NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Crash Pady Perun


9.44 / 10

(Na podstawie 32 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Crash Pady Perun


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 97%
Neutralne: 3%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
bardzo solidnie, masywne ślizgacze
07.21.2018 10:12:11

Kupiłem przypadkowo na Allegro do mojej FZ1, czyli motocykla nie taniego i o pięknej linii którą kiepsko było by zepsuć produktem nie estetycznym i niskiej jakości. Już po otwarciu pudełka widząc jakość wykonania wiedziałem że nie będę robił zwrotu... . Tworzywo wydaje się być wykonane wyjątkowo estetycznie jest bardzo dobrej jakości, ma wysoką gęstość. Śruby załączone do kompletu są w klasie 8.8 co wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem w przypadku bezpośredniego mocowania do FZ1. Samo aluminium jest wyszczotkowane (posiada takie mikrorysy) i wypolerowane. Po pół roku użytkowania nadal świeci się jak psu jaja ;) trzeba tylko uważać na myjni z różnymi detergentami żeby nie zmatowiało bo już raz mi się to zdarzyło.
Na razie zdążyłem zaliczyć niegroźną glebę przy około 30 na godzinę co w przypadku masy fz1 wcale nie jest takim małym 'wyczynem' :( Wyczynem negatywnym oczywiście. Nie mam prawie nic do zarzucenia ocalił MD klej zbiornik. Punkt mocowania w ramię nie ucierpiał. Cały ten element gumowy jest na tyle duży i masywny że sprawia wrażenie takiego który mógłby jeszcze dużo wytrzymać. Mimo wszystko zdecydowałem się na wymianę jednego prawego ślidera bo do wymiany była również śruba.
Biorąc pod uwagę cenę daje mocne 9.
Moim zdaniem jeśli po wypadku decydujesz się na dokupienie lub wymianę jednego Crash pada lub całego zestawu na tej samej firmy to już jest wystarczająca rekomendacja.


Gość


Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
CB 600
07.16.2019 10:12:43

Lepsze niż R&G, w dodatku polskie. Bardzo solidne tuleje prowadzące. Mam drugi zestaw, pierwszy zajechałem na torze. Wcześniej jeszcze na tą samą stronę zaliczyłem parkingówkę, więc crash zadziałał dwa razy przed wymianą :D Po lewej stronie dekiel alternatora mocno odstaje, moim to tylko drobna ryska, a już na torze przyp**** porządnie. Co się miało wygiąć to się wygięło, na motocyklu zero uszkodzeń w punkcie montażu co się też bardzo liczy.


Gość


Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
08.05.2019 15:20:18

Mam w MT09, dobrze wyglądają robią robotę, zawsze to jedna śruba ale są bezpieczne.
Są bardzo estetycznie obrobione! Nie tak jak no-name z np. Alledrogo
To nie jest wydmuszka z wtryskarki w kształcie myszki miki. Producent deklaruje że są toczne z wałków o wysokiej gęstości i to widać, czuć też wagę tego zestawu. Wewnątrz jest stalowa tulejka, a w bezpośrednim kontakcie z ramą aluminium.


Gość


Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
01.11.2020 18:44:48

W moim SV 650, rocznik 2018, bardzo solidnie wykonane, ocenę wystawiam przyrównując je cenowo do konkurencji bo za te pieniążki to jest na tle reszty bardzo udany zakup. Można kupić prosto w fabryce, umawiając się z właścicielem wcześniej, ja tak zrobiłem. Dostałem dodatkowe instrukcje montażu dzięki którym zaoszczędziłem na montażu u mechanika, bo zrobiłem to sam i to jeszcze pożyczonymi kluczami nasadowymi 19 mm. Montaż był prosty, przynajmniej u mnie w SV-ce. Nie ma sensu płacić za założenie, można to zrobić samemu, nawet bez kluczy dynamo.


Gość


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
06.03.2020 18:59:03

Bardzo fajne dobre i robione w Polsce, nic dodać nic ująć. W Hornecie 600 (2008) przy upadku na dekiel alternatora wyratowały mi nawet ogon.
Przytarłem:
końcówkę kierownicy,
lusterko,
dźwignie biegów na rancie.
Z perspektywy zaliczonego ślizgu daję dychę:D


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Po prostu dobre, tylko i aż
03.17.2021 15:04:28

Jest to dobry polski produkt w przyzwoitej cenie, ja kupiłem do 200 zł nie licząc wysyłki którą w smarcie i tam miałem w abonamencie :D Powierzania ślizgu jest taka... "ładna" i z lekko błyszczącą fakturką, widać że dobre parametry na CNC zadają. Materiał jest dobry, bo jak wywaliłem na Radomiu to starł się tak na 5-6% długości ślizgacza a nie jak to z niektórymi bywa do połowy: D Tyle, dobre, polskie, tanie
PS. Śruby wewnątrz prawie nie widać, nie mają sensu żadne kapselki itp. duperelki


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dobre, polskie crashy do FZ6
06.11.2021 13:02:10

Bardzo starannie wykonane i w dobrej cenie, duże, masywne, a jednocześnie pomyślane tak by nie rozbić ramy - miękka tylna ścianka. Pożądany polski produkt.
Do Fz6 polecam bez zawahania, w innych nie wiem jak jest.

Mimi
Crash pady powinny kosztować ok. 200 zł i te tyle kosztują. W tej cenie nic lepszego nie ma

Gość
Zgadza się, jedne z lepszych na Allegro, a w tym przedziale cenowym najlepsze.


Dołączone zdjęcia
Crash Pady Perun

Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Świetny polski produkt
09.20.2021 20:02:40

W dziedzinie CNC mamy już teraz w Polsce tak wiele świetnych firm że naprawdę nie ma sensu szukać czegoś za granicą. Piszę o CNC ponieważ te craszpady są właśnie tą metodą robione, a w dodatku z bardzo dobrego tworzywa. A nie to co się teraz wyprawia z odlewami niskiej jakości które mają różne "pikne" kształty ale w kontakcie z asfaltem zostaje zostaje po nich tylko wspomnienie...
Oceniam pod względem ceny w stosunku do jakości, miałem też ślizg na torze w Radomiu w którym te craszpady uratowały mój motor z opresji. Dlatego jestem winien ten komentarz. Z czystym sumieniem polecam Crash pady Perun.


Dołączone zdjęcia
Crash Pady Perun
Crash Pady Perun

Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
04.14.2022 20:08:33

Świetny stosunek ceny do jakości, bez porównania do tej półki cenowej na Allegro oraz tego co jest dostępne w sklepach stacjonarnych, przynajmniej na terenie Warszawy które zjechałem prawie wszystkie. W końcu kupiłem Peruna i jestem turbo zadowolony.

Gość
Ty crash pady można kupić na stronie producenta https://crashpady.pl/


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Tego szukałem
05.08.2022 22:53:17

Stosunek jakości do ceny wyśmienity. Nie ma lipy, działają i psują ramy. Miałem "okazję" testować po shimie.

Krzy Cho
A, to do MT07 też by pewnie pasowały🤔

Mati
XSR 700

Krzy Cho
Na czym masz zamontowane?


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
SV 650 2017
06.25.2022 13:15:48

Ekstra są! Przetestowałem je w mojej SVce. Dlatego jestem winny komentarz. Zdały egzamin :D Uszkodzenia są minimalne. Polecam z czystym sumieniem.




Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Są ekstra
08.12.2022 18:46:07

Tego szukałem, strzał w dziesiątkę. Obszerna instrukcja, łatwa instalacja. Działają jak trzeba. Polecam!


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
SV650 2017
09.09.2022 14:24:16

Chyba najlepsze co w tej cenie mogłem kupić, jako ciekawostka, widziałem w Warszawei nowego Sv do odebrania przez mojego kolegę z zainstalowanymi przez serwis Suzuki tymi crash padami.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
GIXER zadowolony to i ja jestem
10.26.2022 14:05:26

Super produkty, w 100% zgadzam się z przedmówcami. Warto zainstalować takie zabezpieczanie. Perun jest świetny, mój GSR zadowolony :D


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Najlepsze polskie crashpady
02.15.2023 11:28:12

W porównaniu do ceny to uważam że są to najlepsze polskie crashpady jakie mogłem kupić. Są przemyślane estetyczne i nie wstyd ich założyć na motocykl. Cena powyżej 200 zł ale czy naprawdę chcemy kupować do naszych motocykli za grube tysiące jakiś szajs za 150? Zresztą nawet i za te 200 czasami można kupić naprawdę dziadostwo. Te crash pady to naprawdę polska, zajebista, sprawdzona Marka.
Polecam!


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Wyjątkowo starannie wykonany produkt
03.07.2023 21:31:19

Warto troszkę dopłacić do tych crash padów ponieważ w zamian otrzymujemy wyjątkowo starannie wykonany produkt. Polecam crash pady PERUN!


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Oki
03.25.2023 0:15:37

Kupiłem je w salonie Suzuki w Warszawie. Idealnie siedzą w moim Suzuki sv 650 😁 Polecam każdemu do SVki 👌🤘


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Sprawdzone
04.15.2023 16:27:07

Jeśli chcesz cieszyć się spokojnymi i bezpiecznymi jazdami na swoim motocyklu, crash pady Perun to niezbędny element wyposażenia Twojego moto. Polecam je każdemu motocykliście, któremu zależy na bezpieczeństwie podczas jazdy.
Dzięki nim naprawdę można zminimalizować ryzyko uszkodzenia motocykla w przypadku wypadku czy poślizgnięcia się na drodze. Sam jestem tego dowodem, i moje moto oczywiście :D


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Najlepsze w tym przedziale cenowym
05.20.2023 10:23:09

Najlepsze w tym przedziale cenowym, nie raz ratowały mnie z opresji, pierwszy raz kupiłem jakieś 7 lat temu i od tego czasu testuję w każdym moich z nowych moto. Pozwoliły mi zaoszczędzić duuużo pieniążków :)


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Europejska jakość
05.29.2023 20:01:18

Crash pady Perun, pomimo Peruna w nazwie to europejska jakość w przyzwoitych pieniądzach. Szczerze polecam do wszystkich fz6-tek, są bezpieczne dla ramy i nie uszkadzają jej przy wywrotce, sam się przekonałem...


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
na tak!
06.02.2023 19:14:39

Estetycznie wykonane i działające crash pady o klasycznej linii, polecam każdemu do nakedów, jak mam w gsr 750 i fajnie się spisały, mogę tylko polecić. 9/10


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Świetna jakość
07.05.2023 18:32:44

Bardzo dobry materiał, nie wyciera się aż tak mocno, starcza na dwie mniejsze wywrotki 😉 Owiewki są w huk drogie, polecam inwestycje. To świetny polski produkt który wyróżnia się na tle konkurencji.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Perun to był strzał w dychę
10.02.2023 14:46:55

Crash pady Perun to absolutna pewność ochrony mojego motocykla. Solidnie wykonane i stylowe, są idealnym dodatkiem do mojego sprzętu. Dzięki nim czuję się znacznie bezpieczniej na drodze!


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Solidne
10.16.2023 11:22:48

Polskie crash pady Rama Perun to absolutna pewność, że mój motocykl jest chroniony. Solidna konstrukcja i niezawodność w każdym calu. Teraz mogę cieszyć się jazdą bez obaw o ewentualne upadki. Polecam każdemu motocykliście!


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Solidne
10.16.2023 11:25:23

Polskie crash pady Rama Perun to absolutna pewność, że mój motocykl jest chroniony. Solidna konstrukcja i niezawodność w każdym calu. Teraz mogę cieszyć się jazdą bez obaw o ewentualne upadki. Polecam każdemu motocykliście!


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Testowane
01.12.2024 8:26:04

Jakoś przed sylwestrem postanowiłem trochę pojeździć ponieważ było fajne okno pogodowe i już nie mogłem wytrzymać :D
Tego dnia bardziej niż zgrabiały zabolała mnie gleba przy prawie 50 km/h
Szczęśliwe miałem crash pady PERUN i obyło się bez istotnych obrażeń motocykla, przyczepy, dzwonienia po kumpla itp itd, a jestem pewien że dekiel by poszedł gdyby nie Peruny.
Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo Wam polecam polskie crash pady Perun.

Gość

Adam K.
PS. Przepraszam, jakimś cudem poszło 6/10 zamiast 10/10, kajam się ale nie da się już zmienić


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
duże, masywne
03.07.2024 8:18:26

Serdecznie polecam, to obowiązkowe zabezpieczanie motocykla, cena jest nie wygórowana, plastik jest super jakości, ciężki i gęsty, robi swoją robotę znakomicie. Bardzo masywny produkt, nie to co większość tych wydmuszek z lekkiego ertalonu itp. szajsu. Bardzo polecam.

PS. u mnie siedzi w GSXR 1000 k4


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Świeży zakup
03.11.2024 19:43:58

Jestem bardzo zadowolony, crash pady są naprawdę duże i budzą zaufanie, protektor jest ciężki i bardzo solidny. Polecam każdemu
PS. Kupione crashpady.pl z darmową wysyłką


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
03.24.2024 21:01:59

Świetny produkt, przedewszytkim bardzo masywny, mam wrażenie że są ogólnie większe niż konkurencja. Dużo tworzywa które w dodatku nie kończy się na pierwszych metrach po glebie. Dobra jakość materiału, a nie dupny ertalon jak większość innych crash padów. POLECAM


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gleba na błocie
03.28.2024 18:51:09

Dzisiaj miałem piękną glebę wiosenną na błocie po zimie... XD, crash pady Peruna zdały egzamin! POLECAM
Jeśli szukasz crashpadów, które będą nie tylko praktyczne, ale także stylowe i solidne, to zdecydowanie polecam sięgnąć po te od Perun Manufaktury.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Glanc
05.15.2024 10:14:23

Po wczorajszej glebie, postanowiłem wystawić bardzo dobra opinię crash padom Perun ;) Zamawiam jednego od producenta i na tym się kończą moje koszta. Co do obrażeń motocykla to ucierpiała kosmetyka którą sobie zapoleruje, nic do wymiany! Super!


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
bardzo dobrej tworzywo
06.24.2024 11:25:55

Świetne crash pady, polskie, masywne, dużo jakościowego tworzywa które nie kończy się po paru metrach asfaltu. Bardzo polecam.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA