Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Schuberth C3



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Schuberth C3

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.34 / 10

(Na podstawie 32 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 69%
Neutralne: 19%
Negatywne: 13%


Gość


10
soloconte / chemik / wroclaw
02.10.2012 12:00:42

Nie ma chyba nic lepszego , cichszego , lepiej spasowanego do łba moto cyklisty niż C3 , zanim kupiłem sporo spędziłem w jego poprzedniku C1 , teraz różnica ogromna , super łatwe zapinanie , niesamowicie wyciszony , rewelacja materiały , wentylacja i pinlock . Moze brzmi to mocna chaotycznie jednak naprawdę nie ma się do czego przyczepić , no może poza cena bo w tym roku za fluo C3 trzeba wywalić około 2650 zl a jeszcze przed zimą kosztował 2399 ale łeb się ma w końcu tylko jeden wiec jeżeli mam go chronić to już lepiej czymś co w testach zawsze jest na 1 miejscu.

Pozdrawiam serwis ok , mam nadzieje ze się rozwinie .

Podsumowanie :

PLUS ( + )
- jak wyżej wynikajace z opisu

MINUS ( - )
- cena
- słaba dostępność poszczególnych rozmiarów
- ja swój 56-57 znalazłem po obdzwonieniu 8 sklepów z listy jaka zamieszczana jest stronie producenta

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
F.
03.29.2012 22:03:51

Chwilowo mam go od pół roku. Dobranie rozmiaru to wyzwanie. Co sprzedawca to co innego mówił. W końcu trafiłem na takiego, co znał się na rzeczy. Kask jest cichy, ale głośne wydechy słyszałem :-D zapięcie eleganckie, szybka z pinlockiem i blenda ok. Dopasowanie to kształtu czaszki - jak ci za ciasno, to na rozgrzanym (noszonym przez godzinę) materiale (wenątrz - ta wyściółka) robisz wcisk kciukiem i już nie gniecie. Aby powrócić do fabrycznej normy - wstaw do lodówki :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Edisiewicz
04.08.2012 19:39:02

Jestem po 1 sezonie w tym kasku i się zakochałem. Przesiadłem się z niskobudżetowego Sharka - ciężko to porównać. Kask po prostu bomba.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.13.2012 9:37:17

Najlepszy kask w jakim jeździłem. Wszystko na plus - komfort, dobra wentylacja, super wyciszenie. Miałem wcześniej N100 - kask był niezły, ale Schuberth to całkiem inna klasa. Polecam.

Gość
Pewnie czarny kupiłeś ;)

Robercik
To chyba nie jeździłeś nigdy w kasku z dobrą wentylacją. Zrobiłem w nim Hiszpanie i łeb mi się cały czas gotował.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
maX
05.23.2012 20:16:54

Rewelacja i klasa sama w sobie. Dorównuje mu tylko Neotec. Wybór między nimi to tak naprawdę indywidualne odczucia i spasowanie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Arni
05.24.2012 15:05:15

Miałem dylemat między N104 i Schuberthem C3. Wybrałem ten drugi. Jest troche droższy, ale wyciszenie lepsze niż w Nolanie. Wrażenia z jazdy zbliżone - oba kaski są dobrze wykonane i sprawiają wrażenie solidnych. Świetnie leżą na głowie, ale mimo wszystko Schuberth był jakoś lepiej dopasowany do mojej głowy. Pewnie kwestia kształtu łba :) Kask jak najbardziej polecam. Najwyższa półka wśród szczękowców.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.04.2012 9:38:07

Według mnie nie ma żadnego porównania między Nolanem N104, a C3. Po prostu inna klasa kasków - przymierzyłem oba i od razu wiedziałem, że wyjde z C3. To inna półka kasków - C3 jest doskonale spasowany, wyciszenie lepsze niż w większości integralnych, wykonanie i wygoda - po prostu bajka. Wystarczy założyć na chwile oba kaski i odrazu będziesz miał odpowiedź co lepiej leży na głowie. Schuberth to najlepsza firma produkująca kaski. Przebijają nawet Shoeia.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Paweł R1
06.08.2012 13:01:35

kask jest super - bardzo wygodny, doskonale leży na głowie, nie ugniata. Co do wyciszenia to jest dobre, ale nie bardzo dobre. Po nawinięciu większej liczby kilometrów z większymi prędkościami(~ 200km/h) szum wiatru staje się bardzo męczący. Po opiniach w necie spodziewałem się czegoś lepszego, ale i tak jest to najcichszy kask w jakim jeździłem.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.14.2012 1:07:45

Polecam - kask rewelacja. Cichutki, komfortowy, super areodynamika, nie paruje, ma blende. Czego można więcej oczekiwać? Chyba tylko tego, żeby parzył rano kawe :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Schuberth C3
07.17.2012 14:45:15

Przesiadłem się z taniego Nitro i nie ma porównania. Szubrawiec jest dopracowany w każdym calu - cichutki, dobrze wentylowany, wygodny, nie paruje. Nie żałuje ani złotówki wydanej na ten kask. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Stef
07.19.2012 19:40:09

Witam!a czy ktoś z was ma lub miał problem z blendą w C3 szczękowy?Kask za 500 euro chyba nie powinien mieć takiej wady,a mianowicie blenda robi sie klejąca po obu stronach,kask leży w suchym miejscu.Blenda już była raz wymieniona bo ponoć była jakaś wadliwa seria,ale nadal dzieje sie tak samo.Dodam,że kask nie był używany od wymiany blendy,teraz leży z otwartą blendą i to samo.Kask mojej dziewczyny,mój leży obok,niższej klasy i blenda jest ok,mytą wodą z mydłem i spokój.Będzie znów reklamacja.Pozdrawiam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Joker
07.20.2012 10:47:25

Miałem ten kask tylko 2 tygodnie, ale nie zauważyłem żeby blenda się kleiła. Miałem za to inne problemy - kask bardzo uciskał uszy i górną część głowy(mam okrągłą głowe). Po dwóch tygodniach jazdy nic się nie ułożyło, a kask powędrował na allegro. Wyciszenie w C3 gorsze niż oczekiwałem. Wentylacja też taka sobie. Teraz jeżdże w Neotecu i wg. mnie jest to zdecydowanie lepszy garnek.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.22.2012 14:08:48

A nie miałeś za małego rozmiaru? Ja słyszałem, że właśnie Schuberth pasuje na okrągłą głowe, a Shoei są robione dla tych co mają kształ podłużny. Moja głowa też jest bardziej okrągła i C3 leży doskonale. Nic mnie nie uciska. Najwygodniejszy kask jaki miałem na głowie. Polecam - jest świetny.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Iks
07.31.2012 17:36:12

Kask mocno przereklamowany. Zwłaszcza kwestia wyciszenia. Latałem poprzednio w Leoxie + zatyczki do uszów. Po przesiadce na C3 ciągle używam zatyczek. Druga sprawa to tylko 3 gwiazdki w SHARP. Kask jest OK, ale nie kupiłbym go ponownie. Lepiej kupić dobrego integrala.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.28.2012 12:52:11

Najlepszy garnek do turystyki. Myślałem jeszcze nad Neoteciem, ale wygrał Schubert. Lepiej wyciszony i jakoś lepiej leży na mojej głowie.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rykoszet
09.27.2012 11:21:06

Niby najcichszy na rynku, ale i tak za głośny na jazde bez zatyczek. Jeżdże na 600RR i przy 180km/h szumi dość konkretnie. Próbowałem jeździć w zatyczkach, ale jest gorzej niż bez nich - zamiast szumu pojawia się dudnienie, które męczy jeszcze bardziej. Poza hałasem nie mam mu nic do zarzucenia. Kawał solidnego garnka. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.08.2012 18:09:44

C3 jak każdy kask ma swoje wady, ale to nie zmienia faktu że w tej chwili to najlepszy szczękowiec na rynku. Doskonale wyciszony, ultra wygodny, ma wydajną wentylacje i świetne wykończenie. Jeśli chodzi o wady to zauważyłem dwie - jest dość ciężki i ma zbyt delikatną blende, która szybko się rysuje i rano potrafi zaparować. Moja ocena to 9/10. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Robert
11.06.2012 13:57:14

Cichy to może i jest, ale dopóki się nie otworzy wlotów wentylacyjnych - wtedy robi się bardzo głośny. Poza tym ciężki i męczy kark przy szybszej jeździe. Wentylacja średnia - mój stary Airoh miał lepszą. Otwierana szczęka przez rok użytkowania ani razu mi się do niczego nie przydała. Jedyny plus, że raz wypiłem piwo na zlocie zanim zszedłem z motocykla. Za te pieniądze oczekiwałem kasku bardziej dopracowanego. Prawdopodobnie będzie służył jako kask dla plecaczka, a sam kupie teraz integrala.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.07.2012 19:53:47

Robert, skoro jest taki kiepski to podaj mi nazwe lepszego kasku szczękowego - bardzo chętnie go kupie, bo jak na razie nie znalazłem żadnej alternatywy dla Schubertha, a tak się składa że mierzyłem i jeździłem w wielu szczękowcach z różnej półki. Dobre wrażenie zrobił na mnie Nolan N104, ale to nadal nie to co C3.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Paweł
11.13.2012 9:44:46

Bardzo dobry kask - wyciszenie lepsze niż w poprzednim XR-1000, mega wygodny - nic nie uwiera, można jeździć calutki dzień i nie czuć zmęczenia. Wentylacja działa świetnie chociaż troche gorzej niż w shoeiu. Za to komfort podróżowania znacznie lepszy. Bardzo duża zaleta to wbudowana blenda - tego mi bardzo brakowało - jeden ruch ręki i mogę jechać prosto w kierunku oślepiającego słońca. W shoeiu czasem robiłem daszek z ręki :/ Porażka. Według mnie C3 jest wart każdej złotówki jaką za niego dałem. Naprawde polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Gość
01.24.2013 10:13:22

Daje 8. Kask dobry, ale ta cisza to wyłącznie w folderach reklamowych schubertha. Przy prędkościach autostradowych ładnie daje po uszach.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
schuberth c3
02.11.2013 14:59:22

Świetny kask szczękowy. Moim zdaniem numer 2 po nowym Schubercie C3 Pro :) Super wygodny, dobrze wyważony, dzięki kołnierzowi wiatr nie podwiewa od dołu. Bardzo cichy, choć na autostradzie przy otwartym przednim wlocie powietrza potrafi troche pomęczyć ucho. Mimo to jeźdże bez zatyczek i nie narzekam. Minus jest w zasadzie tylko jeden - bardzo kiepskiej jakości blenda, która rysuje się praktycznie od niczego.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
ok
09.07.2013 12:27:00

To był mój 4 kask po jakichś hjc/airoh/xr1000 - Bardzo dobry kask aczkolwiek po 2 latach i 50tys km widzę też złe strony:
- b. słaba wentylacja, najgorsza z dotychczasowych kasków
- w czasie jazdy w deszczu woda leci przez górne łączenie do środka kasku, przy niskich temp. podwiewa tam powietrze
- po jeździe bez kominiarki zawsze mam wygnieciony pas włosów na środku głowy tam gdzie jest w kasku ten materiał na środku
- pasek często uciska na krtań (opinia kilku osób) :(
PLUSY:
- b. wygodny w noszeniu, zakładaniu, ściąganiu, okularach itp
- dobra blenda
- świetny mechanizm - zero zacięć itp
- świetna aeordynamika

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
suma sumarum ok
09.25.2013 14:13:41

7/10
Też mam problem z uciskającym paskiem- na początku myślałem że to coś ze mną nie tak, ale spotkałem gościa na stacji i mówił że ma tak samo. Ponoć jest to już poprawione w C3 Pro, ale nie uśmiecha mi się wydawać znowu tyle kasy na wymiane. Ogólnie kask jest wygodny i doskonale wykonany, jednak jak na turyste za ciężki. Wentylacja moim zdaniem znakomita, nieco gorzej z wyciszeniem - tu się rozczarowałem i na dłuższe trasy bez zatyczek się nie ruszam.

Jerzy
zgadzam sie z tobą,mam tez problem z uciskającym paskiem.Też myslalem ,ze bedzie cichy ale to nieprawda,powyzej 130 dudnią boczne mocowania szyby,a jezdze BMW k1300gtl,wiec szyba troche wybiera.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Gość
05.30.2014 19:33:27

Kask bardzo komfortowy, ale szyba paruje tak jak w jakimś LS2. Pinlock wymieniałem 3 razy (!).

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Za te pieniądze rozczarowanie
09.03.2015 14:37:17

Kask wygodny, nieźle wykonany i cichy, ale za 2 klocki myślałem że będe bardziej zadowolony. Blenda przeciwsłoneczna porysowała się sama z siebie, wentylacja to chyba jakaś kpina. Nie czuje żadnego przepływu powietrza na czubku głowy, myślałem że tak ma być, ale przejechałem się w tańszym HJC IS-MAX 2 i tam jest prawdziwa wentylacja. Za tą kase NIE POLECAM. Naciągane 5!

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
C3 basic
10.05.2015 22:38:09

Mało jest na temat C3 Basic...

Przejechałem może z 1000 km, niewiele.
Wykonanie - najwyższa jakość, bez dwóch zdań, ale ...

a. wyciszenie - tutaj gruba przesada z obiegowymi opiniami, że niby taki mega super cichy... a dobrałem kask NAPRAWDĘ ciasnawy (wcześniej Caberg integral)- jest o wiele lepiej niż stary kask ale daleko od obiecywanej 'ciszy'
b. wygoda - jest ok, natomiast przymierzałem wcześniej ARAI (mega wypas w tym temacie) oraz SHOEI Neotec (też chyba lepiej leżał)
c. wersja BASIC od C3 różni się niewiele (troszkę inna wyściółka, brak pinlocka ale akurat wynegocjowałem w cenie 1600 z pinlockiem), brak deflektora - mozna dokupić
d. opinii o parowaniu szyby czy braku wentylacji - nie potwierdzam... wieje konkretnie jak otowrzy się wloty a szyba NIGDY nie paruje (przy prędkościach super niskim czasami paruje lekko blenda)
e. bledna opada dość nisko i nie dotyka nosa (denerwowało mnie to w cabergu)
f. obsługa prosta, wszystko działa jak należy, łatwo i bezstresowo, świetna szybka z regulacją otwarcia szybki w kilku poziomach, blenda tylko on/off (szkoda, byłoby fajnie jakby miała kilka poziomów)
g. jestem 'okularnikiem'- duzy plus - łatwo się zakłada i ściąga okulary (bezproblemowo, mimo, że mam duże i grube oprawki).

Oglądałem wieeeele kasków. Zdecydowałem sie na C3 z powodu ceny głównie (1600 zł) - ale gdyby nie cena wybrałbym Neoteca SHOEI. Niemniej sądzę, że dopłacenie jakichś 500 - 600 zl dodatkowo byłoby przesadą. A i ciekawostka- zainteresowanym taką półką zwracam uwagę na HJC RPHA MAX EVO- świetny kask. Wg mnie lepiej wygląda od wyżej wspomnianych i naprawdę świetnie leży. Nie tesotwałem w trasie, ale waga, cena i wygoda powinna przykuć Waszą uwagę przy wyborze. Dla porównania - Nolan 104 czy Scorpion kompletnie na mój łeb nie pasowały...

Może komuś przyda się taka opinia ...

Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów :)

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
hubert C3
01.24.2016 15:17:38

Używam C3 rozm "M" od 5 lat. Na początku(jak był jeszcze ciasny)o był cichy w porównaniu do poprzednika(wcześniej miałem szczękowego Airocha- modelu nie pamiętam ale też bardzo drogi!) Teraz wyściółka bardzo się wygniotła, mam w środku luz- jakby był o rozmiar większy a we wnętrzu już od 80-90km/h słychać szum a właściwie mówiąc "ryk" opływającego mnie powietrza. Na dłuższe trasy używam zatyczek lub słuchawek nawigacji. Wentylacja kiepskawa, pasek uciska szyję a szczęka w pozycji otwartej potrafi nagle opaść na lekkim wyboju lub w wyniku gwałtownego spojrzenia w dół. Szyba oryginalna wraz z pinlockiem daje radę do -3( raz w roku zdjąć pinlock, przelać wodą- nie trzeć!, wysuszyć i założyć). Blenda też oryginalna, na początku coś z niej zaczęło złazić ale dokładnie ją "wyprałem" wodą z płynem do naczyń:)i dalej działa. Niemiłosiernie się jednak kurzy(chyba przez górne otwory wentylacyjne)trzeba uważać przy czyszczeniu żeby nie porysować! Reasumując:Gdyby nie fakt, że nic innego poza tragicznym Airochem na mnie nie pasuje(wierzcie mi- przymierzałem wszystkie kaski dostępne w naszym kraju!)to bogatszy o obecną wiedzę drugi raz bym go nie kupił. Za te pieniądze które kosztował szału mi nie zrobił.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Wygoda i jakość
04.23.2016 14:14:59

Przymierzyłem ponad 10 kasków szczękowych, po założeniu C3 wiedziałem, że tylko ten, inne po prostu nie pasują na moją głowę:)
Neotec może i dobry, ale woda dostaje się do środka przez ostwór wentylacyjny z przodu i niech nikt mnie nie przekonuje ,że tak nie jest, po drugie zawsze mnie uciskał,zależy od kształtu głowy. C3 leży jak ulał:) Co do C3 wkurza mnie, że nie zawsze mogę go zamknąć jedną ręką.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
hm
06.01.2016 21:44:09

A więc czytając te opinie potwierdzam że kask jest wygodny trzeba dobrze dopasować rozmiar mam go z systemem skala wbudowanym wszystko dobrze działa ( używam z dziewczyną ma ten c3 pro women) Brenda się nie klei nie opada
ALE !!!!
podczas wyjazdu (właśnie przed chwilą się rozpakowalismy) w kaskach nie delegaja szyby co się wydało podczas deszczu który wlewal się do środka kasku !!!!!!!!! Są to nowki sztuki kaski ze sklepu ,kosztowały z systemem mały majątek i takie niedopatrzenie nie powinno mieć miejsce (poprzedni kask shubertha oddałem na reklamację bo pojawiły się pęknięcia lakieru na szczece jakby szczęka pękła po potężnym uderzeniu a kask miałem kilka miesięcy i wyglądał jak nówka ( mam inne kaski w których jeżdżę na codzień ) a ten używałem tylko na podróże , zwrócili pieniądze to się chwali ))
Na koniec kask świetny gdyby nie ciekla woda w obydwu w tym samym miejscu ,niedolega szyba do uszczelki co widać gołym okiem
Więc kupując c3 pro sprawdźcie wodoszczelność! !!
Jutro reklamuje i zobaczymy co powiedzą
Pozdrawiam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
schuberth C3
09.29.2016 22:37:57

Po pierwszych kilometrach można powiedzieć, że lepiej może być tylko w wersji pro. Dokładnie chodzi mi o przesunięcie zapinania lekko do przodu o 0,5 cm i to powinno zmniejszyć ucisk w tej części. Tak to wlasniezmieniono dla wersji pro. Reszta to najwyzsza klasa wykonania. Zadbano o najmniejszy szczegół w kasku. Jest lekki wygodny i daje wielkie poczucie bezpieczenistwa podczas jazdy. Blenda nie jak w tanich kaskach przyciemnia na maxa, że nic nie widać, tutaj w Schubercie jak w markowych okularach.
Kask powuduje że chce sie bardziej odkrecac manetkę. Przy autostradowych predkosciach slychac tylko lekki szum, przy mniejszych wydaje sie lekko glosniejszy i wtedy dopiero slysze gang silnika 1.8. Duzy plus tez za osłone podbrodka - nie podwiewa, a taki detal w chlodne dni na trasie niezastąpiony.
Polecam warto kupic taki kask zadowoli najbardziej wybrednych.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Dobry kask... ale za połowę swojej ceny
10.04.2016 16:35:02

Kask z dobrych materiałów, dobrze spasowany... i , powiedzmy sobie to uczciwie, przyjemny w eksploatacji.... ale "najcichszy kask w segmencie" to to zdecydowanie nie jest. Kupa marketingu + dobry produkt ale chyba nie za 1800 PLN

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania