1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
8
OPINIA Benyco BR 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Crash pady Azarel PRO


9.93 / 10

(Na podstawie 29 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Crash pady Azarel PRO


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Po prostu najlepsze
03.27.2019 20:58:14

Najlepsze ślizgi jakie montowałem u siebie w serwisie. Zazwyczaj kupuję coś co mają na stanie w sklepie przy warsztacie, tym razem klient sam przyniósł swoje. Instrukcja jest bardzo profesjonalna, każdy detal jest opisany i zwymiarowany w specyfikacji technicznej, nie ma lipy naprawdę. Nie ma takich akcji w stylu śruba za długa itd. Jeśli dobrze rozumiem istotę działania wszytko działa na zasadzie różnych twardości stali i aluminium... wow komu się chciało nad tym myśleć ! Szacunek, oby wszyscy się tak starali.


Gość


Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Najlepsze
05.20.2019 21:48:06

Najlepsze crashe w Polsce, bez dwóch zdań! Innych bał bym się zakładać do nowych sprzętów, no... może jeszcze Renner ewentualnie.
U mnie siedzą w MT-09


Gość


Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Jeśli nie chcesz uwalić ramy to tylko te
06.12.2019 13:17:59

Realia są takie, że każde crash pady chronią w jakimś zakresie, większym czy mniejszym, ale jeśli nie chcesz "naruszyć ramy" przy niefartownej glebie to tylko przemyślane DWUśruby. A jeśli DWUśruby, to tylko tego producenta.


Gość


Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
08.29.2019 17:11:10

Nikt nie napisał że odległość między środkiem jednej śruby względem drugiej to tylko ok. 1,5 cm!
Dzięki temu nie okręca się przy upadku dokoła tak jak w renner i nie przestawia owiewek.
LWG


Gość


Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Na tor!
01.20.2021 10:51:33

Bardzo polecam, w szczególności na tor, crashy robione z pasją. Każdy element jest wymienny, jeśli się dogadasz i skontaktujesz na e-mail dostaniesz każdy element który akurat się odkształcił, bez konieczności wymiany reszty. W same końcówki ścierne można się zaopatrzyć już na przyszłość, nie są drogie a na bank polecą jako pierwsze.

Gość
Jestem z Łodzi, torowałem czasami na Radomiu. Widziałem gościa na RN04 który powiedział mi że od sześciu lat zmienia tylko końcówki i śruby z niższej klasy. W dodatku wymiany robił co 2-3 gleby, bo jeszcze się nadawały:D Też polecam!

Gość
Dokładnie, też na nich toruję! Są najlepsze na tor


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
08.02.2021 10:02:38

Jestem bardzo zadowolony z zabezpieczenia mojej 954 tym produktem. Są wyraźnie dłuższe niż te które miałem zamontowane wcześniej, i wykonane o niebo lepiej. Polska produkcja, bardzo dobre materiały, nie ma odlewów, wszystko przemyślane i dobrane pod względem wytrzymałości poszczególnych małych elementów które łączą się ze sobą. Świetny stosunek ceny do jakości.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
PAO na tle HC
03.28.2022 21:19:54

Najlepsze zabezpieczanie sportowych motocykli w ślizgu na rynku. Porównałbym to do sytuacji na rynku olejów. Są jak polskie jakościowe oleje np. PMO na bazie PAO i Ester, podczas gdy cała reszta robi oleje na marnej bazie HC...
Takie właśnie są, jak PMO kto ma wiedzieć ten wie co to za produkt, a reszta kupuje pierwsze lepsze, byle co.

Gość
Co za durny tekst "kto ma wiedzieć, ten wie". A może sa tacy, co mają wiedzieć, chcieliby wiedzieć, ale dalej nie wiedzą, bo taki mądrala pisze na necie coś takiego, zamiast napisać faktyczną, rzeczową i edukacyjną opinie.


Dołączone zdjęcia
Crash pady Azarel PRO

Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Zakładamy te crash pady
05.26.2022 11:45:48

Nigdy nie mam wątpliwości co do montażu. Instrukcja zwiera wszystkie szczegóły i jest napisana bardzo profesjonalnie. Z opinii klientów jeżdżących na torze w Radomiu wiem że są bardzo zadowoleni. Innowacyjne rozwiązania i ceny producenta. Nigdy nie miałem problemu z którąś z części po ślizgu u klienta. Każda część jak do tej pory była dostępna od ręki. Polecamy


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Azarel PRO opinia
05.31.2022 15:08:35

Kupiłem te crash pady z myślą o bardzo ciężkim do zabezpieczenia motocyklu. Moja Honda CB 1300 nie dość, że waży około 280 kg, to dodatkowo ma niełatwy punkt, w którym trzeba zamontować crash pady. Mam znajomego mechanika z Pomorza, który od lat serwisuje moje motocykle i który mi polecił dwie firmy, z których wybrałem Azarel Pro. W porównaniu z tym, co widziałem w sklepach i macałem w rękach, to te wpisują się w charakter CB 1300 koncertowo. Dodatkowo najważniejsze jest to, że minimalizują przy wywrotce do zera jakieś nieprzyjemne niespodzianki w miejscu gdzie się je montuje. Mówiąc w skrócie, prezentują się ekstra, zabezpieczają fantastycznie mój motocykl, nie narażają go na dodatkowe uszkodzenia podczas upadku, bo są oparte na modułach autorskiego projektu i wszystko ma ręce i nogi. A nie działają na zasadzie odboju z byle czego!
Jeśli ktoś poważnie chcę zabezpieczyć swój motocykl, to te crashpady spełnią jego oczekiwania. Polecam crash pady Azarel PRO

Elman
Ekstra! W Cebuli tylko takie!


Dołączone zdjęcia
Crash pady Azarel PRO
Crash pady Azarel PRO
Crash pady Azarel PRO
Crash pady Azarel PRO

Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Lepsze niż gmole
10.15.2022 21:14:52

W moim motocyklu sprawdziły się lepiej niż gmole :)
Polecam te crash pady każdemu kto szuka sprawdzonych produktów na rynku i nie zadowala go byle co...




Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Zajebiste
01.14.2023 15:34:55

Mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć że tego właśnie szukałem. Polecam crash pady Azarel PRO 🙂


Dołączone zdjęcia
Crash pady Azarel PRO

Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Zajebiste!
02.19.2023 20:19:03

Nie no, po prostu zajebiste! Jestem pewien że lepszych bym nie kupił. Instalacja nastąpiła w GSXS 1000 z 2019 roku.
🤤🤤🤤 Prezentują się ekstra. Działają jeszcze lepiej!


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Spełniają moje wymagania
03.17.2023 19:00:16

To jest produkt jakiego oczekiwałem. Nic dodać nic ująć. Poczta pantoflową zadziałała znakomicie, dlatego mogłem nabyć Azarela z serii profesjonalnej i cieszyć się zacną ochroną bez ryzyka uszkodzenia ramy. Super crash pady, za każdym razem gdy spojrzę na moją Yamahę, cieszy mi się micha😊
PS. Cena jest przystępna!


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
.
04.12.2023 22:09:39

Lepszych bym nie kupił. Po glebie jestem przekonany. Rama nienaruszona, super produkt ! Systemy zadziałały jak trzeba


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Nie uszkadzają ramy jako jedne z nielicznych
04.26.2023 19:42:12

Do zamontowania wszędzie tam gdzie obawiałbym się zamontowania zwykłych crash padów że zgledu na uszkodzenie ramy. Najlepszy produkt na rynku jęli chodzi o to jak obchodzi się z ramą w trakcie tzw. "gleby". Polecam Azarel PRO


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
wypadek
05.04.2023 20:14:29

Chciałbym podzielić się moim doświadczeniem z crash padami do moto Azarel PRO. Właśnie miałem wypadek na moim motocyklu, ale dzięki Azarel PRO udało mi się uniknąć poważniejszych uszkodzeń. Crash pady wykonane są z wysokiej jakości materiałów, co pozwoliło mi zminimalizować szkody, które mogłyby być znacznie poważniejsze. Cieszę się, że zdecydowałem się na Azarel PRO i szczerze polecam je każdemu, kto szuka nie tylko skutecznej, ale również ESTETYCZNEj ochrony swojego motocykla


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Stara dobra polska marka
05.23.2023 16:16:27

Stara dobra marka obok Rennera i Womet-Techa. Najlepsze crash pady polskiej produkcji. Sam miałem jak jeszcze się jeździło sportami, teraz już nie potrzebuje bo się ożeniłem:D


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Plusiki
06.08.2023 9:20:00

+można kupić każda część osobno po wypadku
+Wyginają się tam gdzie powinny a nie na ramię
+Wyglądaja rasowo, miałem CBR SC 59 i dobrze wyglądały, mam CB 1100 i też się ekstra prezentują, nie to co poniektóre ogromne, odblaskowe pokraczne crash pady które szpecą niczym wiejski tuning...
+Działają jak trzeba a przy tym nie niszczą ramy

-brak


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
JAKOŚĆ
06.20.2023 9:53:21

Naprawdę nie mogę się nadziwić jakośccią crash padów Azarel PRO! Montaż był niesamowicie prosty, co było dla mnie ogromnym plusem. Instrukcja była jasna, a sam zestaw zawierał wszystko, czego potrzebowałem. Przejście na te crash pady z innych, było jedną z najlepszych decyzji, jakie podjąłem dla mojego motocykla. Modułowa konstrukcja jest absolutnie genialna - mogę dostosować pady do moich specyficznych potrzeb, a jeśli coś się zniszczy, mogę z łatwością wymienić tylko ten element zamiast całego zestawu. Oszczędza to nie tylko czas, ale także pieniądze.
Z dwuśrubową konstrukcją są niesamowicie stabilne. Zauważyłem, że siły działające na crash pady podczas upadku są równomiernie rozłożone, co zdecydowanie minimalizuje potencjalne uszkodzenia ramy. Również jakość wykonania jest na najwyższym poziomie. Te crash pady są wytrzymałe i solidne, a także wyglądają świetnie na moim motocyklu. Jestem zadowolony z mojego wyboru. Z całą pewnością polecę je każdemu motocykliście.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
08.20.2023 13:34:52

Jako motocyklista z wieloletnim doświadczeniem, zawsze zwracam uwagę na bezpieczeństwo. Crash Pady Azarel Pro imponują mi swoją solidnością i jakością wykonania. Nie tylko doskonale chronią moją maszynę w przypadku ewentualnego upadku, ale także minimalizują ryzyko uszkodzeń i kosztownych naprawdę świetnie się prezentują. To, co naprawdę mnie zachwyca, to fakt, że te Crash Pady są zaprojektowane w taki sposób, aby łatwo się montowały. Nie musiałem się martwić o kompatybilność – wszystko idealnie pasuje i wygląda świetnie.
Jeśli chodzi o wygląd, to Crash Pady Azarel Pro dodają mojemu motocyklowi pewnego rodzaju charakteru. Wyglądają nowocześnie i dynamicznie, a jednocześnie NIE DOMINUJĄ nad resztą motocykla i się wpasowują w wygląd ogólny. To naprawdę udane połączenie funkcjonalności z estetyką. Polecam je z całego serca.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
10/10
09.14.2023 12:46:58

Muszę powiedzieć, że crash pady Azarel PRO są po prostu fenomenalne. Są one absolutnie niezbędne dla każdego, kto dba o bezpieczeństwo swojego moto.
Pierwszą rzeczą, która mnie zachwyciła to ich unikalna konstrukcja. Wykonane z wysokiej jakości materiałów, te pady są solidne i wytrzymałe. Dzięki temu mogę być pewny, że chronią moją R1. Co więcej, ich design jest minimalistyczny i estetyczny. Chronią moto, ale także dodają mu nieco stylu.
Najważniejszą cechą crash padów Azarel PRO jest jednak ich skuteczność w absorbowaniu energii podczas upadku. Dzięki nim, moja R1 przeszła przez kilka nieprzyjemnych sytuacji bez większych uszkodzeń.
Podsumowując, crash pady Azarel PRO to absolutny must-have dla każdego motocyklisty, który zależy na bezpieczeństwie swojego motocykla.

Polecam je wszystkim swoim znajomym i każdemu, kto ceni sobie jakość i niezawodność.





Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
10/10
10.18.2023 12:12:24

Crash Pady Azarel Pro nie tylko dodają one agresywnego wyglądu do mojego FZ6, ale przede wszystkim zapewniają ochronę ramy podczas ewentualnych upadków. Dzięki systemowi modułowemu zawsze jestem wstanie wymienić części które uległy uszkodzeniu oraz wyginają się one tam gdzie powinny, a nie tykają ramy!


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
bardzo dobry produkt
12.04.2023 16:01:31

Absolutnie bez zarzutu, kupione na crashpady.pl działają jak należy, są super, nie obciążają ramy. Jestem już po wymianie końcówek i mogę powiedzieć że wszystko działa tak jak się spodziewałem


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Subiektywnie najlepsze
02.16.2024 18:41:35

W mojej ocenie są to najlepsze Polskie crash pady, koniec kropka, pod względem ochrony nie ma tu lepszego produktu, ewentualnie Rener też ok.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Super
02.23.2024 20:34:06

U mnie zabezpieczyły motocykl i nie uszkodziły punktu montażu, jestem bardzo zadowolony, gleba była potężna.

+ same plusy
- troszkę cena ale jak kupisz bezpośrednio od producenta to jest dobrze


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
03.17.2024 20:16:24

Z całego serca polecam bo dzięki nim zaoszczędziłem sporo pieniążków na odbudowie motocykla po wypadku.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Solidne
04.25.2024 9:30:01

Bardzo solidne i przemyślne zabezpieczanie ramy, które w dodatku robią Polacy. Mam już w drugim motocyklu.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Solidne
04.25.2024 9:31:21

Bardzo solidne i przemyślne zabezpieczanie ramy, które w dodatku robią Polacy. Mam już w drugim motocyklu.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Najlepsze!
07.01.2024 11:09:49

To zdecydowanie najlepszy wybór jakiego moglem dokonać. Polecam je wszystkim kolegom którzy jeszcze nie kupili, jako idealne na tor.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA