NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Klocki hamulcowe Brenta


7.36 / 10

(Na podstawie 28 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Klocki hamulcowe Brenta


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 64%
Neutralne: 11%
Negatywne: 25%



Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Świetny stosunek cena/jakość
07.01.2013 16:42:47

Klocki kupiłem w olek motocykle w śmiesznej cenie 50 PLN. Z wyglądu bieda, czarna okładzina ale wydałem kase na to kupiłem najtańsze jakie były. Po założeniu totalne zaskoczenie - hamują lepiej niże te, za które dałem 110 PLN! Bardzo mocny hebel na tyle, jak się chce to można bez problemu przyblokować koło. Zrobiłem ponad 3000 km na tych klockach i ani razu nie zapiszczały. Jak za tą cene brać w ciemno i nie przepłacać za marke. Nie wiem czy nie zrobie eksperymentu i nie kupie ich na przód, bo naprawde jestem miło zaskoczony że klocki w takiej cenie mogą być naprawde bardzo przyzwoite. Daje 9/10 - jak dla mnie bomba. Świetny stosunek cena/jakość.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
07.26.2013 23:25:23

Zgadza się. Stosunek cena/jakość nie do pobicia - mam je w CB500 na przodzie i hamują przepięknie, zero piszczenia. W tej cenie chyba nie ma lepszych.


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
08.07.2013 12:41:51

Tak samo polecam klocki tej firmy. Naprawdę dobra jakość. Nie ma co przepłacać za droższe firmy. Super się sprawują w mojej cebrze :)


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
rewelacja
08.18.2013 17:06:30

Widze, że nie tylko ja odkryłem brenty :) Potwierdzam opinie, klocki naprawde świetne i śmiesznie tanie w stosunku do tego co oferują. W moim GSiku nigdy nie zapiszczały, a hamują naprawde zacnie.


Gość


Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
04.24.2014 23:47:24

Bardzo miło zaskoczyły mnie te klocki, kupiłem bo nie miałem kasy na lepsze spiekane i okazało się że są naprawdę dobre. Za swoje klocki do ZX6R na tył zapłaciłem 63 zł. Klocki w ogóle nie piszczą, i są bardzo skuteczne. Klocki oceniam na 10 za ich stosunek jakości do ceny. Polecam kupić te klocki niż przepłacać za markowe które hamują porównywalnie.


Gość


Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
ok.
04.25.2014 8:59:09

Mam je założone na przodzie w bandicie 1200 , przyjechałem jak na razie na nich 1000 km. i jak na razie spisują się świetnie, zobaczymy na ile starczą

Gość
ja mam złote brenta od 4 sezonów , hamują ok zero problemów na sucho i mokro zero pisków , dopiero jak zakupiłem nowe zobaczyłem ze to brenta klocki . złote klocki naprawdę dają rade , Moje moto to honda Transalp xl 650

Ceer
ale złote czy zwykłe miałeś ?

Wojtek
tez właśnie planuje kupic klocki do Bandita 1200 :) najwyzej nast razem kupie inne jak nie bede zadowolony choc mam nadzieje ze bede pozytywnie zaskoczony :)


Gość


Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
dobre klocki
04.25.2014 16:01:26

Witam,

Klocki od Brenty siedzą w SV od 2tys. km. Droga hamowania jest ni mniej, ni więcej jak standardowa, klocki nie piszczą w żadnej sytuacji. Ci co nadużywają tyłu będą mogli na nich polegać ;) Generalnie dobrze i tanio, ale bez większej podniety.


Gość


Głosy: 61   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Brenta KH208 (213) FT 3088
07.29.2014 11:30:32

Model FT3088 założyłem jakiś miesiąc temu do CB500. Hamują bardzo przyzwoicie, moim zdaniem lepiej od Ferodo które miałem założone przed nimi. Zero piszczenia przy hamowaniu. Na tarczy nie pojawił się rant więc są dość miękkie. Ogólnie mogę polecić.


Gość


Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
08.01.2014 23:01:52

jedyna wada tych klocków to straszny smród, nie wiem z czego one są wykonane ale zapach okropny a pozatym są ok


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
klocki brenta
05.26.2015 15:46:21

Na sporcie wystarczająco się sprawują




Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
klocki brenta zużycie za szybkie
08.04.2015 13:43:45

NOWE BRENTY ZAŁOŻONE NA TYŁ PO 3000KM MAJĄ JUŻ TYLKO OKOŁO 2MM GRUBOŚCI!! MAXISCOOTER HONDA WAGA 200KG BEZ KIEROWCY.DLA PORÓWNANIA N I S S I N ZROBIŁ OKOŁO 10000KM.

BEZ KOMENTARZA


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
08.01.2016 9:26:09

Ja zalozylem te klocki na tył do Vstroma 650 po tym jak oryginalne nissiny zostawily po sobie znaczny slad na tarczy po 21000km. Po 17000 zrobionych na brentach z czystym sumieniem moge polecic. Tarcza nie jest bardziej zuzyta niz byla, klocki nadal nie sa w stanie agonalnym i co najwazniejsze spelniaja swoja role doskonale. Jak widac wszystko zalezy od tego jak obchodzimy sie z hamulcami:)


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Super cena/Jakość
08.19.2016 7:48:06

Witam załozyłem do CBR f4i po fabrycznych nissinach
i nie odczułem zmiany tj ze są bdb - wg mnie świetny stosunek cena jakosc


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
klocki hamulcowe przód brenta
09.04.2016 16:35:02

kupiłem klocki do kawasaki zzr 1400 09r miałem poprzednio oryginały nissin komplet na przód 480zł kupiłem brenta włoskie maden in italy dałem 208zł i moge powiedziec ze są bardzo dobre polecam nie piszczą i naprawde wyniki w hamowaniu bardzo dobre polecam moja ocena 5+


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Niezłe
10.09.2016 17:54:03

Miałem te klocki (złote) w Gsxr 1000 k8. Ogólnie stosunek ceny do jakości dobry. Nieźle hamują, nic nie piszczy. Ale mega szybko się zużywają, wystarczyły na jeden sezon. Jakieś 5 tyś km. Ale za to tarcze pozostały bez najmniejszego śladu zużycia. Oryginalne Nissiny hamowały odrobinę lepiej i były bardziej żywotne ale biorąc pod uwagę, że kosztują trzy razy tyle chyba w tym roku znów zdecyduje się na Brenty.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
super
01.06.2017 15:08:02

cena dobra,zlote uzywam w crossie na przod,sa swietne,w enduro na tyl zakladam czarne,hamuja dobrze,zywotnosc ok,w sumie w tej cenie to bardzo dobre.nie uzywalem w sportowych,jednak preferuje galfer,sbs,sa dobre wiec nie eksperymentuje.ale tez powinny byc dobre.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Nieporozumienie
12.23.2017 14:43:42

Tragedia. Zawsze kupuje klocki z niższej półki, gdyż wydanie ponad 100zł za jeden komplet to dla mnie za dużo. Pierwszy raz kupiłem klocki Brenta i szok. Tak kiepskich klocków to jeszcze nie miałem. Nie dość że skuteczność hamowania wydaje się być dużo słabsza to jeszcze na zimno strasznie piszczą. Jak się rozgrzeją to przestają. Tragedia !!!


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
03.12.2018 23:24:50

Super klocki hamują pieknie niska cena też plus klocki nawet mocno nie pylą zrobione 2tys sportowej jazdy i dalej jest ich dużo polecam


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
brenta ok
07.06.2018 14:44:46

Kupiłem złote brenty do FJR 1300 cena bdb 60zł a trzeba 4 kpl do fjr przód od 2006 r. Polecam są ok hebel bdb nie piszczą. Polecam.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Klocki ok
07.23.2018 11:44:47

Zakupiłem przednie klocki Brenta Sinter (złote) na początku sezonu i zrobiłem na nich około 3500km i praktycznie nadają się już do wymiany. Mój motocykl to Suzuki SV z przodem od GSXR, styl jazdy "średnio agresywny ;) ", jazda głównie po mieście. Klocki hamują wzorowo. Niestety szybko się kończą. Zaletą jest małe zużycie tarczy hamulcowej. W moim przypadku klocki piszczały jak szalone. Na plus tez na pewno niewielkie pylenie. Uważam, że w tej cenie to klocki godne polecenia.


Profil użytkownika


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Suzuki GS 500 E
08.13.2018 22:11:06

Klocki super hamują, żadnych piszczeń, stosunek ceny do jakości wykonania jest naprawdę ogromna. Polecam.


Gość


Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Klocki złote Brenta fjr1300 2006 abs
02.11.2019 22:53:16

Klocki kupiłem co po 60 zł za kpl. czyli do fjr 2006 w górę trzeba 4 , wytrzymały 11 kkm, nie piszczą. Teraz w tej cenie albo i taniej można kupić złote SBS, Ferodo, TRW (wszystkie pakowane po 4 sztuki kpl na tarczę). Porównam inne to napisze. Brenty do oryginałów Nissin bodajże to jak 6/10 pkt. Szybciej się zużyły, gorsze wyczucie klamki.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Brenta /ZZR600/CBF600
12.30.2019 18:09:20

W ZZR mialem EBC ale że się zuzyły to założyłem Brenty. Super mocny hamulec, zero piszczenia jedynie lekki szum. Do następnego moto tj CBF załozyłem również Brenty będąc zadowolony z poprzednich. A tu niestety rozczarowanie. Słabo hamują, pod koniec hamowania jakieś zgrzytanie się wydobywa z zacisków i okropnie pylą. Teraz zastanawiam się nad TRW lub może EBC ale wersja HH. Moja ocena to pół na pół , wystawiam tylko 5.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
BRENTA KLOCKI HAMULCOWE ZŁOTE
08.11.2020 12:05:23

Klocki zamontowane w Honda VT750, do 3000 km wszystko było ok, po tym dystansie już piszczały przy hamowaniu, obecnie ok 4tyś i klocki do wymiany ( z jednej strony klocek wytarty prawie do zera ). Osobiście nie polecam, wracam do TRW.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
-
08.11.2020 13:03:24

Klocki wizualnie w wykonaniu bardzo ok.
Może mój błąd, że wybrałem złote(spieki albo metalizowane jak kto woli) na tył.
Ale piszczą przy każdym hamowaniu.
Wyczuwalność hamulca umiarkowana na pewno nie lepsza niż oryginalnego klocka Brembo(zacisk tego producenta).
Siła hamowania jest bardzo duża - szybko blokują tylne koło.

Gość
Na tył zawsze lepiej założyć zwykłe organiczne - trudniej zablokować koło i ogólnie lepsze czucie w awaryjnej sytuacji. Na piszczenie raczej trudno coś doradzić :)


Profil użytkownika


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Zawód
08.13.2020 15:16:24

Kupiłem te klocki wczoraj i niestety jestem mój sklep stracił stałego klienta gdyż polecili mi te klocki. Wyglądały w porządku, cena fajna, sprzedawca zachęcał, więc kupiłem mimo że nie znałem marki. Po założeniu piszczą jak wściekłe. Jestem mechanikiem samochodowym, więc wszystko zrobiłem zgodnie ze sztuką. Prowadnice czyściutki i nasmarowane, zaciski wyczyszczone. Rozebrałem wszystko, przetarłem klocki drobnym papierem ściernym, jeszcze raz wszystko przejrzałem, złożyłem i dalej to samo. Próbowałem je dotrzeć ale na trasie się nie da a w mieście wstyd i nie ma gdzie się schować jak cały przystanek na mnie patrzy co to za złom tak piszczy. Nawet nie chce mi się składać reklamacji bo pewnie odrzucą. Muszę kupić coś innego.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Dobre ale tylko na chwilę
06.11.2022 14:47:49

Klocki po założeniu sprawiają dobre wrażenie, nie piszczą, siła hamowania jest ok. Ich największą i dla mnie dyskwalifikującą wadą jest szybkość zużycia. Tak jak użytkownicy wyżej pisali jest to około 3 tys km. Może się więc okazać, że zakładając nowe klocki przed wyjazdem na wakacje, nie starczy ich do końca podróży. Dla porównania poprzednie sinterowe Tokico wytrzymały mi 60 tys km (20x dłużej!).


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Dobre ale tylko na chwilę
06.11.2022 14:49:44

Klocki po założeniu sprawiają dobre wrażenie, nie piszczą, siła hamowania jest ok. Ich największą i dla mnie dyskwalifikującą wadą jest szybkość zużycia. Tak jak użytkownicy wyżej pisali jest to około 3 tys km. Może się więc okazać, że zakładając nowe klocki przed wyjazdem na wakacje, nie starczy ich do końca podróży. Dla porównania poprzednie sinterowe Tokico wytrzymały mi 60 tys km (20x dłużej!).



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA