NOWOŚĆ Revit ARC Air

NOWOŚĆ Honda CT 125

NOWOŚĆ RST S-1 Mesh

NOWOŚĆ GIVI GRT722
7
OPINIA Hyosung Karion 125 (2002-)
7
OPINIA Schuberth C5
10
OPINIA Honda CR 125R (1990-1997)
4
OPINIA Motul E10 Shine & Go Spray
9
OPINIA Airoh Commander

NOWOŚĆ SHIMA Rush Lady

NOWOŚĆ Seca Ghost
Mamy już 20619 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda VFR 1200F



Zdjęcia przedmiotu

1  

Honda VFR 1200F

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.70 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Honda VFR 1200F
Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 80%
Neutralne: 10%
Negatywne: 10%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Super
01.17.2015 12:10:41

To moja druga vfr 1200, poprzednia była z automatem pierwszej generacji. Zamienilem go po 2 latach na model biegowy, moim zdaniem o niebo lepszy. Pierwsza generacja automatu nie zachwyca, szarpie i miele biegami przy manewrach. Na trasie przerzuca pewnie ale to mozna zrobić samemu w biegowce:). Bardzo mocny sprzęt, przyspieszenie super, prowadzenie bez zarzutu, zawieszenie bardzo pewne i stabilne, dobre i fajnie dozowalne hamulce. Słaby dźwięk przy niższych obrotach, przy wysokich coś tam sie otwiera w wydechu i jest lepiej ale tez nie pozwala.

Głosy: 54   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
vfr1200f
12.03.2018 23:07:10

przelatane pięć sezonów; i tak: moto ciężkie, średnio nadaje się do miasta(dramat), duża moc męczy na mokrych i zabrudzonych drogach, brak regulacji szyby, ustawianie wysokości świateł to p

jesz rure, to chleje 12l/100km i to chyba tyle

z minusów.


Gość
mam ciężki nadgarstek ale nigdy nie przekroczyłem 9l , srednia ok 6 l tak że nie wiem skąd te 12 l?. moto ciężkie rzeczywiście na same miasto nie będzie to dobry wybór ale tragedii nie ma , można spokojnie po przeciskać się w korku, moc jest duża ale oddaje liniowo tak że wydaje się nudny i przewidywalny - na pewno nie męczy !

Anka
Dobranoc ;)

Gość
a plus.obłęnie lata po winkilach za dużowypiłe idę spać

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Honda vfr1200 fd
12.29.2018 17:26:12

Motocykl posiadam od dwóch sezonów model po lifcie z 2013, motocykl w pełni spełnia swoje zadanie, trasa 7 tyś km potwierdziła moje zalozenia automat jest doskonałym rozwiązaniem w trasę jedyny minus to brak płynności przy sterowaniu gazem jadąc bardzo małą prędkością masa motocykla oraz praca Kardana wymagają precyzyjnego dawkowania energii ponieważ paradoksalnie łatwo można motocykl położyć. Poza tym maszyna godna polecenia-,warto zainwestować w przypadku wielogodzinnych przelotów w szerszą kanapę by dodać komfortu siedziska. Reasumując świetny sprzęt ,bajecznie zachowuje się w łukach, układ hamulcowy godny zaufania i naprawdę dużo frajdy. Polecam.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
08.26.2021 15:11:27

w roczniku 2010 pękają wały jesli ktoś sprzedaje po akcji serwisowej trzeba żądać papieru z naprawy jeśli nie posiada a mówi ze było zrobione to jest ściema, tak robią handlarze aby tylko się pozbyć

Gość
nic nie pęka !!!! chyba ktoś pomylił motory to w BMW GS coś tam pęka ....

VFR owner
1. Nic nie pęka, problem dotyczył łożysk a nie ogólnie wału 2. Dotyczy nie tylko r. 2010 ale i póżniejszych, lista nr VIN ogólnie dostępna na stronie UOKiK 3.Papier nie potrzebny, dzwonisz do pierwszego lepszego ASO, podajesz VIN i masz info czy akcja była przeprowadzona

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
09.04.2021 9:39:49

wszystko ok ale te spalanie, kurcze pije jak smok, dla mnie to największa wada, fakt ze cięzka ale mimo to


Gość
Moje terasz to od spacerów po górach , gdzie używasz max trzeci bieg. Często jazda się niemiecka autostrada i prędkość grubo ponad 200km/h (nie da się jechać 150km/h ,grozi zaśnięciem za kierownica. Tankowania zapisywane przez 5000km,średnie zużycie to 7l, wiec jest ekonomicznie . Licznik km zgodny z gps. Wiec jak ktoś pisze 10l to cos nie tak z nim .

Gość
VFR owner , pali tyle co inne "litry", na pewno nie pali 12 l jak ktoś pisał , moja mieści się od 5,2l do 7 l

Gość
nie wiem czy średnia 5,5 l to dużo , zostawiam do waszej oceny :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Polecam
09.04.2021 20:27:58

Moto praktycznie doskonale , świetnie się prowadzi , przy dużych prędkościach idzie jak po sznurku , moc oddaje liniowo , praktycznie bezawaryjny , serwis co 12 tys km , mam go 3 sezony tylko oleje i klocki . Przyjemna maszyna . Naprawdę polecam


Gość
rzeczywiście maszyna nie jest zbyt popularna w polsce , powód - była bardzo droga w zakupie jako nowa i najważniejsze wygląd - przód . Albo ktoś odrazu się zakocha albo znienawidzi . Ja osobisćie sie zakochałem . pozdarwiam

Gość
Przecież jak mało kupują to tylko zaleta dla kupującego do zbicia ceny? Jak cena z kosmosu to raczej dobrze świadczy o jakości?

Gość
ceny z kosmosu, wszystko stoi i mało kto ten motor kupuje,wiszą na aukcjach po pół roku i dłuzej

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam , naprawde dobry motocykl
12.12.2021 12:11:30

rewelacyjny, świetnie sie prowadzi, bardzo dobre hamulce , bardzo dobre osiągi "piec" ciągnie od samego dołu , praktycznie bezobsługowy wał kardana , Wybitny szybki turystyk po asfalcie . spalanie od 5,2l do 7l.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
doskonały
12.12.2021 12:26:43

mam juz 5 lat ,świetna maszyna , moc oddaje liniowo, pali ok 6 l przy jeździe mieszanej , wymieniam tylko rzeczy eksploatacyjne , jest to maszyna dosyć cieżka , świetna do turystyki , serwis co 12 tys , wał kardana -są to niezaprzeczalne zalety tego motocykla

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
świetne moto
12.13.2021 15:54:52

Wcześniej miałem bmw k 1300s , też była porządna maszyna ale.... serwis był tak drogi , że bez żalu pozbyłem się tego sprzętu(wymiana sprzęgła, wariująca elektronika - palące się kontrolki, wymiana płynu hamulcowego - dynamicznie ).
Teraz od od 2 lat posiada moja ukochaną vfr 1200 f, moto tanie w serwisowaniu , nic się nie dzieje, wymiana płynów, serwis olejowy co 12 tyś . mam nalatane 120 tyś i jest jak nowa , świetna jakość wykonania jest to prawdziwa Japonia.
Żeby nie było tak słodko - moto dosyć ciężkie, podobno owiewki drogie ( ale nie musiałem tego robić ), świetny do turystki tak jak przedmówcy pisali i w mieście też nie ma tragedii.
z całego serca polecam

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
doskonała
12.18.2021 11:32:35

Polecam !!!! Mam ja tylko sezon ale juz wiem ze to moto zostanie dłużej za mną,
Jest to motor uniwersalne z naciskiem na sportowego- turystyka, świetne osiągi , wał kardana - nic sie nie brudzi , nie trzeba naciągać łańcucha , smarować,
silnik - mocarz- wysoka kultura pracy , nie ma łapie "zadyszki" w dwie osoby i z bagażami ,
świetna ochrona przed wiatrem , stabilny , świetnie sie prowadzi
hamulce - rewelacja
wygląd - kto jak lubi dla mnie petarda
moja honda jest z 2010 r , z przebiegiem teoretycznym 90 tys - kupiona od handlarza
zrobilem nia w sezonie 20 tyś - objechałem cała europę , plus do tego dojazdy do pracy w sezonie .
poza wymianą oleju i gum nie zrobiłem nic , teraz oddałem do sprawdzenia luzów zaworowych i oraz wymianę świec , oleju w lagach itp.....Zwykła serwisówka

sebastian
to jest prawda co pisze Wojtek ja nią jeżdżę do pracy najdłuższą trasa żeby nacieszyć się tym motocyklem. Zwyczajnie nie chce się zsiadać

Wojtek
Nie nadaje sie do latania w okól komina ,chyba ze komin ma minimum 300 km. Po prostu nie chce sie przystać jeździć.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


SECA Arrakis 2

Rewelacyjna jakość wykonania, wygoda i super wentylacja, szycia bardzo dobrej jakości, ergonomia na wysokim poziomie zasłużone 10/10 Seca forever...

Suzuki M1800 / VZR1800 Intruder

Motocykl to ogólnie bestia i jest prze kozacki. Dla mnie nie ma piękniejszego na rynku mimo, że jest już nie produkowany na Europę
Stworz...

Sena 10U

To nie jest interkom dla motocykisty do prawdziwej jazdy tylko dla crusera wokół wieży, którzy razem z żoną będą sobie opowiadali bajki podcza...

Benelli TNT 125

Z tytułu widać jaki mam stosunek do mojego motorka. Tak- jest to mały motorek i taki miał być...albo musiał być chlip. Jestem po prostu mała t...

Aprilia RS 660

Posiadam RS660 od jesieni. Odniosę się do komentarza kolegi Rafaello: Wcześniej jeździłem trochę na MT07, a przedtem robiłem na MT07 prawko. Op...

ARAI Renegade-V

Sporo wad, które nie powinny mieć miejsca w produkcie za taką cenę!
WADY:
- kiepskiej jakości szyba, wygina się, zacina; otwierani...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce