NOWOŚĆ Held Hamada

NOWOŚĆ Macna Velocity

NOWOŚĆ Honda SH125i

NOWOŚĆ Alpinestars Stella AST-1
4
OPINIA Shima Giro
8
OPINIA Honda CB125R Neo Sports Cafe 2018-

NOWOŚĆ Sakwy sztywne GIVI 3D600 Easylock

NOWOŚĆ Spidi Bolide

NOWOŚĆ Ogio All Elements 3.0
9
OPINIA HJC I70
1
OPINIA Midland Bike Guardian
Mamy już 18874 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Continental Conti Road Attack



Zdjęcia przedmiotu

1  

Continental Conti Road Attack

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.43 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 29%
Neutralne: 43%
Negatywne: 29%


Gość


7
Czerwony
02.07.2012 16:11:49

Oceniam tą oponę na 7 w skali 10 stopniowej. Dość dobrze się klei jak jest nagrzana, ale zdarza się że łapie uślizgi. Szybkość zużycia średnia - powinna wytrzymać z 10 do 12 tysięcy przy normalnym użytkowaniu. Jak już jest prawie skończona to trzeba uważać - ślizga się jak głupia - można chwycić uślizg nawet przy zbijaniu biegu. :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
RafiSV
02.13.2012 8:57:02

Bardzo średnia guma. Dość wolno się nagrzewa. Potrafi też łapać uślizgi przy niezbyt dużych złożeniach. Jazda w deszczu też bez fajerwerków.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
02.22.2012 23:52:51

Daje 8. Guma całkiem niezła, ale są lepsze.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gość
04.13.2012 21:23:57

Dla mnie trója. Totalny syf. Jak ktoś miał porównanie z dobrą gumą to napewno nie da więcej niż 5. Ostrzejsze winkle zawsze z duszą na ramieniu. Uślizgi łapią nawet przy redukcji biegu, wolno się rozgrzewają. Odradzam te opony.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
07.12.2012 10:44:55

Przeciętna opona. Lubi odjechać sobie na zakręcie nawet jak jest rozgrzana, na deszczu też bez rewelacji. Zmieniłem na Angel ST i różnica jest kolosalna na korzyść Pirelli.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Mariusz
11.27.2012 11:11:58

Dużo zależy od samej mocy motocykla. Miałem conti w XJ600 i nie narzekałem. Dobrze rozgrzana na suchym trzymała naprawde fajnie. Na mokrym faktycznie przy przyspieszania czasem traciła przyczepność, ale bez przesady - można było spokojnie jeździć.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Mirek CBF600
03.07.2013 19:16:27

Ja polecam attacki. Do turystycznej jazdy całkiem przyzwoite, a jak ktoś oczekuje żeby opona trzymała przy zejściu na kolano to powinien kupić sportową, a nie wieszać psy na oponach które nie do tego zostały stworzone. Na mokrym też zachowują się przyzwoicie o ile nie przesadzamy z gazem. Następne kupuje road attacki 2, bo z tych jestem zadowolony.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
Gość
03.09.2013 10:22:19

Latałem jeden sezon na conti attackach(honda hornet 900) - oponka nienajgorsza, choć nijak ma się do moich obecnych metzlererów z8. Od kumpla wiem też, że attack 2 jest o wiele lepsza od attack 1, więc jak kupować to raczej następce. Daje 7/10.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
średniak
06.16.2013 9:35:05

Moim zdaniem nie warto brać. Opona nie dość, że szybko się zużywa(w XJR 1300) to nie trzyma zbyt dobrze w winklach. Na mokrym to już w ogóle lepiej nie jeździć, bo ślizga się jak na lodzie. Pirelli Angel ST 10x lepsze :)

Tomek
Z tym ślizganiem się jak na lodzie to chyba spora przesada. jeżdziłem na nich TDM900 w kilku deszczach, koleiny z wodą itp i przy rozsądnym operowaniu gazem nie miałem uślizgów, opona trzymała się drogi bardzo dobrze. Od siebie polecam oponkę jako dobrą jakość i dobre właściwości jezdne za rozsądną cenę:)

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
road attack
07.17.2013 18:38:56

Miałem w kawie Z750 - nie są tragiczne, ale do dobrych też bym ich nie zaliczył. Dość dobrze się rozgrzewają, ale przy mocniejszych pochyleniach uciekały. Czasami zdarzało się, że przód się blokował. Wytrzymałość również nie była rewelacyjna - dokonały żywota po 8 tys, szybko zrobiły się kwadratowe i przez to trzeba było się siłować z nimi w zakrętach. Moja ocena 7/10.

Tomek
Czy ta kwadratura koła to nie dlatego, że za dużo się jeździło na wprost albo głównie turystycznie po autostradach :). To raczej nie wina opony, że kierowca nie jeździ po winklach i zdziera boczków :)

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
nowe opony
08.26.2013 9:54:51

posiada do sprzedania nówki opony conti attack rozmiary 170/60/zr17,180/55zr17 ,120/70zr17 przód conti sport attack 2.piszcie jak kogoś interesuje .

Głosy: -7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
7
Gość
01.19.2014 18:33:32

Mam taką oponkę na przodzie w thundercacie. Co prawda kupiłem jako używkę ale w bardzo dobrym stanie. Jeżeli chodzi o trzymanie na zakretach nigdy nie złapała uślizgu natomiast podczas awaryjnego hamowania potrafi złapać uślizg aczkolwiek moment prostujacy przy hamowaniu ma dobry i szybko wraca do swej pozycji. Na mokrym zawsze jeżdżę wolno więc nie sprawdzałem jej możliwości:)Na tyle mam zalozonoego sport attacka i róznica w nagrzewaniu obu opon jest wyczuwalna:)

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Gość
04.17.2014 23:15:35

U mnie dwie opony (przednie) poszły na reklamację. Jedna z 2012r pojeździła około 3000km i popękała we wgłębieniach bieżnika. Reklamację uznano bez problemu, pełny zwrot gotówki. Jako iż miałem z tyłu conti RA, znów kupiłem na przód ten model Dot z 2013r i popękał identycznie. Reklamację uznano.
Na zachodnich forach można przeczytać, że ten typ tak ma i często się zdarzało pękanie gumy. Wygląda to jak by miała z 15 lat.
Nigdy więcej conti, obecnie z pirelli GT jeżdżę spokojnie, nic nie pęka.

Sawa
To że jakiś egzemplarz był wadliwy nie świadczy o ocenie całej partii opon, a tysiące zadowolonych użytkowników to potwierdza :). Prędzej należałoby nie polecać firmy, która nie uznała oczywistej reklamacji. To ta firma to dno, nie opona.

motorajder
Mi stało się to samo. W NetCar nie uznali mi reklamacji! Walczę obecnie. Opona miała około 4000, w odpowiedzi dostałem pismo, gdzie kłamią w żywe oczy, że pęknięć nie stwierdzono, a jedynie zmarszczenia. Pęknięcia widać nawet na kiepskich fotkach z telefonu, w środku był widoczny oplot.... szkoda słów. Nie polecam opony. Totalne dno.

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
średnia guma
11.24.2017 10:52:44

Często łapie uslizgi, nawet przy redukcji.
Nie polecam szczególnie w chłodne dni, bo słabo się grzeje.


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shima Giro

Spodnie produkowane tylko w jednej długości nogawki: L32, bez względy na szerokość W32–W38 - ciekawe dla kogo?...

Shima Giro

Plus tych spodni to ilość kieszeni.
W ciepłe dni jeździ się dosyć dobrze.
Shima z rozmiarówkami ma jakiś problem - w każdym mod...

Honda CB125R Neo Sports Cafe 2018-

Zacznę od Takiej uwagi w papierach jak kupujemy motocykl Motocykl Honda Cb125r a nazwa w papierach cbf125 nam . Już tutaj zakłopotanie bo jeśli b...

HJC I70

Kask dużo cichszy niż poprzednik is17 w is17 intercom słabo było słychać już przy 100 km/h. W i70 swobodnie rozmawiam do 140km/m czyli dużo ci...

Midland Bike Guardian

Kupilem i żałuje , nagrywanie Ok ale przy odtwarzaniu wifi strasznie zacina i nie można oglądać , rejestracja produktu jakiś koszmar , po zakoń...

Dainese Tempest D-Dry

Trochę na wyrost pisałem poprzednią opinię :( kto chce niech poczyta pod nickiem Piotr
Teraz po przejechaniu ciut dłuższego dystansu w ty...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach