NOWOŚĆ Revit Restless
9
OPINIA HONDA NC750X

NOWOŚĆ WOLF GALE TW37

NOWOŚĆ EJEAS V6 PRO+
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Valvoline SynPower 10W40 4T


9.00 / 10

(Na podstawie 29 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Valvoline SynPower 10W40 4T


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 86%
Neutralne: 0%
Negatywne: 14%



Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
adrian R6
11.25.2012 0:25:46

Polecam. To chyba najtańszy olej syntetyczny do motocykli. Za 4L dałem niecałe 120PLN! To taniej niż półsyntetyczny Motul z allegro, a chyba nie muszę mówić jaki olej jest lepszy. Syncpower spełnia normę SG, która jest wymagana przez silniki Yamahy oraz norme sprzęgła JASO MA. Moto pracuje idealnie na tym oleju.


Gość


Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Olej Synpower 4T
03.09.2015 22:42:42

Uważam ,że relacja ceny do otrzymywanej jakości nie do pobicia.Za 4 litry zapłaciłem niecałe 100zł. Po wymianie , byłem w szoku. Silnik pracował dużo bardziej aksamitnie i kulturalnie , wcześniej mocno słyszalny był kosz sprzęgłowy ( mam Hondę) po wymianie zjawisko zostało wyeliminowane prawie do zera. Uważam, że bez sensu jest przepłacanie za inne syntetyki jak tutaj mamy świetny olej za tak niska cenę.

bq
Jaka to Honda? Mi też hałasuje (Firebla sc28) i zastanawiam się nad tym olejem(albo pólsyntetykiem) . tyle że, jeździła od nowości na gps-ie castrola i nie wiem czy zmiana dobrze jej zrobi.

Gość
Muszę go wypróbować


Gość


Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
polecam
11.28.2015 16:33:45

faktycznie jest jak piszą wyżej, poprzednio używałem Castrola semi 10w40 i złego słowa nie powiem, w tym sezonie zalałem Valvolina i odniosłem wrażenie, że biegi wchodzą bardziej gładko, przy minimalnie dotkniętym sprzęgle, może to kwestia wskaźnika MA (Castrol MA2)przy pracy sprzęgła w oleju (mam 600, może w 1000 było by inaczej), co do samej pracy silnika na luzie/obrotach nie widzę specjalnej różnicy, podsumowując świetny olej w regulacji SG za dobre pieniądze


Gość


Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Średnio
01.16.2016 20:59:07

Wcześniej miałem zalany w zx10r Castrol Power1 Racing po zalaniu Valvoline czuje większe wibracje silnika plusem jest cena oleju

no nieźle
xD 175KM i cebuli na oleju O.O


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
05.21.2016 22:31:31

Świetny olej. Od roku Zachwycam się olejami firmy valvoline.
Na pierwszy ogień poszły samochody a teraz zalałem swojego singla XF650. Opinia może być nieobiektywna ponieważ porównuję pracę motocykla pracującego na przepracowanym oleju Motul 5100(teoretycznie poprzedni właściciel zarzekał 2tys pracy ale po zlaniu wątpię że tylko taki przebieg)
Po zalaniu Valvoline synpower 4t silnik chodzi zdecydowanie przyjemniej a biegi wchodzą bardzo dobrze. Przebieg poniżej 1tyś km po wymianie więc zobaczymy co będzie dalej.
Dodatkowy atut to cena. TO jeden z najtańszych syntetyków na rynku. Myślę że to zdecydowanie lepszy pomysł niż lanie najpopularniejszego motula 5100 który jest olejem półsyntetycznym a cena zdecydowanie wyższa. Wszystkim polecam spróbować.

Profil użytkownika
tomjag
No zobaczymy, bo właśnie zmieniłem 5100 na tego Synpowera. Jak coś, to będzie na Ciebie ;)


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Zacna oliwa
08.23.2016 14:18:49

Witam olej kupiłem całkiem przypadkiem bo był tani po kilku rozmowach z kolegami z forum stwierdzili że ten olej nie nadaje się do ścigacza. Po 6000 tyś km co zrobiłem na kawie nie miałem żadnych problemów motocykl pracował prawidłowo oleju nie dolewałem. Za 4 litry + przesyłka+ filtr oleju zapłaciłem koło 110zł. Zakupiłem już nowy olej Valvo polecam !!!!!!


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Zacna oliwa
08.23.2016 14:18:49

Witam olej kupiłem całkiem przypadkiem bo był tani po kilku rozmowach z kolegami z forum stwierdzili że ten olej nie nadaje się do ścigacza. Po 6000 tyś km co zrobiłem na kawie nie miałem żadnych problemów motocykl pracował prawidłowo oleju nie dolewałem. Za 4 litry + przesyłka+ filtr oleju zapłaciłem koło 110zł. Zakupiłem już nowy olej Valvo polecam !!!!!!


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
valvoline debest
03.01.2017 13:39:04

Tak jak w tytule . Tylko jedna uwaga , ja używam 10w50 , ale ma taką
samą specyfikację .
Po motulu 5100 przeszedłem na belray 15w50 . Było o niebo lepiej (motul wg mojej opinii baardzo przereklamowany) . Jednak po przebiegu powyżej 10 000 km , silnik jakby zaczął pracować głośniej , bardziej słyszalne było charakterystyczne "ćwierkanie FJR -ki .
Potem ktoś polecił mi właśnie VALVOLINE 10W50 , skusiła mnie cena i
parametry . Zacząłem go używać i jestem w szoku !!! Chodzi tak samo
po zalaniu jak i po kilkunastotysięcznym przebiegu , moto nie pali
oleju , nie dymi , a przy wymianie zlewam tylko troszkę ciemniejszą oliwę .
Prawdziwa rewelacja , wielki plus dla Valvoline !

Detomasso
Charakterystyczne ćwierkanie fujarki?

Gość
Chyba odwrotnie kolego ;)

Kodzi
"Troszkę" ciemniejszą oliwę - oznacza, że słabo płucze.


Gość


Głosy: -12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Świetny produkt
04.12.2017 10:19:24

Produkt pierwsza klasa. Oleje Valvoline jeszcze mnie nie zawiodły. Silnik wygląda jak nówka. Ja zawsze kupuje na amjoil.pl bo liczy sie dla mnie sprawdzony sklep i szybka przesylka.


Gość


Głosy: -9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
olej
06.19.2017 9:22:16

Ja też moge tylko dobre słowa powiedziec o tym oleju. Mam od jakiegoś czasu i ostatnio nawet dorwałem tanio na amjoil.pl i jestem megqa zadowolony:)

Gość
reklama sklepu internetowego... żałosne xD




Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
bdb
09.29.2017 23:22:39

Jak dla mnie bomba. Dotychczas jeździłem głównie na Motulu, Bel-Ray i Motorex. Ten pierwszy do bani (różne specyfikacje), dwa pozostałe całkiem przyzwoite. Teraz moto (Triumph Tiger 1050 SE) zalałem Valvoline 10W50 ot tak eksperymentalnie, i powiem wam, że różnica jest zaskakująco duża (in +) jeżeli chodzi o kulturę pracy i zmiany biegów. Naprawdę, nie wiem czemu ale na tym oleju moto pracuje jakoś tak płynniej :). Za taką cenę (4L 70zł) nie spodziewałem się cudów, raczej że wyleję to w cholerę po 100km, a tu miła niespodzianka :). Puki co ostanę się przy Valvoline. Zdecydowanie polecam.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Valvoline synpower 10w40
09.30.2017 8:20:15

Wcześniej jeździłem na motulu 5100, ale skusiłem się na Valvo i powiem że silnik chodzi ciszej, biegi wyskakują bez zarzutu, sprzęgło działa bardzo dobrze. Zmieniłem z polsyntetyk na full syntetyk i jakoś nic się nie stało a przejechane mam już na synpowrze okolo 5000 km i zaraz będę wymieniał na nowy również kupie valvoline synpower. Cena rewelacja Jakość Super.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Polecam
03.11.2018 21:28:17

Używam go w obu moich moto. Fazer 600 2003 i Kawka Vulcan VN900 2006. Moto niemłode oba mają ok 40000km. Żadnych niepokojących oznak nie zauważyłem. Mogę spokojnie polecić.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
05.23.2018 12:12:41

Jak wyżej za kolegami z czystym sumieniem polecam. Nie widzę różnicy w porównaniu z innymi syntetykami a cena jest niezwykle korzystna w stosunku do innych produktów na rynku.


Gość


Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
03.05.2019 23:21:58

valvoline synpower 10w40 ma specyfikację jakościową API SN.
Wszędzie podawana jest jako SG. Wystarczy przeczytać opis z tyłu na etykiecie, lub pobrać specyfikację ze strony producenta. Potwierdzam pozytywne opinie o tym oleju.


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Rewelacja.
05.05.2019 7:19:01

Do tej pory jeździłem tylko na Motulu 5100 we wszystkich motocyklach jakie miałem. Teraz posiadam już wiekowe Moto Suzuki GSXR 1100W z 1996r. Silnik na Motulu chodził ok też nie mogę o nim złego słowa napisać. Ale w tym sezonie zalałem Valvoline Synpower 10w40 i jestem bardzo zaskoczony. Motocykl ma prawie 100 tyś przebiegu na zegarze (zapewne ma więcej) i na Valvoline skrzynia pracuje cieszej, biegi wskakują też lżej. A cena o wiele tańsza niż Motul. Ja polecam !


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
przereklamowany
05.26.2019 14:15:32

Skrzynia biegów w Hondzie Hornet pc34 bardzo słabo radziła sobie na tym oleju. Biegi bardzo ciężko chodziły. 5 punktów za to że silnik dobrze na nim pracował i się nie zatarł.

Gość
https://allegro.pl/oferta/fuchs-silkolene-pro-4-xp-10w40-4l-7432538742

Gość
Kiedyś latałem na tym oleju na zx10r głośniej wszystko chodziło

Gość
Mam HH600 pc36 i też mam wrażenie, że biegi twardo wchodzą. Co polecisz? Na czym jeździsz?


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
09.02.2019 2:26:02

Świetny olej w dobrej cenie i to syntetyczny. Valvoline to marka ktora istnieje na rynku juz 150 lat a wy dalej lejcie polsyntetycznego motula za 150zl bo kolega leje bo kolega jego kolegi leje.


Gość


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Świetny stosunek ceny do jakości
06.02.2020 16:15:25

Używam Valvoline SynPower 10W40 moje VFR 800 Fi. To już prawie 3 sezon na tym oleju. Nie wiem na ile jest lepszy lub gorszy od wszechobecnego Motula 5100. Nie wiem też na ile Valvoline tak na prawdę jest syntetykiem. Z motocyklem jednak nic się nie dzieje. Robie spore trasy, po kilkanaście tysięcy km w sezonie. Zero problemów. jedynie co, to skracam interwały między wymianami. W VFR serwis przewiduje co 12 tyski. ja zmieniam co 6 -7 tys.


Profil użytkownika


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
"Będziesz pan zadowolony "
06.28.2020 13:41:47

Witam. Wcześniej lałem motul 5100 do swojego GS-a 500 (64tys przebiegu , po remoncie głowicy wtedy miał 60tys ) . Po zmianie oleju motocykl przestał brać olej ! Motula musiałem dolewać co około 500 km bo było widać ubytki na (bagietce : D ) wskaźniku oleju . W przypadku valvoline stan na bagnecie jest bez zmian. Następnym razem też zaleję valvoline syn power 4t a nie moim zdaniem przereklamowanego motula 5100. Sprawdzałem dane techniczne. Valvo ma trochę mniej tbn ale za to jest gęstszy niż motul w wysokich temperaturach. Praca sprzęgła, skrzyni biegów czy silnika jak dla mnie bez zmian. . Cena jak za syntetyczny olej też jest rewelacyjna. Jednym słowem jestem zadowolony :)


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Gość
09.27.2020 21:55:34

Olej lipa straszna nie polecam!! zalany w R6 po krótkim czasie ślizgało się sprzęgło! silnik pracował trochę chropowato! Od razu płukanka do silnika i zalanie motula poprawa natychmiastowa,nie tylko ja tak miałem kuzyn w zx12 miał identyczną sytuację ze ślizgającym sprzęgłem po zalaniu tego oleju.

Gość
U mnie tosamo Kawasak8 Vulcan 900 wcześniej motul teraz Valvoline i po przejażdżce zaczęło się sprzęgło ślizgać silnik zawory klekoczą

Krzysiek
Ja też mam chińską 125 -keeway rks i jest wszystko super na tym oleju. Wczczesniej zalałem ten olej do innego chińczyka Toros el viento 125 przed sprzedażą i było wszystko ok.

Gość
te BZDETY to koniowi zameldujcie, klakierzy Srotula... Albo nie kupujcie oleju na bazarze od pana Kazia...


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Rewelacyjny olej
11.10.2020 10:46:47

Zalałem Valvoline 10w40 4T, swoja hondę cbf 600, 40 k przebiegu, sprzęgło pracuje ciszej, biegi wchodzą lepiej. Poprzednio był Motul 10W30.


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Potwierdzam wszystkie dobre slowa
11.13.2020 11:23:34

Potwierdzam wszystko to co inni Panowie i Panie napisali o tym oleju. Po zmianie z 5100 roznica znacząca. Szczególnie jeśli chodzi o prace skrzyni i sprzęgła. Zadnego szarpania ani hałasów. Odnosze wrazenie ze stuki puki sie w moim suzuki skończyły. Teoche smutko bo to olejak i powinien stukac pukac. ;( Olej syntetyczny w tej kategorii cenowej? Miazga konkurencji. Valvoline mam juz we wszyskim co u mnie jezdzi. 0w30 w Volvo z motorem D5 i 10w40 w olejaku GSX750.


Gość


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Ten olej ma API SN
11.13.2020 11:27:27

Dla zadania dementi temu co pisza różne mośki w sklepach internetowych i na forach...
TEN OLEJ MA SPEC. API SN a nie SG jak wszyscy wypisują.

Sułtan Kosmitów
Zgadza się - producenci olejów często podnoszą jaość bazy, więc na 2020 chyba mogli podnieść do SN.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Przyzwoity-taninolej
01.19.2021 14:11:53

Śmigałem na tym oleju 2 sezony. Lałem go do Hondy VFR 800Fi 1999.
Powiem krótko. Olej, jak to olej. Silnik się nie zatarł, nie spalał oleju. Jeśli ktoś szuka przyzwoitego i niedrogiego produktu, do normalnej eksploatacji, to spełni on swoje założenia. Do wysilonego sporta raczej bym go nie zalał, ale do średniej mocy turystyka jak najbardziej wystarczy, wg mnie.
Po czasie zmieniłem na Valvoline 10w50. Poprawiła się wtedy praca skrzyni biegów.
Jednym słowem- mogę polecić.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
06.03.2021 15:07:03

Zmieniłem z motula 5100 na valvoline synpower 10w40 lepkość niby ta sama ale kosz sprzęgłowy bardziej się tłucze, biegi macie rację że wchodzą jak by lepiej ale te sprzęgło słychać bardziej niż na motulu

Gość
Ja polecam Revline Ultra Moto 4T 10w40 silnik mniej się grzeje


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Valvoline - lepiej płacić za jakość niż za reklamę
07.10.2021 11:53:28

Mam chińską 125 -keeway rks i jest wszystko super na tym oleju.
Wczczesniej zalałem ten olej do innego chińczyka Toros el viento 125
(silnik-klon hondy cg)przed sprzedażą i było wszystko ok .
Wcześniej używałem Castrol półsyntetyk i trochę się sklejało sprzęgło po nocnym postoju .
Valvoline synpower w wersji pod silniki samochodów używam do leciwego Mitsubishi Colt , silnik bierze tego akurat oleju najmniej ,nie wiem z czego to wynika.




Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Rewelacja
08.20.2021 8:08:20

Tanio. Syntetyk. Ciszej wchodzi 1 bieg. Nic dodać nic ująć dla mnie rewelka. Lać i śmigać. Jak jest dobrze to po co przpłacać


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Najlepsza relacja cena-jakość
03.14.2024 15:12:40

Leje do NC750X. Przez 3 lata zrobione ponad 40k i hula aż miło. Biegi wchodzą lekko, nic sie nie dzieje nawet w cieplejszych klimatach, czy podczaj jazdy w miejscie w gorące lato.


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA