Mamy już 10086 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Schuberth C3



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Schuberth C3

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.39 / 10

(Na podstawie 33 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 70%
Neutralne: 18%
Negatywne: 12%


Gość


10
soloconte / chemik / wroclaw
02.10.2012 12:00:42

Nie ma chyba nic lepszego , cichszego , lepiej spasowanego do łba moto cyklisty niż C3 , zanim kupiłem sporo spędziłem w jego poprzedniku C1 , teraz różnica ogromna , super łatwe zapinanie , niesamowicie wyciszony , rewelacja materiały , wentylacja i pinlock . Moze brzmi to mocna chaotycznie jednak naprawdę nie ma się do czego przyczepić , no może poza cena bo w tym roku za fluo C3 trzeba wywalić około 2650 zl a jeszcze przed zimą kosztował 2399 ale łeb się ma w końcu tylko jeden wiec jeżeli mam go chronić to już lepiej czymś co w testach zawsze jest na 1 miejscu.

Pozdrawiam serwis ok , mam nadzieje ze się rozwinie .

Podsumowanie :

PLUS ( + )
- jak wyżej wynikajace z opisu

MINUS ( - )
- cena
- słaba dostępność poszczególnych rozmiarów
- ja swój 56-57 znalazłem po obdzwonieniu 8 sklepów z listy jaka zamieszczana jest stronie producenta

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
F.
03.29.2012 22:03:51

Chwilowo mam go od pół roku. Dobranie rozmiaru to wyzwanie. Co sprzedawca to co innego mówił. W końcu trafiłem na takiego, co znał się na rzeczy. Kask jest cichy, ale głośne wydechy słyszałem :-D zapięcie eleganckie, szybka z pinlockiem i blenda ok. Dopasowanie to kształtu czaszki - jak ci za ciasno, to na rozgrzanym (noszonym przez godzinę) materiale (wenątrz - ta wyściółka) robisz wcisk kciukiem i już nie gniecie. Aby powrócić do fabrycznej normy - wstaw do lodówki :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Edisiewicz
04.08.2012 19:39:02

Jestem po 1 sezonie w tym kasku i się zakochałem. Przesiadłem się z niskobudżetowego Sharka - ciężko to porównać. Kask po prostu bomba.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.13.2012 9:37:17

Najlepszy kask w jakim jeździłem. Wszystko na plus - komfort, dobra wentylacja, super wyciszenie. Miałem wcześniej N100 - kask był niezły, ale Schuberth to całkiem inna klasa. Polecam.

Gość
Pewnie czarny kupiłeś ;)

Robercik
To chyba nie jeździłeś nigdy w kasku z dobrą wentylacją. Zrobiłem w nim Hiszpanie i łeb mi się cały czas gotował.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
maX
05.23.2012 20:16:54

Rewelacja i klasa sama w sobie. Dorównuje mu tylko Neotec. Wybór między nimi to tak naprawdę indywidualne odczucia i spasowanie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Arni
05.24.2012 15:05:15

Miałem dylemat między N104 i Schuberthem C3. Wybrałem ten drugi. Jest troche droższy, ale wyciszenie lepsze niż w Nolanie. Wrażenia z jazdy zbliżone - oba kaski są dobrze wykonane i sprawiają wrażenie solidnych. Świetnie leżą na głowie, ale mimo wszystko Schuberth był jakoś lepiej dopasowany do mojej głowy. Pewnie kwestia kształtu łba :) Kask jak najbardziej polecam. Najwyższa półka wśród szczękowców.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.04.2012 9:38:07

Według mnie nie ma żadnego porównania między Nolanem N104, a C3. Po prostu inna klasa kasków - przymierzyłem oba i od razu wiedziałem, że wyjde z C3. To inna półka kasków - C3 jest doskonale spasowany, wyciszenie lepsze niż w większości integralnych, wykonanie i wygoda - po prostu bajka. Wystarczy założyć na chwile oba kaski i odrazu będziesz miał odpowiedź co lepiej leży na głowie. Schuberth to najlepsza firma produkująca kaski. Przebijają nawet Shoeia.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Paweł R1
06.08.2012 13:01:35

kask jest super - bardzo wygodny, doskonale leży na głowie, nie ugniata. Co do wyciszenia to jest dobre, ale nie bardzo dobre. Po nawinięciu większej liczby kilometrów z większymi prędkościami(~ 200km/h) szum wiatru staje się bardzo męczący. Po opiniach w necie spodziewałem się czegoś lepszego, ale i tak jest to najcichszy kask w jakim jeździłem.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.14.2012 1:07:45

Polecam - kask rewelacja. Cichutki, komfortowy, super areodynamika, nie paruje, ma blende. Czego można więcej oczekiwać? Chyba tylko tego, żeby parzył rano kawe :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Schuberth C3
07.17.2012 14:45:15

Przesiadłem się z taniego Nitro i nie ma porównania. Szubrawiec jest dopracowany w każdym calu - cichutki, dobrze wentylowany, wygodny, nie paruje. Nie żałuje ani złotówki wydanej na ten kask. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Stef
07.19.2012 19:40:09

Witam!a czy ktoś z was ma lub miał problem z blendą w C3 szczękowy?Kask za 500 euro chyba nie powinien mieć takiej wady,a mianowicie blenda robi sie klejąca po obu stronach,kask leży w suchym miejscu.Blenda już była raz wymieniona bo ponoć była jakaś wadliwa seria,ale nadal dzieje sie tak samo.Dodam,że kask nie był używany od wymiany blendy,teraz leży z otwartą blendą i to samo.Kask mojej dziewczyny,mój leży obok,niższej klasy i blenda jest ok,mytą wodą z mydłem i spokój.Będzie znów reklamacja.Pozdrawiam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Joker
07.20.2012 10:47:25

Miałem ten kask tylko 2 tygodnie, ale nie zauważyłem żeby blenda się kleiła. Miałem za to inne problemy - kask bardzo uciskał uszy i górną część głowy(mam okrągłą głowe). Po dwóch tygodniach jazdy nic się nie ułożyło, a kask powędrował na allegro. Wyciszenie w C3 gorsze niż oczekiwałem. Wentylacja też taka sobie. Teraz jeżdże w Neotecu i wg. mnie jest to zdecydowanie lepszy garnek.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.22.2012 14:08:48

A nie miałeś za małego rozmiaru? Ja słyszałem, że właśnie Schuberth pasuje na okrągłą głowe, a Shoei są robione dla tych co mają kształ podłużny. Moja głowa też jest bardziej okrągła i C3 leży doskonale. Nic mnie nie uciska. Najwygodniejszy kask jaki miałem na głowie. Polecam - jest świetny.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Iks
07.31.2012 17:36:12

Kask mocno przereklamowany. Zwłaszcza kwestia wyciszenia. Latałem poprzednio w Leoxie + zatyczki do uszów. Po przesiadce na C3 ciągle używam zatyczek. Druga sprawa to tylko 3 gwiazdki w SHARP. Kask jest OK, ale nie kupiłbym go ponownie. Lepiej kupić dobrego integrala.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.28.2012 12:52:11

Najlepszy garnek do turystyki. Myślałem jeszcze nad Neoteciem, ale wygrał Schubert. Lepiej wyciszony i jakoś lepiej leży na mojej głowie.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rykoszet
09.27.2012 11:21:06

Niby najcichszy na rynku, ale i tak za głośny na jazde bez zatyczek. Jeżdże na 600RR i przy 180km/h szumi dość konkretnie. Próbowałem jeździć w zatyczkach, ale jest gorzej niż bez nich - zamiast szumu pojawia się dudnienie, które męczy jeszcze bardziej. Poza hałasem nie mam mu nic do zarzucenia. Kawał solidnego garnka. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.08.2012 18:09:44

C3 jak każdy kask ma swoje wady, ale to nie zmienia faktu że w tej chwili to najlepszy szczękowiec na rynku. Doskonale wyciszony, ultra wygodny, ma wydajną wentylacje i świetne wykończenie. Jeśli chodzi o wady to zauważyłem dwie - jest dość ciężki i ma zbyt delikatną blende, która szybko się rysuje i rano potrafi zaparować. Moja ocena to 9/10. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Robert
11.06.2012 13:57:14

Cichy to może i jest, ale dopóki się nie otworzy wlotów wentylacyjnych - wtedy robi się bardzo głośny. Poza tym ciężki i męczy kark przy szybszej jeździe. Wentylacja średnia - mój stary Airoh miał lepszą. Otwierana szczęka przez rok użytkowania ani razu mi się do niczego nie przydała. Jedyny plus, że raz wypiłem piwo na zlocie zanim zszedłem z motocykla. Za te pieniądze oczekiwałem kasku bardziej dopracowanego. Prawdopodobnie będzie służył jako kask dla plecaczka, a sam kupie teraz integrala.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.07.2012 19:53:47

Robert, skoro jest taki kiepski to podaj mi nazwe lepszego kasku szczękowego - bardzo chętnie go kupie, bo jak na razie nie znalazłem żadnej alternatywy dla Schubertha, a tak się składa że mierzyłem i jeździłem w wielu szczękowcach z różnej półki. Dobre wrażenie zrobił na mnie Nolan N104, ale to nadal nie to co C3.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Paweł
11.13.2012 9:44:46

Bardzo dobry kask - wyciszenie lepsze niż w poprzednim XR-1000, mega wygodny - nic nie uwiera, można jeździć calutki dzień i nie czuć zmęczenia. Wentylacja działa świetnie chociaż troche gorzej niż w shoeiu. Za to komfort podróżowania znacznie lepszy. Bardzo duża zaleta to wbudowana blenda - tego mi bardzo brakowało - jeden ruch ręki i mogę jechać prosto w kierunku oślepiającego słońca. W shoeiu czasem robiłem daszek z ręki :/ Porażka. Według mnie C3 jest wart każdej złotówki jaką za niego dałem. Naprawde polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Gość
01.24.2013 10:13:22

Daje 8. Kask dobry, ale ta cisza to wyłącznie w folderach reklamowych schubertha. Przy prędkościach autostradowych ładnie daje po uszach.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
schuberth c3
02.11.2013 14:59:22

Świetny kask szczękowy. Moim zdaniem numer 2 po nowym Schubercie C3 Pro :) Super wygodny, dobrze wyważony, dzięki kołnierzowi wiatr nie podwiewa od dołu. Bardzo cichy, choć na autostradzie przy otwartym przednim wlocie powietrza potrafi troche pomęczyć ucho. Mimo to jeźdże bez zatyczek i nie narzekam. Minus jest w zasadzie tylko jeden - bardzo kiepskiej jakości blenda, która rysuje się praktycznie od niczego.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
ok
09.07.2013 12:27:00

To był mój 4 kask po jakichś hjc/airoh/xr1000 - Bardzo dobry kask aczkolwiek po 2 latach i 50tys km widzę też złe strony:
- b. słaba wentylacja, najgorsza z dotychczasowych kasków
- w czasie jazdy w deszczu woda leci przez górne łączenie do środka kasku, przy niskich temp. podwiewa tam powietrze
- po jeździe bez kominiarki zawsze mam wygnieciony pas włosów na środku głowy tam gdzie jest w kasku ten materiał na środku
- pasek często uciska na krtań (opinia kilku osób) :(
PLUSY:
- b. wygodny w noszeniu, zakładaniu, ściąganiu, okularach itp
- dobra blenda
- świetny mechanizm - zero zacięć itp
- świetna aeordynamika

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
suma sumarum ok
09.25.2013 14:13:41

7/10
Też mam problem z uciskającym paskiem- na początku myślałem że to coś ze mną nie tak, ale spotkałem gościa na stacji i mówił że ma tak samo. Ponoć jest to już poprawione w C3 Pro, ale nie uśmiecha mi się wydawać znowu tyle kasy na wymiane. Ogólnie kask jest wygodny i doskonale wykonany, jednak jak na turyste za ciężki. Wentylacja moim zdaniem znakomita, nieco gorzej z wyciszeniem - tu się rozczarowałem i na dłuższe trasy bez zatyczek się nie ruszam.

Jerzy
zgadzam sie z tobą,mam tez problem z uciskającym paskiem.Też myslalem ,ze bedzie cichy ale to nieprawda,powyzej 130 dudnią boczne mocowania szyby,a jezdze BMW k1300gtl,wiec szyba troche wybiera.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Gość
05.30.2014 19:33:27

Kask bardzo komfortowy, ale szyba paruje tak jak w jakimś LS2. Pinlock wymieniałem 3 razy (!).

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Za te pieniądze rozczarowanie
09.03.2015 14:37:17

Kask wygodny, nieźle wykonany i cichy, ale za 2 klocki myślałem że będe bardziej zadowolony. Blenda przeciwsłoneczna porysowała się sama z siebie, wentylacja to chyba jakaś kpina. Nie czuje żadnego przepływu powietrza na czubku głowy, myślałem że tak ma być, ale przejechałem się w tańszym HJC IS-MAX 2 i tam jest prawdziwa wentylacja. Za tą kase NIE POLECAM. Naciągane 5!

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
C3 basic
10.05.2015 22:38:09

Mało jest na temat C3 Basic...

Przejechałem może z 1000 km, niewiele.
Wykonanie - najwyższa jakość, bez dwóch zdań, ale ...

a. wyciszenie - tutaj gruba przesada z obiegowymi opiniami, że niby taki mega super cichy... a dobrałem kask NAPRAWDĘ ciasnawy (wcześniej Caberg integral)- jest o wiele lepiej niż stary kask ale daleko od obiecywanej 'ciszy'
b. wygoda - jest ok, natomiast przymierzałem wcześniej ARAI (mega wypas w tym temacie) oraz SHOEI Neotec (też chyba lepiej leżał)
c. wersja BASIC od C3 różni się niewiele (troszkę inna wyściółka, brak pinlocka ale akurat wynegocjowałem w cenie 1600 z pinlockiem), brak deflektora - mozna dokupić
d. opinii o parowaniu szyby czy braku wentylacji - nie potwierdzam... wieje konkretnie jak otowrzy się wloty a szyba NIGDY nie paruje (przy prędkościach super niskim czasami paruje lekko blenda)
e. bledna opada dość nisko i nie dotyka nosa (denerwowało mnie to w cabergu)
f. obsługa prosta, wszystko działa jak należy, łatwo i bezstresowo, świetna szybka z regulacją otwarcia szybki w kilku poziomach, blenda tylko on/off (szkoda, byłoby fajnie jakby miała kilka poziomów)
g. jestem 'okularnikiem'- duzy plus - łatwo się zakłada i ściąga okulary (bezproblemowo, mimo, że mam duże i grube oprawki).

Oglądałem wieeeele kasków. Zdecydowałem sie na C3 z powodu ceny głównie (1600 zł) - ale gdyby nie cena wybrałbym Neoteca SHOEI. Niemniej sądzę, że dopłacenie jakichś 500 - 600 zl dodatkowo byłoby przesadą. A i ciekawostka- zainteresowanym taką półką zwracam uwagę na HJC RPHA MAX EVO- świetny kask. Wg mnie lepiej wygląda od wyżej wspomnianych i naprawdę świetnie leży. Nie tesotwałem w trasie, ale waga, cena i wygoda powinna przykuć Waszą uwagę przy wyborze. Dla porównania - Nolan 104 czy Scorpion kompletnie na mój łeb nie pasowały...

Może komuś przyda się taka opinia ...

Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów :)

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
hubert C3
01.24.2016 15:17:38

Używam C3 rozm "M" od 5 lat. Na początku(jak był jeszcze ciasny)o był cichy w porównaniu do poprzednika(wcześniej miałem szczękowego Airocha- modelu nie pamiętam ale też bardzo drogi!) Teraz wyściółka bardzo się wygniotła, mam w środku luz- jakby był o rozmiar większy a we wnętrzu już od 80-90km/h słychać szum a właściwie mówiąc "ryk" opływającego mnie powietrza. Na dłuższe trasy używam zatyczek lub słuchawek nawigacji. Wentylacja kiepskawa, pasek uciska szyję a szczęka w pozycji otwartej potrafi nagle opaść na lekkim wyboju lub w wyniku gwałtownego spojrzenia w dół. Szyba oryginalna wraz z pinlockiem daje radę do -3( raz w roku zdjąć pinlock, przelać wodą- nie trzeć!, wysuszyć i założyć). Blenda też oryginalna, na początku coś z niej zaczęło złazić ale dokładnie ją "wyprałem" wodą z płynem do naczyń:)i dalej działa. Niemiłosiernie się jednak kurzy(chyba przez górne otwory wentylacyjne)trzeba uważać przy czyszczeniu żeby nie porysować! Reasumując:Gdyby nie fakt, że nic innego poza tragicznym Airochem na mnie nie pasuje(wierzcie mi- przymierzałem wszystkie kaski dostępne w naszym kraju!)to bogatszy o obecną wiedzę drugi raz bym go nie kupił. Za te pieniądze które kosztował szału mi nie zrobił.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Wygoda i jakość
04.23.2016 14:14:59

Przymierzyłem ponad 10 kasków szczękowych, po założeniu C3 wiedziałem, że tylko ten, inne po prostu nie pasują na moją głowę:)
Neotec może i dobry, ale woda dostaje się do środka przez ostwór wentylacyjny z przodu i niech nikt mnie nie przekonuje ,że tak nie jest, po drugie zawsze mnie uciskał,zależy od kształtu głowy. C3 leży jak ulał:) Co do C3 wkurza mnie, że nie zawsze mogę go zamknąć jedną ręką.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
hm
06.01.2016 21:44:09

A więc czytając te opinie potwierdzam że kask jest wygodny trzeba dobrze dopasować rozmiar mam go z systemem skala wbudowanym wszystko dobrze działa ( używam z dziewczyną ma ten c3 pro women) Brenda się nie klei nie opada
ALE !!!!
podczas wyjazdu (właśnie przed chwilą się rozpakowalismy) w kaskach nie delegaja szyby co się wydało podczas deszczu który wlewal się do środka kasku !!!!!!!!! Są to nowki sztuki kaski ze sklepu ,kosztowały z systemem mały majątek i takie niedopatrzenie nie powinno mieć miejsce (poprzedni kask shubertha oddałem na reklamację bo pojawiły się pęknięcia lakieru na szczece jakby szczęka pękła po potężnym uderzeniu a kask miałem kilka miesięcy i wyglądał jak nówka ( mam inne kaski w których jeżdżę na codzień ) a ten używałem tylko na podróże , zwrócili pieniądze to się chwali ))
Na koniec kask świetny gdyby nie ciekla woda w obydwu w tym samym miejscu ,niedolega szyba do uszczelki co widać gołym okiem
Więc kupując c3 pro sprawdźcie wodoszczelność! !!
Jutro reklamuje i zobaczymy co powiedzą
Pozdrawiam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
schuberth C3
09.29.2016 22:37:57

Po pierwszych kilometrach można powiedzieć, że lepiej może być tylko w wersji pro. Dokładnie chodzi mi o przesunięcie zapinania lekko do przodu o 0,5 cm i to powinno zmniejszyć ucisk w tej części. Tak to wlasniezmieniono dla wersji pro. Reszta to najwyzsza klasa wykonania. Zadbano o najmniejszy szczegół w kasku. Jest lekki wygodny i daje wielkie poczucie bezpieczenistwa podczas jazdy. Blenda nie jak w tanich kaskach przyciemnia na maxa, że nic nie widać, tutaj w Schubercie jak w markowych okularach.
Kask powuduje że chce sie bardziej odkrecac manetkę. Przy autostradowych predkosciach slychac tylko lekki szum, przy mniejszych wydaje sie lekko glosniejszy i wtedy dopiero slysze gang silnika 1.8. Duzy plus tez za osłone podbrodka - nie podwiewa, a taki detal w chlodne dni na trasie niezastąpiony.
Polecam warto kupic taki kask zadowoli najbardziej wybrednych.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Dobry kask... ale za połowę swojej ceny
10.04.2016 16:35:02

Kask z dobrych materiałów, dobrze spasowany... i , powiedzmy sobie to uczciwie, przyjemny w eksploatacji.... ale "najcichszy kask w segmencie" to to zdecydowanie nie jest. Kupa marketingu + dobry produkt ale chyba nie za 1800 PLN

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Kask rewelacyjny
12.31.2016 18:58:26

Jeszcze przed końcem sezonu nabyłem C3 i wręcz osłupiałem że można produkować takie kaski.Wcześniej jeździłem w niskobudżetowych kaskach co przy większych prędkościach można było ogłuchnąć i trzeba był w zatyczkach śmigać a tu cisza jak po śmierci organisty.Ta cisza zachęcała mnie aby śmielej odkręcać manetkę gazu.Blenda nie zbyt mocno przyciemniona, po jakimś czasie wzrok się przyzwyczaja i zapominamy że w ogóle jest otwarta.Wentylacja w dechę pinlock działa super. Nie żałuję ani złotówki wydanej na ten kask

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shima Spark

Za te kasę ideał. Me hacenie można zlikwidować zywym ogniem - delikatnie. Jedan Palec tez się rozpadl ale zszyty. Idealne rękawice dla ludzi o ...

Shima D-Tour WP

D-tour WP są mżawko-odporne. Gdy zaczyna padać deszcz, przemakają całkowicie.

te rękawice mają bardzo dziwne proporcje długośc...

Yamaha XVS 950 Midnight Star

Świetny motocykl, mało awaryjny, bardzo zwrotny. Wydechy Cobra slip on robią robotę. Jak na pierwszy motocykl po 21 latach bez, jest super, lec...

Honda CBR 600 F4 F4i

Wszystko o motocyklu chyba już zostało powiedziane w komentarzach. Ja załączami filmik z YT ( https://www.youtube.com/watch?v=gIHz-U_73BE ), goś...

Honda VFR800 V-Tec (2002-2009)

Moto rewelacyjne, kupione w drugiej ręki w poprzednim sezonie, wymagała trochę ogarnięcia, ale odwdzięcza się rewelacyjnym prowadzeniem, bezawar...

Suzuki GSR 600

Chciałem nakeda z sportowym zacięciem i się nie zawiodłem.
Jak każda 600 ma łagodny dół dzięki czemu jazda po mieście jest bez szarpa...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania