NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Continental Conti Road Attack


6.43 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Continental Conti Road Attack


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 29%
Neutralne: 43%
Negatywne: 29%



Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Czerwony
02.07.2012 16:11:49

Oceniam tą oponę na 7 w skali 10 stopniowej. Dość dobrze się klei jak jest nagrzana, ale zdarza się że łapie uślizgi. Szybkość zużycia średnia - powinna wytrzymać z 10 do 12 tysięcy przy normalnym użytkowaniu. Jak już jest prawie skończona to trzeba uważać - ślizga się jak głupia - można chwycić uślizg nawet przy zbijaniu biegu. :)


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
RafiSV
02.13.2012 8:57:02

Bardzo średnia guma. Dość wolno się nagrzewa. Potrafi też łapać uślizgi przy niezbyt dużych złożeniach. Jazda w deszczu też bez fajerwerków.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
02.22.2012 23:52:51

Daje 8. Guma całkiem niezła, ale są lepsze.


Gość


Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Gość
04.13.2012 21:23:57

Dla mnie trója. Totalny syf. Jak ktoś miał porównanie z dobrą gumą to napewno nie da więcej niż 5. Ostrzejsze winkle zawsze z duszą na ramieniu. Uślizgi łapią nawet przy redukcji biegu, wolno się rozgrzewają. Odradzam te opony.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
07.12.2012 10:44:55

Przeciętna opona. Lubi odjechać sobie na zakręcie nawet jak jest rozgrzana, na deszczu też bez rewelacji. Zmieniłem na Angel ST i różnica jest kolosalna na korzyść Pirelli.




Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Mariusz
11.27.2012 11:11:58

Dużo zależy od samej mocy motocykla. Miałem conti w XJ600 i nie narzekałem. Dobrze rozgrzana na suchym trzymała naprawde fajnie. Na mokrym faktycznie przy przyspieszania czasem traciła przyczepność, ale bez przesady - można było spokojnie jeździć.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Mirek CBF600
03.07.2013 19:16:27

Ja polecam attacki. Do turystycznej jazdy całkiem przyzwoite, a jak ktoś oczekuje żeby opona trzymała przy zejściu na kolano to powinien kupić sportową, a nie wieszać psy na oponach które nie do tego zostały stworzone. Na mokrym też zachowują się przyzwoicie o ile nie przesadzamy z gazem. Następne kupuje road attacki 2, bo z tych jestem zadowolony.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
03.09.2013 10:22:19

Latałem jeden sezon na conti attackach(honda hornet 900) - oponka nienajgorsza, choć nijak ma się do moich obecnych metzlererów z8. Od kumpla wiem też, że attack 2 jest o wiele lepsza od attack 1, więc jak kupować to raczej następce. Daje 7/10.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
średniak
06.16.2013 9:35:05

Moim zdaniem nie warto brać. Opona nie dość, że szybko się zużywa(w XJR 1300) to nie trzyma zbyt dobrze w winklach. Na mokrym to już w ogóle lepiej nie jeździć, bo ślizga się jak na lodzie. Pirelli Angel ST 10x lepsze :)

Tomek
Z tym ślizganiem się jak na lodzie to chyba spora przesada. jeżdziłem na nich TDM900 w kilku deszczach, koleiny z wodą itp i przy rozsądnym operowaniu gazem nie miałem uślizgów, opona trzymała się drogi bardzo dobrze. Od siebie polecam oponkę jako dobrą jakość i dobre właściwości jezdne za rozsądną cenę:)


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
road attack
07.17.2013 18:38:56

Miałem w kawie Z750 - nie są tragiczne, ale do dobrych też bym ich nie zaliczył. Dość dobrze się rozgrzewają, ale przy mocniejszych pochyleniach uciekały. Czasami zdarzało się, że przód się blokował. Wytrzymałość również nie była rewelacyjna - dokonały żywota po 8 tys, szybko zrobiły się kwadratowe i przez to trzeba było się siłować z nimi w zakrętach. Moja ocena 7/10.

Tomek
Czy ta kwadratura koła to nie dlatego, że za dużo się jeździło na wprost albo głównie turystycznie po autostradach :). To raczej nie wina opony, że kierowca nie jeździ po winklach i zdziera boczków :)


Gość


Głosy: -7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
nowe opony
08.26.2013 9:54:51

posiada do sprzedania nówki opony conti attack rozmiary 170/60/zr17,180/55zr17 ,120/70zr17 przód conti sport attack 2.piszcie jak kogoś interesuje .


Gość



Przyczepność na suchym

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
01.19.2014 18:33:32

Mam taką oponkę na przodzie w thundercacie. Co prawda kupiłem jako używkę ale w bardzo dobrym stanie. Jeżeli chodzi o trzymanie na zakretach nigdy nie złapała uślizgu natomiast podczas awaryjnego hamowania potrafi złapać uślizg aczkolwiek moment prostujacy przy hamowaniu ma dobry i szybko wraca do swej pozycji. Na mokrym zawsze jeżdżę wolno więc nie sprawdzałem jej możliwości:)Na tyle mam zalozonoego sport attacka i róznica w nagrzewaniu obu opon jest wyczuwalna:)


Gość


Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Gość
04.17.2014 23:15:35

U mnie dwie opony (przednie) poszły na reklamację. Jedna z 2012r pojeździła około 3000km i popękała we wgłębieniach bieżnika. Reklamację uznano bez problemu, pełny zwrot gotówki. Jako iż miałem z tyłu conti RA, znów kupiłem na przód ten model Dot z 2013r i popękał identycznie. Reklamację uznano.
Na zachodnich forach można przeczytać, że ten typ tak ma i często się zdarzało pękanie gumy. Wygląda to jak by miała z 15 lat.
Nigdy więcej conti, obecnie z pirelli GT jeżdżę spokojnie, nic nie pęka.

Sawa
To że jakiś egzemplarz był wadliwy nie świadczy o ocenie całej partii opon, a tysiące zadowolonych użytkowników to potwierdza :). Prędzej należałoby nie polecać firmy, która nie uznała oczywistej reklamacji. To ta firma to dno, nie opona.

motorajder
Mi stało się to samo. W NetCar nie uznali mi reklamacji! Walczę obecnie. Opona miała około 4000, w odpowiedzi dostałem pismo, gdzie kłamią w żywe oczy, że pęknięć nie stwierdzono, a jedynie zmarszczenia. Pęknięcia widać nawet na kiepskich fotkach z telefonu, w środku był widoczny oplot.... szkoda słów. Nie polecam opony. Totalne dno.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
średnia guma
11.24.2017 10:52:44

Często łapie uslizgi, nawet przy redukcji.
Nie polecam szczególnie w chłodne dni, bo słabo się grzeje.




Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA