6
OPINIA Nolan N70-2 X
4
OPINIA HJC TR-1

NOWOŚĆ Adrenaline Cameleon 2.0 PPE
9
OPINIA Gopro Hero 9 Black

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Fat Boy® 114 2021-

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Street Bob® 114 2021-
10
OPINIA Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

NOWOŚĆ Held Aerosec GTX

NOWOŚĆ Nawigacja Fodsport

NOWOŚĆ Pokrowiec motocyklowy Kegel-Błażusiak Basic Garage

NOWOŚĆ Bosch C7
Mamy już 18504 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima STR



Zdjęcia przedmiotu

1  

Shima STR

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
9.00 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 85%
Neutralne: 15%
Negatywne: 0%


Gość


10
rewelacja daje okejke
01.24.2018 12:08:55

Przede wszystkim kombinezon w bardzo dobrej cenie,
idealnie dopasowany do ciała, wcześniej miałem problem z doborem stroju ponieważ większośc na mnie wisiała jak worek, tutaj tego problemu nie ma. Tak naprawdę sprzedawca przekonał mnie do zakupu i faktycznie miał rację wygląda pięknie, bdb wentylacja , bezpieczeństwo na najwyższym poziomie.
Pozdrawiam całą brać motocyklową LWG.


Gość
Kupiłem kombi polecam i lepiej żeby kupić bardziej pasywny bo się rozbije.

Gość
Dołączam się do pytania 😝

Gość
Hej. Przymierzam się do kupna - możesz powiedzieć ile km w nim zrobiłeś i czy rozbił się po kupnie? Tzn. czy lepiej kupić bardzo ciasny i poczekać aż się rozciągnie czy kupić nieco większy? Jestem na granicy dwóch rozmiarów 50 i 52 :)

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
02.21.2018 11:22:01

Jestem z kombinezonu bardzo zadowolony.

Poniżej moje subiektywne spostrzeżenia:

JAKOŚĆ
Za 1900 PLN dostajemy wysoką jakość i polski produkt. Skóra gruba, zaś sam kombinezon bardzo ciężki, co mi bardzo odpowiada. Mimo ciężaru jest bardzo wygodnie, ruchy nie są skrępowane. Po roku używania nie widać śladów zużycia poza otarciami na zewnętrznych plastikowych sliderach, powstałych przez zahaczenie barkiem o ścianę w garażu:) Mam porównanie do średnich i wyższych modeli Alpinestars, Dainese, Arlen Ness i Shima nie ma się czego wstydzić.

WENTYLACJA
Raczej mało perforacji i na tor bym go nie zabrał ze sobą. Do codziennej jazdy jest ok. W zimniejsze dni również.


ROZMIARÓWKA
W moim wypadku kurtkę musiałem zamówić o rozmiar większą, więc najlepiej przymierzyć przed kupnem.
W moim przypadku 190/90, dość atletyczna budowa i kurtka 56, spodnie 54. Spodnie w numerze 56 za bardzo wisiały, zarówno w pasie jak i w d... :)





Gość
Większość odzieży motocyklowej szyje się w Pakistanie ze zwzględu na koszty produkcji. Nawet bardzo renomowane marki często mają rodowód pakistański.

Gość
Produkt jest pakistański 😉

Pit
Przesadziłem z tym rokiem... powinno być "po sezonie" :)

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
10/10
04.01.2018 22:46:54

Jedyny kombiak, który dobrze na mnie pasował (góra 56, dół 52). Możliwość miksowania rozmiarów to wielki plus, bo silownia zawsze robi wieksza górę :)

Jakość wykonania w stosunku do ceny jest rewelacyjna (przymierzałem się do tschula, który był tańszy o 300zl, a o 2 klasy gorszy)

Wytrzymałość- przelatane 4000km w tamtym sezonie (300km na torze). Kombiak po tym wygląda jak nowy i bardzo się nawet nie porozciagal.

Generalnie jestem bardzo zadowolony i polecam.


Gość
Kolega robi zestaw dyskotekowy, hehe ;)

Gość
Hehe, "bo silownia zawsze robi wieksza górę :)" Przestań omijać dzień nóg :)

Gość
Hehe, "bo silownia zawsze robi wieksza górę :)" Przestań omijać dzień nóg :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Rewelacja
04.26.2018 0:10:59

Kombiak rewelacja za taką cenę. Ja generalnie czekałem specjalnie na rozmiar 58, który był początkowo niedostępny. Dobrze, że poczekałem bo 56 był za ciasny (mam 192cm i 100kg) a 58 leży jak na mnie szyty

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
cudo!
06.10.2018 9:54:19

Jestem zachwycony tym kombikiem, a przesiadłem się z Dainese. Co prawda starszy model, ale był solidny i dobrze wykonany. Shima nie ustępuje jakością, skóra może nieco cieńsza, ale kombinezon MEGA WYGODNY. Wentylacja jak to w skórzanym kombi - na upały lepszy tekstyl, ale nie jest gorzej niż u konkurencji. Wygląd, ochrona, jakość wykonania na wielki plus. POLECAM!

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
może być
11.02.2018 15:11:46

Przesiadłem się z Apinestars RC-1 ( rewelacyjny kombiak ale po szlifie przy 150 km/h poszedł do żyda, ze szlifu wyszedłem bez najmniejszego zadrapania ).
Zdecydowałem się na SHIME bo był w dobrej kasie i bardzo zachwalany. Niestety porównujac go do RC-1 (mimo ze to już wieloletni model ale z super dopasowaniem protektorów i naprawdę grubą i pewną skórą) STR nie ma szans, nawet za 1850 zł. Myśle ze po moim szlifie w STR nie bylo by tak bezboleśnie.
Jakość skóry i szwów na poziomie SECA (na plus SECA - lepsza perforacja i lepsza cena ) Rozmiarówka tez taka sobie, 181/83 - umiarkowanie atletyczna sylwetka - polecalbym wziać 54 kurtka/ spodnie 52 bo moj byl slabo spasowany ( a mial sie wg sprzedawcy dopasowac)
Sprzedałem za 1100 zł z delikatnie prującymi się szwami na ramieniu ( jak kupujecie sprawdźcie dokładnie szwy bo nie sa najlepsze. Daje 6 bo w porównaniu do Tschula którego miałem przed Rc-1 to ta shima nie jest zla :) Teraz wyrwałem za 2300pln A-str Challengera V2 i jak na razie nie żałuję.

Gość
Hehe, co Ty tutaj piszesz. Do starego RC-1 to nie ma startu żaden kombinezon dzisiaj produkowany - ani z alpiny, anie z dainese, ani z innych firm. Teraz robi się cienkie wydmuszki. Nie powiem, jest to wygodne, fajnie wygląda, ale z ochroną już nie jest tak kolorowo.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Szału nie ma
12.05.2018 16:53:48

szału nie ma, lepiej dołożyć pare stówek, skóra słabej jakości, napisy ze spodni szybko się rozjechały (szwy) farba szybko schodziła z klatki piersiowej. W tej cenie niby ok ale jestem zdania lepiej dołożyć np do dainese :)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Jak najbardziej ok.
05.30.2019 14:20:48

Ciężki i gruby. Porównując do innych marek - leży najlepiej i jest najcięższy. Oczywiście jak ktoś woli lans marką to i tak kupi AS.
Jakość wykonania shimy wg mnie jest bardzo dobra.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Git za 2k
07.23.2019 1:24:13

Kombi ok, bez poduszek powietrznych. Szukałem z poduchami, ale ceny z kosmosu. W porównaniu to mojego poprzedniego kombi (ciul) to w choo.. róznica.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Fajny kombinezon i porządna firma :)
01.11.2020 8:17:13

Wysłałem kombinezon na gwarancję po 1 sezonie. Kurtka puściły szwy w rękawach a w spodniach szwy i guma nad suwakiem rozeszły się. Spodnie dali nowe, a kurtkę naprawili. Zobaczymy z czasem czy coś się będzie działo. Ale podoba mi się jak podchodzą do sprawy gwarancji pyoducenta.
Ogólnie polecam. W tych pieniądzach ciężko o coś lepszego. Dobry kombinezon w rozsądnych pieniądzach! Gdyby nie te szwy byłoby 10 gwiazdek!

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
OK
01.27.2020 14:38:54

Rozmiarówka trochę mniejsza niż w innych kombiakach, trzeba mierzyć. Nosze 52 czasem 54, tutaj rozmiar 54 jest na styk. Oprócz tego jest wszystko ok, po kilku przelotach dołożył się idealnie. polecam za taką kase nie ma nic innego sensownego.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Spoko
03.22.2020 0:03:42

Przelatany cały 2019, na wiosne wyczyszczony i wygląda jak nowy. Wygodny i fajnie ze można dobierać inny rozmiar spodni i kurtki. u Mnie 54 kurtka a spodnie.... 50 :)

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Polecam!
01.02.2021 23:17:12

Przejeździłem pełny sezon w tym kombiaku i jak dla mnie rewelka i podoba się też znajomym i ludzie często mi o tym mówią więc wygląd zaliczony na 10.Wziąłem dość ciasno spasowany tak jak radzą wszędzie i nie żałuje, po kilkudziesięciu przejechanych kilometrach ułożył się i jest super wygodny i spasowany jak trzeba protektory wszystkie i ochraniacze na swoich miejscach(nawet nie rozciągnął się za dużo) . Mega stosunek jakości do ceny bo za niecałe 2000 dostajecie naprawdę moim zdaniem dobry kombinezon z super wyglądem (mam czarno czerwony).wiadomo wentylacja nie jest jego mocna stroną ale nawet w ciepłe dni da się wytrzymać po warunkiem że się jedzie, po zatrzymaniu trzeba natychmiast ściągać :D Po przejechaniu 6tyś znikome ślady użytkowania lekkie przetarcie od kurtki na spodniach i porysowane lekko protektory na barkach gdy zachaczyłem gdzieś idąc w nim. Po na balsamowaniu na koniec sezonu wygląda jak nowy że sklepu. Jestem bardzo zadowolony i polecam każdemu kto ma ograniczony budżet a chce jeździć bezpiecznie ubrany. Kupiłem również swojej kobiecie shime miure i też jest git. Mi udało się kupić za 1600 w zimie na promce z sklepie w Gdańsku więc mega udany zakup. Za te pieniądze niema konkurencji jak dla mnie. Pozdro

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Nolan N70-2 X

Super pomysł z uniwersalnością tego kasku (wykorzystałem większość jego konfiguracji) , wygodny, nie bardziej hałaśliwy niż konkurencja z do...

HJC TR-1

Nigdy więcej HJC!
Płacisz za logo a nie za wykonanie. Zrobiłem na tym kasku około 30 tys km i podsumowanie:
-wlot powietrza na szcz...

Gopro Hero 9 Black

Moja ocena 9/10 pomimo, że to najlepsza kamera sportowa na rynku. Ten jeden punkt brakuje, bo zawsze można coś ulepszyć i na pewno kamerka będzie...

Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

Bardzo przyjemny motocykl wsrod choperow do 1000 CCM. Bardzo fajnie jezdzacy fajnie przyspieszający i niezawodny. Polecam mam go 3 sezon przelatane o...

Crash pady Azarel PRO

Bardzo polecam, w szczególności na tor, crashy robione z pasją. Każdy element jest wymienny, jeśli się dogadasz i skontaktujesz na e-mail dostan...

Oxford Aquatex

jest to mój drugi pokrowiec pierwszy ponad rok, drugi niecały rok i wygląda jak na zdjęciu :( kiepski materiał, przemaka, plandeka jednorazowa :...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania