NOWOŚĆ SYM Husky 125
4
OPINIA Łańcuchy JT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



DID ZVMX 530


8.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Najmocniejszy łańcuch napędowy w ofercie firmy DID.

Forum DID ZVMX 530


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 78%
Neutralne: 0%
Negatywne: 22%



Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
02.13.2012 17:07:48

Na poprzednim łańcuchu ZVM2 przejechałem 24 tysiące km. Byłem naprawde zadowolony - łańcuch się nie wyciągnał mimo tego że lubie czasem dać ostro w palnik. Teraz przyszedł czas na ZVMX 530 :) Według producenta ma starczyć na 35% więcej kilometrów w porównaniu z ZVM2. To doskonały wynik. ZVMX to teraz najmocniejszy zestaw napędowy w ofercie DID.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Paker 929
02.22.2012 15:50:43

Założyłem razem z z zębatkami Sunstar. Od czasu kupna przejechałem ponad 3 tysiaki i nawet nie musiałem go naciągać. Poprzedni RK(nie wiem jaki model dokładnie) trzeba było naciągać znacznie częściej. Polecam łańcuch - sprawuje się super.

Gość
Przy końcowym cyklu użytkowania łańcuch trzeba naciągac częściej


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
03.15.2012 12:07:47

Najlepszy łańcuch do motocykla. Pięć tysięcy i jak nówka. W dodatku było parę gum w międzyczasie :)


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
05.02.2012 11:50:02

U mnie od założenia już 4,5 tys. zrobione i jeszcze nie musiałem go naciągać. Aż boje się pomyśleć ile wytrzyma :D Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, a jeżdże dość dynamicznie. Polecam.




Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
RAF
10.19.2012 0:14:34

Założyłem złotego ZVMXa do mojej 929 na początku tego sezonu i jeszcze nie musiałem go naciągać. Naprawde mocny łańcuch - daje 10/10.


Gość


Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
najlepszy napęd od dida
02.23.2014 13:51:28

Założyłem do Bandita 1250 - naciągać musze co ok. 3 tys - wtedy już lekko wisi. Zrobione ponad 13 tys i nawet nie zbliżyłem się do połowy skali, jeden minus - na zime przesmarowałem rolki sprayem, ale boczna część łańcucha chwyciła rdza. Jestem zadowolony z trwałości napędu, zębatki to JT Sprockets i też dają rade. Polecam.


Profil użytkownika


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
najlepszy łańcuch
08.26.2015 20:22:03

Przejechałem na nim 31 tyś km w moim Bandicie 1200. Głównie turystycznie ale czasem lubię sobie mocniej odkręcić. To jest najlepszy łańcuch do dużych i mocnych motocykli. Warto w niego zainwestować. Teraz oczywiście znowu założyłem taki sam do mojego motoru. Pierwszy naciąg wykonałem po przejechaniu 1800 km a następny dopiero po 7 tyś. km. To jest rewelacja.
Naprawdę POLECAM!!!


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
05.13.2019 21:09:57

Motocykl: Suzuki GSXR 1000 K8
Łańcuch po ok 8ooo km jest nierówno powyciągany. Poprzedni zvm2 w cbr 929 miał podobną tendencję.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Chyba miałem pecha
08.10.2021 12:46:19

Łańcuch założony do Yamahy FZ6 Fazer. Po 7 tys. km zauważyłem rozpadające się x-ringi na 6 czy 7 ogniwach - uszczelka nadal jest na swoim miejscu, ale wystaje spomiędzy blaszek jedna z odnóżek tego "X".

Łańcuch prawidłowo eksploatowany, smarowany co 500km, ostatni tysiąc kilometrów jeździł na scottoilerze. Naciąg trzymał się w normie przez ostatnie 5 tys km. Sprawdzałem osiowość tylnego koła z zębatką przednią - jest wszystko ok.
Nie stosowałem na nim żadnej agresywnej chemii ani nie czyściłem szczotką.
Jeździłem raczej płynnie i łagodnie (o czym świadczy fakt, że klocki hamulcowe mam po poprzednim właścicielu i jeszcze zostało ich 40%, a ja sam najechałem fazerkiem 28 tys km). Poprzedni łańcuch, który był dużo bardziej zaniedbany, jakoś wytrzymał lekko ponad 27 tys. km i żadna uszczelka mu nie wypadła...

Sklep, w którym kupiłem oczywiście się wypina i twierdzi, że to "nieprawidłowa eksploatacja".

Nie polecam - drogie dziadostwo, jest dużo tańszych opcji na rynku o podobnych parametrach lub lepszych.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie