NOWOŚĆ Fantic Caballero Rally 500

NOWOŚĆ NAXA C10

OPINIA Yamaha FZ6 Fazer 2004-2006

OPINIA Shark EVO One

NOWOŚĆ Richa Edge WP

NOWOŚĆ Ozone RS-600

NOWOŚĆ Motorex Helmet Care

OPINIA Dunlop D209 Sportmax Qualifier

OPINIA Power Commander III USB

OPINIA Castrol Power 1 10W40 Półsyntetyczny

OPINIA TCX PRO 2.1
Mamy już 18099 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Yamaha XVS 1100 Dragstar Classic



Ilustracja przedmiotu

1  

Yamaha XVS 1100 Dragstar Classic

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.14 / 10

(Na podstawie 5 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje


Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
świetna maszyna
08.15.2013 12:32:51

Użytkuje Dragstara 1100 od 3 lat. Motocykl bardzo udany i sprawiający wiele frajdy z jazdy. Prezentuje się dostojnie, jakość wykonania motocykla i wszyskich elementów jest naprawde świetna.

Prowadzi się bardzo dobrze, według niektórych opinii jakie czytałęm zawiesznie jest troche za miękkie, ale jak dla mnie jest w sam raz - motocykl dzięki temu bardzo dobrze radzi sobie z dziurami i nie odczuwam potrzeby zmiany na twardsze. No może gdybym jeździł z pasażerem, ale jeżdże głównie soli.

Pozycja jeźdźca jest idealna - jedzie się na luzie, wygodnie, siedzenie miękkie :) Największy dystans jaki przejechałem za jednym zamachem to 450 km i nie czułem większego zmęczenia.

Silnik dość słaby, bo tylko 63KM ale za to ze sporym momentem obrotowym. Dragstar jest dzięki temu elastyczny i można jeździć na ostatnim biegu praktycznie od 60 km/h i nic nie szarpie. Skrzynia biegów bardzo przyzwoita, niestety troche za głośna.

Hamulce bardzo przyzwoite - można dołożyć oplot na przód i robią się wtedy niewiarygodne. Jeździłem drag starem kumpla, który miał w nim oplot i jest naprawde ciekawie. Ale i tak w serii nie ma co narzekać.

Spalanie na przyzwoitym poziomie 6-6,5L/100 :) Jest tylko jedna wada, która psuje doskonały obraz tego motocykla. Wadliwe sprzęgiełka rozruszniku, które jak padną to nie mają litości dla portfela :/ Koszt wymiany z robocizną zahacza o 3000 PLN, więc zwracajcie uwagę przy kupnie jak motocykl odpala. Byłem oglądać jednego, który na zimnym ledwo co kręcił - handlarz powiedział, że wystarczy wymienić akumulator, ale to nieprawda. Najczęściej kłopoty z odpalaniem to wina sprzęgiełka, a koszty wymiany z robocizną naprawde spore.


Gość
Witam,potrzebuje kilku części do DS.moze ma ktoś jakieś namiary na dobrych sprzedawcow.a mianowicie potrzebuje oslon glowicy.

Bublik
Witam wszystkich.Koledzy czy wie ktoś z was ile kosztuje nowy drag star1100 bo szukam iszukam na necie i tylko używki są zakochałem się na tyle w tym motorze że chcę kupić nowego pozdrawiam i dzięki za info.

Gość
Kupiłem DS 1100 Classic i nie mialem pojęcia nt. sprzęgiełka rozrusznika. Jak dowiedziałem się że kupiłem moto z rozwalonym sprzęgiełkiem załamałem się. Szukałem na nedcie różnych porad i ZNALAZŁEM!!!. Jest gość który regeneruje sprzęgiełka. Sam to zrobiłem. wyslałem mu swoje stare i dostałem zregenerowane. Padło po miesiącu ale gość dawał gwarancję. Wysłałem mu ponownie i dostałem drugie bez gadania. Chodzi już drugi rok i jest super. Facet bardzo uczciwy co rzadko się zdarza. Rada dla użytkowników!!!. Nie uruchamiajcie silnika na słabym akumulatorze bo to zabija sprzęgiełko. Jak naciskacie starter to trzymajcie aż moto odpali. Im szybciej zregenerujecie wadliwe sprzęgiełko tym lepiej. Wierzcie mi że nie robie reklamy żadnemu znajomemu. Ja jestem z Włocławka a ten gość gdzieś z południowej polski. Mam do niego numer tel. Jak ktoś chce to niech pisze na stowent@onet.pl

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Super sprzęt z jednym minusem
09.02.2013 16:18:41

Zgodze się z przedmówcą w 100%. Moto świetne, ale sprzęgiełko rozrusznika to pięta achillesowa tego modelu. Niestety nie ominęła mnie awaria tego ustrojstwa, a koszt naprawy był naprawde spory - sprzęgiełko rozrusznika, koło zębate, uszczelki i robocizna to razem 2900 PLN. Jeden plus że nowe sprzęgiełko ma ponoć zupełnie inną konstrukcje i jak już się wymieni to nie powinno się to drugi raz powtórzyć. Oprócz tego mankamentu motocykl rewelacja - elastyczny silnik, wygodny, dobrze hamuje. Pełne zadowolenie. :)

Gość
nie dobija i nie węzykuje, jak się jedzie defensywnie i po dobrej nawierzchni. Wystarczy raz go przegonić ostrzej po łukach albo nierównej drodze, z pasażerem i wtedy wychodzą te felery. Trudno. Coś kosztem komfortu.

Gajusz
No niezłe moto, zależy jednak od tego czy nie przeszkadza komuś, że przy dwóch osobach na siodle okrutnie dobija tylny amor lub, ze klepie zaworami, lub, ze ma tendencję do węzykowania lub, że ma wadliwy system rozrusznika, no ale to jak pisałem na początku, jednym to przeszkadza drugim nie.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Dragstar 1100!
11.10.2013 10:44:53

Maszyna piękna i nie do zdarcia! Bardzo dobry silnik, który ciągnie od samego dołu. Można jeździć na ostatnim biegu od 60 do 190km/h i nic nie szarpie. Wyglądem zwraca swoją uwage, dobre hamulce jak to w Yamahach i przepiękny klank z pustych wydechów, który potrafi włączyć alarm w zaparkowanych niedaleko samochodach :) Prowadzenie jak na tą wage bardzo dobre, jeden minus to przednie zawieszenie które czasem dobija. Polecam wlać gęstszy olej do widelców. Sprzęgiełko rozrusznika to prawda - może w tym modelu się wykończyć, zwłaszcza jak często odpalacie motocykl, ale przy turystycznym weekendowym użytkowaniu nie trzeba się za bardzo tym przejmować..

Moja ocena - 9/10. Zawsze można coś ulepszyć :)

Gość
190 to chyba z przepaści. Max co udaje się realnie osiągnąć to lekko ponad 160.

Gość
Z mojego doświadczenia, moto ciężko pójdzie cokolwiek powyżej 165km/h. Może kwestia, że moja ma sakwy i szybę, co może ograniczać Vmax, ale i tak, mocy powyżej 140km/h jest jak na lekarstwo.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
wspaniałe moto
02.02.2018 10:39:06

Jeżdziłem Drag Starem 1100 2 sezony i do dziś z ogromnym sentymentem wspominam to wspaniałe moto.
Zacznę od zalet
+klasyczny wygląd
+bardzo elastyczny silnik i dość wysoki moment obrotowy ( zapinam 5tke przy 50 km/h , nic nie szarpie a moto calkiem przyzwoicie przyspiesza)
+moto bardzo wygodnie i nawet spore odległosci nie powoduja wiekszego zmeczenia
+prowadzi sie wspaniale , zarówno w zakretach jak i w mieście , niewielka waga jak na tego typu sprzęt (classic okolo 280kg) ma w tym swój ogromny udział.
+posiada praktycznie bezobsługowy , wał napedowy
+ 2 tarcze z przodu , powoduja ze w przeciwienstwie do VTXa moto hamuje
+ ładnie gada na pustych rurach
wady
-brak mocy jesli przekroczymy 130km/h , owszem moto poleci i 170 ale rozpedza sie do tej predkosci dośc ociezale
- felerne sprzegiełko ( akurat mnie omineła ta "przyjemnosć"ale wielu znajomych musiało to naprawiac w swoich Dragach , a regenearcja czasami pomagała na kilka miesiecy)
-egzemplarz ktory posiadałem nigdy nie zszedł ze spalaniem poniżej 6 l
-chłodzenie powietrzem , z jednej strony zaleta z drugiej wada ale pamietam jak piekła mnie noga gdy przebijałem sie przez kilkunasto kilometrowy korek w Redzie

Jak kiedyś zdziadzieje i nie bede miał siły na mastodonty to sprawie sobie ponownie takiego Drag Stara , kocham to moto

Gość
Aczym kolega jeździ teraz?


Dołączone zdjęcia
Yamaha XVS 1100 Dragstar Classic
Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Dobry custom z tamtych lat
10.05.2018 14:17:21

Ogólna ocena bardzo dobra z minusem.
Silnik pracuje płynnie, ale jego moc 63KM wystarcza jedynie do sprawnego przemieszczania się. Wyprzedzanie z prędkością powyżej 110km/h to już trochę jazda z duszą na ramieniu. Realne Vmax około 160-165.
Na ostatnim biegu jazda przyjemna w zakresach 80-110. Poniżej potrafi nie pracować płynnie, a powyżej traci już na wigorze i jest głośno.
Hamulce bardzo dobre jak na tę masę.
Prowadzenie motocykla bardzo wygodne, ale są też i wady. PO pierwsze ciężko nim manewrować, a przy ostrzejszej jeździe lub wyboistej drodze buja nim niemiłosiernie, tył robi szimę a pasażer skacze jak piłka. Więc motocykl raczej na równe drogi i niezbyt ostre traktowanie. Np. Shadow 1100 był pod tym względem lepszy.
Jest jeszcze jeden minus - przy jeździe w trasie >100kmh wieje po kolanach tak, że trudno utrzymać nogi na podestach i kolana lecą w bok. Założenie akcesoryjnych deflektorów na lagi zredukowało ten problem.

Zaskakuje niskie spalanie. Przy dawaniu ostro w piec z pasażerem zamyka się w 6-6,5 litrach na trasie. Jak na tę masę naprawdę dobrze.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Alfrad AF 250

Jak na początek przygody z enduro spelnia oczekiwania na 100 %.
Polecam, myślę że zamiast kupić Japońca do kwoty 7 tyś lepiej kupić ta...

Yamaha FZ6 Fazer 2004-2006

FZ6N z 2005, zakup marzec 2019 przy przebiegu 38tyś, teraz (wrzesień 2020) 63tyś km, bez jakiejkolwiek awarii, sprzęt wygląda i jezdzi jak gdyby ...

Shark EVO One

Kask bardzo dobrze wykonany, wygodny i przyjemny w użytkowaniu.
Przesuwanie szczęki i jej umiejscowienie z tyłu - super pomysł nie przeszk...

Dunlop D209 Sportmax Qualifier

Jak dla mnie Ok na początek i za tą cene
Zywotność niestety słaba według mnie.
Tak jak fajnie szybko się rozgrzewa tak też szybk...

Power Commander III USB

Używałem już w kilku motocyklach.
Łatwo się montuje.
Sens montażu jest tylko wtedy, mamy akcesoryjny wydech, a na stronie www prod...

Castrol Power 1 10W40 Półsyntetyczny

Użyty do trzech motocykli w jeden dzień - Honda Shadow 1100, Honda Magna, Suzuki Bandit 1200. We wszystkich trzech pojawił się hałas przy wrzucan...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce