NOWOŚĆ Ochraniacz pleców Alpinestars Nucleon KR-1 Celli

NOWOŚĆ Szyba Shoei CNS-1
4
OPINIA Pirelli Angel ST

NOWOŚĆ Shiro SH-508

NOWOŚĆ Olejd do mieszanki Ipone Samourai 2T 5L Truskawka
9
OPINIA Honda CBR 954RR Fireblede SC50 2002-2003

NOWOŚĆ Ispido Selenium
10
OPINIA Crash pady Azarel
3
OPINIA Shima Strato
7
OPINIA Honda CBR650F 2014-2018
10
OPINIA BMW R1250 GS
Mamy już 21149 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


HJC I90



Zdjęcia przedmiotu

1  

HJC I90

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.08 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

I90 to najnowszy model kasku szczękowego HJC na 2020 rok. Posiada podwójną homologację P/J oraz blendę przeciwsłoneczną.

Opis kasku HJC I90:
- zaawansowana poliwęglowa skorupa
- blenda przeciwsłoneczna
- wydajna wielokanałowa wentylacja
- antybakteryjne, nadające się do prania wnętrze
- przygotowany dla motocyklistów noszących okulary
- gotowy do instalacji interkomu
- szybki i wygodny mechanizm wymiany szyby
- wymienne wkładki policzkowe



Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 55%
Neutralne: 9%
Negatywne: 36%


Gość


7
Hjc i90 moja opinia
03.27.2020 19:28:06

Dzis kupilem i przejechalem sie w nim. Solidnie wykonany z wieloma bajerami. Podnoszona szczeka z blokada, swietna blenda przeciwsloneczna-mozna patrzec w slonce. Dobrze lezy na glowie. Wszystko latwe w demontarzu jak wysciolka czy szybka. Jest jeden tylko problem, ktory bardzo mnie niepokoi-bardzo male pole widzenia! W poprzednim LS2 za 400zl wystarczylo lekko popatrzec w lewo-prawo i widzialem "za plecami" czy nie jedzie cos z boku.

W tym HJC na boki nic mie widac. Trzeba azcalemu sie skrecic, zeby zobaczyc cos z boku! Totalna lipa z tym. To zasluga masywnej szczeki. Jest tez nie za cichy, ale to kwestia gustu. Czasem warto slyszec, co sie wokol dzieje.

Gość
Właśnie zakupiłem i jest ok coś masz z oczami

Gość
Identyczny komentarz kolega raczył umieścić pod kaskiem Nolan N 100-5 .

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
HJC i90
04.07.2020 22:37:28

Kask użytkuję krótko a w poprzednich sezonach latałem z LS2 spitfire.
Cena 719 za biały w polskiej dystrybucji za policarbon jest więcej niż satysfakcjonująca, pinlock w zestawie. Jakość wykonania jest OK ale porównując do kasku za 250 zł to różnic w podejściu brak. Minus dla i90 - logo na czole pod paznokciem łuszczy się . Przeskoczyłem na szczękowca z powodu nadmiernej wentylacji i hałasu w dłuższych przelotach. Ku mojemu zdziwieniu w i90 głośniej słyszę silnik VX535, jakby pudło rezonansowe dawało wzmocnienie. Tu szok i małe rozczarowanie. Jeżeli chodzi o wygodę to wszystko ok choć shoei w sklepie lepiej siedział no ale cena... Blenda super skrojona i schodzi w sam raz nisko. Pinlock w zestawie działa super (rano było ok 0st C i ani grama pary. O wentylacji nie napiszę nic bo za wcześnie. Poważny mankament to zapięcie typu micro. W tanim LS'ie kompletnie nie przeszkadza, płaskie i właściwie okryte dodatkową wyściółką. W i90 jakby za bardzo w tyle i ryza po szyi do tego stopnia, że zastanawiam się nad dalszym użytkowaniem. Ewidentnie olałem temat podczas przymierzania w sklepie bo chodziłem w rozpiętym (meakulpa). Na minus jeszcze waga LS2 1050g do i90 1720g. Czuć na szyi i to bardzo. No ale to zupelnie różne koncepcje. Cóż, miałem starego LS'a puścić w darmochę komuś na start ale jak patrzę na biało -czerwoną skorupę z opuszczoną blendą to morda sama mi się uśmiecha. Cóż, wychodzi na to, że tanie nie musi być złe. Mam nadzieję, że te uwagi będą pomocne dla poszukujących. Lewa łapka w górę!

Gość
Mam spitfire'a i ze względu na planowaną na ten rok bardzo długą trasę (9000km) chcę zakupić coś nieco bardziej uniwersalnego. Motocykl: Drag Star 650. Warto patrzeć na i90, czy szukać czegoś innego ze szczęką (może coś polecicie ~1000pln?) LwG

Maciej
Też po przesiadce z LS2 na Airoha uznalem, że za te pieniądze robią dobra robote

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
dobry zakup
05.11.2020 20:29:04

Kask testuję od tygodnia.
Jak narazie jestem bardzo zadowolony. Wygodny, cichy , blenda fajnie chodzi. Przesiadłem się IS max II i jest bardzo duża różnica na plus. Polecam


Gość
Wozisz na głowie dwie homologacje czy kask?

Gru
Hjc is maxII ma pojedyncza homologacje,podczas gdy hjc i90 ma podwójna. Na kask i na szczękę.

Gość
mam wrażenie,że to jest po prostu is max 2 z kosmetycznymi zmianami.Pewnie i tak go kupię bo na mojej dziwnej głowie dobrze leży tylko hjc :(

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo dobry kask
02.26.2021 11:24:57

Jak w tytule, świetny stosunek ceny do jakości. Kupiłem dla siebie i żony. Przesiadłem się z IS MAX II i jest ogromna poprawa, nie są to tylko kosmetyczne zmiany. Kask jest cichszy, lepiej wykonany, bardziej ergonomiczny. Lepsza szybka, poprawiona blenda. Z minusów to chyba wentylacja jest trochę mniej wydajna niż w IS MAX II. Poza tym - polecam!

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Nie polecam
06.06.2021 14:08:51

W kasku zrobiłem ok 5kkm. Na początku zrobił solidne wrażenie, ale po ok 3 miesiącach zaczęły się problemy. Pierwszym były odkręcające się śrubki zawiasu szybki, co sprawiło, że została ona porysowana.

Drugim problemem i co w mojej ocenie eliminuje całkowicie ten kask jest to, że zamek szczęki jest przymocowany do plastiku o grubości

Gość
mam to samo, wymienili na gwarancji?

marcin
Reklamacja a nie narzekać, ja mam i jestem zadowolony


Dołączone zdjęcia
HJC I90
HJC I90
HJC I90
Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


10
Rewelacja
06.14.2021 19:20:21

Cichy, Dobrze wykonany. Polecam jestem bardzo zadowolony. Wśród średniaków super. Nie spodziewałem się wygodny. Wizjer w górę mógłby być ciut wyżej ale nigdy nie może być idealnie. Przesiadka z integrala LS2 Breaker, różnica ogromna.

marcin
napis HJc łuszczy się jak pisał kolega wyżej. U mnie po mcnej ulewie ucierpiał

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
i90 DAVAN czarny mat
09.16.2021 20:24:08

Jeździłem na jazdach próbnych (2x1h) w HJC RPHA 90s i kupiłem ... HJC i90.
Nie żałuję - nie dostrzegałem większych, a w każdym razie nie uzasadniających podwójną cenę, różnic użytkowych pomiędzy RPHA 90s, a i90 (może są techniczne/wytrzymałościowe), których mam nadzieję nigdy nie sprawdzę. W każdym razie użytkowo czy w 90s czy w i90 jeździło mi się w zasadzie tak samo. Teraz mam za sobą miesiąc jazdy w i90 (wiem to mało i dla tego o tym piszę), w tym jedną całodniową wycieczkę. Jestem mega zadowolony, że kupiłem właśnie ten model. Wentylacja jak dla mnie bardzo dobra, wygodny i łatwy w zakładaniu i obsłudze. Blenda dość jasna ale daje rade, a jej długość dla mnie idealna - jak patrzę do przodu zasłania słońce, a gdy spoglądam w dół (tylko oczami, nie pochylając głowy) dokładnie pomiędzy krawędzią blendy, a dolną krawędzią wizjera widzę licznik :)
Kask dość głośny (ale RPHA też nie jest cichy :P) - w mieście spoko ale w trasie/na jazdę powyżej 100km/h używam zatyczek do uszu.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Jeden wielki huk
09.25.2021 19:56:37

Może to tylko specyficzna konfiguracja, bo nie znalazłem podobnych opinii, jak moja, ale przy moich 190cm wzrostu, dużym cruiserze bez owiewek, powietrze owiewające kask od dołu, po kurtce w górę, powoduje taki huk, że przy 100km/h nie usłyszę nawet startującego obok mnie odrzutowca. Co więcej, przy 50km/h nie słyszę moich 3" wydechów (chyba, że przyspieszam).

Musi mieć to związek z konstrukcją osłony podbródka i wyściółki, bo wystarczy zasłonić ręką brodę od dołu i huk znacząco się zmniejsza.

Kask miał być znacznie cichszy od IS Max-II, a w takim właśnie do tej pory jeździłem i niestety w IS-Max II dopiero w okolicach 110km/h hałas zaczyna się zbliżać głośnością do i90, przy czym to po prostu głośny szum, a nie huk.

Ciekaw jestem, czy sprzedawca uwzględni moją chęć zwrotu kasku.

Gość
przy 110km/h głośnością zbliża się do tego, co i90 przy 50km/h.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Przelatany sezon i bóle szyji
03.23.2022 10:15:53

Nie wiem czy to kwestia zdrowotna ale w tym kasku przejechanie 200 km przysporzyło mnie o bóle w odcinku szyjnym a dodatkowo nie wiem kiedy pękła skorupa kasku pomimo że nigdy mi nie spadł😳

Gość
a kupiłeś go w sklepie czy z jakiegoś ali... z naklejką HJC z drukarki domowej ? :(

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Powracający problem
03.30.2022 14:41:25

Wcześniej pisałem o przypadku mojego kasku z łamiącym się zawiasem.
Niestety problem stale powraca. Kask był już 4-ro krotnie na reklamacji i za każdym razem wracał z wymienionymi plastikami na nowe. I nadal ten sam efekt. Po ok 5 kkm plastiki są pęknięte. Przy pierwszej reklamacji serwis stwierdził, że to przez zbyt silną chemię jaką używałem do kasku, a używam tylko MOTUL HELMET VISOR. Więc stwierdziłem ok, może mają rację. Więc przestałem używać jakiejkolwiek chcemii. Niestety nie pomogło.

Dodatkowo kolega, z którym jeżdżę zauważa u siebie podobne problemy jednak u niego zaczęły się pojawiać po ok 10 kkm.

No i ciągle powracający przepadek z odkręcaniem się śrubek, mimo używania kleju do gwintów.

Niestety po 2 sezonach, podziękowałem HJC I90.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Słaby
08.15.2022 7:18:56

Kask używam od roku. W ciągu tego czasu był 2 razy w reklamacji. Pierwszy na pajaczki przy mocowaniu pinlock,drugi na popękane tworzywo sztuczne do którego zamocowane są blokady szczęki. Teraz pojedzie kolejny raz,bo jest to samo. Słaba jakość materiałów. Kask bez upadków,a rozlatuje się co kilka miesięcy.
Czas szukać czegoś innego.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Szyby motocyklowe Loster

Nie polecam szyb tej firmy. W moim motocyklu od samego jeżdżenia szyba pękła przy dolnym otworze. Reklamacja nic nie przyniosła. Banda oszustów,...

Suzuki GSX-S 1000 GT

Użytkuję od jakiegoś czasu - sprawdza się w mieście jak i w trasie.
Po przesiadce z nakeda dłuższe podróże to przyjemność.
Oc...

Pirelli Angel ST

Kupiłem do przetestowania, wczesniej miałem założone Battlax BGST., moto to er6n. Do jazdy na codzień w koło komina Ok, krótkie wypady tez bard...

Honda CBR 954RR Fireblede SC50 2002-2003

Wygląd rewelacja, hamulce i prowadzenie też bajka. Silnik ma bardzo mocny dół i środek, dzięki czemu łatwo się jeżdzi z pasażerką i bagaża...

Crash pady Azarel

Zdjąłem stare crashpady Azarel w celu uzupełnienia o nową końcówkę. A tu pod spodem, od tyłu taki znak wybity😎...

Shima Strato

Nie nadają się na lato, słaba wodoodporność ,wiązanie słabe i awaryjne oraz uchwyty do zakładania obuwia podły/wyrwały się po kilkukrotnym ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA