NOWOŚĆ Adrenaline Cetus

NOWOŚĆ CFMoto 650 MT

OPINIA Adrenaline Soldier

NOWOŚĆ TCX Street Ace WP

NOWOŚĆ Seca Race Tech II

OPINIA Oxford Screamer

OPINIA Suzuki SV650 S/N (2003-2008)

OPINIA Ducati Monster 796

OPINIA Alpinestars Andes Drystar

OPINIA SUZUKI V-Strom 1000 XT 2017-

OPINIA BMW R1150 GS (1998-2004)
Mamy już 17452 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Valvoline SynPower 10W40 4T



Ilustracja przedmiotu

1  

Valvoline SynPower 10W40 4T

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.30 / 10

(Na podstawie 20 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 90%
Neutralne: 0%
Negatywne: 10%


Gość


10
adrian R6
11.25.2012 0:25:46

Polecam. To chyba najtańszy olej syntetyczny do motocykli. Za 4L dałem niecałe 120PLN! To taniej niż półsyntetyczny Motul z allegro, a chyba nie muszę mówić jaki olej jest lepszy. Syncpower spełnia normę SG, która jest wymagana przez silniki Yamahy oraz norme sprzęgła JASO MA. Moto pracuje idealnie na tym oleju.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Olej Synpower 4T
03.09.2015 22:42:42

Uważam ,że relacja ceny do otrzymywanej jakości nie do pobicia.Za 4 litry zapłaciłem niecałe 100zł. Po wymianie , byłem w szoku. Silnik pracował dużo bardziej aksamitnie i kulturalnie , wcześniej mocno słyszalny był kosz sprzęgłowy ( mam Hondę) po wymianie zjawisko zostało wyeliminowane prawie do zera. Uważam, że bez sensu jest przepłacanie za inne syntetyki jak tutaj mamy świetny olej za tak niska cenę.

bq
Jaka to Honda? Mi też hałasuje (Firebla sc28) i zastanawiam się nad tym olejem(albo pólsyntetykiem) . tyle że, jeździła od nowości na gps-ie castrola i nie wiem czy zmiana dobrze jej zrobi.

Gość
Muszę go wypróbować

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
polecam
11.28.2015 16:33:45

faktycznie jest jak piszą wyżej, poprzednio używałem Castrola semi 10w40 i złego słowa nie powiem, w tym sezonie zalałem Valvolina i odniosłem wrażenie, że biegi wchodzą bardziej gładko, przy minimalnie dotkniętym sprzęgle, może to kwestia wskaźnika MA (Castrol MA2)przy pracy sprzęgła w oleju (mam 600, może w 1000 było by inaczej), co do samej pracy silnika na luzie/obrotach nie widzę specjalnej różnicy, podsumowując świetny olej w regulacji SG za dobre pieniądze

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Średnio
01.16.2016 20:59:07

Wcześniej miałem zalany w zx10r Castrol Power1 Racing po zalaniu Valvoline czuje większe wibracje silnika plusem jest cena oleju

no nieźle
xD 175KM i cebuli na oleju O.O

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.21.2016 22:31:31

Świetny olej. Od roku Zachwycam się olejami firmy valvoline.
Na pierwszy ogień poszły samochody a teraz zalałem swojego singla XF650. Opinia może być nieobiektywna ponieważ porównuję pracę motocykla pracującego na przepracowanym oleju Motul 5100(teoretycznie poprzedni właściciel zarzekał 2tys pracy ale po zlaniu wątpię że tylko taki przebieg)
Po zalaniu Valvoline synpower 4t silnik chodzi zdecydowanie przyjemniej a biegi wchodzą bardzo dobrze. Przebieg poniżej 1tyś km po wymianie więc zobaczymy co będzie dalej.
Dodatkowy atut to cena. TO jeden z najtańszych syntetyków na rynku. Myślę że to zdecydowanie lepszy pomysł niż lanie najpopularniejszego motula 5100 który jest olejem półsyntetycznym a cena zdecydowanie wyższa. Wszystkim polecam spróbować.

Profil użytkownika
tomjag
No zobaczymy, bo właśnie zmieniłem 5100 na tego Synpowera. Jak coś, to będzie na Ciebie ;)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zacna oliwa
08.23.2016 14:18:49

Witam olej kupiłem całkiem przypadkiem bo był tani po kilku rozmowach z kolegami z forum stwierdzili że ten olej nie nadaje się do ścigacza. Po 6000 tyś km co zrobiłem na kawie nie miałem żadnych problemów motocykl pracował prawidłowo oleju nie dolewałem. Za 4 litry + przesyłka+ filtr oleju zapłaciłem koło 110zł. Zakupiłem już nowy olej Valvo polecam !!!!!!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zacna oliwa
08.23.2016 14:18:49

Witam olej kupiłem całkiem przypadkiem bo był tani po kilku rozmowach z kolegami z forum stwierdzili że ten olej nie nadaje się do ścigacza. Po 6000 tyś km co zrobiłem na kawie nie miałem żadnych problemów motocykl pracował prawidłowo oleju nie dolewałem. Za 4 litry + przesyłka+ filtr oleju zapłaciłem koło 110zł. Zakupiłem już nowy olej Valvo polecam !!!!!!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
valvoline debest
03.01.2017 13:39:04

Tak jak w tytule . Tylko jedna uwaga , ja używam 10w50 , ale ma taką
samą specyfikację .
Po motulu 5100 przeszedłem na belray 15w50 . Było o niebo lepiej (motul wg mojej opinii baardzo przereklamowany) . Jednak po przebiegu powyżej 10 000 km , silnik jakby zaczął pracować głośniej , bardziej słyszalne było charakterystyczne "ćwierkanie FJR -ki .
Potem ktoś polecił mi właśnie VALVOLINE 10W50 , skusiła mnie cena i
parametry . Zacząłem go używać i jestem w szoku !!! Chodzi tak samo
po zalaniu jak i po kilkunastotysięcznym przebiegu , moto nie pali
oleju , nie dymi , a przy wymianie zlewam tylko troszkę ciemniejszą oliwę .
Prawdziwa rewelacja , wielki plus dla Valvoline !


Detomasso
Charakterystyczne ćwierkanie fujarki?

Gość
Chyba odwrotnie kolego ;)

Kodzi
"Troszkę" ciemniejszą oliwę - oznacza, że słabo płucze.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Świetny produkt
04.12.2017 10:19:24

Produkt pierwsza klasa. Oleje Valvoline jeszcze mnie nie zawiodły. Silnik wygląda jak nówka. Ja zawsze kupuje na amjoil.pl bo liczy sie dla mnie sprawdzony sklep i szybka przesylka.

Głosy: -10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
olej
06.19.2017 9:22:16

Ja też moge tylko dobre słowa powiedziec o tym oleju. Mam od jakiegoś czasu i ostatnio nawet dorwałem tanio na amjoil.pl i jestem megqa zadowolony:)

Gość
reklama sklepu internetowego... żałosne xD

Głosy: -8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
bdb
09.29.2017 23:22:39

Jak dla mnie bomba. Dotychczas jeździłem głównie na Motulu, Bel-Ray i Motorex. Ten pierwszy do bani (różne specyfikacje), dwa pozostałe całkiem przyzwoite. Teraz moto (Triumph Tiger 1050 SE) zalałem Valvoline 10W50 ot tak eksperymentalnie, i powiem wam, że różnica jest zaskakująco duża (in +) jeżeli chodzi o kulturę pracy i zmiany biegów. Naprawdę, nie wiem czemu ale na tym oleju moto pracuje jakoś tak płynniej :). Za taką cenę (4L 70zł) nie spodziewałem się cudów, raczej że wyleję to w cholerę po 100km, a tu miła niespodzianka :). Puki co ostanę się przy Valvoline. Zdecydowanie polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Valvoline synpower 10w40
09.30.2017 8:20:15

Wcześniej jeździłem na motulu 5100, ale skusiłem się na Valvo i powiem że silnik chodzi ciszej, biegi wyskakują bez zarzutu, sprzęgło działa bardzo dobrze. Zmieniłem z polsyntetyk na full syntetyk i jakoś nic się nie stało a przejechane mam już na synpowrze okolo 5000 km i zaraz będę wymieniał na nowy również kupie valvoline synpower. Cena rewelacja Jakość Super.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
03.11.2018 21:28:17

Używam go w obu moich moto. Fazer 600 2003 i Kawka Vulcan VN900 2006. Moto niemłode oba mają ok 40000km. Żadnych niepokojących oznak nie zauważyłem. Mogę spokojnie polecić.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.23.2018 12:12:41

Jak wyżej za kolegami z czystym sumieniem polecam. Nie widzę różnicy w porównaniu z innymi syntetykami a cena jest niezwykle korzystna w stosunku do innych produktów na rynku.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
03.05.2019 23:21:58

valvoline synpower 10w40 ma specyfikację jakościową API SN.
Wszędzie podawana jest jako SG. Wystarczy przeczytać opis z tyłu na etykiecie, lub pobrać specyfikację ze strony producenta. Potwierdzam pozytywne opinie o tym oleju.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacja.
05.05.2019 7:19:01

Do tej pory jeździłem tylko na Motulu 5100 we wszystkich motocyklach jakie miałem. Teraz posiadam już wiekowe Moto Suzuki GSXR 1100W z 1996r. Silnik na Motulu chodził ok też nie mogę o nim złego słowa napisać. Ale w tym sezonie zalałem Valvoline Synpower 10w40 i jestem bardzo zaskoczony. Motocykl ma prawie 100 tyś przebiegu na zegarze (zapewne ma więcej) i na Valvoline skrzynia pracuje cieszej, biegi wskakują też lżej. A cena o wiele tańsza niż Motul. Ja polecam !

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
przereklamowany
05.26.2019 14:15:32

Skrzynia biegów w Hondzie Hornet pc34 bardzo słabo radziła sobie na tym oleju. Biegi bardzo ciężko chodziły. 5 punktów za to że silnik dobrze na nim pracował i się nie zatarł.

Gość
Kiedyś latałem na tym oleju na zx10r głośniej wszystko chodziło

Gość
Mam HH600 pc36 i też mam wrażenie, że biegi twardo wchodzą. Co polecisz? Na czym jeździsz?

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
09.02.2019 2:26:02

Świetny olej w dobrej cenie i to syntetyczny. Valvoline to marka ktora istnieje na rynku juz 150 lat a wy dalej lejcie polsyntetycznego motula za 150zl bo kolega leje bo kolega jego kolegi leje.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Świetny stosunek ceny do jakości
06.02.2020 16:15:25

Używam Valvoline SynPower 10W40 moje VFR 800 Fi. To już prawie 3 sezon na tym oleju. Nie wiem na ile jest lepszy lub gorszy od wszechobecnego Motula 5100. Nie wiem też na ile Valvoline tak na prawdę jest syntetykiem. Z motocyklem jednak nic się nie dzieje. Robie spore trasy, po kilkanaście tysięcy km w sezonie. Zero problemów. jedynie co, to skracam interwały między wymianami. W VFR serwis przewiduje co 12 tyski. ja zmieniam co 6 -7 tys.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
"Będziesz pan zadowolony "
06.28.2020 13:41:47

Witam. Wcześniej lałem motul 5100 do swojego GS-a 500 (64tys przebiegu , po remoncie głowicy wtedy miał 60tys ) . Po zmianie oleju motocykl przestał brać olej ! Motula musiałem dolewać co około 500 km bo było widać ubytki na (bagietce : D ) wskaźniku oleju . W przypadku valvoline stan na bagnecie jest bez zmian. Następnym razem też zaleję valvoline syn power 4t a nie moim zdaniem przereklamowanego motula 5100. Sprawdzałem dane techniczne. Valvo ma trochę mniej tbn ale za to jest gęstszy niż motul w wysokich temperaturach. Praca sprzęgła, skrzyni biegów czy silnika jak dla mnie bez zmian. . Cena jak za syntetyczny olej też jest rewelacyjna. Jednym słowem jestem zadowolony :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Oxford Aquatex

To czy będziecie zadowoleni zależy od tego czy będziecie go używać w garażu czy na pełnym słońcu. Niestety promienie UV szybko osłabiają ma...

Bridgestone Battlax T31

Zajechalem wlasnie w FJR komplet T31 w specyfikacji GT (dodatkowa warstwa oplotu, dla ciezkich i mocnych sprzętów).

Zalety:
-s...

Continental Conti Trail Attack 2

Opony stworzone na asfalt z możliwością jazdy po szutrach. Recenzje pisze po przejechaniu 3000 km. Opony na suchym asfalcie prowadzi się pewnie i ...

Caberg EGO

Kask ogólnie ok ale nie jest za cichy. Blenda mogłaby być ciemniejsza. Najbardziej denerwuje mnie górny-szyber który nawet gdy jest zamknięty p...

SHIMA XRS-2

Bardzo fajne rękawiczki jak za taką polkę cenową i oczywiście polska firma
Plusy
-Dobra wentylacja
-Bardzo ładne są w kol...

Suzuki GSX1300R Hayabusa (1999-2007)

Jeżdżę Hajką 3 rok jest motocyklem perfekt poprzedni miałem gsx 1400 też super rzeczywiście Hajka ma mały apetyt na paliwo pali 5'5. do max 8...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA