NOWOŚĆ LEXIN LX-FT4

NOWOŚĆ Ducati 1000 GT
Mamy już 16060 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Standardowe świece NGK



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Standardowe świece NGK

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.60 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Wasze opinie o świecach NGK.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


8
Gość
02.07.2012 13:33:41

Używałem takiej świecy w SC33 - nie było większych problemów z paleniem. Lepsze jednak okazały się irydówki - moto się szybciej zagrzewał i silnik pracował równo. Wskazówka obrotomierza praktycznie stała w miejscu. Ale za irydowe trzeba było wyłożyć 2x tyle. Ogólnie to nawet dobre świece ale bez fajerwerków. Jak ktoś nie chce inwestować w irydowe to będzie zadowolony z tych świeczek.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
02.10.2012 16:31:35

Ja jestem zadowolony z tych świeczek. Moto pali bez problemu przez cały rok, nawet jak mi się zalały to przeczyściłem i działają do tej pory.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Adam
11.26.2012 10:03:51

Najpopularniejsze świece do moto, nawet jak się zaleją to nadal dobrze palą, a słyszałem teorie że po zalaniu świeca nadaje się tylko do kosza. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
monster
12.07.2012 10:43:47

Dobre świece po założeniu i odpaleniu trzeba ie dobrze wygrzać.Kupować w dobrych sklepach motocyklowych albo od sprawdzonych gości , polecam maszyna paliła mi od strzała .

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
NGK
01.26.2014 18:16:52

Świece bardzo dobre, motocykl odpala bez problemu czy zimny czy ciepły. Jeżeli gaźniki są wyregulowane odpowiednio to starczą na długo długo. Świece są super pod warunkiem że nie są to "oryginalne z allegro za 18zł" bo na takich to jak ktoś miał do czynienia to wie że koło NGK to to nawet nie leżało.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
NGK-Suzuki SV 650 K1
07.10.2014 11:31:47

Trwałe świece, które wytrzymują dużo więcej niż przewiduje się między wymianami w serwisówce.

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
sprawdzony wybór
02.08.2015 17:50:06

Wiele lat używam świec NGK do różnych motocykli. Nigdy nie było z nimi problemu. Podstawa przy zakładaniu nowych świec to odpalić i przejechać się kawałek dla dobrego wygrzania. Wtedy posłużą wiele lat i kilometrów.
Ludzie na forach narzekają bo kupują z niepewnych źródeł (zdarzają się podróbki) albo właśnie nie wygrzewają ich odpowiednio.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
NGK DPR8EA-9
03.17.2016 8:23:16

Świece są ok i działają naprawde dobrze ale w porównaniu do irydówek to totalna przepaść. Falują obroty i dziwnie wchodzi na obroty i czasami jest problem z uruchomieniem. Na irydówkach tego problemu nie ma.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
NGK CR9EH9 zdjęcie po 40 tysiącach
04.04.2019 14:54:12

W załączniku daje zdjęcie świecy NGK CR9EH9 po zrobieniu 40 tysięcy kilometrów. Chyba lepszej rekomendacji nie można zobaczyć na własne oczy - nawet elektroda się nie wypaliła, jest nadal płaska. Teraz zmieniłem na irydówki NGK, ale tylko przy okazji serwisu. Motocykl palił i jeździł idealnie przez cały czas i prawdopdoobnie pojeździłby drugie tyle. Oczywiście oryginalna świeca, bo te z najtańsze ala mirek z allegro padają po 4 tysiącach.

RobHD
Mi właśnie padła jedna po 5tkm,pozostałe trzy chodzą narazie bez zarzutu, wymieniłem tą co padła na starą ngk które miałem poprzednio, nie wiem jaki miały wcześniej przebieg, Poprostu je wymieniłem bo nie znałem ich historii, a były od góry lekko zardzewiałe więc kilka dobrych lat i kilometrów miały za sobą. Ta uszkodzona świeczka jest dwuelektrodowa i ma przebicie, wali iskrą wszędzie, tylko nie tam gdzie powinna


Dołączone zdjęcia
Standardowe Åwiece NGK
Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


10
Wytrzymują więcej, niż przewiduje norma
07.19.2019 1:37:52

Przeciętnemu zjadaczowi chleba i kilometrów ciężko jest ocenić taki element, jak świece zapłonowe. Ja jednak pozwolę sobie wyrazić krótką opinię.

Motocykl: Suzuki GSX 600f.
Przewidywany przez producenta interwał wymiany świec: 12 tysięcy km.
Przejechane: 21881km (182% normy) i działały bez zarzutu. Jedynie regulowałem odstęp między elektrodami. Dla mnie to wystarczy jako wyznacznik dobrej świecy.

Złośliwi powiedzą, że cebularz oszczędzał na wymianie, ale zapewniam, że zrobiłem to celowo ;)

Owszem, są tańsze świece, może wcale nie gorsze, ale tylko tutaj miałem okazję potestować

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Modeka Scorpion

Wytrzymala ponad 10 lat w tym cioranie w yerenie. I nadal sie trzyma.Po malych upadkach latwo pekneły slidery na ramionach-sa puste w srodku. ...

Dainese Cleaning Kit

Skórzany kombinezon po użyciu zestawu wygląda jak nowy a wcześniej nie był dostatecznie pielęgnowany, efekt wizualny oraz w dotyku jest na prawd...

Shima Caliber

Po 1 sezonie rzep całkowicie stracił swoje właściwości. Na krótką metę pomaga "zgolenie" golarką do ubrań, ale w porównaniu do rzepu z mode...

Nolan N87

Nie rozumiem skąd ten negatywny osąd kasku i twierdzenie o jego głośności?
Kask wcale głośny nie jest, jest za to świetnie wykonany. J...

Rebelhorn HIFLOW III

Coś mogę napisać, przejechałem w niej dotychczas 8 tyś.km od połowy kwietnia do końca września i jestem bardzo zadowolony.
Dotychczas n...

Honda CBR 929 Fireblade SC44 2000-2001

Uwaga na komentarze na temat 929! głównie dla tego że dla dużej większości ludzi którzy nazywają siebie motocyklistami priorytetem jest czy on...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA