Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Honda CBR 600RR (2003-2004)



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CBR 600RR (2003-2004)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Dane techniczne motocykla


Ocena użytkowników
9.18 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 94%
Neutralne: 6%
Negatywne: 0%


Gość


10
CBR 600 RR 2005
06.09.2012 10:21:07

Rewelacyjny motocykl. Po przesiadce z GSX-R 600 1998 nie mogłem się przyzwyczaić do jego wymiarów - jest bardzo malutki w porównaniu do starszych sportów, ale jest to jedna z największych jego zalet. Przez to jest bardzo zwinny, niesamowicie lekko przerzuca się go z zakrętu w zakręt.

Prowadzenie tego motocykla to sama przyjemność - pokonywanie winkli stało się uzależniające. Ze starszym gixem trzeba było się siłować, a tu perfekcja w każdym calu. Silnik w CBRce jest całkowicie bezawaryjny i bardzo mocny - od 6000 obrotów dostaje potwornego kopa i dosłownie zdziera asfalt po dodaniu gazu. Dźwięk silnika i jego kultura pracy na wielki plus. Pozycja za sterami bardzo wygodna jak na sporta. Co do spalania - najmniesze do jakiego zeszłem to 5,1 L :) Jak się nie kręci to jest bardzo ekonomiczny, ale jak się daje ostro po obrotach to paliwo wciąga jak szalony - ok. 10 L :) Hamulce bardzo dobre - można szybko schamować nawet z większych prędkości. CBRka ma też bardzo ponadczasowy wygląd - jest piękna dzisiaj i będzie piękna za 15 lat. Ciężko znaleźć jakieś wady w tym modelu. Polecam zdecydowanie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Marek FZ1
06.15.2012 15:07:37

Miałem dwa lata ten motocykl i jedyne do czego się można przyczepić to niewygodna pozycja - jazda na dłuższy dystans bardzo męczy - dostają plecy i nadgarstki. To chyba największa wada 600RR, bo poza nią praktycznie same plusy - mocny silnik(najlepszy dół wśród wszystkich sportowych 600tek), doskonale się prowadzi, ma wtrysk paliwa, świetnie brzmi, ma znakomite hamulce. Przez dwa lata poza podstawowymi sprawami serwisowymi nic nie robiłem w tym motocyklu - tylko dolewałem benzyne i jeździłem - zero problemów z czymkolwiek. Po zimie zawsze odpalał od strzała. Dla mnie najlepsza ze sportowych 600tek razem z Kawą 636. :)

Gość
potwierdzam, moto pierwsza klasa, lekki zwinny mocny, ale jak dopowiedziałes kawa 636 jest rownie dobra, od siebie dodam ze WG MNIE kawa jest ciut lepsza, ma ten pazur którego cbr'ce brakuje ale oba sprzety i tak no.1. przesiadlem sie z cbr'04 na 636 '06 i różnica jest ale nie wielka na korzysc kawy, sama cbr teżmiód malina :D

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bartosz
06.18.2012 11:17:36

Jeden z lepszych motocykli w swojej klasie - niesamowicie dobrze się prowadzi, jest lekki i zwinny, nie sprawia problemu z wyciągnięciem go z garażu. Dość wygodny jak na sporta. Nowoczesny silnik na wtrysku. Bardzo niskie spalanie jak się nie przekracza 160 :) Bardzo skuteczne hamulce. Jak ktoś już wspominał - ponadczasowa sylwetka. Ten motocykl przykuwa oko :) Panie bardzo często oglądają się za nim :D

Wady: Silnik 600cm wymaga ciągle wysokich obrotów, aby zachował swoją dynamike. Po pewnym czasie chcesz mieć CBR 1000RR :D

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
WiRRek
06.26.2012 12:32:18

Super maszyna. Przepiękna sylwetka, niezawodny silnik na wtrysku, dobre hamulce, prowadzi się idealnie. Miłośnicy jazdy na kole powinni szukać modeli od 2005, bo od tego rocznika montowali już zawieche upside down. Spalanie podobne do reszty sportowych 600tek - standardowo 6,5 do 8L na setke. Przy bardzo ostrożnym traktowaniu gazu można zejść nawet do 5,5 L, ale zabija się wtedy całą przyjemność z jazdy - CBRka bardzo lubi wysokie obroty i nic się na to nie poradzi :) Pozycja za kierownicą jak to w sporcie - albo kochasz, albo nienawidzisz. Mi odpowiada. Co do wad to nie ma ich zbyt wiele - troche grzeje wydech pod siedzeniem, ale tylko jak zatrzymujemy się na światłach. Jak się już jedzie to jest dobrze. Druga sprawa to troche za mały bak - przy mocnym pałowaniu trzeba bardzo często rozglądać się za stacją paliw :) Moja ocena tego sprzętu to: 9/10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.16.2012 8:31:28

Zalety:
- Mały, poręczny, świetnie się prowadzi
- Ponadczasowy wygląd
- Duża moc i prędkość
- Bardzo precyzyjna skrzynia biegów
- Kultura pracy silnika
- Niskie spalanie(przeważnie od 6,5 do 7,5L. Przy odwijaniu 10L ;))
- Nie jest tak pospolita i modna wśród małolatów jak R6 czy Kawa ZX-6R
- Bardzo dobre hamulce

Minusy:
- Troche brakuje dołu - trzeba mocno kręcić, żeby jechała
- Na dłuższych trasach bolą plecy i nadgarstki od jazdy

Ogólnie to bardzo polecam ten motocykl. Jest super.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Wojtek 600RR
09.17.2012 12:09:00

Uwielbiam ten motocykl - dosłownie aż sam się do siebie uśmiecham wchodząc do garażu. Moto jest dopracowane w każdym detalu - doskonała jakość materiałów i wykonania, łatwo się prowadzi, jest bardzo zwrotna, rewelacyjnie hamuje. Silnik pracuje równiutko i pięknie - dużo przyjemniej niż R6 czy Kawasaki. Po zimie odpala zawsze od pierwszego strzała.

Dużo osób narzeka że jest niewygodna, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia. Z początku bolały mnie plecy i nadgarstki, a teraz mogę jeździć godzinami i nic. Kupując sporta trzeba nim dużo jeździć i się przyzwyczaić do tego że jest sportem, a nie turystykiem. Jak ktoś traktuje cebre do okazjonalnych wypadów co tydzień czy dwa zawsze będzie narzekał na wygodne.

Co do wad to jest ich niewiele. To co mi przychodzi do głowy to dźwięk na orginalnym wydechu(za cichy) i to że aby utrzymywać dobre osiągi silnik ciągle musi być trzymany na wysokich obrotach.

Polecam. Co Honda to Honda!

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
CBR 600RR
09.21.2012 9:32:16

Ja myśle że to jednak nie jest kwestia przyzwyczajenia, a samego motocykla który jest po prostu niewygodny. Latałem sezon na 600RR i miałem dość - plecy i nadgarstki wysiadają. Przesiadłem się z Fazerki, którą można było latać godzinami i nic nie czuć, a w 600RR już po godzinie nie chciało mi się jeździć. Teraz latam na 1100XX i nie ma porównania - dużo wygodniejszy od RRki. Ogólnie moto na duży plus, ale dla mnie za mały i niewygodny.

Gość
Chyba pomyliłeś wady i zamiast sportowego motocykla powinieneś opisać swój błąd wyboru. RR to nie turystyk, ani nawet sport-touring.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
11.12.2012 23:27:25

Cebra to dobry motocykl, ale niestety niczym szczególnym się nie wyróznia na tle konkurencji... W porównaniu do R6 z tych samych roczników stylistycznie nie zachwyca, silnik ma bardzo liniową charakterystyke - brakuje mu jadu. Hamulce też takie sobie. Według mnie to motocykl dla miłośników marki, ja zdecydowanie wole R6.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
CBR 600RR 2004
11.15.2012 17:56:45

Honde 600RR z rocnzika 2004 ujeżdżam już 4 sezon i jestem zadowlony. Dodam, że jest to mój pierwszy poważny sprzęt :)

Zalety:
- Lekka i poręczna w zakrętach
- Wygodna jak na sporta
- Niezniszczalny silnik na wtrysku
- Świetne hamulce(po założeniu oplotu to już miazga)!
- Mocne światła(zarówno krótkie jak i długie)
- Niskie spalanie w trasie
- Odgłos silnika :D
- Wygląd


Wady:
- Trzeba mocno pracować biegami, aby wycisnąć z niej to co potrafi
- Kolektory wydechowe przy samym silniku zaczęła brać rdza. Nie wiem na ile to poważne.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
RRalf / CBR 600RR 2006
11.17.2012 15:24:52

Kolego wyżej, akurat tak się składa że miałem Yamahe R6 z 2004 roku i za cholere nie ma startu do cebry. R6 wytrzymała u mnie rok i rama przepięknie pękła w okolicach spawu. Teraz ujeżdżam CBRke z 2006 roku i więcej jeździ na jednym kole niż na dwóch - honda wytrzyma wszystko. Guma, latanie do odciny - żaden problem. Motocykl praktycznie niezniszczalny. Można się przyczepić troche do mocy, ale to jest tylko 600tka - po jakimś czasie każda się znudzi. Hamulce są świetne, moim zdaniem dużo lepsze niż w R6.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Grzesiek
11.20.2012 13:44:53

No właśnie każdy chwali 600rr ale co z tego jak nie ma porównania do innej 600.
Moją r6 2002 latam 3 rok prędkości na trasie gdzie się da 150 jak jest okazja to do 180 i spalanie mam 6L.
Z tego co wiem przy takiej jeździe 600rr pali jak wściekła po za tym na dole jest przymulona.
Z chęcią bym kupił taką 600rr bo jest tańsza od r6 ale do 2005-2006 600rr to muł który pali wściekle jak ją ganiasz.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
honda 2003 rok
03.22.2013 20:46:03

latam 2 sezon i jak na nasze drogi to wystarczy mam mozliwosc polatac brata R1 czesto sie zamienimy to jesli chodzi o osiagi pozycje to super u mnie bola nadgarstki jak latam swoja 600rr to mi sie wydaje ze jest super ale jak latam jego R1 to dopiero wtedy jest jazda mi sie nie psuje jemu tez a jak sie spotkamy to zaden z nas nie zaluje do tego zrobione na spalanie nie patrzymy

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
600RR 2003r
04.10.2013 18:13:19

Super sprzęt, latalem dwa sezony 12tys nakręcone i żadnej awari a lekko nie miała:)
Co do spalania to przy ostrej jeździe palila 8l więc nie jest zle. Jedynie kosz sprzeglowy szumi jak to w cbr i nie tylko. Przyspieszenie prowadzenie klasa sama w sobie, siedzi sie na niej jak na prawdziwym sporcie dlatego dalsze wypady mogą byc męczące. Świetna na szybkie winkle!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
07.23.2013 0:07:25

https://www.youtube.com/user/deydara23

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Spoko maszyna
05.08.2014 12:06:44

Posiadam cbr600rr PC37 z 2004.Jest to mój 7 motocykl wcześniej miałem nakeda ok.80km. Honda to super motocykl posiada mocny silnik,choć nie lubi niskich obrotów.Od 7 tyś obrotów zaczyna ładnie ciągnąć a od 10 tyś dostaje nagłego kopa.Zaprzecza to ogólnej opinii, że Honda jest nudna i liniowa. RR-ka to drapieżnik.Jeżeli chodzi o prowadzenie to 10/10, jak ma się dobre opony i dba się o zawias to moto lata po zakrętach jak marzenie,nie ma tendencji do Shimmy. Spalanie 5.5-10 l zależy jak odkręcasz.Na razie nić się nie zepsuło, odpukać (3000 tyś zrobione).Polecam dla Wszystkich którzy mają już jakieś doświadczenie.

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
super maszyna
05.23.2016 17:39:19

Witam
serdecznie polecam ten motocykl
Jest swietny, niezawodny a przy tym wyglada bardzo nowocześnie jak na swój wiek

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna





Dane techniczne motocykla



MarkaHonda
ModelCBR 600 RR
Typ motocyklaSportowy

Silnik

Cylindry4
Pojemność599 cm3
Ilość taktów4
Moc117 KM
Maksymalna moc przy13000 min-1
Moment obrotowy-
Maks. moment przy-
Układ zasilaniaWtrysk
Typ silnika-
ChłodzenieCieczą
Średnica Cylindra x Skok67.0x42.5
Współczynnik kompresji-
Kompresja-

Skrzynia biegów

Ilość biegów6
Przeniesienie napęduŁańcuch

Podwozie

Hamulec przedniPodwójna tarcza
Hamulec tylnyPojedyncza tarcza
Średnica hamulca przedniego-
Średnica hamulca tylnego-
Skok zawieszenia przedniego-
Skok zawieszenia tylnego-

Wymiary i masa

Waga motocykla169 kg
Długość2065 mm
Width685 mm
Szerokość820 mm
Wysokość siedzenia820 mm
Opona przednia120/70-17
Opona tylna180/55-17
Pojemność baku18 litrów
Rezerwa-

Przyspieszenie i osiągi

Prędkość maksymalna280km/h
Przyspieszenie do 100km/h3,0
Średnie zużycie paliwa


OSTATNIO DODANE OPINIE


Suzuki GSX-R 1100 (1993-1998)

dobry motocykl,ciezki jest,hamulce troche slabe,ale jak na tamte lata znosnie,mam go dlugo,awarje nie wystepuja,ale olejak lepszy,duzo bardziej dziki ...

Suzuki GSX-R 1100 L (1989-1992)

nikt nie napisal nawet jednej opini,wiadomo ze to legenda,wszystko juz napisano o tym motocyklu,jest wspanialy,oddawanie mocy fantastyczne,nowe motocy...

HYOSUNG GT650R

Razem z kumplem jeźdzmy na swoich wersjach R i P, pięknie się spisują, dobrze wykonane motocykle i tanie (mało kiedy idzie to w parze). Hamulce ...

Kawasaki ZX-10R Ninja (2004-2005)

Ta Kawa jest niesamowita. To motocykl, który nie znudzi sie szybko. Trzeba mieć do niej respekt i uważać z gazem. Poza tym piękny wygląd i bardz...

MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce