trwała od pierwszych metrów jazdy... Oryginały, piszczały i nie hamowały. Nie zużywały się chyba wcale, ale życie mi miłe i stad decyzja o zmianie. Teraz hamulce działają jakieś 100% lepiej mimo, badziewnego tylnego szczękowego. Dziwię się, że ktokolwiek kupuje jakieś chińskie syferty po 15-18 zł... Ja już nigdy więcej tego błedu nie popełnię. Zobacze jak będzie ze szczękami.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


6
Gość
06.06.2016 19:31:45

Mam założone zwykłe EBC z przodu w kawie Z750. Jakiś piorunujących efektów nie robią. Następne kupię Vesrahy.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
07.28.2016 23:00:45

Kupiłem zwykłe EBC do 125.Dwa razy zakładałem i wyciągałem.Najpierw myślałem że się nie dotarły ale to jest samo dno tragedia.W dodatku do cbr125 są za szerokie.
Założyłem stare zajechane nissin i jeździły do sprzedania moto.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


8
Dają radę
10.02.2016 9:07:03

Zakupiłem na tył czerwone EBS. Na początku (pierwsze 500 km) to była padaka, ale potem muszę obiektywnie stwierdzić, że lepsze niż OEM-owe Nissin-y, albo takie same. Najważniejsze, że spełniają swoje zadanie w motocyklu ważącym 160 kg, nawet gdy jeździmy w dwie osoby.
Wielką zaletą jest cena.

Profil użytkownika
tomjag
Dodam, iż klocki założyłem na tył. Na przód chyba zdecyduje się na EBC tylko, że na złote.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shima X-Mesh

Szukałem kurtki na wysokie temperatury tj. 20 st i więcej. Przejechałem w niej jakieś 2 tys km i jak dotąd jestem w pełni zadowolony z zakupu. O...

LS2 FF323 Arrow R

Posiadam kask w wersji carbon, bardzo wygodny, bardzo dobre wykonanie, pinlock super, nie ma żadnego parowania, szyba bardzo duża, dodatkowo kupiłe...

Shark Speed-R

Jestem właścicielem Sharka Speed-R seria druga od początku tego roku. Jestem zawiedziony z kilku powodów, ale o tym za chwilę. Moim poprzednim ka...

KBC VR-1X

AKTUALIZACJA (sprostowanie do ostatniej mojej opinii):

Muszę powiedzieć, że kask KBC VR-1x ma swoje wady (jak wyżej), ale wyśció...

Held Sparrow

Fajne i solidne rękawice w dobrej cenie. Przy niskich temperaturach marzną palce ale poza tym są świetne....

Probiker PRX-9

Za tą cenę godny polecenia. Po pół roku nie użytkowania nie nazekam lecz oderwał sie rzep od kieszeni na tel :D...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA